Ben Senin Şans Meleğinim Baba

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında balli tarafından paylaşıldı.

1. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    -Tortumi boşver Nuri baba, gidah alabalığa.

-Ama müdürüm oraya program yaptık?

-Ula gardaş ne bellemişsiz bu Tortumi, daha başga yer mi yoh?!:eek:

-Sayın müdürüm kelle gibi sazanlar sallana sallana geziller, aha böyle kütük kimin. Hele bir oltiya düşsün, sağa sola bir basir görmelisen. Gamişi dutirsan, embele-embele gezdirirsen. Her tarafın sarsılir, ayahların seggiz cızir. Nereye adım atacağın şaşırdisan. İçine aldığın nefesin yarısi alttan bir gısmi da ta dabanlarından çıhir gubani. Daaannn! diye bir vuruşi var ki sazanın; ne benzir alabalığa.mrsparkle

-Gaç kere geldih geddih, ne sazan tuttum burada ne de tutani gördüm. Bunlar hep size mi raslir anlamadım ki?

-Nasip işi ağabegi, inşallah sene de rasgelir tez zamanda.

Dedim ama 5-6 kez birlikte olduğumuz günlerde Lokman müdürüm hiç sazan avlayamadı ne de bizler avladık.idk

Haftalar ayları kovaladı derken yine ekşi bir suratla düştük Tortum yollarına. Geçen yıl, kış ortası. Namüsait bir günde 1,5 kg. aynalıyı derdest edince bombanın fitili ateşlenmiş oldu nihayet. Güne tarih düşeyim diye fotoğrafını çekmek istediydim de baktım balığın kafasını kesmiş, içini temizlemiş. İlk balığın fotosu nasip olmasa da müdürüm alacağını almıştı ve artık kim tutardı onu? Yeni takımlar, taktikler, yöntemler, türlü çeşit boililer…:thumb:

Kah balıklı kah balıksız, sonraki avlar pek verimli olmasa da, en nihayet Cumartesi günü oğlu Kerem’i de yanına alarak Nevzat hoca ile gelip dayandılar kapıya. Atladığımız gibi, doğru Tortum gölüne.

Saat 12:00 civarı çay faslında iken rüzgar sesine karışık zil sesini belli belirsiz duyunca oltalarıma yöneldim. Yetişene kadar, dayama çubuğundaki kamış önce sağa gitti, sonra sola. Bir taraftan da kalama alıyor. Şöyle bir yoklayıp kalamayı kıstım. Tasma atmaya gerek kalmadan ağır ağır çekerken bir yandan da kepçeee! diye ünledim. Sağolsun Nevzat hocam daldırdığı gibi aldı balığı kıyıya. Tahminen 2 kg.

İkindi sonrasında Lokman müdürüm sota bir yerde doğal/tabî ihtiyaçlar bağlamında Kerem ile ilgileniyor. :laughing:

-Evde oturup çizgi film izlemek varken, bu soğukta başka işin yok muydu kereta.

-Ben senin şans meleğinim baba. Gidersin ki oltada büyük bir balık var. :)

-Hadi lan ordan, zaten bi sürü iş çıkardın başıma.banghead

Bu arada biz de ateşin başında çamdan kavaktan laflıyoruz. Zilin ani vuruşuyla irkildik. Fırladı gitti zil ta fizana. Allahtan kalamayı ayarlamış abimiz.

-Hocam yetiş, müdürün olta gitti.! hooked

İnleye tıslaya taştan kayadan aşırıp getirdik kıyıya balığı.reeling Biraz kepçe biraz el yardımıyla sudan kesip aldık dışarıya. Kanca balığın ağzında öylece kepçe içerisinde bıraktık.

-Hocam, sürpriz olsun müdüre. Söyleme bakalım görünce ne yapacak.

Nice sonra geldi paşam.

-Ula siz böyle neyitmişsiz? Vay ağzına bağırim, gördünmi ya la, balıği çekmek nasip olmadi tüh.! E peki gardaşlar bu balıh kimin şimdi?

-Elbette ki senin gubani.

-Ey ama ben çekmedim?

-Olsun, sen de fotoğrafını çekersin. Hem senin oltaya vurdiya sen ona bah gubani. Fotoğrafları göndermeyi sakın unutma. Kerem paşa ile Seni meşhur edecem.:D :p

Balığın boyunu kuyruk dahil 88 cm. olarak ölçmüş müdürüm. (Benim Balık Terazisi dediğim Fishbase’in Boy/Ağırlık hesaplama tablosuna göre evde hesapladım; balık 10,950 kg. )

Hayırlı olsun. Nicesi siz sevgili dostlara inşallah.:)

2. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    Nuri Abicim tebrik ederim. Özlemişim raporlarını, tatlı anlatımlarını. Büyük bir keyif aldım. Daha güzellerine rasgele.

