Bayram Atçek Raporumuz - Antalya

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında nicholai hel tarafından paylaşıldı.

1. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Osman Bey. At çek gerçekten heyecan verici, ama bir o kadar yorucu oluyor. Yorucu kısmı atıp çekmek değil, kamış makina seçimi ve uyumu doğruysa kol yormuyor kesinlikle, bazı gün 6 saat salladığımız oldu, belki biraz da idmanlı olduğumdandır hiç kollarım yorulmadı. Ama ayakta dikilmek, hele bir de durduğunuz yer bizim avlaklar gibi kayalık ve eğreti zeminlerse bacaklar ve bel ciddi anlamda yoruluyor. Tabii gelen güzel bir balık tüm o yorgunluğu unutturuyor, acısı avdan sonra oturunca farkediliyor. :)
    Oraya çok daha güzel fotoğraflarım vardı koyacak ama arşivimi sakladığım harddiski çalıştıramadım bir türlü, bilgisayarda bulduğum bir fotoğrafımı koydum. Aslında arşivim geniştir ve çok güzel Antalya fotoğraflarım vardır. İnşallah ilerdeki raporlarımda bol bol paylaşacağım. :)

Sorma Volkan yav :) Partnerime de demiştim, keşke çekebilseydik, müthiş olurdu diye. Iskarmozun cesur bir balık olduğunu iyi bilirim dalışlarımdan, ama bu kadarını ben bile beklemiyordum. Biz yokmuşuz gibi rahat davranıyorlardı. Suyun durgunluğu ve berraklığı sayesinde de çok güzel görüntüler gördük. Hele o bekleme anını çekebilsem büyük ihtimal eşine zor rastlanır bir fotoğraf olacaktı. İşin aslını sorarsan o balığı atlatamadığımızdan daha çok o anı ölümsüzleştiremediğime üzüldüm.

Dostum, araya işler girer, uzak kalırsın da keşke bayram tatilini değerlendirseymişsin. Hava balık havası değildi ama tam deniz kıyısında vakit geçirme havasıydı. Hem belki sürprizlerde yaşardın. Bir bıkkınlık seziyorum yorumlarında, vazgeçmek yok, balık az olabilir Antalya merkezdeki avlaklarda ama denemeye tam gaz devam. Yerinde olsam ne yapar eder en az haftada bir kez yoklardım. :thumb:

2. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Tebrik ediyorum, bayramı çok güzel bir aktiviteyle geçirmişsiniz.. :)

İlk resimden de belli oluyor ki sizde lureciliğe kendinizi ziyadesiyle kaptırmışsınız..

Bu yöntem yemli avcılığa göre istikrar ve iyi takip gerektiriyor... öyle yorulmak, sıkılmak yok... :) mükafatını mutlaka alacaksınız sonunda...:thumb:

Bayram şekeri tadındaki bu raporları paylaştığınız için çok teşekkürler...

3. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler. Valla yorulma olur da sıkılacağımı hiç düşünmüyorum. :)
    Zaten Antalya kıyı avlaklarını az çok bilirim, bu nedenle büyük beklentilerle gitmem. Dediğin gibi şimdiye kadar bazen kıyıdan, genellikle tekneden sürekli yemli avlanırdık, gerçi uzun zaman oldu o da ama, hiç boş döndürmez deniz, iyi kötü rızkımızı verirdi. Tekneyle sırtı yaptığımızda da, ki zamanı değilse zaten hiç denemezdik, yine boş çevirmezdi. Ama gel gör ki kıyıdan spin avcılık boş döndürmeye çok müsaitmiş :D

Ama kendimizi kaptırdık bir kere, yatırım da yaptık iyi kötü. Dediğin gibi istikrar ve daha önemlisi takip ile yine istediğimizi alabileceğimizi düşünüyorum. Şimdi bayramda zaten kısıtlı bir vaktimiz vardı, niyeti bozmuştuk, 40 derecede olsa kar da yağsa deneyecektik :D Ama döndükten sonra daha bilinçli, doğru zamanı kollayarak yaparız avlarımızı. Böylelikle sürekli boş dönmeyiz, hedeflere daha kolay ulaşırız diye düşünüyorum.

Bakalım neler göreceğiz daha. :rolleyes:

4. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili Aykut,
    Güzel Av güncelerini büyük bir keyifle okudum.
    Tabi ava giden muhakkak birşeyler yakalamak ister.
    Ama doğada da görüyoruz ki, en usta avcılar da zaman
    zaman avlarını yakalayamıyor.
    Bu azim ve mücadele ruhu sende olduğu sürece önünde veya sonunda seni heyecanlandıracak avların zaten olacaktır.

Bol şanslar dilerim.Rastgele...

