Başlangıç

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR

Güzel olmuştur muhakkak levrek güzel zaten kendi başına lezzetli bi balıktır.
    birdahaki sefere böyle denersin yazayım tarifi ,okuyanlarda dener belki:)
    İçini temizledikten sonra pullarını ayıklamıyosun kesinlikle ,içine kuru soğan,maydanoz ,2.3 adet defne yaprağı ,2 dilim limon koyman yeterli,
    ayrı bir yerde ince sofra tuzunu bir kaçtane yumurta beyazı ile güzelce yedir
    folyoya falan sarma sakın ,direk tuza yatır ve üzerini komple sar tuz ile sadece ağızının içine denk gelecek şekilde küçük bir delik aç ve fırına ver ,ağzından sular akmaya başladığı zaman al fırından ,çekiç ve tornavida gibi birşeyle başla kırmaya ,afiyet olsun

2. Querorz

Querorz Fatih

Harika rapor, harika balıklar. Hava şartlarından olsa gerek, forum öyle durgun ve raporsuz ki, şu anda bu raporu okuyan 93 kişi var sayfada :D .

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok bi fark göremedim hocam??? Defne biliyorum ama tercih etmiyorum. (ahtapot kaynatırken kullanıyorum) Keskin bir koku ve tat veriyor, levreğin tadını bozuyor bence. Limonu da balıkta kullanmam. Tuzun hazırlanışı zaten aynı. Ağız tarafını deliyorlar ama ben tercih etmiyorum. İçindeki buharı çıksın istemiyorum. Tuzun üzeri kızarınca zaten 2 kiloya kadar balıklar pişmiş oluyor. Ben soğanın yanına sarımsak ta ekledim. Pulları zaten ayıklanmaz. Maydanozun yanına ben kereviz yaprağı da koyuyorum, ev halkı seviyor. :)

Aliminyum folyo olayına gelince; aslında bende sarmam balığı folyoyla. Sağ olsun kayın validem içini temizlerken balığın kafasını çeneden dudağa açmış :(
    O şekilde tuza yatırsam tuz dolacaktı içine, sarmak zorunda kaldım. İlk başta yalnız kafayı saracaktım, sonra komple sarayım dedim. Folyonun içini tuzladım biraz, öyle sardım.

Çok büyük fark yok, yapımlarımızda. Ellerinize sağlık, bilgilendirme için.
    Küçük levrekleri kızartmayı tercih ederim aslen. :)

Teşekkür ederim, forumda bir durgunluk var senin de fark ettiğin gibi. :rolleyes: Nice güzelleri sana rastgelsin. :)

4. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Volkan levrek mi tuttuunn!! :eek: :eek:

Niye haber vermiyosun be yaa, aşkolsun! :eek:

:D :D

Hayır hadi tuttun niye rapor açmıyosun da beni yalancı durumuna düşürüyosun! :mad:
    Tuttu diyorum, hani rapor açmadı diyolar, e haklılar.
    Beyimiz orada tuzda levrek yiyecek diye ben burda yalancı olucam ha, yok öyle! :yell:

:laughing: :laughing:

Yalnız şuna takıldım: "Abi ben çay demliyorum artık dememle, şimdi sırası mı, balık başladı cevabını almam bir oldu. :D"

:D
    Bu konuşmadan tahminen birkaç dk sonrasıdır Volkan'la mesajlaşıyoruz:

A: ........ daha bunun gecesi var sabahı var. Mutlaka devamı gelicek, hadi çay yok bu gece devaammmm! ;-))
    V: :) :) :) ben aldım balığımı çay demlerim birazdan. :)
    A: al bi tane daha geri salarsın be yaa her zaman denk gelmez böyle :))
    V: Serhat abi alsın, 2 kişiyiz avlakta :)

:D :D
    İşte bu kadar da avdaşını düşünen bir kardeşimdir şu Volkan. :thumb: :D

Tebrikler dostum çok güzel balık almışsın hakikaten, tam ayarında ;)

Çok geçmeden devamı gelicek bu raporların eminim, bak geçen hafta demiştim çok yakında oradan çıkarırsın paşaları diye, bu da "Başlangıç" oldu :thumb:

İnşallah bu sezon her avında alırsın bi tane, en ufağı da böyle olsun inşallah. :)

5. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Tebrikler Volkan abi güzel balıklar güzel anlatım . Sen silikoncu olup çıkmışsın abi maşallah. hihi :D

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tahmin ettiğin gibi Aykut, zaten tuttuğum gibi sana fotoğraf attım. :D
    Gerçi başta çekindim ama saat 01:00'i geçmiş olsaydı atmazdım. hihi

