Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Niyetim buluşup birlikte avlanmayı teklif etmekti ama zamanını uyduramadım :( Sen gittin sanırım, nasıl geçti, oralarda ne var ne yok?

2. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Bu sefer olmadı ama birdahakine inşallah..

Bu arada Gürpınar kayalıkların son durumu hakkında biraz bilgi vereyim.
    Arkadaşlar şu an gürpınardan kayalıklardan yeni geliyorum. son durum hüsran ama bu duruma ve hafta içi olmasına rağmen inanın kayalıkların oradaki betan yolda araç parkedecek yer kalmadı... :eek:
    Sanki Lüferlerin hepsi Gürpınar sahile toplanmış millette bunun duyumunu almış gibi fırsatını bulan soluğu gürpınarda almış bu akşam... :D
    Neyse lafı fazla uzatmayayım,
    Akşam saatlerinde tek tük zargana yaptı, daha sonra herkes kamışları lüfere yatırdı ama onca oltadan hiç lüfer çeken olmadı. Bırakın lüferi balık çeken olmadı desem yalan olmaz. ama onca kısırlığına rağmen özel araçla ulaşımın ve olta atmanın kolay olması sebebiyle dolmaya devam edecek yerdir Gürpınar kayalıkları. Her seferinde birdaha gelirsem iki olsun diyerek ayrlmama rağmen malesef ki ben de orayı dolduranlardan biriyim ve sanırım bu böyle devam edecek...banghead
    Saygılarımla...

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Bende az önce oraya yakın bir yerdeydim. pekmez de yarım kilodan biraz fazla istavrit ve 40 cm lik bir zargana. Başka bir şey yok. ispari vs kayıp muhtemelen kuruttu tekneler.

4. ycan74

ycan74 yalın

Mis gibi temiz hava alıp dinlendin boşver balığı :) , bir daha çıkıcağın zaman haber ver belki gelirim yanına, bu sıralar benimde niyetim varda üşeniyorum yemli balık tutmaya :)

5. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Bu akşam saat 7 gibi kaçalım istersen abi?

6. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Gürpınar son durum hakkında bilgi:

Arkadaşlar şu an itibariyle gürpınar balıkçı barınağının sol tarafı benim için haritadan silinmiş bir bölge olarak varolmaya devam edecektir.
    Cumartesi öğlenden sonra saat 4.00 gibi önce zargana daha sonra da istavrite çapari denemeleri yaptım. zargana hak getire. zar zor 3 tane istavrit alabildim. o da en az 50-60 atışta. gece için lüfere taze yem yapmak için uğraştım ona da ama yine nafile.
    Tek bir vuruş dahi olmadı dyebilirim(istavrit ağzı kadar bir diş izi haricinde)
    Artık alışmıştık zatan gecenin 4-5 ine kadar bekle daha sonra hiçbir hareket olmayınca yavaş yavaş uyku bastırsın geç arabaya uyu sabah gün ışırken tekrar zarganaya at ve o yorgunlukla öğlen 12-13 gibi eve gel kendinden geç.
    Aslında birşeyi çok merak ediyorum, gürpınardan şunu almışlar, geçengün adam böyle büyük almış şöyle çekmiş diyenler, ben sürekli gürpınara gidiyorum ve lüfer adığını bizzat gördüğüm kişi sayısı 4 ü geçmez. gerçi onlara da birşey demek istemiyorum ama sanki bütün balıklar sıraya girmiş gibi arabayı park edecek yer bulamıyoruz resmen kıyı oltalarından denize ağ geriyorz ama yine yok yine yok. sadece bende değil kimse de yok.
    Arkadaşlar benden size acizane tavdiye eğer bahsettiğim yere gidecekseniz mangalınızı alın etinizi alın semaverinizi alın arkadaşlarınızla deniz sfası yapmaya gidin. eğer önceliğiniz balık tutmaksa benim gibi gecenizi zehir gündüzünüzü berbat etmeyin.
    Sonuç Gürpınar sahilde Deniz suyundan başka birşey yok...

7. ycan74

ycan74 yalın

Geçmiş olsun :) , en doğrusunu söylemişsin, al malzemeni yanına, yap keyfini, gecenin en güzel sözü "Deniz suyundan başka birşey yok " hihi

8. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Alper aynı gün sabah saat 06:30 -10:00 arası balıkçı barınağının orada kayalıklardan zargana için kurtlu denedim, sonra istavrit için çapari denedim yok hiç bişey yoktu.

