bayram raporu arnavutköy

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında uğurlu 61 tarafından paylaşıldı.

1. uğurlu 61

uğurlu 61 UĞUR BEYAZ

Değerli arkadaşım; bende boğaza bayram arifesi saat16:00 da vardım.Oturduğum yer Gebze /KOCAELİ .Burada hiçkimsenin uzaklardan kalkıpta benim raporuma göre ava gelsin demiyorum.O gece sabaha kadar pekçok kişi lüfer için uğraşırken sen sardalya ile uğraşmışsın.Balıkları sabah saat 06:00 ile 07:00 arasında yakaladım.Benim haricimde yakalayanlarda oldu.4gün boyunca sabah 09:00 da eve döndüm ve akşam saat 16:00 da aynı mekana gidiyordum.Resimlerde mutfak tezgahı üzerinde çekilmiştir.Tuzluğu başka yerlerde kullanan var ise bilemem.Balık sadece ilk gün tutabildim.Diğer günlerde 5 kişi ve sonrasında bir kişiye kadar düştü.Bu arada sandalların sürekli önümüzde dolaşmasıda bayağı engel oluyordu.Hatta birtanesinin ismi KOFANA diye hatırlıyorum.Bizde yalan olmaz.İnşallah Kurban Bayramında seninle aynı mekanda buluşuruz.
    Rasgele

2. Spector

Spector Şeref

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spektor
    En İyi Avı:
    Karaburun da kalkan 4.5 kiloya yakındı .
    Yalan konusuyorsun bu kadar arnavutkoy akintiburnunda birkere rapala salamaya yer yoktu sabahleyin herkes neredeyse ust uste rapala atiyordu ve cekende yoktu tekneler vardi onlarda geliyor atiyor ve balik olmadigi icinde gidiyorlardi bana gelince evet sardalyaya attim zorunami gitti senin gibi formlarda atmiyorum en azindan salak degilim olmayan baligin pesine duseyim en azindan afiyetleizmaritkolyoz boyunda istavrityedim buda atma degilgercegin ta kendisi uzuluyorum buralari yalan egonuzu tatminicin kullanmaniza :(

3. Spector

Spector Şeref

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spektor
    En İyi Avı:
    aheste kardesim lafim sana degil diyorum hala anlamamissin bak lafimin sahibin asil buldu kendini kimse arnavutkoy akinti burnunda gunluk cikan balik icin buradan sallamasin buna izin yok 24 saatim orada geciyor baska yerlerisecin sallamak icin :(

4. draco

draco Kaan

Favori Kamış:
    Vercelli Alba Surf, Yamaga Blanks EARLY 94MHR
    Favori Makine:
    JDM Shimano Stella SW8000PG, Daiwa Certate 3012H
    En İyi Avı:
    Tuttuğum ilk ispari. o olmasa burada olmazdım.
    Arkadaşlar selamlar...

Naim Çıtak Bey'in yollamış olduğu fotoğraflardan son fotoğrafı (Erdem arkadaşımızın fotosu) tebliğ'e aykırı yorumlanabileceği gerekçesiyle sildim. balıklar aslında sanırım 3,5 kilo civarı bir tanesi, ve iki balık var, ilk balık alındığında limit dolmamış olduğundan ikinciye atış yapmak serbesttir ve ikinci balık alındığında limit dolmuştur. kanunen uygun bir avdır ancak limite çok yakın ve 5 kg limit sahibi bir balık vurulduğunda ikincisine tetik düşürmek ancak vicdani tebliğe uygun gelmez, onu da yargılamak bize düşmez. ama ben o resmin yanlış yorumlanabileceğinden emin olduğum için o resmi silmeyi uygun gördüm, umarım anlayışla karşılarsınız...

diğer resimlerde de dikkat ederseniz 5 kg dan fazla olan avlarda birden çok çift palet var veya kadrajda başka avcılar da var, bazıları da tek ve iri balık.

ayrıca; lütfen birbirinize "yalan söylüyorsun" gibisinden ithamlar yapmayınız, kimisi gider bir meraya 10 tane tutar, kimisi onu duyup gider balık yakalayamaz, bu yalan söylendiğini göstermez, balık işi doğru teknik, doğru yer ve doğru zamanın birleşmesidir biliyorsunuz.

ayrıca bir arkadaşım arnavutköyden tek tük lüfer alıyor sabahleyin rapala ile. ancak balıkları sattığı ve geçimini böyle sağladığı için buranın ruhuna aykırı olduğu gerekçesiyle burada yayınlamıyoruz veya paylaşmıyoruz. işlerim dolayısıyla kendisine katılamıyorum, yoksa epeyi lüfer raporu gösterirdim size... bana da yalancı der misiniz bilemiyorum :)

not: Naim Bey, Metin Bey'in resmini koymuşsunuz, güzel de olmuş ama o balık tekirdağ balığıdır, boğaz kofanasıyla alakası pek yok :)

tartışmalarınızın saygı ve anlayış çerçevesinde geçmesini umar hepinize iyi günler dilerim...

Son düzenleme: 26 Eylül 2009
  5. Spector

Spector Şeref

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4.50
    Favori Makine:
    Okuma Spektor
    En İyi Avı:
    Cumle aleme cevaben ...
    Balık ve balıkçılık konusu zaten cok uzun ve detaylı bir içeriğe sahip olduğundan bir çok bu konuda site ve bu sitelerde açılmış konular mevcuttur .
    Ben , bana cevaben yazmış olduğunuz yazılara bakınca çoğunu okurken allah allah dedim . Yazdığım ve yaptiğim şuydu ; Bayramın üç günü elimde kamışım makinem ve cantamla arnavutkoy akıntı burnunda balık tutamamak ve tutanıda gorememek teknelerde dahil :) buna istinaden buraya yazilmis ve resimlerlede belgelenmeye calisilmisbirkonunun boyle olmadığını olamayacagını belirtmek . demek ki buraya yazilan herseye vay be helal be bravo be demek gerekiyormus bilmiyordum bunun icin ozur dilerim ama ben diyememkardesim kusuruma da bakin isterseniz he bogazin baska yerinden baska tarihde dinazor cikmis bilemem ilgileneme de cikabilirde ama arnavutkoyden bayramin uc gunu kufer cikmadiginibiliyorum kimsede bana bunu cikdi de dedirtemez diyen varsada saglikli bilgilenme ve bilgilendirme adina bu yalan haber derim bu hakaretse kusura bakin ama yalani yazmak asilbuyuk hakaret .

Not : Atanlara kaygiyla tutanlara saygiyla yaklasirim ...

SPEKTOR

6. uğurlu 61

uğurlu 61 UĞUR BEYAZ

Not : Atanlara kaygiyla tutanlara saygiyla yaklasirim ...

SPEKTOR[/QUOTE]

Bu cümlenin sonu gayet uygun olmuş.:)
    Yazdığım rapor konusunda ister inanırsın ister inanmazsın o senin sorunun.
    Sürekli o mekanda avlanıpta lüferden haberdar olmayışını hayretle karşılıyorum.:confused:

7. speed57

speed57 Naim Çıtak

selam

Duyarlı davranışınız için teşekkür ederim Metin arkadaşımın kofanasını sadece boyuta örnek olsun diye koymuştum.Erdemin avı konusunda haklısınız dikkat etmedim
    Saygılar

8. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    eygidi günler ey en iyi avımdı 1saatde 8adet 44cm 48cm arası balıklardı birdaha deng gelirmi acep uğurlu 61 eski kullanıcı adımdı