Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    sanırım baba mırmırı ben aldım :) nedendir bilmem ama ne yazık ki balık yok. İnşallah bu önümüzdeki çinekop sezonunu iyi geçiririz.

2. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Artık geçti geçti , Kasımda askerim sonra balıklar beni özler :)

3. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    silstar carbons 4.10 surf
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    mucahitt abi senin yaptıgın logodaki balık tutan adam çok şanssız sanırım yıllardır balık alamamış gibi olmuşş ::))) aynı bizz hahahaha

4. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Şimdiden hayırlı tezkereler :) İnşallah hayırlısıyla git gel de, balık denizde çok nede olsa :)

Doğru diyorsun aynı biz :D başka bir adam bulup değiştireyim ben onu :)

5. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Sağol Abi :)

6. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Ben çok beyendim logoyu tebrik ederim. Bunu kullanabiliriz aslında.

7. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Sağolasın Abi şu adamı değiştireyim de :) Bülent diyor ya "bu adam çok şanssız balık alamamış gibi oturuyor, aynı biz diyor :D

8. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Sen bakma ona :)

9. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    arkadaşlar hbr sıcak paylaşayımda galata palamut dolmuş hbriniz olsun... kaynak TFT

10. Korubey

Korubey Ümit

Favori Kamış:
    Lineaffe Spider Surf 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Entoh 5000
    Arkadaşlar Merhaba,ismim Ümit,Beylikdüzünde oturuyorum,yaklaşık 10-15 yıl kadar öncesinde beşiktaşta oturuyordum ve gençlik dönemlerimde arasıra boğazda istavrit ve çinekop-sarıkanat tutardık birkaç arkadaş,sonrasında çoook uzun zamandır koptum balıkçılıktan.

Aranıza acemi ve hevesli bir balıkçı olarak girmeyi çok isterim,sizlerinde yardım ve tecrübelerinizle çıraklık dönemimi çabuk atlatırım ümidüni taşımaktayım.

Uzun bir zamandır forumda yazmadığım halde birçok şey okumaya çalıştım,okuduklarımın gazıyla gidip istoçtan bir kamış ve makine alarak bu maceraya ilk adımımı atmış oldum.

Bundan sonrası için epey yardıma ihtiyacım olacak,bilgi ve dostluk anlamında tabiki.Bu konuda yardımlarınızı esirgemeyeceğinizi umuyorum.

Şimdiden herkese tekrar merhaba diyerek sevgilerimi sunuyorum.

11. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Ümit abi aramıza hoş geldin.. Yeni makina ve kamışınız hayırlı olsun :)

12. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    hoşgeldin abi.şimdiden hayırlı avlar dilerim . acemi şansını en çok işe yaradığı hobidir bu oyusden hem çabuk alışır hemde keyif alırsınız.

abi aldığın olta kamışının ve makinenin marka model ve fiyatlarını yazabilirsen bizimde bilgimiz olmuş olur.

13. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    merhaba arkadaşlar ümit abi hoşgeldin aramıza başarılı avlar dilerim... bugün sabah mücahitt abi ile bogaz turu yaptık arnavutköy akıntı burnu tarabya bebek karaköy kıyı şeridini geze geze bi çok yerde olta atma fırsatı bulduk ama karaköyde 2 tane 5 cm kraça tutan 1 kişi dışında balık göremedik adamın 2 trilyonluk yatı ile palamut avladıgını gördük ama onda bile hareket yoktu en son gürpınara geldik ne var ne yok diye limana baktık amatör tekne balıkçısı bile 1 adet palamut almış ne iş anlamadım balık sezonu çok kesat bence nesli tükenecek balıkların...

14. Korubey

Korubey Ümit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Teşekkürler arkadaşlar,inşallah ben geldim diye nesli tükenmez bu balıkların :)

15. Korubey

Korubey Ümit

Favori Kamış:
    Favori Makine:

Kamış olarak Lineaffe Spider Surf 4.20 kamış aldım,çok methediyorlardı hafifliğini,atarını falan bi deneyeyim dedim,200tL verdim kamışa.

