Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. Kutsal80

Kutsal80 Kutsal

En İyi Avı:
    Rus Kefali 74cm 9,2kg
    istavriti nerelerden alıyorsunuz? sanırım biraz yağmurlar ve havanın serinlemesi ile birlikte bi hareketlenme olur yani inşallah :D

2. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    istavritin saati var mı yoksa her saatte çıkıyor mu?

3. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    istavrit her saat alınabilen bir balıktır .
    ancak akan bir balık olduğudnan yani sürüyle gezen o nedenle hareketlidir.
    kıyıladığı zamanlar farklıdır.
    albatros tarafında akşam 20:00-22:00 arası kıyıdan göl kamışı mantığı ile uzağa atmadan hemen önünüze daldır çıkar yaparak alınabilir.
    yalnız bu bölgelerden aldığım istavritin kokusu bile bana ağır geliyor.

gürpınarda kayalıklardan gece yemli şamadralı istavrit takımı kolay kolay boş geçmez.

kayalıklara gelmeden beton zeminin oralardada saat 19:00 dan sonra alınabilir.
    köpük yerine kartona sarılı beyaz iğne takımları gece kullanıyorum. bedeni daha kısa oluyor atması çekmesi kolay oluyor.
    gün batmadan önce ve gündüz avlarıdmada açık yeşile siyah çapraz iğne takımı kullanıyorum .

tek iğneli ucundaki şamadırasında ışık olan takım var. onunda ışığı yanıp söner iğnesine yem takıp atın tek tek de olsa istavrit atlar.

4. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    kayalıklardan attığım şamandralı istavrit takımı dediğim altta yazdığım ışıklı tek iğneli ile aynı değildir onuda söyliyim.
    ondaki şamandra dediğim zargana topu . altına kısa beden çapari altına hafif kurşun .

deniz durgunsa tüyleri alttan kesip kısaltın yem takın her iğneye.
    deniz biraz bile oynaksa yeme pek gerek yok tüyleri kesmeden atın .
    dalga şamadrayı oynattığı için altta çapari sürekli hareket halinde .

bu şekilde denerseniz belki akşam sofrada hayır duanızı alırım :)

5. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    bir ara çekmece sahil yapmak lazım.Bu sene çok sıkıntılı geçiyor.

6. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Yarın hava güzel görünüyor, pek rüzgar yok, B.çekmece koyundan (göl ile denizin kesiştiği noktadan) botla açılmayı düşünüyorum.

Denizde duracağım tahimini süre 11:00 - 18:00 arası olacaktır. Son durum nedir acaba, en son 1 ay önce açılmış ve güzel istavrit almıştım. Şu anda durum nasıl acaba bilgisi olan var mı ? istavrit yoksa da yemli karidesle izmarit - mezgit vs. var mıdır acaba ?

Bir misafirim var onu götüreceğim, bir şeyler tutabilirsek en azından rezil olmam :( :(

Herkese kazasız belasız bol balıklı avlar dilerim...
    selamlar,
    -ertan

7. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Ertan abi istavritin olduğu söyleniyor, özellikle kıyıdan zamanlama ayarlanırsa yarım kiloya yakın yakalanıyor. Botla açılırsan kesin avlarsınız diye düşünüyorum.

8. chilekesh1903

chilekesh1903 Akın

Favori Kamış:
    Çapari
    En İyi Avı:
    İstavrit
    2 haftadır havada müsaade ettiğinden gün aşırı çıktım balığa . İstavritin başlama saati 18.00 , hava karardığı gibi bıçak gibi kesiyor ama o saat aralığında size yetecek kadar balığı alabilirsin çünkü bu aralar balık bol..Yer olarak çok açılmana gerek yok yarın hava durgun olacağından birçok tekne göreceksin Türk Hava Yolları ve Mimarsinan açıklarında onlara yanaşırsın ama saatini bunlara göre ayarla 5 30-6 öncesi boşa sallarsın..

9. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Dün akşam saat 18:00 den 23:00 e kadar mimaroba sahildeydim benden başka iki grup balıkçı daha vardır. Sülünez ve istavrit yemli dip oltalarına hiç birşey gelmedi. Çapariye de aynı şekilde. Sahilde sadece güneş batmadan önce bir kişi tarafından alınan zargana vardı.

