Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    silstar carbons 4.10 surf
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    TFT bile aglıyor abiler son raporda bogazda tarabyada 10 dakika istavrit yapmış bunun dışına çıkan yok diyor abiler boşuna yormayın kendinizi bu aralar olursa ben sizi hbrdar ederim hem balık hemde muhabbetimizi yaparız yagmurlar gerek hava 15-20 dereceleri görmez ise balık işi kesat havalar serinleyincede zaten dişli zamanı tekne varsa gürpınardan çıkanlar palamut ve çinekop lüferle geliyorlar tatmin edici kadar bol degil 3 er 5 erli saygılar....

2. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    artık öyle gelişmiş sonarlarda kullanıyorki gırgırlar balıkları çok rahatsız ediyor.
    alcaz sütlü ekmeğimizi kefale gidicez artık .

3. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....

Sevgili Ümit
    Ben spider kamıştan kullandım ve memnun kaldınmı diye sorarsan evet gayet güzel bir kamış lakin biraz fazla para vermişsin gibime geliyor. Sana tavsiyem o kamışla 165 gr üzerine fazla çıkmamandır birde kullanmadan evel gezerleri sıkıca yerlerine oturtki atış esnasında yerinden çıkıp misinanın kamışa dolanmasıyla kamışın hasar görebilir.
    Güle güle ve bol balıklı avlarda kullanmanı temenni ederim.
    Sağlıcakla ve sevgiyle kal

4. Korubey

Korubey Ümit

Favori Kamış:
    Lineaffe Spider Surf 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Entoh 5000
    Faruk bey ilginiz için teşekkür ederim.

İlginçtir bu kamışla 180-200 gr rahat attığını ısrarla yazan kişiler okudum,umarım sizi dediğiniz gibi 165 gramla sınırlı kalmam yoksa ithalatçısının çekeceği var benden :)

Gezerler konusunda haklısınız dikkat etmek lazım,bende pek alışkın değilim aksine gezer halkalara ama hayırlısı artık.

Bugün levent tarafında bir işim vardı akşam üstü tarabyaya uğradım oranın çok eski müdavimlerinden Arif amcama bir uğradım,eski kulağı kesiklerdendir,hem kamışı ve makineyide şöyle bir test etme şansımız oldu,ama malesefki boğazda tık yok,kimsenin balık yüzü gördüğü yok,zaten pek kimsede yok şaşırdıydım okadar tenha görünce,sebebi belliymiş hani :)

Biraz attık çektik ama boş,insanın atmayada hevesi kalmıyo okadar yoklukta.

Kamıştaki tek şikayetim şimdilik makinenin alt kısmına gelen kısmı biraz fazla uzun geldi bana,tabi daha önce hiç böyle bir kamışım olmamıştı ondan garipsemişimdir ama yinede koltuk altından çıkarıp atmaya hazırlıkta falan biraz kontrolü zor geldi bana,mutlaka alışırım herhalde ama gerçekten hafiflikte süper.

5. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça

aramıza hoş geldin ümit abi.

6. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Ümit Bey, Hoşgeldiniz aramıza.
    İnşallah bol bol balık tutma şansınız olur... 15 yılın acısını ancak böyle çıkarabilirsiniz bence.

Arkadaşlar Lodos denizi mahvetmiş. Her yer yosun ve çamur. 15 Eylül Pazar akşamüzeri indim Albatrosa 3-4 saat boyunca tek vuruş aldım, o da hatırı sayılır boyda bir kaya balığı... :) itinayla suya iade edildi.

Güneş batmadan zargana denemesi yaptım fakat çamurlu su zarganaları ürkütmüş olmalı ki hiç vuruş alamadım cyrr

Geceleri istavrit aldığını söyleyen biriyle konuştum, fakat ne yazık ki o akşam istavrit de çamurlu ve dalgalı suya yenilmişti.

Hafta içi bir akşam, daha sakin bir havada tekrar deneyeceğim şansımı.

7. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Bülent Usta sanırım son avdan sonra ben epey balığa çıkmam :D Üsraan

8. Korubey

Korubey Ümit

Favori Kamış:
    Lineaffe Spider Surf 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Tournament Entoh 5000

Teşekkürler arkadaşlar,herkese bol şanslar diliyorum.

9. ALİCO

ALİCO AliCo

Favori Kamış:
    D.A.M El oltası
    Favori Makine:
    0,33 beden FC
    En İyi Avı:
    Herhalde Toriklerdir. Kofanalarda olabilir.ispendek 13,8 kg, Kırlangıçlar.vs.vs.
    Sabır sabır sabır
    Taş olsa çatlar gerçeten

Hala beklemedeyiz varmı böyle bir durum yok. bu balık 25-28 eylülden sonra gelir kestane karasından sonra ötesi yok biz bile çıkmayalım demeye başladık.

