Beylikdüzü civarı (Gürpınar, Avcılar, Büyükçekmece ...) Hedef Belirleme

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında alidag tarafından paylaşıldı.

1. Kutsal80

Kutsal80 Kutsal

En İyi Avı:
    Rus Kefali 74cm 9,2kg
    Selam Bülent rasgelsin size hoşuma gitti okuduklarım da nerelerde avlanıyorsunuz Gürpınar mı? Bn oralarda düzlükte ve kayalıkta denemeler yapıyorum ama şimdilik pek iyi değil

2. yasargnd

yasargnd Yaşar Gündöner

En İyi Avı:
    Balıkavı.net
    Bende sabah 5.30'dan 8'e kadar lüfer denemesi yaptım sadece 1 vuruş ama hedef dışı balık, iskorpit geldi.:D

Akşamları da lüfer namına çok vasat ya bir kişi bir balık alıyor ya da kimse bişey alamıyor. Biraz daha sabrediyoruz..

3. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    2.10 kamış ve şeytan oltam
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Cumartesi akşamı bu balık çaparime takıldı. 20 yıldır balık yakalıyorum bu türü ne gördüm ne duydum. :confused: arka kısmı resmen kemikliydi... fotoğrafı çekip suya iade ettim kendisini.
    Bu balığı tanıyan var mı acaba?

Uploaded with ImageShack.us

4. clickto

clickto kemal

Merhaba Hocam,

Zurna balığı olabilir.

5. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Merhaba,
    Zurna balığı resimlerine baktım ama benim yakaladığım balık farklı olarak yeşilimsi renklere sahip ve ağzı üste kıvrılmış gaga gibi...
    Bence bu denizlerin balığı değil, biraz denizatı ailesine yakın bir balık sanki...
    Ne olduğunu çok merak ediyorum idk

6. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    deniz iğnesi bu arkadaşım . yani ben adını en azından böyle biliyorum .
    çekmecede bolca bulunur. çapariye takılması doğaldır genelde saf saf yüzer .
    kıyıya yakın gördüğünde elini uzatıp bile alabilirsin çok atik bir hayvan değildir.

7. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    Doğru, bir türü daha öğrendiğim için mutluyum, bilginizi paylaştığınız için teşekkür ederim.
    Bu bilgiden sonra bu canlıyı netten araştırdım biraz. Hep diyordum ben bu canlıyı bir yerden hatırlıyorum diye... belgeselde izlemiştim daha önce, erkek cinsi, hem erkek hem dişi gibi davranabilen ender canlılardan biri...
    işte bununla ilgili bir yazı :
    Sıcak denizlerde yaşayan küçük bir balık türünde erkeğin yumurtaları taşıdığı ortaya çıktı. 10-12 cm boyundaki Syngnathus scovelli'nin (deniz iğnesi balığı) erkeğinin, akrabası denizatının erkeğinin yaptığı gibi yumurtaları kesesinde taşıdığı ve beslediği görüldü. Ancak erkek balığın ilginç özelliği bununla da kalmadı. Bilim adamları, bu erkek balıkların küçük dişilerle çiftleştikten sonra, bebeklerin daha fazla hayatta kalma şansı olması ve yeni bebekler için güçlerini korumak amacıyla bu yumurtaları bıraktığı da belirlendi. Dahası, daha büyük dişi yumurtalarını döllemeyi seçen bu balıkların eşinin "çekiciliğine" bağlı olarak iyi ya da kötü babalık yaptığı ortaya çıktı. Araştırmaya imza atan bilim adamlarından Kimberley Paczolt, hayvanlar aleminde hayatta kalma şansını artırmak için daha büyük balıkların seçilmesine rastlandığını, ancak ilk kez çiftleşmeden sonra "erkeğin hamile" olduğu bir türde bu durumun görüldüğünü belirtti. Halen şaşkın olan bilim adamları neden bu erkek balığın "anne olmayı seçtiğini" bilmiyor.

