Herkese merhaba, Gerçekten yorucu bir yılın ardından İzmir'den kısa süreliğine de olsa ayrılmak gerektiğini düşündüm ve tatil için memleketim Mersin/Silifke'ye ulaştım.Uzun zaman görüşmediğimiz arkadaşlarımızla buluşup hemen bir Balık avı planı yaptık.Arkadaşımızın birinin babasının arad balığa çıktığı bir tekne olduğunu öğrendik ve onunla açılmaya karar kıldık.Susanoğlu-Taşucu arasında kalan Kapızlı diye anılan bölgeden gece 4 civarında 5 arakadaş tekneyle açıldık,amacımız gece yol alıp 4-5 saat civarı avlanıp sıcak bastırmadan geri dönmekti.Yaklaşık yarım saat sonra 30 metre cıvarında derınlıkte çapa attık ve oltalarımızı suya saldık.Kıyıdan yaklaşık 2-3 km açıktaydık.İlk vuruşları beklerken teknenin birden su almaya başladığını farkettik.Deniz çok dalgalı değildi fakat dalga yüksekliği 1 metreye yakın sayılırdı.Bir yandan takımları toplarken bir yandan da motoru çalıştırmaya çalışıyorduk nitekım motor çalışırsa suyu kendisi atabiliyordu kısmen.Elimize aldığımız kovalarla suyu atmaya çalışırken gelen dalga birden teknenin suyla dolmasıne neden oldu,herşey 2 dakika sürmedi,suyu görmemiz....Motora elimizi atmamız ve ne olduğunu anlamay çalışmamız...Ben teknenin ön kısmındaydım arkadaki arkadaşlar teknin arkasının suya gömülmeye başlamsıyla jkendilerini suya attılar tabii ki hemen ben de atladım.Saat sabaha karşı 5 civarıydı.Kıyıda belli belirsiz ışıklar görünüyordu.Tekneden atan büyük bir tahta parçasına tutunduk suda.İçimizden biri yüzme bilmiyormuş,suyun üstunde kalan tek can yeleğini ona verdık.Dalga kuvvetliydi,o şekilde bekleyerek sürüklendiğimizi farkaettık.Yapılacak en iyi şey kıyıya gidip yardım bulmaktı.Birbirimizi yalnız da bırakamazdık.Yüzme bilmeyen arkadaşın yanında 2 arkadaş daha kaldı.Ben ve diğer bir arkadaş beraber onlardan ayrıldık.Kıyıya doğru dinlenerek yüzmeye karar verdık.Yaklaşık 1,5 saat yüzdükten sonra kıyıya yakın bir balıkçı teknesine sesimizi duyurabildik.Tam umudumuzu yitirmişken bizi farkkettiler hemen dönüp bizi aldılar.Diğer arkadaşları da alarak kıyıya çıktık.Çok şükür ki hiçbirimize birşey olmadan atlattık bu kötü durumu.Yalnız cüzdanlarımız...Kimlikler..kredi kartları..Arkadaşın dükkanının bir gunluk tüm hasılatı...Fotoğraf makınası..telefonlar...Ve benım tam 4 yıldır toparlamaya çalıştığım İzmirden yanımda getirdiğim bütün malzemelerim suyun dibine gitti... Tekne 2 yıldır bakım görmemiş sonradan öğrendik muhtemelen çatlak vardı ve büyüdü.Tekneinin battığı yere sonra dalgıç bir arakadaş vardı onu götürdük,tüple daldı fakat su dibinin son 5 metresi hiç görünmüyomuş yapacak birşey kalmadı..Neyseki bize bir şey olmadı çok şükür...
Kardeşim yaa çok geçmiş olsun. Verilmiş sadakanız varmış allah size acımış. Gelmiş geçmiş olsun. Hiçbirinize bişey olmaması oldukça sevindirici ayriyetten ikinci güzel tarafıda okuyanlara örnek olması....
