Bir Fly Mucizesi Bizi Ayiran Nehirdeydik

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında mhakanbasar tarafından paylaşıldı.

1. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Birrrrrrrrrrrrrrrrrr .) Bu rapor sitede yok cumartesi günü yok pazar günü, yok şura avı, yok bura avı diye konu başlığı açıp, hiç bişrşey yazmadan altına 2 tane foto koyanlara kapak olsun,

İkiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii .) Farkında mısınız sitemiz üyeleri, site çatısı altında tanışıp, gerçek hayattada bir araya gelerek çok güzel ve bilinçli avlar yapmaya başladılar, şehir sınırları aşılmaya başlandı bile, yavaş yavaş bölge sınırlarıda aşılacağa benzer.

Üççççççççççç .) Türkiye'de anam babam işi balıkçılık artık yerini tüm dünyada uzunca zamanlardır uygulanan sistemlere bırakmaya başladı, Turgay ile başlayan baitcastingler, Özgür ile başlayan hadi yakalayalım, bırakalımlar, Hakan ile ön plana çıkan harikulade fly avcılığı,

artık saymadan devam edeceğim, sevgili Hakan facebook'taki fotoğraflarına gıpta ile ara sıra bakıyordum, deniz avcılığına kıyasla, doğa ile tam bütünlük, daha fazla vücut gücü ve daha baskın spor ağırlıklı olan alabalık avında bundan daha güzel bir beraberlik, daha güzel bir av ve sunumu yapılamazdı kardeşim, başta sen ve tüm ekibin güzel ruhuna sağlık,

Bu günü ayrıca bir trofe ile hemde flyyyyyy ile bitirmen işin kaymaklısı olmuş,

Rıfattttttttttttttttttt harikasınız kardeşim

Allah ağız tadınızı bozmasın, tadında avlarınız daim olsun.

Son düzenleme: 8 Haziran 2010
  2. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Vedat kim abi :)

3. avcı50

avcı50 Emre Ünlü

En İyi Avı:
    Sazan 14 KG
    bende nevşehirliyim sanırım avlanılan yer ıhlara vadisinin alt kısımları oluyor. tebrikler güzel av olmuş

4. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Nefis bir gün, nefis bir av, nefis bir grup, nefis bir rapor :) Orada olmak vardi. Baligin keyfini cikartmak budur iste :) Tebrikler!

5. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Hakan, harika bir hikaye, sunum ve video...
    Ah keşke vuruş anını da görebilseydim...
    Artık onu da kendi denemelerimde görürüm herhal...
    Fena imrendiim...
    Tebrikler tekrar...

6. ONDER38

ONDER38 ÖNDER

Ekibi tebrik ediyorum.Mekan va av çok güzel.Bir Kayserili olarak buralara gitmemiş olmanın üzüntüsünü yaşadım.Herkese rastgele.

7. KızıLcahamamLı

KızıLcahamamLı ahmet

8. PACO

PACO Umut DEMİR

Hakan abi uzun zamandır izlediğim en güzel raporlardan birini hazırlamışsın ellerine sağlık...

Ekipteki tüm dostlarımı çok özlediğimi hatırlatarak, yaşadıkları harika macera için tebrik ediyorum...

Nedim bey,sizi harika ağırlamış,inşallah bizede bir sabah vakti,bahar kahfaltısı nasip olur

Tuncer ve Hakan abi size katılamayı çok istedim fakat Almanya dan gelen misafirlerimle ilgilenmem gerektiği için bu eşsiz ekiple, muhteşem bir güzelliği yaşamaktan mahrum kaldım. Bizde pazar günü Bahattinle Turna nın belini kırdık İnşallah bir başka sefere diyelim.

Balığada hasta oldum Dişlerini yakından gösteren resim i gördüm Rıfat eline sağlık :)

9. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tüm ekibi can-ı gönülden kutlarım :)

enfes kareler, harika bir paylaşım. umarım bir gün bizlere de nasip olur

tadın da avlara....:)

10. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Düzelttim yahu, mesajı yazdığımda hala morfinin etkisindeydim, kusura bakmayınnnn :eek: :eek: :eek: :p

11. adem1

adem1 adem aksoy

En İyi Avı:
    halibut.20kg(tahmini:D)
    Cok guzel bir rapor,tesekkurler.Turkiyede fly fishing in yeni oldugunu dusunen arkadaslara:ben 7-8 yasindayken o yontemle balik yakalardim:uzun findik cubugu,5-6 metre misina,1 kanca ve yem olarak kara sinek,ineklere musallat olan uvez bocegi vs ile,genellikle tatli su kefali atlardi oltaya:D

12. muratoz

muratoz murat

kardes tesekkur ederım ama avlak bolgenız tam sarız ın neresı ben yenı avlanmaya basladım hıc alabalıga gıtmedım (daha dogrusu yakalayamadım :) soylemende bı sakınca yoksa sevınırım

13. Hooijdonk

Hooijdonk Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano Lunamis S86M 2.59cm 7-35gr
    Favori Makine:
    Shimano Vanford 2500
    En İyi Avı:
    Tatlısu Kefali
    harika, süper, müthiş bir rapor ve kareler + video :D
    teşekkür ederim rastgele...

14. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Rıfat kerdeşime bir sözüm vardı. Sazana gidecektik. Bir türlü Kayseri'ye gitmek nasip olmadı. Bu sene de zor görünüyor. Rıfat sözüm söz. Ölmez sağ kalırsam seninle bir sazan avı gerçekleştirmek isterim.
    Avlak ve takım güzel, tebrikler.

15. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Bütün ekipi canı gönülden tebrik ederim,muhteşem görüntüler bir o kadar da muhteşem bir av olmuş ellerinize sağlık .:):):)

16. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    güzel insanlar, güzel atlara binip geldiler

Bu sevdaya bir hükmü yok ötenin, sınırların. Nehirler ayırsa da Anadolu Alası getirip toplar bir araya ve bir gönülde cem eder güzel insanları, bütün güzellikleriyle.;)

17. mhakanbasar

mhakanbasar Mustafa Hakan BAŞAR

Favori Kamış:
    SHIMANO VENGEANCE SPIN 2,10
    Favori Makine:
    Spro Red Arc Tuff Bady
    En İyi Avı:
    turna 102 cm 8,5 kg
    Sevgili gönüldostlarım konunun başındada belirttiğim gibi aynı zamanda Türkiyenin ilk kurulan ve bu güne kadar yaptığı faaliyetlerle Türk amatör olta balıkçılığının hizmetinde olan ve sonradan kurulan derneklerede yaptıkları ile ışık kaynağı olan Rastgele Balıkçı Amatör Olta Balıkçıları derneğinin (RASTGELEDER) yönetim kurulunda görev yapmam nedeniyle sezon açılışından bu yana pek balık avlamaya fırsatımız olmadı..Foruma raporu yazdıktan sonra aralıkla girsemde işlerimin yoğunluğundan dolayı yazılan yorumlara cevap vermekte peek hızlı davranamadım öncelikle özür diler değerli yorumları ile katkıda bulunan vede iyi dileklerini sunan herkese çok teşekkür ederim..FLY oltacılığı ülkemizde pek bilinen vede yöntem olarak pek tercih edilen bir disiplin olmadığı malumunuzdur..Bununda bir çok sebebi vardır.Aslında Ülkemizde İnternet ortamında paylaşımların artması vede kaynakların artık herkese bir tık mesafesinde olması bir merak unsuru oluştursada kullanılan ekipmanların karmaşık vede nispeten pahalı oluşu vede ülkemizdeki ithalatçi firmaların ürünleri getirmede nazlı davranması FLY oltacılığına merak vede talebi kısıtlamıştır..İlk zamanlar Türkiyedeki derelerin coğrafik özellikleri bu disiplin için uygun değildir,türkiyede olmaz türünden yaklaşımları doğru bulmadığımı belirtmek isterim..FLY oltacılığının bir parçası olan böcek ve sinek imitasyonları üzerine çalışmalar yapan vede bu konuda sürekli kendisini geliştiren dostların çoğaldığını görmek ise ap ayrı bir mutluluktur..
    Bu güne kadar Balıkavı nette özellikle av raporlarında görsel vede anlatım zenginliğinin gelişmesi için hep örnek olmaya çalıştım..Kendimce güzel şeyleri ortaya koymaya çalıştım..Kimilerinde takdir aldım kimilerince ise eleştirildim..Eleştirilede her zaman saygılı oldum..Belki tarafıma direkt net bir eleştiri gelmedi fakat diğer konularda bu eleştirilerin bazılarını ne yalan söyleyim üzerime aldım..Özellikle kullanılan malzeme ve ekipmanların marka isimleri ile zikredilmesi noktasında eleştirileri aldım ve kabul ettim..Yanlız uzun zamandan beri forumda pek paylaşımda bulunamamın sebebi bu değildir..
    Son yaşadığımız bu fly mucizesinin ekibinde yer alan sevgili moderatörümüz Rıfat kardeşimizle uzun zamandan beri süre gelen bir dostluğumuz vede av arkadaşlığımız var..Bu macerayı Balıkavı nette sizlerle paylaşmamak olmazdı elbette...Forumda daha önce açılan konularda hiç bir paylaşımda bulunmayıpta birden pat diye ortaya çıkıp rapor yazan insanlar var eleştirisinede bu anlamda dip not olarak belirtmek isterim..
    Bazı arkadaşlarımız avlak yeri hakkında bilgiler sormuşlar..Av raporlarında avlak yerinin belirtilmemesi konusunun ilk savunucuları içindeyim heleki bu avlak bir alabalık avlağı ise şiddetli savunucusuyum..Sebebinin ne olduğunu ayrıntılı anlatmaya her halde gerek yok diye düşünüyorum zira bu konu ile ilgili defalarca yazıldı ve çizildi..Hayatımda ilk defa alabalık avına gideceksem vede bunu çok istiyorsam çok iyi bir araştırma ve keşifle avlağımıda bulurum diye düşünüyorum..
    Bu vesileyle bu macerada bana eşlik eden av arkadaşlarım sevgili Rıfata ,Atillaya Nedime ve dernek yönetim kurulu başkanımız sevgili Tuncere teşekkür eder saygılar sunarım....