Sende maaşallah yedi düvele yaymışsın hemen. Yemeyip, içmeyip nasıl da yetiştirmişsin hayret. :eek: :p Kadir abi, zaten avlak yönünden şanssız olduğundan ve bilemediğim sebeplerden sıkıntılı, niye adamı strese sokuyorsun. :rolleyes:

Cuma Bergama'ya gidip Pazar dönüyorum. Pazar günü bilgisayarımdan rapor açabiliyorum ancak. Ondan rapor gecikti bu kadar. :) Haftaya da nasipsae izine çıkacam. (Ay takvimine göre en rezil zaman ama gene de duramıcam artık, kaşıntı aldı yürüdü. :D)

Övgülerin için teşekkür ederim :eek: :eek: :eek: Sende çok düşüncelisin dicem ama bazen cılkını çıkırıyon. hihi hihi hihi (Bi sene saklanırmı yahu hihi :laughing: )

Gerçekten şaka bi yana ben 5 balık tutacağıma avlakta 5 kişi varsa 5'inin de balık tutmasını yeğlerim. Herkesin yüzü gülmeli, hoş sohbet bir ortam olmalı avlakta. :) Niye ordayız ki zaten gecenin ayazında. ;)

Yalnız benden iyi öğrendin levrekçiliği. Devamı geleceğini ne güzel de çözmüşsün. :thumb: Gerçekten geldi ama iğne oturmadı. 5-6 da iri balık çaktı ama su çekik, akım düşük bu kadar oldu. :)

Görüşmek üzere kardeşim, nice güzellerini tutmak nasip olsun ama bizim avlaklardan değil. :D
    Git kendine avlak bul, balık bırakmadın bize. hihi

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: Teşekkürler Selçuk.

Sert sahtenin Allah cezasını versin. hihi hihi hihi
    Aksiyon verdircem diye bi sene helak oldum. Takılsa en ucuzu 10 tl. (Ki takılıyor meret:D)
    Kredi çekecektim nerdeyse sahtelere para yetirebilmek için. :)

Onca çile, maddi manevi kendimden verdim 1 sene vuruş alamadım, ya!!! :D

Şu forumda yazılanları, yalan yazıyorlar diye kendimi teselli ederek okudum hep. Ne zaman slikon ağırlıklı çalışmaya başladım o zaman huzura erdim. :)

Sizlere daha güzelleri rastgelsin. :)

(Tabi bu sahte olayları avlak yapısına göre değişir)

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Volkan, uzun bir aradan sonra güzel bir açılış olmuş.:thumb:

Anlatımın yanısıra gözümüz fotoya doydu, harika çekimler yapmışsın, ellerine sağlık, ayrıca ilk kez bu kadar net fotonu da görmüş olduk :D

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Volkan abi bir ara senin gazınla silikon olayına girmiştim aldım aldım az daha kredi çekecek duruma gelecektim hihi :laughing: Neyseki sert sahteler imdadıma yetişti . At at balık yok abi taktım rapalamı aldım balığımı :) Geçen yılki martta mı ne açtığım raporda da belirttiğim üzere 1 saat silikonla uğraştım olmadı taktım rapalayı balık hemen yapıştı. Limon sirke mevzusundaki gibi silikonla değil levrek rapala ile avlanır :laughing: Şaka bir yana abi benim çoğu avlak silikon kullanmaya müsait değil yinede arada deniyorum ama henüz tık bile yok kaldıki bu aralar levrek peşine düşüp levrek kaynayan yerde lüfer alan bir bahtsız olaraktan silikonla hiç şansım yok gibi hihi :laughing:

10. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Gülsünler be Volkan'ım. Belki birkaç kişi okumuştur da vazgeçer oraya gitmekten. Avlağın hali içler acısı ama hala iş yapıyor.

Keşke çağırsaydın bir çayını içerdim:) Makinem arızalıydı gerçi ama yedekte her zaman iş yapabilecek makinem var çok şükür.

3-5 ay önce yaptığım bir alışverişten hediye olarak siporilino şamandıra geldi. Nedir ne değildir diye bi araştırdım. Özellikle raglou gibi hafif silikonları uzağa atmak için kullanılıyormuş. 40 gr olduğu için Bizim 5-25 atarlı Okuma Alumina kamış saf dışı kaldı. Baktım genel kullanım amaçlı Ryobi Fuji 325 kamışım 40-125 atarlıymış. Denedim ve müthiş uyumlu oldu. 85 tl cepte kaldı bizim anlıcaanhihi

Acemiyken sert sahtelere paralar saçtık olmayınca daha pahalı sert sahtelerde aradık kısmeticyrr Daha yakalayamadım ama herhalde bende Levreği 3-5 tl lik silikon sahte ile yakalayacağım. Senin de sahte arşivin bayağı bir yumuşamış öncekine göre. Kazıklandık anlıyacağın. Buradan acemi arkadaşlara yazıyorum: Çevremde herkes silikon ile alıyor bu balığı sert sahte ile alan çok az...!