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Özlemler karşılıklı sevgili Musti. Fevkinde güzellikleri sizlerden de bekleriz. Teşekkür ederim.:)

4. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Diline yüreğine sağlık Nuri Abi'm. Rabbim emekleri karşılıksız bırakmazmış, anlatımın yetiyor balık arzusunun artmasına:p

5. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Candan teşekkür ederim sevgili Emre. Sizler de iyi ki varsınız abicim, sağolun.;)

6. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Güzel yurdumun güzel insanı...Sohbetinize ortamınıza dilinize doyum olmuyor abi.Balık kadar muhabbetiniz de beni inanılmaz keyiflendirdi...Sevgiler güzel abim :)

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sevgi ve saygı bizlerden o güzel gönlüne sevgili Metin. Güzellikler sizlerden dostum, varolasın.;)

8. İsmail70

İsmail70 İsmail Önel

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Farketmez
    En İyi Avı:
    Palamut, 45 cm.
    Hele şükür yeni bir rapor yazdın da gönlümüz şenlendi abicim. Daha nicelerine rastgele.

9. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Boiliyi Muharrem'den al, balığı Nevzat'a çektir, raporu Nuri'ye yaptır... Hayatta müdür olmak varmış :(
    Şu Keyem hakikaten şanslı çocuk toplamda 4-5 defa balığa geldi, hayatımızın en büyük iki balığının tutuluşuna şahit oldu.
    Balık harikaymış. Rapor için de eline sağlık. Ben Lokman'dan doğrusu beklerdim, hatta bir iki kez söylemeye niyetlendim ama yapacak bir şey yok; adam müdür, işleri elemanlarına yaptırmaya alışmış :D Yalnız senin o balık boy-kg tablosunda 78 cm. sazan kaç kilo geliyor? Bir de ona bakıver.

10. Senol_Temur

Senol_Temur Senol

Favori Kamış:
    Shimano Alivio CX 240 Medium Light
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000SRC
    En İyi Avı:
    Sudak 59 cm - Turna 86 cm
    Tebrikler çok güzel bir av olmuş Nuri Ağabey ayrıca resimlerde süper . Ben daha buzların erimesini bekliyorum ondan sonra inşallah başlayacak sezon reeling

11. cypqo

cypqo murat özdemir

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster
    Favori Makine:
    Daiwa Exceler
    maşallah, devamını dilerim. Batıdaki hobidaşlarınızı yasakli dönemde raporsuz bırakmayın.

12. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Sabahıma gülümsemeler ile başladım :) Elleriniz dert görmesin Nuri abim

13. İçinde yalan da hilaf da olmadan Teyyo emmi muhabbeti tadında rapor olmuş. Eline diline klavyene sağlık.

14. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler Nuri abi. Harika baliklar cidden. Demek bir de gece kampi kursaniz ne baliklar cikacak bu tortumdan.

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Sıcacık enfes raporun için teşekkür ederim Nuri abi. İnsan biraz daha uzun olmasını bekliyor sonuna gelince. :) Başlık ta çok güzel, ellerine sağlık.

Balık harika, aksiyonlu avlarınızın devamını dilerim. :)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Beğendiğine sevindim İsmail kardeşim. Çok teşekkür ederim. Dahası siz sevgili dostlara inşallah.:) ;)

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    :D :p Sayın hocam sen Müdürümün balığını dolandırıyon ama bence ekmek çıkmaz sana.

Hesap aşağıda, var mı bir yanlışlık?

Lokman sazan: 78 cm= 7736,867 (kuyruk hariç)
    88 cm= 10950,72 (kuyruk dahil)

Muharrem sazan: 84 cm= 9577,608 (kuyruk hariç)
    94 cm= 13241,61 (kuyruk dahil)

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Merhabalar canım kardeşim, çok teşekkür ederim.;)

Bu sene Şubat ayı buralarda aşırı sıcak geçti. Buzda doğru dürüst av yapamadık. Hevesimiz kursağımızda kaldı desek yeridir. Son 60 yılın en sıcak Şubatını yaşamışız.:( 4 yıl önce 31 Martta yaptığımız buzda avımızı yaklaşık 1 metre kalınlığı olan bir avlakta yapmıştık ve de hocam raporlamıştı onu. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=46677 Oysa bu sene Şubat ortasından itibaren açılmadık yer kalmadı. Ancak Tortum gölü başka tabi. Burası yıl boyu buz tutmuyor. Rakımı düşük (1027 metre)

İnşallah gönlünce avların olur ve bizler de o güzellikleri senin kaleminden okuruz.:)

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Son yıllarda kayda değer avlarımız pek olamıyor ama işte böyle arada bir çorbada tuzumuz olursa da bahtiyar oluruz sevgili Murat.

Varolasın güzel kardeşim, nicesini sizlere dilerim.:) :)

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Gerek tuzlu, gerek tatlısu avlarınızı imrenerek izliyoruz. İyi ki varsın gözüm. Güzel günlerde güzel avlarının devamını diler, can-ı gönülden teşekkür ederim.;) mrsparkle