Her zaman ağ atan kırmızı balıkçı gelmedi ama bu seferde kıçtan takma motorlu fiber bir kayığın içinde 6 kişi nereden bulmuşlarsa bir ağı tüm kıyı boyunca atıp topladılar. Eğer bir şey vardıysa ya aldılar ya da korkutup kaçırmışlardır.

10. Kutsal80

Kutsal80 Kutsal

En İyi Avı:
    Rus Kefali 74cm 9,2kg
    Gündüz saatlerinde şamandıra ile çapari takımı ile denemeler yapsak nasıl olur acaba, ?

11. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    silstar carbons 4.10 surf
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    Bu aksam balik tutmadan eve gelmicem:::))) herkese bolsanslar...

12. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Sabah 5:30-9:30 arası mimarobadaydık. Benden başka 3 balıkçı daha vardı. sülünez karides ve tavuk eti yemli dip oltaları, zargana , kefal , lüfer oltaları sürekli sudaydı. Yalnızca tavuğa 1 vuruş alabildik. Birde fotoğraftakilerden 2 tane daha vardı.

13. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Son zamanlarda işlerden ve denizde balık olmadığından dolayı pek fazla çıkmıyorum balığa.. Ama gözler hep sizde ..:)

Sanırım sizdede balık yok kimse güzel rapor vermiyor.. Yada var ama vermiyor anlamadım :)

14. Bulenttt

Bulenttt Bülent

Favori Kamış:
    silstar carbons 4.10 surf
    Favori Makine:
    Fısh king 5000
    En İyi Avı:
    Kalkan 3.5 kg
    dün bizde sabahladık peder bey ile istavrit ve zargana aldık ama mimarsinandan gelen birileri vardı formda olup olmadıklarını bilmiyorum ama karagözleri yakaladıklarında kepçe ile zor çıkardılar 3 tane 1 er kiloluk kara göz en küçükleri 1 kilo bitane eşkina en az 40 cm falan da eşkina vardı yem sıkıntım oldugundan çapari ve zargana için ugraştım çinekop lüfer sarıkanat tık vuruş olmadı rapala ile 2 tane kaya balıgı devasal boyutlarda hbrler bunlar....

15. zagor61

zagor61 Murat KILIÇ

Favori Kamış:
    Lineaeffe Seamaster 420, Daiwa Crossfire 2,40, Shimano Alivo 360
    Favori Makine:
    Penn Affinity 7000, Ryobi Appower 8000, Shimano catana 4000
    En İyi Avı:
    40 cm Baltabaş Karagöz
    Dün gece bende 4 arkadaş ile birlikte Avcılarda sabahladık. Akşam 6 dan sabah 8 e kadar 14 saat kaldık. Akşam 4 kişi toplam 15 kadar istavrit aldık. Gece lüfere attık. Gece boyunca 4 oltaya toplam 2 vuruş oldu balık alamadık. Gece boyunca ayrıca çapari, rapala ne varsa denedik olmadı. Sabah gün aydınlanınca istavrit yaptı. 20 dakika kadar arkadaşlardan biri bu sürede 20 kadar istavrit aldı.

Gece boyunca sağ tarafımızdaki bir kişi 20-25 cm boylarında 1 sarıkanat aldı. Sol tarafımızda 2 tana alındı haberi geldi. Gündüzde 1 adet alındığını gördüm.

Anlıyacağınız balık yok. İnşallah önümüzdeki günderde daha iyi olur. Herkese rastgelsin.

16. neukill

neukill Volkan Erciyas

Ben çooook uzun süredir çıkamıyorum, Sedat abide çıkmıyor sanırım bildiğim kadarıyla.. Fakat Bülent karagöz dedin, 1 kilo dedin.. kanım kaynadı şimdi

17. Gargadar

Gargadar Burak

volkan hava yatık olduğunda gece çıkalım bir gün açık taşlara, ben lüfere zoka yaparım sen yemli karagöz eşkina bakarsın.

18. neukill

neukill Volkan Erciyas

Tamam abi ama yatık olsun hava bak biliyorsun sonra kötü oluyor sonum :)

19. Gargadar

Gargadar Burak

yahu sana özel birşey değil, kötüydü hava o gün hakikaten.

20. ozan84

ozan84 ali ozan malkoc

merhaba arkadaslar ben kucukcekmece besyolda oturuyorum balık ıcın bogaza gıdıyorum belkı guzel ama cok uzak butaraflarda tavsye edebılecegınız bı yer varmı