Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    D.A.M EVEOLUTION TELE-X 300
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Batuhan bey,eşkina kilo bazında limitleri belirlenmiş bir balık türü,üstteki mesajda Seçkin bey arkadaşımız belitrmiş.Benim bahsettiğim ,yasal ölçülerle belirlenen limitler değil.Ben eşkina gibi,mırmır gibi,istavrit gibi(aslında hertür için) balıkların kilo bazındaki limitlerinden ziyade,vicdani limitlerle avlanmasından yanayım.Bence amatör balıkçılığın gereğidir bu.Avlanmak için biraz beklenilse 1 kg ye ulaşabilecek bir eşkinayı veya mırmırı,istavrit olacak kraçayı,parmak boyundayken hiç avlamadım,yada alıkoyup evime götürmedim.Ama herkesin kendi vicdanı, isteyen kilo limitine uyup alsın götürsün,isteyen yavrudur diyip suya salıp yüzdürsün;) .Herkesin düşüncesine saygı duyusamda, yavru balık tutup götürmeyi anlayamıyorum.Yasal sirküler,sitenin içeriğinde mevcut.Saygılarımla.

2. kansu

kansu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    vatos yaklaşık 2 kilo vardı.
    KEFALE BU SENE HİÇ ATMADIM FAKAT DENEMEKTE FAYDA VAR.SAYGILAR

3. aksu34

aksu34 Ahmet Aksu

yarın aksam üstü avcılar ambarlı da kayadan olta atmayı düşünüyorum gelmek isteyen olursa özelden yazsın

4. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spider Surfer 4.20
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Arkadaşlar, öncelikle hepinize selamlarımı iletmek isterim.
    Ben de genel de gürpınar sahilde, balıkçı barınağının sol tarafında kayalıkların olduğu yerde avlanırım. Gerçekten balık yönünden kısır bir bölge ama her seferinde "belki bu sefer" diyerek ziyareti ihmal etmem.
    Balıkçı barınağının sol tarafından zargana - istavrit - gelincik - lüfer - sarıkanat - eşkina hatta vatoz çektiğim dahi oldu ama istikrar namına birşey aramayın.
    Barınağın sağ tarafına doğru pekmez tarafında ise sabah erken saatlerde levrek denemeleri yapılabilir.
    Bu arada Büyükçekmece gölüne gelecek olursak.
    Bana kalırsa o gölde balıktan başka herşey var. O göl için yapılabilecek en güzel şey gölü tamamen boşaltıp içinde ne kadar israil sazanı varsa hepsini katledip daha sonra tekrar dolmasını beklemek ve göle kara ve aynalı sazan - yayın bel ki yanına da turna salıp gölde 5 yıl boyunca avlanmayı yasaklamak ve sağlam denetim yapmaktır. Göl üzerinde gördüğün bütün kayıkları da gölün neresinde olursa olsun içinde kim ya da ne olursa olsun olduğu yerde patlatacaksın ki ibreti alem olsun... :mad:

5. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Arkadaslar, Gürpınar ve çevresi avcı popülasyonu yönünden bu kadar mı kısır yahu...
    Kimse bu konu altında birşey paylaşmayacak mı???

6. kesf_i_alem

kesf_i_alem EROL

Büyükçekmece sahilde son durum hakkında bilgi verebilecek var mı?Daha önce mayıs ayı içerisinde B.Çekmece'ye gelmiştim ama,balık yoktu.Şimdi durum nasıl bilgilendirirseniz sevinirim...

7. Okan Sezer

Okan Sezer Okan Sezer

En İyi Avı:
    Henüz denizde
    Büyükçekmece den gürpınara giden sahil bandı şezlonglar tarafından işgal edildi. Aralarda yer bulunabilirse akşam 8 den sonra istavrit oluyor. sabah erken saatlerde istavrit karagöz yada ispari yakalanıyor. Yavru pisi ve yavru kırlangıçlarda var 1-2 ay icinde onarda olta boyuna gelir. Barınağa yaklaştıkca eşkina da var. 14 haziranda 100 gram civarı küçük bir levrek çapariye geldi . Bu sene balık olacak Büyükçekmece koyunda

8. cold_sea

cold_sea Caner

En İyi Avı:
    1,100 gr Mırmır
    Dün gece abimle K.çekmece'den biraz teke çıkartıp Ambarlı'da avlanmaya karar verdik.İlk defa Ambarlı'dan avlandım.Teçhizatlı gitmediğimiz içinde 3 tane eşkina kaçırdık.Önemli olan balık almak değil o heyecanı yaşamaktı.Çok keyifli bir gece geçirdik.Yem-teke takım- klasik 3'lü dip oltası..

9. keyman79

keyman79 büyükçekmece

Favori Makine:
    okuma serisi
    En İyi Avı:
    1kg civarı kefal, bol bol istavrit
    Öncelikle merhaba, güzelim çekmecemin balıkçılarına rastlamak beni sevindirdi. Bende nacizane amatör olarak haftasonları çıkıyorum balığa, gürpınar, sahil neresi denk gelirse işte :) Oraların eskisi olarak; eskiden çok güzel balık vardı, abilerimizi izleyerek büyüdük.. Zamanla kısıra girdi çekmecem artık balık kıyıda değil açıkta sadece. Kıyıdan yakalanan balıkta pek tatmin etmiyor genelde ufak balık ve az. Pazar günü gürpınarda barınağın ilersindeydim bende, akşam 8-9 gibi istavrite atanlar hüsranla karşılandı (bende dahil) fakat ilginçtir çevremde izmarit alan çok vardı. Fakat boyutları yenecek kadar büyük değildi maalesef :( kendim tutsam tekrar atardım.. Limanı yıktıkları için tekne kiralayacak yerde kalmadı, tekneyle açıktan 1-2 saatte güzel istavrit alınabilir. Organizasyon varsa dahil olabilirim...

10. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Arkadaşlar 16-06-2012 cumartesi gecesi gürpınar sahildeydik. Önce boru kurdu ve kayakurdu ile eşkina için biraz çalıştık arkadaşlarla. 2li şamandıralı takım kullanıldı 2-3 tane de olsa eşkina aldı akadaşlar. Ben de 3 lü dip yapıp yem olarak da canlı teke kullandım. Çok sağlam bir vuruş aldım kamışı tasmaladım ama çekebilmek ne mümkün. sağlam bi levrek beklerken gele gele vatoz geldi. Tabi aynen denize iade. Sabah gün ışımaya başlaynca da istavrite çalıştık. tek tük kıraça dışında birşey yoktu, Onlarda iade edildikten sonra avı sonlandrdık.
    Bu gürpınarı anlamak mümkün değil, oltanın ucundan ne çıkacağı hiç belli olmuyor. Kısmet olursa bu haftasonu yine denemeler yapacağım. Katılacak arkadaşlar olursa hem av hem muhabbet tadında güzel bir organizasyon yapabiliriz...

11. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım
    Selamlar arkadaşlar.21.06.2012 itibariyle Gürpınar balıkçı barınağının sol tarafında,küçük camii nin önlerindeydim.Saat 19-21,20 arası istvarit yaptı.istavrit-kraça karışıktı.Küçükleri ayıklamama rağmen bir tava balık çıkarttım.Sonrasında eşkinacılar çalışmaya başladı.Ben dönmek durumundaydım.Ama istavrite at-çek yaparken bile neredeyse eşkina yakalamayan kalmamıştı.(irili-ufaklı).zargana deneyenler boş döndüler.Yemli atan ise görmedim(eşkina harici-köstekli diptakımı)..Bende yem olmadığı içinde deneyemedim...Yani zargana başlamadı,mırmır,izmarit deneyen yok.Eşkina-istavrit bol.Eşkinaya gidecekler yanına boru kurdu alsın.istavrit tutacaklar ise yeşil çapari,35 gr kurşun..buda son:).rastgele.

12. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Verdiğin bilgiler için çok deşekkürler dostum. Yarın aksam söyle bir gidip yoklama çekmeyi düşünüyorum. Bakalım neler gelecek. (yine vatoz gelmesin de, bu sefer hiç affetmem yerim valla... :hungry: )

13. Mercan

Mercan Hakan GÜVENİR

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    muhtelif makinalar
    En İyi Avı:
    Kofana,Tartmadım

14. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)

15. Atlas

Atlas Poyraz Tat

En İyi Avı:
    1 tane istavrit , 2 gram
    Merhaba arkadaşlar ,

Son 2-3 gündür Albatros civarı inanılmaz istavrit var hayli küçükler yanlız ...

İstavritleri kovalayan birçok Zargana ve sanırım Barbun mevcut ...

Bilginize ;)

16. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    keske inanabilsem... :(

17. king_barracuda

king_barracuda

doğru diyo albatros etrafı şuan balık var ama dediği gibi kıraça hep . arasından 2-3 tane büyük çıkıyo geri kalan kıraça.

zargana şuan henüz gözükmüyo orda kovalamıyodur. o kısımdaki esnaf deniz kenarına masa atıyo o kısımlarada ışı landırıyo .. bazıları büyük spotlar. kalabalık azalınca ışığa geliyolar.

kefal ve kıraça albatros durmu şuan .

yemli şamandıralı tek iğne ile büyük istavrit alınır bi mesafeden

18. MarjinaL_AvcI

MarjinaL_AvcI ALPER

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Okuma Power Liner 865
    En İyi Avı:
    YAYIN (5 kg)
    Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Peki gürpınar balıkçı barınağının sağ ve sol tarafları hakkında bi bilginiz var mı? Şu an ne durumda. Oralarda ne tür çapari iş yapar?

19. king_barracuda

king_barracuda

kusura bakmayın bu bölüme girmedim uzun zamandır.. şimdi gördüm yazınızı..

valla barınağa gelmeden 500 metre geride çekmece tarafına doğru yani kayalardan eşkina alıyolar.

ben iş nedeni ile fazla kalamıyorum geç saate 1-2 saat durup gidiyorum eşkina çekemedim oyusden ..

ama yanımda sohbet ettiğim amcalar baya hevesli gelmişlerdi ..eşkina almışlar bi kaç gece.

istavrit geç saatte atarsan yada sabah ilk suyunda atarsan iri geliyor benim attığım saatlerde kıraça şeklindeydi.

zarganaya atanlar gördüm. ama yakalayanını görmedim.

ve çekmece meşhur heryerinden kefal çıkıyor. ama iri değildi.

20. devrezli 18

devrezli 18 recep

Favori Kamış:
    poseıdon ultımate 4.20
    Favori Makine:
    avanger av 65
    En İyi Avı:
    istavriz 11 kilo istanbul bogazı
    gürpınar sahilde eşkina devem ediyomu yaaa .. haziranda baya bi boldu sonra bitti biliyorum hatta bi kaç kere gittim eli boş döndüm.