İş yapmayan merada yapalım bir semaver çayı organizasyonu. Belki bir Levrekte denk gelir:thumb:

11. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    balık zaten yok üstüne birde deprem yedik 1 saat önce:D 5.0 şiddetinde imiş..evin içinde evle beraber şöyle bir silkelendik:D
    evet Aykut mesajla gönderdi tutduğun levreği:) dün kıyıda boyum kadar dalga vardı..tam havası idi..yine çıkmadı balık..salı gününe alanyaya gidiyoruz buluşma var..orasınıda kurutup geleceğiz:D

tuzda levrek yaparken balığın pulunu almıyacaksın..içine ne koyuyarsan koy:D folya ile olmaz tuzda levrek..

tuzu 2 3 yumurtanın akı ile yoğuracaksın.yeterli su ile..
    tepsinin altına tuzu yerleştir..balığı yatır.ağzına bir tane kürdan tak..balığın ağzı açık kalacak...her yerini kapat..sadece balığın kafasından bir miktarı dışarıda kalsın.. o şekil fırına ver...
    böyle balığın içi daha iyi pişiyor:hungry: ağzı açık kalmış levreğin içine sıcak hava giriyor..;)

12. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Volkan tebrikler. Takoz gibi levrek(ler) :D

Sakin av yeri olsun, sadece balığa konsantre olabilelim de, arada da 1 balık çıksın bana da uyar valla. Bu sene paso at-sal ispendek çalıştım sonbaharda, tembelim de, gitmiyorum levreğe, bari siz tutup raporlayın böyle de ekran karşısından izleyelim...

Sahtelerinin fotoğrafına baktıktan sonra "Allah cümlemize akıl fikir ihsan etsin" diyorum başka da bir şey demiyorum :D Sen yine güzel güzel kutulara istiflemişsin silikon lakerda hesabı. Ben evde baza altı, çekmece içi gibi yerlere elimi bakmadan sokamıyorum :D Hatunun bir ara tepesi atacak, sabah 300-500 noktamda akupunktur uygulamasıyla uyanacağım diye korkuyorum. :D

Görüşmek üzere...

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güzel oldu valla abi, özlemişim o 30 saniye süren heyecan patlamasını. reeling hooked :thumb:
    Telefonun şarjı gece bitmeseydi sabah suyunda daha güzel fotoğraflar çekecektim ama kısmet işte. :eek:

:D:D:D Hocam isteyerek bir gaz verme değil inan, bazen heyecandan abartabiliyoruz.:p Her avlakta farklı şeyler çalışabiliyor, o yüzden aynı yörede çalışan nesnelere kullanmaya özen göstermeli. :)

Yedek makinan varsa bence boşuna harcama yapma.
    Hafta sonu avcılarının şansı çok az benim gibi. Havası suyu tam denk gelecekte, balık olacak ta, avlak boş olacak :eek: :eek: :eek:

Her zaman kısmet olan durumlar değil. Hocam senin yerinde olsam Şubat tatiline hazırlık yapardım ama gene de sen bilirsin. Sert sahte genelde denize kullanıyorlar. Çay içi çok sığ ve ilişkenli olduğundan tek iğneli silikon daha performanslı oluyor.

14. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Geçmiş olsun abi. Gidin buluşun tabi, birlikten kuvvet doğar. İstihbari çalışma bakımından da güzel olabilir ilerde. :) Sen gene de Aykutla fazla kaynaşma abi. Ben kaynaştım, adam her kış kımıl zararlısı gibi bi geliyor, yerleşiyor avlağa. Tutmadan da gitmiyor. :D:D:D

Ne bulaştım Aykut'a da ha!!! Sabır ve sinir testi gibiyim. :)

Kazasız belasız güzel avlarınız olsun. 2-3 haftaya kadar sizin oralarda hareketlenme bekliyorum. ;) Hareketlenmezse zaten siz hareketlenin başka memleketlere doğru. hihi

Ahahahaha :laughing: :laughing: :laughing:
    İyiki evde tekim şu an, sesli güldüm. :D
    Eşim olsa gene ne chatleşiyon elin adamlarıyla derdi. :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :eek: :p

İşin kötüsü başkalarının yanında bile böyle anlatıyo. Hanımlarla yazışıyo dese, gene bi asaletim olacak. hihi hihi hihi

Baharda palaz, ispendek şenliği oluyor, havalar sertleştikçe irileşiyor balık. Marta kadar daha irileri olacak. Tabi tam bir dayanıklılık, efor ve sabır savaşları yaşanacak. Çok sert iklimle mücadele edecez levrek peşinde. :)

Bu sefer giyim olarak daha hazırım, Serhat abi de daha ciddi hazırlanmış. Neopren kıyafet falan almış bu hafta. Bu sezon güzel avlar çıkartmayı umuyorum.

