Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. devrezli 18

devrezli 18 recep

Favori Kamış:
    poseıdon ultımate 4.20
    Favori Makine:
    avanger av 65
    En İyi Avı:
    istavriz 11 kilo istanbul bogazı

2. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Arkadaşlar bölgemize ait konumuzu lütfen güncel tutalım.
    Ayrıca son durum hakkında bilgisi olan arkadaşlardan da bilgilerini paylaşmalarını rica edelim...

3. Tolgahan61

Tolgahan61 Tolgahan

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    Güzel bir konu olmuş gerçekten bende bahçeşehirde oturuyorum bahçeşehir kısmında yakın olan yerler nereler baraj varmış bizim o tarafta ama baraj yerine farklı balıklar denemek istiyorum amatör oldugun içinde çok fazla bilgim yok bu konuda sadece bugune kadar kıraça,gelincik,iskorpit,istavrit ve zargana yakaladım daha farklı balıklar denemek istiyorum kıyıdan

4. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    24 temmuz salı günü önce Gürpınar balıkçı barınağının soluna(Avcılar yönündeki taşlıklar-camiinin önleri) gittim.Poyraza rağmen o bölge sakindi.Taze sülünez ve üçlü dip takımı attım.Nedendir bilmiyorum,ikinci atışı bile yapmadan(oruç başıma vurdu herhalde:)),toparlanıp,önce pekmeze gittim.Kuvvetli poyraz rahatsız edince yine toparlanıp Gürpınar stadının önüne gittim.İlk iki atışta aldığım isparileri suya bırakıp,iftara yetişmek üzere ayrıldım.Bu tuhaf bilgiler ne işe yarar bilmiyorum ama,hem oruçluysanız,hemde poyraz varsa biryer beğenin ve birdaha kıpırdamayın:).İlk gittiğim bölgede,hem çapariciler hemde dipçiler vardı ama henüz birşey tutan yoktu.Kraçadan sıkılanların,canlı teke veya midye ile izmarit denemesi yapması uygun olur diye düşünüyorum..
    saygılarımla

5. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Sizin blunduğunuz bölgede Sazlıbosna Barajı var. Genel anlamda Sazan özellikle de israil tabir edilen sazanın istilası altında bir baraj gölüdür.

6. king_barracuda

king_barracuda

gürpınar stadını geçince avcılar istikametine doğru .. yeni düzenleme yapılan yer var piknik alanı gibi.. oranın hemen alt kısmı var yamaç dibi ..

oralardan istavrite atıyordum öğleden sonra hava hala sıcak ve aydınlıkken tek tük istavrit yapar yolunu şaşıranlar tabiri caizze.. .

akşam 6 dan sonra bol bol kıraça başlar.
    gece 1 den sonra yemli şamandralı takımla yine istavrit alınabilir.

buralar kayalıktır hatta kayalar belimin hizasına gelir yer yer.. yüksek kalır üstüne çıkardım...

bugun gittim kayaların 1buçuk metre üstüne hatta yer yer 2 metre üstüne gelicek kadar toprak örütlmüş üzeri mıcır. yürüyüş yolu yapılıyor sanırım.

bu nedenle kıyı boyunca su çamurlu şuan ...

ama yazık babam eskiden denizin nerede olduğunu gösterdi villararın önüne kadar geliyormuş .

bnde hatırlarım hep ufak köpekbalığı takılırdı oltalara orda(balık çeşitliliği açısından söledim). şimdi kıraça çıkınca sevinir olduk.

7. Atlas

Atlas Poyraz Tat

En İyi Avı:
    1 tane istavrit , 2 gram
    Büyükçekmece'de (Albatros civarı ) sabah 05-07 arası kiloluk kefaller çıkıyor .

Akşam 20-21:30 civarlarında sabahkilere nispeten alınabiliyor ayrıca gece saat 02 sularında kiloluk kefaller tekrar boy gösteriyor :)

8. istavrit

istavrit Boğaç

Gürpınar'da Balıkçı Hali inşaatı başlamıştır
    Cümleten geçmiş olsun :(

9. king_barracuda

king_barracuda

şuan bişi gözükmüyor. sadece zemin etüdü yapılıyomuş henüz. seçime kadar bir iki çivi çakarlar seçimden sonra 5 yıl daha sallarlar pakiğe gerek yok.

ayrıca oranın esnafıda bi garip bi selam verdim hal inşaatını falan sordum t.c kimlik istemdikleri kaldı.

10. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Yarın için gürpınar sahile balıkçı barınağının o taraflara inmeyi düşünüyorum. Son durum hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar?
    Bir de konu başlığımızı güncel tutmaya gayret edelim...