Yanımızdaki 5-6 kişiden sadece birinde 7-8 tane kıraça filan vardı o kadar.

Oradan tekne kiralayıp açılmak deneme lazım aslında.

9. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Hüseyin bey inanın Balık avından soğudum resmen, 1 Gürpınar sahil - 2 Büyükçekmece gölü yüzünden. Tekne de kiralasak Gürpınar kıyılarından hiç ümidim kalmadı artık. onca gece sabahladım gürpınar da ne kendim balık aldım ne de bir alana rastladım. Ha hakkını yemiş olmiyim şimdi gürpınarın 2 sefer vatoz çektim. Bazı sabahlar da tek tük zargana aldım... banghead

Tekneyle de çıksak Gürpınarda DENİZ SUYU dışında birşey bulabileceğimizi sanmıyorum. Eğer "Nevalemizi alalım, ızgaramızı-kanadımızı alıp alemimizi yapalım" derseniz ona varım. arada belki olta atarız vurursa sürpriz yaşarız ama diğer türlüsü benim için bitmiştir.

Daha da Gürpınar Balıkçı barınağının solundaki kayalıklara gelmem... :thumb:

10. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Alper Bey,

Valla maksat muhabbet olsun paylaşmak olsun sohbet eder çay içer keyfimize bakarız. belki balıkta tutarız :)

Bir gün tanışmak isterim.

11. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    İnşallah birgün tanışmak nasip olur.
    Ben eminim ki birbirimizi görmüşüzdür ama o kalabalıkta kim kimdir bilmek mümkün olmuyor elbet de.
    Ben siyah 2001 model(eski kasa) volvo s40 ile geliyorum genelde. Piyasada nadir olduğundan eğer bu aracı görürseniz bilin ki ben oralardayımdır. :)

Bu arada araçtan bahsedince aklıma geldi. konuyu okuyan diğer arkadaşlara da uyarı niteliğinde olsun. Malum gürpınar sahil beton yol kenarına döşenmiş kayalardan oluşmakta. aracımızı da tek gidiş geliş olabilecek şekilde dökülmüş beton yola bırakmak zorunda kalıyoruz. geçenler de akşam üzeri hava kararmaya başlamışken ya da kararmıştı şimdi tam hatırlayamadım, rengini göremediğimiz fiat ducato tipinde bir minübüs önce beton yoldan aşağı düşte ve aracı toparlayayım derken de deniz tarafına park etmiş bir araca sol arka kapıdan başlayarak arka çamurluktan çıkmak suretiyle haşata çevirdi. üstüne üstlük adi herif durmadı ve bastı kaçtı gitti. araç ise ters istikamette park edilmiş olduğundan aracı çevirene kadar o şerefsiz kaçtı tabi.
    Bu gibi durumlardan kendimizi korumamız için aracınızı beton yolun üzerine değil de refüjden indirip toprak bölgeye beton yola minimum 1-1,5 metre mesafeye park etmenizi şiddetle tavsiye ederim. sefanız cefaya dönmesin...

12. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    selamlar,
    cumartesi gürpınar'dan saat 15:00 24:00 arası tekneyle çıktık.7 kişi, 10 olta, 8 saatte yaklaşık 3 kilo istavrit ve bir yavru vatos (serbest bıraktık).
    son 3 saat lüfer denedik, rapala ile palamut denedik fakat hiçbirşey alamadık....

13. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    İşte bu da kanıt... :)
    Deniz bey bilgilendirme için çok teşekkürler,
    Niçin olduğunu bilmediğimiz bir umudumuz vardı hâlâ ama bu mesajdan sonra artık o da bitti... banghead

14. ycan74

ycan74 yalın

:) Öldürüyorsun beni gülmekten Marjinal, hafta sonu hava güzel olursa yaparız birşeyler.

15. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Abi güzel olmasa da yapalım birşeyler yoksa ben niyeti bozdum mermi top tüfek elime ne geçerse onla saldırcam bu balıklara. banghead
    Millet çatır çatır çekiyor dişliyi, Bizi de anca gelip dişliyip dişliyip gidiyi yauww... cyrr cyrr cyrr

16. ycan74

ycan74 yalın

Girmiyor buralara girsede biz o zaman orda olmuyoruz falan filan, belli olmaz kısmet bakıcaz çaresine :) . Bu arada aklıma geldi ben hafta sonu büyük ihtimal yokum , Antalya da olucam orada balıklar beni bekliyormuş :)

17. DenizG

DenizG deniz göğüş

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra
    En İyi Avı:
    Eşkina 650 gram
    :) rica ederim. Ben de kahroldum aslında. Tekne için yeni olta almıştım, hevesim yarım kaldı.

18. king_barracuda

king_barracuda

gürpınardan hakikaten soğudum bende.gitmesi gelmesi zaten ayrı dert. sahanın ordan inip o şeritten barınağa gidiyorum .yol çalışması park çalışması derken heryer mıcır.. gecen arabaya baktım alalı 9 ay oldu heryeri taş çatlağı . parçalamış boyayı hep.

onun dışında şu balık olayınıda hep duyuyoruz görenimiz yok. hep şu gün biri lüfer aldı bugun biri na bukadar bunu çekti diye.
    dedim acaba ordaki çay bahçesi büfe sahiplerimi çıkarıyo bu lafları ordan çay alanlara zarfmı atıyolar millet bi ümit gelmeye devam etsin diye..

balık avı festivaline gideniniz oldumu bilmiyorum balık tutma yarışması yaptılar . yarışmada tekneyle açılma şartı vardı.. bu sayede kıyıda balık olmadığı resmi olarakda tescillenmiş oldu :)

mimaroba tarafında buruna gidenler varmı bilmiyorum giden varsa bilgi verebilirmi . zira ağustos sonu yanımda avlanan amca ben zarganayı burdan alıyorum ekim dede karşı burundan lüfere atıyorum demişti. bakalım orayı hiç denemedim .

19. king_barracuda

king_barracuda

bu arada balık festivalinden bi kaç kare
    balıklar gelince tartılıp birinciye tekne verdiler 3 metrelik fiber.gerçi ben sahnede tekneyi ilk gördüğümde onu dekor sandım .yinede alana hayırlı olsun .
    çıkan balıklar konusuna gelince seneye festivalin adı balık festivali değilde kefal festivali olarak değişebilir.

kısa günün karı ne diye sorarsanız. balık ekmek özellikle ilk posta dağıtılanlar güzeldi.. sonrakiler sanki özensizdi. yanında şişe gazlı içecek.
    biraz ilerisinde etli pilav dağıtımı yapıldı.
    pamuk şeker. padişah macunu patlamış mısır dağıtımı. tabi hepsi ücretsiz.

tabi burnundan kıl aldırmayan kuyuruğa girmeyi kendine yakıştıramayanlar parayla balık ekmek satan tezgahın önüne gittiler. ordaki kuyruk bedava kuyruğunu geçmişti.

beni rahatsız eden başka konu barınağın tam karşısı değilde biraz çaprazında kalan wc nin ordaki çay bahçesi /büfe nin garsonunun masaya balık ekmek getirenleri masalarından kaldırmasıydı ..

bi mekana başka yerden ürün alıp getirip yemek elbette yalnışdır. ancak orda oturanlar senden tost yemiş çay içmiş ve 20 metre ötende bedava balık ekmek dağıtılıyo ve senin her gün sinek avlayan çaybahçen o festival sayesinde dolu.. millet bişi içmeden otursa anlarım ancak yapılan terbisizlikti.. yani adam çayını sodasını içmiş. hemen gözünün önünde sonuçda mangallar yanıyo canı çeker alır yer. o sana 10 lira 20 lira para kazandırmış o gün bi balık yedi diye milletin içinde rencide edip kapı dışarı etmek etik dışı ordan bi daha ne çay alırım ne tost alırım.

zira bizde tepki olarak bütün masalar balık ekmek alıp geldik .. sadece bakakaldı ağzını açamadı ... çünkü yapılan müşterilerinde içine oturdu .
    birine daha kalkın dese temiz sopa yicekti oda anladı sesini kesti.

20. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Bu gün organizasyon yapalım

Büyükçekmece -Gürpınar arasında akşam 20 den gece 02 ye kadar takılmak isteyen varsa yazsın. İstavrit-ispari- mırmır... bide lüfer fantazisi...
    0 532 340 73 45