Evet, Allah akıl fikir versin. :p Ben dediğin gibi düzenliyimdir, titizimdir. Nerde neyim var bilirim, bilmeliyim. :) 2 çanta malzemem var. 1'i evde yedek. :rolleyes: Bizim evde küçük çocuk olduğundan biraz daha dikkatli olmak zorundayım. Senin yine de hanım sabırlıymış, bizimki olsa toplar kaldırır hemen bi yerlere, ara ki bulasın hihi

Alım işini epey yavaşlattım ama bitecek gibi de değil. :)
    Nice güzel balıklar sana rastgelsin. :)

15. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha iyileri rast gelsin ellerinize sağlık tuzda mı o balık :D of mmmm mis afiyet olsun

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Vay arkadaş ya, Antalyadan tut adanaya kadar tüm memleket senin levrek haberini almış ben daha şimdi görüyorum abi iyi mi :D:D

Tebrikler abim almışsın güzelliği yine bu hafta Özkan adanaya gitmiş olmasa biz de çıkacaktık ama olmadı. Haftaya da eşim hem c.tesi hem pazar çalışıyor mecburen evde çocuk bakacağım sonraki haftaya kadar nasıl zaman geçecek şimdi bilmiyorum. Şu raporu 1 hafta sonra açsaydın da beni 2 hafta kudurmaktan kurtarsaydın ya abi :D Anladım ki artık yemli takımları kenara atmanın vakti gelmiş :D

Sinan hocamın da dediği gibi bi tek onunla ikimiz kaldık levreği yakalayamayan, İnşallah yakın zamanda bize de nasip olur.

17. tehlikeli_29

tehlikeli_29 abdüssamed

Tebrik ederim abi maşallah güzel balıklar daha da iyileri rastgelsin inşallah.

18. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Şubat tatilini bekle derken Trofe Balıkları mı kastediyorsun yoksa hafta içi git tavsiyesinde mi bulunuyorsun bilemedimidk

Şubat olsa ne olur olmasa ne olur. Arkadaş yok bu sene at-çekçicyrr Tek başıma gitmek istemiyorum. At-çek i seviyorum hem de çok. Şimdiye kadar evden at-çek için 2 sefer çıktım. Bilader ile Geçen yıl şubat ayında sabaha kadar kollarım kopuncaya kadar attım çektim. Bir de geçtiğimiz Eylül ayında Hanımla, sana bahsettiğim köyün mendireğinde sabah suyuna gittik. Onun haricinde at-çek arkadaşlarla gidilen yemli avlarda bir köşede birkaç saat denemeden öte gidemedi. Işıklar, gürültüler, ve en önemlisi seçilen avlak at-çek e değil yemliye uygun yerlerbanghead Gel de bu şartlarda Levrek yakalacyrr

Anlıcaan at-çekçi partner çok önemli. Malzemesi tam, bilgisi tam, sabrı tam, karısından izni bol, işi gereği vakti bol, gözü kara bla bla bla adam bulmak çok zor.

Şöyle bir yazlığım olsa malum köyde, Her sabah ve akşam yoklayabilsem kimseyi gezdirmem peşimde de ah ulen aaaahhhh...banghead

Diyorum ki, avda buluşamıyoruz bari, bir ara hisarönüne gelip birkaç bişey alacağım. Kızlarağasında oturup bi çay kahve neyin içeriz olur mu?

19. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Bahtsız kardeşim(bu hitabı geçen yılın ortalarına kadar Volkan'a yazıyordum);

At-çek e gideceğimiz zaman öyle bir kenara yemli atayım çupra filan çıkar diye atçek Levrek şansımızı yarıya düşürmeyeceğiz. Bu altın kural:cool: . Gece boyunca Levreğe konsantre olacağızmrsparkle Volkan ara sıra gelip terimizi silecek, omuzlardan masaj yapıp taktik verecek, En önemlisi de üşütmememiz için çay takviyesi yapacak:laughing:

20. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR
    :)resimler yanılttı beni o zaman ,neyse bilmeyene tarif etmiş olduk beraber afiyet bal şeker olsun :hungry:
    uzun zamandır rapor yoktu iyi gelmiştir herkese ,
    buralarda iyi balık alıyolar hatta geçen hafta birisi 9 kg paşaların paşasını almış getirdi şok oldum görünce, satın aldım ,güzel hatıra fotoğrafları çektim ,ben tutmadığım için paylaşamadım