Makine içinde hedefim Daiwa Windcast Z 5000 idi ama hiçbiryerde bulamadım,onun yerine yine Daiwa Tournament serisinden Entoh 5000 aldım,istoçda Remixton mağazada çok övdüler bu makineyi,onlara güvenerek aldım,umarım anlattıkları kadar vardır,makineyide 600TL ye aldım.

Kamış gerçekten çok hafif ve yakışıklı duruyor fakat biraz elime ince geldi sanki birazdaha kalın etli olsaymış daha güzel olurmuş ama inşallah alışırım.

şu 1-2 güne kadar önce bir çapari takımla istavrite bir deneyeyim alışma ve ısınma babında diyorum,gürpınarda veya civarda nerede atayım siftah için nedersiniz :)

ve birde bu kamış ve makinem içinde yorumlarınızı merak etmekteyim,onuda esirgemezseniz memnun olurum ;)

16. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    abi takım iyi . sıklıkla balığa çıkacaksanız güzel.özellikle boğazada mümkün oldukca kaçacaksanız işinizi rahat görür.

ama işten güçten arta kalan vakitlerde gürpınar sahile kaçacam sadece okadar diyosanız bu kadar pahalı takıma gerek yoktu .zaten şu sıralar balık kesat bizim burda. o kadar para verdik 1 tane tutamadık diye üzülmeyin :)

uzak atımda işinizi görür çok lüfer sarıkanat yapmasada grupınarda dişli başladığı vakit lüfer takımlarını uzağa atıp yatırmak için ideal ..
    ama yerinizde olsam abi hani fırsatınız varsa boğaz raporlarını takip edip mümkün oldukça oraya kaçın taş yerinde ağırdır.

abi kamışa alışırsın . etli karbonların genelde gramajı yüksek olur. elinizdekide de çok yüksek devirli makine değil . az devirli güçlü makine .
    yani kalın kamışda ağır gelir istavritte sizi çok yorar ne kol kalır ne omuz kalır.

sadece kamışı bir 50 lira daha ucuza alabilirdiniz gibime geliyor.özellikle iki ürünüde aynı yerden aldıysanız biraz daha pazarlık yapıp daha hesaplıya gelebilirdi.

17. Korubey

Korubey Ümit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yorumlar için teşekkürler Engin bey,takımı kısa vade için düşünmedim açıkcası,parasının karşılığını uzun vadede çıkarır umarım,zaten malum asıl amaçta biraz daha konfor ve işin zevk kısmı,boğaza giderim sık sık,orada faydasını göreceğime eminim :)

Ayrıca iş güç kalmadı sayılır artık,bi nevi emeklilik diyebilirsiniz,onun için pek fazla vakit sorunu yaşamayacağım,yeterki ortam uysun.

iki ürünü aynı yerden almadım,kamışa ilk söylediği rakam 225 idi,nakit olursa 170 olur son dedi kartla son 200 e bıraktı,açıkcası bu kamıştanda birtek orada vardı başka yerdede bulamadım kaçırmayayım dedim aldım,canı sağolsun :)

18. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    abi tabi helal olsun millet kar yapmasın demiyorum . ama o kamışın ilk fiyatı 200 tl dir.
    pazarlığa 200 tl den yaparsa anlarım.
    ilk sölediği fiyat 225 deyip hadi en son 200 size olur diyosa çakalına denk gelmişsiniz abi. 30 lira olsun 50 lira olsun takım çantası alırdınız içini doldurrudunuz .
    tabi giden sizden gidiyor benimki sadece sizi düşündüğümden .
    yoksa internetle aynı paraya alacaksam istoça gitmenin mantığı kalmaz.
    tabi olan olmuş hayırlı avlarda kullanmanızı dilerim tekrar .inşallah karşılaşırız abi yardımcı olabiliriz umarım yüzyüzede sana.

19. chilekesh1903

chilekesh1903 Akın

Favori Kamış:
    Çapari
    En İyi Avı:
    İstavrit
    uzun aradan sonra tekneyle dün çıktık balığa , sabah baba burnu açıklarında yarım kilo anca tutuldu akşam misafirlerin yoğun isteğini kıramayıp tekne boyu dalgaların içinde Mimarsinan açıklarında 3 kiloya yakın istavrit tutuldu.Akşam saatleri daha yoğun olmakla beraber eski tat yok..

20. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Balık yok canlar yok