Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. SEMU

SEMU MURAT

valla hüseyin abi bence bende bayağı bri acemiyim okan abinin önerdiklerinden sonra :eek:

2. Karatash

Karatash Hüseyin

Favori Kamış:
    Albastar poseidon 4.20
    Favori Makine:
    Ryobi Ecusima 8000
    Öğrenecek çok şeyimiz var :)
    Sağolsun Okan bir kere telefonda bayağı bir yardımcı olmuştu.

Fc misina, kurt filan bunlar şu meşhur minik balıkcısıdna varmıdır ki.
    Birde benim makinadaki misina FC değil. Galiba ben en iyisi Okan hocamı bir arayayım.

Şimdi aklıma geldi Cuma günü ben izinliyim işe gitmicektim. gündüz Gürpınara gitsem ne tarz bi takım kullanıp avlanayım?

3. SEMU

SEMU MURAT

Valla hüseyin abi bence okan abiye bir sor derim. Evet minikte vardır bu malzemeler çünkü orada herşey var. o zaman cuma günü senden hayırlı haberler bekliyoruz.

4. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    iğne sorun değil bende çok. kepçe teke için. kurşun 50 olursa bizim merada dibe çok takılır. yeni teknik geliştirdik balık hep var :)

5. SEMU

SEMU MURAT

abi peki 10-20 gr diyorsun rüzgarı hesap edersek attığımızda savrulmazmı bu. o zaman çok ileriye atmamak lazım herhalde

6. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    FC misina makina için değil takım yapmak için gerekli

7. king_barracuda

king_barracuda

merhaba..
    sizin bu meşhur yöntem top arkasına çapari takımı gibi bişeymi acaba?

8. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Selam arkadaşlar ben de foruma yeni üye oldum, bir süredir forumda teknikler, takımlar, balık mevsimleri vb. bilgi edinme amaçlı olarak konuları okuyordum, bugün gündüz balığa gitmeyi düşünüyordum ve bu konuyu buldum, ilk mesajımı yazmak da bu başlığa kısmetmiş :)

Daha önceleri zaman bulabildiğimde gölde hezarfene ve denizde Yenikapı balıkçı barınağının oraya benim gibi acemi arkadaşlarımla balığa gidiyordum, bu yaz da Saroz Erikli'de kendim birkaç deneme yapma fırsatım, hatta bir de gece sabahlama girişimim oldu. Ancak doğma büyüme Avcılar'da olmama ve şuanda da yine aynı bölgede yaşıyor olmama rağmen bu bölgede kıyıdan avlanma deneyimim hiç olmadı. Malum buralar boğaza uzak ve araba olsa da oralara gitmeye iş,güç,aile,çocuk vb. vakit olmuyor. Bu bölgedeki arkadaşlarla tanışmak paylaşımda bulunmak isterim, hatta bugün gün içinde avcılar gürpınar bölgesinde balığa da gidebiliriz

9. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Okan abi, saat kaçta nerede buluşalım? :-D

10. SEMU

SEMU MURAT

arkadaşlar kısmetse cumartesi saat 14:00 dan sonra gürpınar veya avcılar tarafına gitmeyi düşünüyorum gerçi avcılarda hiç denemedim ama orada belki bir avlak bulurum bu arada okan abi sen bugün gidecektin gürpınara son durum nedir.

11. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Bugün avcılar sahilindeydim, saat 16:00 civarı oltam sudaydı, saat 20:00 civarı bitirdim. Önce çapari, sonra yemli daha sonra güneş batmadan 1 saat kadar önce başka bir yere geçip bu sefer çinekop çaparisi attım, sadece yarım saat-bir saat kadar az miktarda istavrit-kıraça yaptı, baya olta atan vardı, zarganaya atan da, kefale kıbrıs atan da vardı ama sadece çapari atanlar 5-10 kıraça/istavrit aldı onun dışında başka birşey alabilen görmedim...

12. SEMU

SEMU MURAT

yani avcılar vasat diyorsun... gürpınarda gündüz pek iyi olmuyor ama herhalde yine gürpınara hem çapari hede yemli deneyeceğim bu gidişle...