Hayırlısı

10. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    çok sıkıntılı abi çok. Meralar talan edilmiş, deniz pislik içinde, hava sıcak balık yok yok yok.

11. OZGR

OZGR ÖZGÜR

Favori Kamış:
    ocean gold fishy
    Favori Makine:
    shimano olivia 6000 fa
    En İyi Avı:
    eşkina lüfer
    merhaba bizde pazar günü tarabya ötelinin ordan denemeler yaptık çapari rapala kaşık ama hiçbirşey yok dünde menekşeden açıldım yine sıfır çektik ne su üstünde oynama var nede dipte

12. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Geçen akşam gürpınar kısımlarında 3 olta 2 saatte 2 mırmır aldık onun dışında birşey yok. Meralar çok kısır..

13. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    pazar günü hüsrana uğradık abi :) Bu arada mail atmamışsın.

14. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    silstar carbons 4.10 surf
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    uluslar arası sulara çıkmak serbest te bizim sularımızda avlanan gırgırlar uluslar arası sulara elverişli degil ama tekne parası kadar malzeme alıyorlar balık çeşitlerimiz aynı tekne balıkçılarına bi çözüm bulmalılar gırgırlara trol lere bunlar gün geçtikçe açılıyorlar ihracata malum devlette denetimleri çok sıkıtutuyor yakında yengeç bile kalmaz bu marmarada göldeki istakozlar da artık bitti denecek kadar az pek iyi bi durum degil eski marmarayı arar olduk her saat çapari ile istavrit alırdık gürpınar büyükçekmeceden şimdi istavriti bile arar olduk ...saygılar

15. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    e-maile gerek yok kardeşim google fenerbahçe kfy yaz cıkar zaten bizim logomuz görsellerdehihi

16. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    ok KFY hakkında bir logo çalışırım ;)

17. çAğRı

çAğRı çağrı

Favori Kamış:
    Lineaeffe Unicast Extra surf 4.20.
    Favori Makine:
    Ryobi Applause 6000. okuma avenger 55.
    En İyi Avı:
    yok be abim nerdeee
    dün gece kendi adıma sezonun ilk sarıkanatı çektim. bilgilerinize :)

18. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Bütün abilerime kardeşlerime selamlar,

Koyumuzda balık tutulamaması ile ilgili bazı fikirlerimi paylaşmak ve fikir almak istiyorum.Tüm yaz dönemi boyunca çeşitli kumluk kayalık meralar deneme rağmen acemiliğimin de etkisiyle 2 eşkina , 1 mırmır ve diğer ufak balıkları yakalayabildim. Bunu hep acemiliğin etkisi , ayın konumu , rüzgarın durumu, suyun bulanıklığı gibi etkilere yorumladım ancak dönüp balık tuttuğum anları düşününce kıyıdaki balıkçıdan çok tekne ile ağ atan balıkçıların avda olduğunu fark ettim.

Yazın sürekli dip oltası attımız için her avım 20:00 - 01:30 aralığında oldu. Bu zaman aralığında da büyükçekmece köprüsünün oradaki iskiden baba burnunun oradaki iski kulesine kadar ki ( benim görebildiğim) bütün kumsal alanlara ağlar gerildi , istisnasız her avımda varlardı. Bu tekneler motorlu sandallardı ağı attıktan sonra ışık açıp kapatarak ve suya vurarak balıkları ağa yönlendiriyorlardı.

Şimdi ise balık sezonunun açılmasıyla tamamen bir patlama yaşandı. Sabah 5 te at-çek yapmaya indiğim bir yerde hazırda bekleyen bir tekne 6-7 gibi hemen kıyıyı ağ ile çevirdi ve topladı gitti. Aşağıdaki resmi ise dün çektim saat 15:30 civarıydı yer ise Sinanoba sahil şeridi. Olta atsam tekneye çarpacak mesafede ağ atıyorlar. Bu manzarayı görüp baba burnuna gittim orda da başka bir tekne yine aynı manzara.

İnsanlar balıkçı tabi ki evlerine ekmek götürecekler ama acaba fazla mı ağ atılıyor. Ben ağ atma kurallarını bilmediğim için böyle düşünüyorum. Sizlerde beni aydınlatırsanız çok sevinirim.En azından haklılarsa bir daha sinirlenmem bize balık yok der eve giderim.

19. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Hayırlı olsun av konusundan biraz bahsedermsiniz.? Kıyıdan mı aldınız hangi kıyılardan aldınız vs vs vs

20. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Yakındır zaten ben carpıcam bu sekıl yakına ağ atanlardan birtanesini