Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. king_barracuda

king_barracuda

merhaba kardeşim..
    beylikdüzünde bizimkent adakent büyükşehir gibi site içersidne oturmak istorsan genelde buralar emlakçıların ablukası altında.

burdaki emlak firmalarıda genelde sözleşme imzalatıyor ev sahibine oyusden emlakçıya para vermek zorunda kalabilirsin..

beykent ten aşağı gürpınar kısımlarına inerken yeni yapılan sitelerin kendi satış ofisleri var ama onlarda bence tuzlu baya.

sen eğer yaşamak istediğin almayı düşündüğün tarzı bana yazarsan özelden ayada burdan daha çok yardımcı olacak çıkar.

yani beykentten aşağı inerken havuzlu siteler var 350 milyar daire. bi sokak yanında havuzsuz güvenliksiz bloklar var 100 bin lira misal.

2. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Merhaba arkadaşlar, son günlerde Gürpınar-Buyukcekmece bölgesinde balığa çıkan varsa son durumu paylaşabilir mi?
    Bugünlerde hava baya rüzgarlı, deneyimli arkadaşlar ve usta abilerimiz de bununla ilgili öngörü ve tavsiyelerini paylaşabilirse çok faydalı olur diye düşünüyorum?
    Bir de sizlere danışmak istediğim bir konu var;
    daha once sarozda sakin bir dere agzinda kepceyle canlı teke çıkarmıştım ama istanbulda hiç denemedim, genelde önerilen yerler balıkçı barınakları ama ben geçenlerde avcılar barınağına elimde kepceyle gittiğimde oradakilerin tuhaf bakışlarından dolayı kepçeyi acmaya bile çekindim. Birileri çıkıp da birsey söyler mi yoksa çekincem yersiz mi, siz ne dersiniz?

3. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    kepçeyi beton ile suyun buluştuğu noktaya dayayarak beton boyunca yürü. teke dolacak kepçene . ilk seferinde olmaz ise 3-5 dakika sonra yeniden dene

4. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Kimse bir şey diyemez.... merak etme

5. SEMU

SEMU MURAT

Yok yaaa gürpınar ölmüş artık cumartesi saat 16:00 ile 18:00 arası oradaydım ve bir tane balık alamadım. yanımda biri vardı arkadaşıyla konuşurlarken duydum sabahın 5 nden beri oradaymış ve o da hiç balık tutmamış. Ama ben ne yaptım gittim pazara aldım 4 tane palamut akşama ziyafetimi çektim... Eee o kadar sitede palamut muhabbetinden sonra yememek olmazdı. :):)

6. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    ben 2 torik ve 5 palamut aldım cumartesi sabah ...
    çekmece de değil tabiki
    istavrit istersen kolay yolları var bizim denizde

7. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    ilk fırsatta deneyeceğim abi teşekkür ettim :)

8. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    aynen kardeşim ben de baktım olmuyor eve gelirken aldım taze palamutları :) kendimiz tutsak onun tadı başka olur tabi ama bu kadar palamut muhabbetinden sonra hiç yememek de olmazdı :) :hungry:

9. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    peki gece de dahil mi buna yoksa sadece belli saatlerde mi? ben istavrite de razıyım yeter ki gidebileceğim, yakında bir yer olsun; 3 yaşında bir kızım var taze balık olunca istavrit dahil severek yiyor :)

10. king_barracuda

king_barracuda

valla konu açmıştım foruma durumla ilgili. bende palamutla istavrit alıyım diye gece geçerken mimarsinana uğradım tekneler ve gırgırlar yanaşıyodu..

lokanta ve balıkçılar kamyonetlerle yanaşıp balıkları aldılar. bi kasa istavrit alıyım dedim balıkçı dükkanından pahalı fiyat çekti teknedekiler...

yapcak bişi yok millet tok esnaf olmuş

11. SEMU

SEMU MURAT

Valla adaş bende istavrite razıyım öyle bir yer bulursan bende gelirim.

12. SEMU

SEMU MURAT

Okan abi neden istemeyeyim ki tabi ki de isterim istavirt şu kolay yol nedir acaba yrdımcı olurmusun.

13. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    aynen adaş bir gün ayarlasak güzel olur, istavrit dışında ben zargana ve eşkinayı da denemeyi düşünüyorum. Aslında son zamanlarda bolca gelmeye başlayan sarıkanat ve palamut raporlarına da içim gidiyor ama kendimi, malzemelerimi ve avlanmaya gidebileceğim yerleri onlar için yeterli görmüyorum :S

evet Okan abi bu konuda bize yardımcı olursan çok seviniriz :D

14. SEMU

SEMU MURAT

valla adaş genelde gürpınarda yemli atıyorum çoğunlukla ispari yakalıyordum bir tane de eşkina ama ondan sonraki gidişlerimde hiç bir şey yok. Yem sülünez kullandım

15. keyman79

keyman79 büyükçekmece

Favori Makine:
    okuma serisi
    En İyi Avı:
    1kg civarı kefal, bol bol istavrit
    Çekmecede son durum (Pazar günü)

16. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Bugün Avcılar sahilindeydim (ambarlı), saat 12:00 civarı gittim, gece 22:00'de oltamı topladım. Akşam gün batımına yakın olta atan yaklaşık 20 kişi vardı. Sonuç: herkes tektük istavrit aldı, bir kişi de küçük boy bir zargana aldı. Yanımda olta atan arkadaş ise bir çinekopu tam alıyordu ki sudan çıkmak üzereyken iğneden kurtuldu ve kaçtı.
    Denediklerim:
    İstavrite çapari,
    Ara ara zargana denemeleri,
    Kaşıkla sarıkanat denemeleri,
    Hava karardıktan sonra eşkina denemesi,
    Hava karardıktan sonra yemli istavrit denemesi.
    10 saat sonunda birkaç istavriti saymazsak; sonuç=SIFIR banghead

17. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Yapın organizasyonu , sabahlamalı yada gece 2 de bitecek şekilde. Bidiğimiz ürettiğimiz her şeyi paylaşalım. B çekmecede 4-5 kişilik tekne var tam gün için 150 lira istiyor. katılan olursa tekne daha zevklidir.

18. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Abi organizasyon fikri güzel, tekne olayını da çok severim fakat ben öncelikle tekne değil de kıyıdan bir organizasyon yapsak daha iyi olur görüşündeyim; malum çoğumuz tekneden ziyade kıyıdan avlandığı için paylaşımlar herkes için daha faydalı olur diyorum? Akabinde de havalar da nispeten biraz daha sakinken tekne organizasyonu da keyifli olur :)

Bir de bölge olarak sanırım Gürpınar, Büyükçekmece olacak, nereyi öneriyorsun?

19. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Okan abi, hafta içi akşam saat 19:00 dan itibaren;
    hafta sonu ise her saat;
    yapılacak organizasyon benim için uygundur. muhakkak katılırım.
    Ayrıca Okan Abi, senin tecrübelerinden de faydalanmayı çok isterim.
    Tel: 505 492 28 91
    Bana 7/24 ulaşabileceğiniz cep telefonumdur.
    Saygılarımla...

20. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Hafta içi Salı günleri gece gündüz uygunum; haftasonunu ise ayarlayabilirim. Haftasonu her yer daha kalabalık olduğundan haftaiçi ortak bir zaman dilimi ayarlayabilirsek daha güzel olur kanaatindeyim. Ayarlayamazsak da Cumartesi günü, Pazardan iyidir derim ben