13. kajo

kajo Zafer

Favori Kamış:
    El oltası, Surf Kamışı.
    En İyi Avı:
    Sazan 3.2 kg
    Merhaba abiler arkadaşlar, bende amatör balıkçılıkla uğraşıyorum bu sene başlamama rağmen gerek tatlısu gerekse tuzlusuda kıyıdan ve açıktan bir çok deneyimim oldu. Şimdi ise istanbul boğazdan avlanmaya çalışıyorum.
    Belki yeri değil ama sizi bulmuşken sormak istedim. Biz istanbul bayrampaşada oturuyoruz ve beylikdüzüne yada esenyurta taşınma durumumuz ortaya çıktı. Oradaki ev fiyatlarını araştırtık gayet uygun fakat siz tabi daha iyi bilirsiniz oranın yaşayanları olarak, sözüm meclisten dışarı çevresi insanları nasıldır beylikdüzünün yada esenyurtun, o konuda biraz çekincelerimiz var. Annemin babamın 50yıldır oturduğu mahalleyi değiştiriyoruz kolay olmayacak onlar için bişeyler öğrenmek istiyorum bu yüzden. Ve de balık durumu nasıldır :D marmara denizinden pek ümidim yok :)) bunuda çok merak ediyorum birde denize ne kadar uzak olur mesela esenyurta taşınsak bildiğim kadarıyla bayağı içerde kalıyo. Vaktinizi aldığım için kusuruma bakmayın. İyi geceler

14. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Denize yakın olmak istiyorsan aynı bölgede Avcılar, Gürpınar, Beykent, Büyükçekmece civarını tercih edebilirsiniz. Toplu taşıma kullanacaksanız Beylikdüzü'ne metrobüs geldi, Avcılarda da zaten vardı. Ama sadece Esenyurt-Beylikdüzü seçenekleri var diyorsan ben Beylikdüzü derim.

15. SEMU

SEMU MURAT

estağfurllah kardeşim evet esenyurtta içeride kalırsın beylikdüzünda ise 15 dk. mesafe... Kısaca buralarda site yaşantısı kimse kimseyi pek tanımaz komşuluk çok az 20 yıl bahçelievlerde oturdum sokak komple tanırdı birbirini. Ama şu da bir gerçek beylikdüzünü değişmem evlere insanın üzerine üzerine gelmiyor sokaklar dar değil.İnsanlar heryerde aynıdır. sen nasıl görmek istersen o şekildedir. Ön yargılı olmamak gerek.Zaten işten eve evden işe giden insanlarız.En azından ben öyleyim.Kızım eşim ailem bana yetiyor...

16. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    Benim gözlemim öyleydi ama ben Avcılar sahilini ilk kez denedim. Forumda buraları daha iyi tanıyan ve mera bilgisi olan arkadaşların da görüşlerini almak isteriz.

17. kajo

kajo Zafer

Favori Kamış:
    El oltası, Surf Kamışı.
    En İyi Avı:
    Sazan 3.2 kg
    Her iki Murat abim, ikinizede çok teşekkürederim ilginizden dolayı.
    Sanırım tercihimiz beylikdüzünden yana olacak. Metrobüsü abilerimin işlerinden dolayı kullanmaları gerekicek, e5te var sanırım işimizi görücek. Beylikdüzü aslında benim kendimi bildim bileli oturmak istediğim tarzda biyer. Bana hem sayfiye yeri gibi geliyor hemde metrobüs ve otobanı sayesinde şehir elinin altında oluyor. Ayrıca denizi de var ne güzel kafana esti mi in limana sahile kafa dağıt, dinlen sanki yazlıktaymışsın gibi. Peki beylikdüzünde çevrenizde bildiğiniz satılık daireler var mı? Yada şöyle sorayım yanlış anlaşılmasın beylikdüzünün neresine yerleşilebilir, nerde ev bulabiliriz satılık yada yapılan siteler, evler var mıdır?

18. murat_a

murat_a Murat

En İyi Avı:
    İspari
    rica ederiz kardeş, Beylikdüzü bölgesinde oturumu uzun zamandır devam etmesine rağmen hala tapusu olmayan siteler olduğunu duymuştum, bunlara dikkat etmeni öneririm, krediye de uygun değiller zaten. Ayrıca FiYapı'nın batmak üzere olduğu duyumlarını aldım, o yüzden "banka kredisiyle uğraşmayın taksitlendirmenizi biz yapalım" diyerek bitmemiş veya tapusuz ev satan şirketlere de dikkat etmenizi öneririm.

19. kajo

kajo Zafer

Favori Kamış:
    El oltası, Surf Kamışı.
    En İyi Avı:
    Sazan 3.2 kg
    Sağolasın Murat abim, zaten krediyle almayı düşünmüyoruz. Burdaki evimizi satıp oraya yerleşmeyi düşünüyoruz direk peşin ve tapulu olarak hallederiz işlerimizi sanırım. Uyarın için çok sağol tekrardan. Konunuzu dağıttıysam affola, bakarsınız yakında bende bu konuya müdahil olurum :) hayırlısı diyelim.

20. toprak126

toprak126 Baki Toprak

Beylikdüzü Büyükşehir Bloklarında oturuyorum,A ve B mahallelerini tavsiye ederim.Metrobüse yakın,ekonomik ve sağlam binalar.