Baska bir marka makina deneyimlerimiz

Konu, 'Makineler' kısmında arkadas tarafından paylaşıldı.

1. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
  2. arkadas

arkadas ibrahim

3. furunotr

furunotr Haluk

Sizin malzemeciyi bilemem; ancak malzemeciler genellikle öyle der ve sonrası gelmez; ben Proskyer için yay bulamadı idim; hadi rulmanını sorun etmiyorum; zibil gibi rulmancı var Perşembepazarı'nda... Sırf ufacık bir yay yüzünden makinayı elden çıkarttım; tabii şimdiki parça durumunu bilemiyorum... Birde Boğaz'ın şartları sizin bölgelerden farklı... Daha önce de yazdım kimi yerde 3-5 liralık makinalar bile yıllarca hizmet verir iken burada iyi makinalar bile yıpranıyor kolaylıkla...

4. furunotr

furunotr Haluk

Üstadım o makina 920 gr. görünüyor ve jig ile iri balıklar için üretilmiş; zaten 400 gr. civarı birkaç makina mevcut ve fiyatları oldukça ucubik...:) Kisu'nun bir modeli; Daiwa'nın Tournament J bilmemne modeli; Aero Technium'un Mg. olanı... Bunlarda taksiden çıkma Şahin parasına gelir herhalde...

http://www.angelsport.de/pages/prod...en/meeresrollen-2/ryobi-carnelian-20000-rolle

Linki sizin verdiğinizi zannettim; az karışıklık oldu; ancak 400 gr. makinaların taksiden çıkma Şahin fiyatına gelebileceği de bir gerçek...

Mesela:

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...51/surf-fishing/t-surf-35-type-thin-line.html

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...rf-fishing/tournament-surf-z-45-type-1-5.html

http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...-edition-super-fine-line-super-thin-line.html

5. 4443

4443

Zaten kendi kullanımım dışında kimseye bir makara önermem kolay kolay kullanımım dahilindeki makaranın eksilerini artılarını aktarırım karşımdaki değerlendirir bu kadar basittir ...

Bagazda avlanmadım avlananada asla bir makara önerme girişimim olamaz dolayısıyla bu saçmalık dışında bir anlam taşımaz nihayetinde ...

Küçük bir yay parçası temin edememeniz ve yay yüzünden makaranın heba olması üzücü , bu durumları kullanıcı tabiki göz önünde bulundurmalı en azından almış olduğu makaranın arkasında duracak ( servis ) vs.. hizmetin sağlanıyor olması çok önemli ...

Yinede şahsi avcılığımda makaraların (SPİN - at çek ) avım dışında bir formalitesi pek yok bu yüzden pekte bir girişimim olmuyor yedek parçası temin edilebilir bir makara arayışı içerisine girmeyi , ama bir çoğu kullanıcı için bu es geçilmeyecek bir notka sevgiler ..

6. furunotr

furunotr Haluk

Sanıyorum bir parça yanlış anlaşılma oldu; sitemim size değil; bu sektörde yıllarca mal getirip arkasında durmayanlara sadece... Duranlar ise zamanın gelişen koşullarında ayakta kalabilen ve kazananlar olacaktır kuşkusuz...

Tabii tecrübeleriniz doğrultusunda önerilerde bulunmanızı isterim; hiç bilmediğim bir alan olan sizin avlanma türünüzdeki birikimleriniz de bizler için klavuz olacaktır; Boğaz'dan kastım da farklı bir olguydu zaten...:)

7. 4443

4443

Esf.. abim sitem olarak algılamadım zaten , asıl saygısızlık olarak algılamadığın için yazdıklarımı ben teşekkür ederim ...

Son zamanlarda kullanıcılarımız çok agrasif tartışmalar içerisine çabucak girebiliyorlar her ne kadar kasıtlı yada değilse bile sonuçta çevreye verilen rahatsızlık ortada hep beraber görüyoruz ...

Sırf tartışma polemik çıkartmak ve sürdürmek için (sarfedilen ) bir cümleyi dahi sündürüp uzatanlar olunca insan çekiniyor ister istemez tekrar teşekkür ederim ...

8. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Haluk abi yaycilar da vardi imalatci bi ara oralarda. 5-10tane yaparlar. Gerçi zor birsey degil yay yapmak. Kendim yaparim genelde komplike birsey degilse

9. furunotr

furunotr Haluk

Bazan kantarın topuzu kaçıyor herhalde... Belki bilmeden ve istemeden ben de kaçırmışımdır...:( Ancak burası bir forum ve herkezin paylaşım yapacağı bir alan... Tabi tartışmaları üslubunda yapmak en güzeli... Böylece hepimiz birbirimizin bilgilerinden ve tecrübelerinden faydalanabiliriz ve forumlar gerçekten bir nimet; çok eski zamanları düşünüyorum da; ya sınırlı sayıda şahıslardan bilgi almaya çalışırdık; ya da gözlemlerdik kimi zaman; hangisi nedir diye...Sonuç olarak kimseyi eleştirmek ya da yermek istemem ancak sanıyorum hepimizin klavye tuşlarına basarken bir parça daha titizlik göstermesi gerekiyor...:)

10. 4443

4443

Dilin kemiği yok kelimesi söz konusu ( KLAVYE ) ise halt etmiş oluyor ..

11. furunotr

furunotr Haluk

Artık ben mi abartıyorum ne biraz spesifiki bir yaydı diyelim; tatlı-sert tarzında ve tel kalınlığı da tuhaf (hatırlamıyorum şimdi); yaycılarda o evsafta bir malzeme bulamadım Perşembepazarı'nda; hoş belki daha serti falan da olurdu; uğraşmak istemedim yaycılar ile... (Ben de nasıl yapılacağını tasarlayıp uygulamayı bir türlü beceremiyorum zaten; elim-ayağıma dolaşıyor:D ) vazgeçip gerekli bakımları yaptıktan sonra bir arkadaşa sattım makinayı; tabii makinanın seceresini biliyor arkadaş; zaten 40 lira masraf yapıp 50 liraya verdim diye hatırlıyorum makinayı...:D Yayı o an için iş görür duruma soktuk; ancak biraz çalışınca ne olur bilemiyorum... Aslında söylemek istediğim basit bir yay parçası için güzelim makinanın atıl hale gelmesi (aslında atıl hale gelmedi; yay zamanla bir parça yumuşadığı için geri bırakma sistemi çalışıyor; ancak bunu kitlediğiniz zaman kolu ileri çevirdiğinizde tetikleyen parçayı tamı tamamına kaldıramıyor ve sürtmeden kaynaklanan gıcık bir ses oluşuyor; sonuçta o haliyle bile çalıştırsanız belki 20 sene sürtmeden dolayı bir problem olmayacak ama o ses beni fitil ediyordu...:D

12. arkadas

arkadas ibrahim

parca sorunu üretilgigi ülkede güclüdür bizim ülkemizin güclü bir markasi yok malesef yerli denilenlerde fason yapiliyor diye biliyorum cesitli markalarin proskyer
    modelleri var ama alicisi 5 % asagi bazan ürünün degilde modelin parca temini zor olabiliyor
    buradaki amacimda bir kullanici arkasimiz bir modelden cok memnunken digeri neden memnun olmadigini ögrenebilmek aslinda ben bu konu actigimdan beri memnun olgum iki görüs oldu biri fladen konusu digeride ryobi biri pozitiv digeri negativ aradigimda tamda buydu elinize saglik

13. arkadas

arkadas ibrahim

Angelrolle ABU Garcia Ambassadeur Pro Max L Multirolle

bu nasil bir makina i türkiye kosullarina uygunsa alacagim

14. furunotr

furunotr Haluk

Bu tip makinalarda Abu'nun çok iyi olduğunu söylüyor kullanan bazı arkadaşlar... Eğer spin yapacaksanız uygun makina; ancak bildiğim kadarı ile kamışının da tetikli denen cinsten olması gerekiyor... Elbet Boğaz'da bizim kullanımımıza gelmez tip olarak...:)

15. arkadas

arkadas ibrahim

ahaaa sagol haluk

kamışının da tetikli denen cinsten olması gerekiyor... Elbet Boğaz'da bizim kullanımımıza gelmez tip olarak...

16. arkadas

arkadas ibrahim

herhalikarda bir spro zalt arc 745-750-755 modellerinden birini alacagim ama tr kosullarina hanisi uyar emindegilim kullananda yok gibi forumda deneyimlerini paylassin

17. furunotr

furunotr Haluk

Nadiren de olsa spin takımlar kullanılabiliyor Boğaz'da ek olarak yazayım... O makina ve takımı ile liman veya benzeri yerlerden yemli de yapılabilir gibi geldi bana...