11. altınbeşik

altınbeşik kemal gül

son 2 haftadır gürpınar ve pekmez cıvarı balık yok en son cuma günbatımı denedim verimsiz.ama deniz havası solumak cokcok iyi.rastgele

12. king_barracuda

king_barracuda

kardeşim bugun oralardaydım.. ben genelde merama kurulmadan önce toprak yolun ordan başlar caminin önüne kadar bi tur atar herkese rastgele diler kovalarada göz atar sonra emrama geçer ona göre takım atarım.

bugun herzaman bol bol istavrit kıraça çıkan yerler balığı kesmişti. orta boy zarganalar vardı.

caminin hizasında çay el arabasıyla çay dağıtan arkadaşın ordan toprak yol başlangıcına kadar zarganaya atanlar en az birer zargana almışlardı.

kefalciler boş kovaydı. yemli dip oltaları teke takanlar boş kovaydı çapariler yani ben boş boş kovaydım.

kısaca gün zargana günüydü.

13. king_barracuda

king_barracuda

ayrıyetten bu farklı bi amaç için açılmış konuydu rapora dönüştü. yeni bir başlık açıp orayı güncel tutmak lazım buna katılıyorum .

14. alidag

alidag alişan

istavrit kesmiş durumda zaragana başladı , güzel kefalde çıkyodu ama en bol olduğu yere kıyıdan 5 metreye belki daha fazla yaklaşıp ağ atıp kefali bile kuruttular gürpınar son durum bu

15. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    04/08/2012 Cumartesi gece 23.00 dan 05/08/2012 Pazar günü sabah 10.30 a kadar olan avım esnasında az ama çeşidi bol bir av gerçekleştirdik arkadaşım ibrahim ile.
    şamandıralı takım yem teke = 1 adet eşkina(epey büyüktü) - 2 adet iskorpit(biri yavruydu aynen iade)
    yemli dip takımında hiç hareket olmadı.
    Sabahın ilk ışıklarıyla çapari denemelerim sonuçsuz kaldı.
    Bir kaç zargana atlayışı görüce zarganaya yöneldim. Onda da midye ile 1 adet zargana alabildim. Yavaş yavaş zargana başlıyor.
    Bu arada dikkatimi çekti kıyıda kayaların önünde yaprak sürüleri vardı, Hatta henüz yaprak bile olmamışlardı. Zarganaya attığım midyelere saldırıyorlardı hatta birtanesi iğneye yakalandı o da aynen iade tabi... ;)
    Umarım bu yapraklar gelecek lüferlerin göstergesidir... :)

16. king_barracuda

king_barracuda

bugun gürpınar barıağın ordan cami önüne doğru olan kısımdaydım .

bir kaç kişi zargana aldı .. ama boyları ufaktı. çok iri kefaller vardı.
    istavrit denemedim bu sefer.

dip oltasına kaya balığı ve 10 adet ispari . kaya balığı çok ufaktı salındı.

elde kalan 10 ispari ... bölge de çok yosunlanma var ..önünüzde kumluk gibi duruyor ancak ilerde yosun çok...

bu arada pazar günü olması nedenyile yine biraz hareketliydi mangalcılar çaycılar. milletin alışveriş merkezlerinde kendini boğması yerine buralara gelip semaverden çayını içmesi hoşuma gidiyor.

hobi gruplşarıda ordaydı çardak kurup etkinlik yapıyolardı R/C model helikopterler ve yine yakıtlı kumandalı araçlar toprakda seyirlik görüntü oluşturdular. herkese rastgele

17. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    dipte yem olarak sülünez mi kullandınız bilgilendirseniz sevinirim vede topsahasının onude aynı sekilde av verirmi dip takımıyla..

18. king_barracuda

king_barracuda

yok kardeşim kurt kullandım yem olarak ve midye. sahanın orda avlanan bi abimiz vardı raporlr kısmında avını sergilemişti. o merayı ona sorsan daha iyi olur ben şahsen ya toprak yoldan barınağa doğru yada sahil ekim gibi tenhalaşınca albatrosdan olta atarım . dediğin yeri o abimiz daha iyi bilir.

19. TPCX

TPCX sefa y. b.çekmece

En İyi Avı:
    sargoz 2.1 kg
    tesekkur ederım guzel av olmus rastgele bundan sonrakiler içinde..

20. SEMU

SEMU MURAT

Gürpınar sahilinde balık var mı şu sıralar hangi saatte gitmemizai önerirsiniz.