8. ertanist

ertanist

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Yayın 9.800gr, 102cm
    Verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkürler arkadaşlar, geçen cmts. saat 13:00 - 18:00 arası B.çekmece koyunun açıklarında idik. Aslında sizlerin de bahsettiği gibi saat 18:00 den sonra güzel balık yapar ama bot olunca geri dönüş, toparlanma felan derken en verimli zamanda geri dönüşe geçmemiz gerekiyor :( o nedenle ancak bu aralıkta avlanabildik.

Zaten saat 13:00 - 16:00 arası hiç bir şey yoktu, 3-5 yer değiştirmemize rağmen ne yemliye (yem karides) ne çapariye hiç balık gelmedi :mad: :mad: Bari zarganaya gezelim dedim 10-15 dk lık gezmede 3 takip aldık biri sepete girdi.

16:30 dan sonra tek tük istavrit gelmeye başladı ama balık gezenti, bir çekiyorsun 4-5 adet birden bir anda balık kayboluyor hiç alamıyorsun. Ama genel olarak istavrit boyları güzeldi.

Sonuç itibarıyla av çok verimli geçmedi, 1 mezgit, 1 zargana, 1 kırlangıç geri kalanda istavrit olmak üzere yaklaşık 1 kg. balık alabildik. Av avdır, en azından misafirimin akşam yemeği çıkmıştı ;) buna da şükür diyip evin yolunu tuttuk.

tutulan balıklar :hungry:
    [​IMG][/IMG]

9. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Dere kenarlarında bulunan saz kamışı
    Favori Makine:
    2005 model markasız :)
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Afiyet olsun abi, hiç yoktan eli boş dönmemişsin. Biz geçen pazar akşamı yine eli boş döndük sadece bülent 1 tane istavrit alabildi.Kıyıda durumlar vasat.

10. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    tebrik ederim .afiyet olsun .
    deniz ve saat yanı sıra meraların dip özelliğinide bilmek gerek dip kumlukmu kayalıkmı derinlik takribi nekadardır gibi ona göre yem ve olta atmak daha verimli olur.

genelde balık bulucular kullanılır bunun için .
    ama telefonunuzun GPS özelliği varsa az çok veriminden memnun kaldığınız bölgeleri GPS ile işaretleyin .
    hangi meralarda hangi balıklar geldi bunları birbirine ataçladınızmı biraz derme çatmada olsa birdahaki avınızda önce telefonun GPS inden işaretlediğiniz yerlere gidersiniz.

11. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    bir 10-15 sene önce bu balıkları kıyılarda görmek mümkündü, hatta elimizle rahatlıkla yakalardık :) ama maalesef kirlilik nedeni ile görmek çok zor. Aslında çok cool bir balık :D

12. mühendis

mühendis Anıl

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    1m'lik dere yılanı
    :) Gerçekten de çok cool balık... saf saf yüzüyordu, ama çapariye atladı yanından geçerken, çarptırarak değil ağızdan yakalandı. Tekrar saldım, hiç bir şey olmamış gibi yüzmeye devam etti idk

Aslında kirlilikten bahsetmişken, çekmece sahilinde kıyıya yakın mesafede kırlangıç geldi oltamıza... Bir arkadaşa da vatoz...aslında deniz çok kirli olsa bu balıkları göremeyiz diye düşünüyorum. Belki de durum çok vahim değildir. Hatta aynı yerde ,1 metrelik derinliğe kadar sokulup istavritlere saldıran çinekop-sarıkanat gördüm birkaç kez.

Boğazda ve köprüde bir yöntem var. Kamışın klipsine 10 gram kurşun takıp 1 metre köstek ucunda da mantar, ileri atıyorlar, atar atmaz kapatıp süzülerek batmasını bekliyorlar. hırsızlı iğnedeki yaprak hamsiye çinekop-sarıkanat atlıyor.
    Bu yöntemi akşamüstü, yani çinekopun kıyıladığı saatlerde B.çekmecede deneyen var mı?

13. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    klasik yemli lüfer takımından bahsediyorsun sanırım . mantar dediğin üstü parlak hemen önünde hırsızlı iğneler.

boğazda 10 gram kurşun taktıklarını pek zannetmiyorum köprü belki olabilir.
    yani hafif kurşun süzülerek iner mantığından ziyade boğaz demek akıntıdır. 10 gram kurşun aşağı inene kadar sürüklenir yandakilerin oltalarına dolaşırsın .
    bide mantar var üstünde aşağı kaç yılda iner bilmiyorum .
    onu atan adam su üstü sahte atıp çekse daha zahmetsiz olur .