5. mustafa_06

mustafa_06 mustafa

Favori Kamış:
    D.A.M phyton spin 50
    Favori Makine:
    shimano nexave 4000FC
    En İyi Avı:
    97 cm Baracuda
    Tebrikler süper bi av hikayesi ve resimler harika ayrıca zargana için trofe denilebilirmi ilk defa o kadar büyüğünü gördüm zargananın :)

6. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Çok teşekkürler Hakan Bey. :)
    Aslında bu av serisinde gördüm ki boş döndüğümüz avlar şevkimi kırmak bir yana, daha da bilenmemi, hırslanmamı sağlıyor. Bir sonraki avda daha bir dikkatli oluyorum. En ince detayına kadar yaptığım herşeyi, kullandığım tüm ekipmanı tekrardan gözden geçiriyorum.
    Yemli avlarımızda bu yoktu, takımlara öyle dikkat etmezdik, havaya bakar, çantayı kapar, yoldan yemi alır çıkardık. Bir gün iyi bir gün kötü geçerdi, ama iyi kötü üç beş parça birşey yine alırdık ve balık sarmadı, kerterizi bulamadık, hava şöyleydi böyleydi der geçiştirirdik. Kafa yormazdık, sonuçta tava boş kalmazdı. :)
    Ama böyle boş dönülünce insan daha bir üstüne gidiyor. En azından benim yapım böyle. Bir daha şöyle yapıcam, böyle denicem gibi düşünceler sürekli kafada geziyor. Durum böyle olunca da olay daha bir hobi halini alıyor. Ezbere iş yapılmıyor. Bu da bana keyif veriyor. Hatta dediğim gibi daha bir hırslandırıyor. "O balık buraya geleceek!" diye yumruğu vuruyorum masaya :D

İyi dilekleriniz için tekrardan teşekkür ederim.

Teşekkürler Mustafa. Zargana iriydi gerçekten. Bizim oralarda da tutulan en iri boyları bu civarda oluyor. Şansıma o güzellerden biri geldi. Ama zıpkıncı forumlarında bundan daha irilerine rastladım. Tabii görerek ve seçerek avlanınca durum farklı oluyor. :)
    Yani trofe diyemeyiz ama hayli güzel bir boyda olduğu doğru. :)
    Sana daha irisi rastgelir inşallah.
    Selamlar.

7. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tebrik ederim güzel av olmuş.yer atatürk parkının aşağısı zannediyorum.ben de geçenlerde kaleiçi liman da denemiştim ama ne yazıkki hüsran oldu.idk

8. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Tekrar tebrik ederim güzel av olmuş.zannedersem yine atatürk parkı falezler den avlanıyorsun.sahtenin marka ve modeli hakkında detay verirsen sevinirim.reeling

9. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Selamlar.
    Avlak orası değil. Gerçi falezler olduktan sonra avlaklar arasında çok da fark olmuyor ama, ben yine özelden yazayım şimdi.

Zarganayı alan sahte duel, tam modelini şimdi çıkaramıcam, partnerimin sahtelerinden biriydi çünkü, ilk fotoğrafta en solda alttan üçüncü olan.
    Iskarmozları alanları Kadir abi'ye yazmıştım, birini strike pro 145-S 568-713 ile aldım. Diğeri eurofish aragon, sırtı fosforlu yeşil altı turuncu yanlar beyaz. Sahte bir sahte :p yani iyi markaların çakması gibi birşey. Yüzüşü konusunda hiçbir bilgim yoktu. Gramaj bilgiside yoktu, aldığım yerde tarttım 9-10 gr geldi. Ama renklerini etkileyici buldum aldım. Aldıktan bir saat sonra partnerim bununla o büyük ıskarmozu aldı. :)

Bu ikisinin fotoğrafları ne yazık ki orada yok, arabada unutmuşuz onları. Aslına bakarsan sende bilirsin ki ıskarmoz öyle çok sahte seçmez. Daha önceleri kaşıkla, raglou taklidi dandik silikonlarla çok kez almıştım.

İlgin için teşekkürler. Senin raporlarını da takip ediyorum. En son kaleiçinde sahteden kurtulan akyaya üzülmüştüm baya. Yazmış da olmalıyım. Daha önce aynı yerde ıskarmoz da almıştın yanılmıyorsam. Başarılı avlarının devamını, daha güzellerinin gelmesimi diliyorum. Antalya'ya döndüğümde görüşmek üzere. :)

10. KARAHANLI07

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Verdiğin bilgi ve iyi dileklerin için teşekkür ederim arkadaşım.Evet haklısın o kuzuyu kaçırmanın acısı hala içimde taptaze yerini koruyor:D ama ilk fırsatta rövanşını alıcamreeling umarım hep beraber antalya tayfası olarak bi kıyı baskını yaparız bol fotoğraflı bi av raporu sunarız.Sağlıcakla ka:thumb:

11. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    anlatımınız ve rapor çok güzel olmuş, tebrik ederim :) antalya balık konusunda kıyı oltacılarına her ne kadar pintide davransa o güzelim coğrafyasında olta sallamak hiçbir şeye değişilmez :) aah ah burnumda tütüyor :)

12. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Baskın basanındır demişler dimi :p
    Antalya merkez hep biraz kısır, öyle bir organizasyonda içimizden şanslı birkaç kişi anca ıskarmoz alır tahminim. Ama maksat muhabbet, tanışma kaynaşma fikir alışverişi olur, çok da güzel olur. Şu an belki avlaklarda karşılaşıyoruz ama tanımadan bakışıyoruzdur uzaktan :D Tanışıp sosyalleşme herkes için iyi olur. Sonrasında telefonlaşıp güncel rapor bile alabiliriz birbirimizden. :thumb:

13. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Her kelimene katılıyorum Volkan. :)
    İnsan uzakta kalınca değerini, güzelliğini daha bir anlıyor Antalya'nın. Varsın nazlansın, aşık olan naza da katlanır. :)

14. LEVREK SEVER

LEVREK SEVER ÖNDER ASLAN

tebrik ederim gerçekten çok güzel :thumb:

15. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Teşekkürler Önder Bey. Siz de aramıza hoşgeldiniz. Kullanıcı adınız güzelmiş. Burada hepimiz levrek severiz mrsparkle