Kardeşim Ufuk Allah sizleri ailenize ve bizlere bağışlamış ,, Çok ama Çok büyük geçmiş olsun .. Olan paraya ,cüzdanlara , malzemeye olsun Allah canınıza bişey vermemişya buna Şükür .. Kardeşim okurken resmen kanım çekildi tekrardan çok büyük geçmiş olsun ...
çok büyük geçmiş olsun.gerçekten kötü bir olay teknenin su alması.bizimde antalyada başımıza geldi 5-6 ay önce ama biz erken farkettiğimiz için ve motor çalışıyor halde oldugu için ucuz atlattık.tekrar gecmiş olsun kardeşim.
Çok büyük geçmiş olsun.. Önemli olan sizlere birşey olmamış olması. Yüzme bilmeyen arkadaşınızı Allah korumuş. O anki panik ile sizleride tehlikeye atabilrdi. soğukkanlı davranmış demek ki.. Ayrıca ava çıktığımız teknelerde eksik ekipman bulunmamasının ne denli önemli olduğunu insan benzer durumlarda anlıyor. Tekrar geçmiş olsun. Allahım hiçkimseye göstermesin..
KArdeşim benim Allah daha beterlerinden korusun büyük geçmiş olsun. Giden maddi şeyler olsun. Sana bir şey olmamış Allah sevenlerine bizlere bağışlamış ya seni o yeter. Dikkat et kendine sen lazımsın bize.
Ufuk geçmiş olsun. Cana geleceğine mala gelsin, size bir şey olmamış ya önemli olan o... Biliyor musun ? Geçen gün aklıma düştün, nerde bu Ufuk sesi çıkmıyor dedim kendi kendime. Meğer, tatile gidip bunlarla boğuşmuşsun. Çok üzüldüm ama, dediğim gibi size bir şey olmamış ya önemli olan o, sıkma canını. Lütfen herkes bindiği tekneyi iyice bir kontrol etsin arkadaşlar, bakımı yapılmış mı yapılmamış mı sorsun. Daha da üzücü haberler almayalım...
Teşekkürler herkese,Herkese ders olması gerekn bir olay yaşadık gerçekten bu işin şakası,hafife alınması ne kadar tehlikeli bizzat yaşadık öğrenidk.Teknemizin motoru pancar dı bu arada sorulmuştu.
Çok büyük geçmiş olsun Benimde en çok korktuğum şeydir tekne avlarındaki bu tip yaşanabilecek olaylar canınız sağ en büyük teselliniz bu zaten birinize bir şey olsaydı çok üzülürdük umarım bu durumu hiç bir arkadaşımız yaşamasın bir daha.
Bir şey daha söylemek istiyorum. Bence yüzme bilmeyenler kesinlikle tekne avına çıkmamalı. Her an her şey olabilir ve hatta can yeleği bile olmayabilir. Çıkılan her teknede can yeleği olmuyor ne yazık ki. Olmayadabilirdi...
Çok geçmiş olsun Ufuk arkadaşım canınıza bişey olmadı ya olan mala olsun takımları yeniden toplarsın.Evet bu tekneyle balık avına dikkat etmek gerekli kıyıdan çok açılmalar olabiliyor ve aksilik olduğu zaman problem olmaması mümkün değil.Önleminizi almadan çıkmak çok tehlikeli olabilir denizle şaka olmaz doğru bir deyimdir.Allah sizi sevdiklerinize bağışlamış Ufuk arkadaşım şükür ki.
Çok büyük geçmiş olsun Allah sizleri sevenlerinize bağışlamış İnşallah okuyan arkadaşlar içinde ders olur denizin şakası olmadığını tekrar öğrenmiş olduk.
verilmis sadakaniz varmis abi...gercekten titanik gibi bir durum gecmis basinizdan... cana gelecegine mala gelsin demisler ne de olsa..ama yine de bir kac gun sonra tahminimce su acilip dalgic arkadasla paranizi ve malzemenizi veyahut birseyler kurtarabilirdiniz.. .neyse buyuk gecmis olsun heralde yenge bir daha baliga gondermez sizi bu korkuyla veyahut siz gitmezsiniz tekne ile