bazı makinelerdeki cır sesi

Konu, 'Makineler' kısmında tufan27 tarafından paylaşıldı.

1. Bahadır Sarıca

Bahadır Sarıca Bahadır Sarıca

En İyi Avı:
    Levrek, bir sonraki
    Elinize sağlık...;)
    Kısa anlat hocam bak sonra Fransız oluyormuşsunuz!!!
    "Anlattıklarınız karşınızdakilerin anlayabileceği kadardır" diye boşuna dememişler. Önce Çarşamba'yı sel alıyor, sonra türküsü yakılıyor...
    Bak bende uzattım.Selamlarımla...

2. gozutok

gozutok

" Fransız olmak " kırıcı olmadan yapılmış ince ve kibar bir eleştiri.
    Hocam, biz ne diyozzz, sen ne diyon yav..... da denebilirdi, ucuz atlattım..
    onun içinde hafif kızardım okuyunca ama sonra da tebessüm ettim...

Biz ileri yaşlardakiler genelde biraz izahlı oluyoruz... Kestirmeden anlatmak varken uzatıyoruzda uzatıyoruz bir konuyu anlatmaya çabalarken. Bu huydan vaz geçmek lazım...

Ama sanıyorum cır cır makinalardaki sesin esbab-i mucibesi de genele açıklanmış oldu.

Şunu ilave etmekte fayda var. Makinadaki bu cırrrr sesinin balığa nakli diye bir şey söz konusu olamaz, öyle olsa balık yemi ilk ağza alışta sesi duyar ve geri kusardı yemi.
    Amaaa bu sesi hayvan duyuyor ve ona rağmen yemi alıyorsa ve de oltaya takılınca bu ses hayvana bir munislik getirmekte ise, ona yazacak bir şey yok. Bu makinaların altın fiatı ile satılmak hakkıdır.

Ancak şaka bir yana herhalde kurnaz bir avcı, sesi merak edip sorana güzel bir şaka yapmış vakti evvelinde.

Son düzenleme: 15 Eylül 2010
  3. bluster

bluster fatih

Katılıyorum bende böyle biliyorum.

4. MaDSuLKY

MaDSuLKY Dogan

Konuyu baştan sona okudum ama o makinanın sadece banax marka oldugunu duydum ( bende banax diye biliyordum ) Hangi modelinde oldugunu günlerdir öğrenmeye çalışıyorum çünkü yeni makina alıcam ve sararken çıkardıgı o sese hastayım :D

5. GÜVENLİKCİ

GÜVENLİKCİ birol

Favori Kamış:
    alba 2026 premier kamış
    Favori Makine:
    Okuma Powerliner
    En İyi Avı:
    gölette karabalık 8kg civarı
    Eskiden kullandığım çakma shimano da bu ses vardı sararken cırrr diye ötüyordu. Temizlik bakım vs. için açtığımda gördüğüm Erdem Abinin dediği gibi makina kolunun geri dönmesini engelleyen isteğe bağlı açılıp kapanan mandalın sesiydi.
    Şöyleki; mandalın iç tertibatı şekil olarak üçgen, yaylı bir metalden oluşuyor ve dişliye belli bir açıyla gelip iki diş arasına girerek (üçgenin ucu bir dişe yan kenarı diğer dişe denk geliyor) fren görevi görüyordu. Yay vasıtasıyla bir yöne dönerken dişlerin üzerinden altadıkça suradakı dişe çarparak ses yapıyordu. Diğer yöne açısı sebebiyle dönmeyi engelliyordu. Bu mandal açıldığında dişli ile olan teması engellendiğinden ses kesiliyor ve makine kolu her iki yönde de dönebiliyordu.

6. 29519

29519

Ben de ilk başta o sesi sempatik buluyordum ama sonra düşündüm her at çekte cır cır cır yok ben almiyim dedim. En iyi makina sessiz sedasız makina.

7. rroyall

rroyall serdar durmuş

selamlar herkese , makinalardaki ses muhabbetini okuduktan sonra cevap yazmak istedim , ayrıca bu sesi kesmek isteyen murad bey in yazısınada katkıda bulunmak istedim , bildiğim kadarı ile cır cır sesinin balığın tepkisini azaltmak ile pek bir alakası yok , sadece 1996/1999 arası çıkmış makinalarda bir aksesuar sadece , sesi kedmek için makinenizin içini sökmeye gerek yok , sadece ön kafayı kaldırıp , geri dönüş kilidinin arkasında pig halinde dökülmüş pimi kıracaksınız hepsi bu...

8. rroyall

rroyall serdar durmuş

bu arada , banax makinanın hangi modelinin ses çıkardığını soran madsulky rumuzlu arkadaşım ; aradığın model , sadece banax ta yok hem banax , hemde bando nun aynı yıllar seri olarak ürettiği ST700C modelinde mevcuttur , ve dönemin en kaliteli makinasıdır , ilave olarak ben 13 yıldır kullanıyorum ve değiştirme ihtiyacı hissetmedim , banax ya da bando pek fark etmez ama ,bulabilirsen bando marka biraz daha iyidir , ikincisi bulaqmazsan , üsküdar uncular cd sinde almer balıkçılıkta banax st 700 c var oradan bakabilirsin ...