Bir Titanik Hikayesi....

Konu, 'Tekneden Balık Avcılığı' kısmında ufukkula tarafından paylaşıldı.

1. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    ufuk kardeş çok büyük geçmiş olsun hani derler ya verilmiş sadakanız varmış para pul önemli değil 4 yılda yapabildiğiniz malzeme hiç önemli değil onlar yerine gelir ama can tekrar yerine gelmiyor kendine iyi bak hemşo

2. troster

troster İLHAN

Favori Kamış:
    lineaaffe 15 kilos
    Favori Makine:
    okuma rav2, okuma salina 10000
    En İyi Avı:
    lüfer,istavrit.turna v.s..
    çok büyük geçmiş olsun....sizlere bişey olmamış ya önemli olan o..

3. aidois

aidois

Favori Kamış:
    okuma zn 65/lıneaeffe
    allah korumus abim verilmiş sadakanız varmış. cok buyuk geçmiş olsun....

4. berkcan

berkcan mertcan

Favori Kamış:
    -
    En İyi Avı:
    -
    geçmiş olsun ufuk abi.
    senin başına gelen olayın bir benzeri benim başıma gelidi.ama ben kıyıdan 400 m falan açıktım.benim 3 veya 3.5 m bir ufak sandalim vardi(çalındı) yaklaşık 2 ay önce ben bi akşam bu kayıkla istavrit ağı kurmaya karar verdim.yemelik istavrit alırım maksadıyla.malzemeleri sandala yükledim küreklerle ilerlenmeye başladım ki kayık az bişe su almaya başladı.kıyıya döndüm.suyu boşaltım.bişe olmaz diyerekten tekrar açılmaya başladım.bizim arkadaşın kayığıda 100 m ilerimde ağ topluyordu.baktım kayık tekrar az bişe su almaya başladı.onların yanına yanaşıp ne olur ne olmaz diye su boşaltmak için kap aldım.onlar kıyıya gittiler.bende ağın çapasını atıp ağyı dökmeye başladım ağın boyu zate 60 kulaç(100 m) idi.ben ağı dökene kadar kayık havuz gibi oldu.bir yandan ağ serip bir yandan su boşaltıyordum.kayığın içine dolan su ben önde oturduğum için benim ağırlığımla birlikte kayığın önüne birikmiş.ben bunu farkedene kadar kayığın önü suya gömülmeye başladı.bende bunu fark edince kaplan su boşaltmaya çalıştım.olmadı.kıyıya bağırdım beni duyarlar diye.bende kürekleri çıkartıp kayığın arka ıskarmozlarına takıp ve arkaya oturup suyun arkaya binmesini sağladım.bu sayede kayığın önü yukarı kalktı ve yavaş yavaş kıyıya kürek çekerek kıyıya vardım.kayığı ırgatla yukarı çektim.zaten sesimi duydukları için öbür kayıkla beni almaya geliyorlardı.başımdan böyle bir olay geçti anlatmak istedim aman arkadaşlar balığı çıktığınız kayığa dikkat edin.benim kayığı su almasının sebebi kayığı macunlarken ve boyarken bu işlemleri kumsalda yaptığım için boyanın ve macunun içine kum karışması.ısınan kum ve kayığın altında felek bulunmadığından kayık direk kumla temas ettiğinden ısına kum kayığın tahtalarını çatlatmış.(sonrada öğrendim)herkeze kazasız belasız bol avlar!

5. babacakka

babacakka Murat Turan

Favori Kamış:
    OLTA,ZIPKIN
    En İyi Avı:
    YAYIN 12 kg,LEVREK (DENİZ)2-3 kg
    Çok geçmiş olsun,hakikatten verilmiş sadakanız varmış

6. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    geçmiş olsun allah beterinden saklasın

7. jeqo

jeqo

Favori Kamış:
    Olta ve rat
    En İyi Avı:
    Domuz balığı-450 gram
    Titanikçilerden ve batan titaniğin sahibi olarak herkese çok teşekkürler, giden malzemelere ilk başta üzülmüştüm ama sonrasında emin olun 5 kişi gidip de 5 kişi sahile çıkmanın verdiği mutluluk hiçbir şeyle ölçülemez.

Kötü bir kazaydı ama çıkartılacak ders açısından oldukça iyi bir kazaydı. Denizin şakasının olmadığını ve önceliğin güvenlik olduğunu öğrendim. Önceleri pek dikkat ettiğim hususlar olmasa da bundan sonrası için öncelik onlarda olacak.

sanırım bundan sonra kiralalık teknelerle gideceğim balığa :)

tabi babama borçlandığım tekne de kazanın manevi zararından çok uzak görünüyor :)

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    sanada çok geçmiş olsun cevat kardeş umarım bundan sonra daha dikkatli olursunuz biz millet olarak başımızdan kötü bir olay geçmeden olayın ciddiyetini malesef kavrıyamıyoruz bende botum patlamadan önce hiç aklıma bile gelmezdi sanki bot hiç patlamıyacak gibi gelirdi ama ölümden dönünce hemen gidip can yeleği almıştım kendinize dikkat edin saygılarımla hemşo

9. mzfozt

mzfozt

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    balık kaçtıkça büyür
    bu kaza içinde yer alan bir kazazede olarak ileti yazan herkese teşekkür ederim. diğer arkadaşlarımın dediği gibi çok kötü bir olay başımızdan geçti. arkadaşlarımın vurguladığı gibi öncelikli olarak güvenlik diyor ve bunun önemini bir kez daha anlamış bulunuyorum. tekrar herkese teşekkür eder bol güvenlikli avlar dilerim.

10. tugay sahın

tugay sahın

Favori Kamış:
    olta,mısına
    En İyi Avı:
    1 kg levrek
    degerlı arkadasım buyuk gecmıs olsun.yazıyı okuyunca bana sıkıntılar bastı.allah sevdıklerınıze bagıslamıs.para onemlı degıl ,kaybedılen hersey zamanla yerıne konur ama saglık asla.tekrar buyuk gecmısler olsun.

11. babanı dava açmakla tehdit ederek sindirebilirsin bence:=)

onun teknenin bakımını ihmal etmesi az daha sizin canınıza mal olacakmış.
    aslında için için bunu dusunup üzüldügüne eminim ben.