çekmecede elbette kullananlar var.ancak atacağımız mesafe ve derinlik süzülerek inerken kapmaya pek müsait olmadığından beklemeli av olarak geçer.

yani 4.20 180-200-250 gr ma kadar atarlı bir kamış.mümkünse surf makine. yoksa gücü yeridne olan bir makine ecusima 8000 olabilir örnek .
    ucuna 100 grm kurşun yada 150 gr kurşun . klipse köstek ve yaprak.
    atılır ve beklenir.
    kamış ve makine takımı genelde ağır olur. uzak mesafe hedeflenir. atılır boşluğu alınır ve kamış beklemeye yatırılır.

tavsiyem yedek kamış varsa iki takımıda böyle yapıp 2-3 kamış yatırmanız. meramızda az balık olduğundan tek kamışla atıyosunuz 15 dakka sonra bi bakıyım diye çekiyosunuz bakmışınız atarken bedene dolanmış boşa beklemişiniz. 2 kamışla şansınızı arttırın .

valla söylediniz gibi meradan 1-2 metre girip sarıkanatları görebiliyorsanız bence yemliden ziyade ben at-çek yaparak şans denemektede fayda var.http://www.youtube.com/watch?v=5okPeVsTaow

14. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    :D çok cool istifini bile bozmaz :D bu yaz başında bende 2 adet kırlangıç yakaladım uçağın orada, bir 10-15 sene öncesine kıyaslanırsa su çok kirli. 10-15 sene önce albatros lokantanın orada ışıklı yerlerde suyun dibine baktığımızda, vatozları görürdük, her çeşit balık vardı, şimdi balık popülasyonu gerilemeye başladı. afedersiniz ama kıyılara ağ atan hanzolar yüzünden yakında koyda hiç bir şey kalmayacak. kırmızı renkli önden arkaya doğru beyaz çizgisi olan ufak bir balıkçı teknesi gördüm, 10 mt bile derinliği olmayan suya ağını attı sonra balıkları topladı.

15. ENGN

ENGN engin

Favori Kamış:
    im casting
    Favori Makine:
    awa shima
    lokantanın iskele dipleri .koperatif deposunun olduğu taraf özellikle çok izmarit yapardı orası . böyle istoçlara gitmeye paralar sayıp takımlar almayada gerek yoktu . 1 liralık tahta kasnağa sarılı kıstırma kurşunlu misina ucuna midye okadar. yani şetan oltası kurşunlu .

16. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    inşallah daha da kötüye gitmeden çözüm bulunur.

17. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    ava giden yok mu beyler? durum nedir?

18. Haltox

Haltox Haldun TURAN

Favori Kamış:
    Cormoran Profiline Jet Minispin 3,00mt 20-50gr
    Favori Makine:
    Okuma Safina PRO SPA 40 Makina
    Dün sabah 11:00 den 16:00 ya kadar mimaroba sahildeydim Mücahit abi. Tavuk göğsü yemli dip oltası attım çok rüzgar vardı zaten balık umudum pek yoktu 1 adet ispari yakaladım. 2 adet takım kaybettim. Kaybettiğim takımlar ispariden değerliydi ama yenilsemde en azından şeref golümü attım :D

19. sessizdenizci

sessizdenizci Mustafa

Favori Kamış:
    Okuma Trio Rex 425-250, Okuma Safina-x Tele-Spin300, Ron Thomson Tyron teleskopik 270. mt
    Favori Makine:
    Okuma Avanger AV40, Okuma Safina Pro SPA 65, Lineaeffe Rapid Drake RD 30, Silstar
    En İyi Avı:
    Büyük balık kaçtı
  20. mucahitt

mucahitt mücahit

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    2 cm kıraça
    Hiç yoktan şeref golünü atmışsın :) Bu hafta sonu gürpınarı yoklamayı düşünüyorum bakalım nasipte ne var bilemem. Geçen hafta hiç balık yakalayamadım ve üstüne üstlük 3 tane takım gitti :)