bir tüplü dalış macerası : akyalar.

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında Jashuaa tarafından paylaşıldı.

1. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    olta, bol şalvar ve kaşar peyniri :)
    En İyi Avı:
    laspir 5kg, sakarya nehri.
    tesekkurler kanka

2. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    napoleon balığı

arkadaşlar bu da mısır kızıldenizde burun buruna geldiğimiz napolyon balığı.
    insanın nefesini kesecek renkte ve büyüklükte. hikayesini daha sonra paylaşmak üzere şimdi sadece resimleri.

3. Bülent Mersoy gibi tip var lo balıkta:D :D

4. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    abi benden çok yaşıyacaksın vallahi bende aynı şeyi düşündüm ama yazmadım. dudaklar filan hakgetire :D :D :D

5. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Cok degerli ve nesli tukenmekte olan bir baliktir Napolyon baligi. Tropik sicak denizlerin mercan resiflerinde yasar. Saygi duyulmasi gereken, oltayla yakalandiginda hemen salinmasi gereken, koruma altinda bir baliktir.

Veysel vallahi bir gunde patlama yaptin. Dostum ben sana demedim mi? sen de buyuk yetenek var diye. Hadi napolyaonda sira simdi.Bekliyoruz.

6. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    kesinlikle doğru söylüyosun abi. bizim beraber dalış yaptığımız yerli dalgıclar bile bu balığı görünce hayli şaşırmıştı çok sık rastlamak mümkün olmuyormuş.
    ama mısır gibi bir yerde bile insanlar aşırı bilinçli dalış alanlarında kurallara aşırı özen gösteriyorlar mercan resiflerine bırakın dokunmayı belli br mesafeden sonra yaklaşmaya bile izin vermiyorlar. sharm el sheik hava alanında polislerin en çok önem verdiği şey turistlerin çantalarında mercan parçalarını çıkarmamaları. eğer çantanda varsa uyuşturucu taşıyomuş gibi muamele görebilirsin. ama bize baktığında durum çok vahim. bazen koca bir dalışı bir iki balık ve koca koca siyah süngerler görerek geçiriyoruz. dalış tekneleri çapa atma konusunda hiç hassas değil. daha kötüsü insanlar dalış alanlarında ağla kaçak avcılığa devam ediyor hatta suda dalgıç olduğunu belirten şamandıralar varken bile ağ atabiliyorar. biz hocalarımızla beraber defalarca dalış bölegelerinde ki ağları kesip su üstüne çıkardık. hatta balıkçılar bunun üstüne haklılarmış gibi kavga çıkarmaya bile kalktılar. işte olay budur hüseyin abi. napolyon hikayesi yakında inşallah.

7. pride75

pride75 Onur Aydoğan

Favori Kamış:
    x
    En İyi Avı:
    ...
    Can resmen fıkra gibi:D :D Çok güldüm cidden:D

8. Wetblue

Wetblue CUMHUR

Favori Kamış:
    DAIVA ST.9070 + ALBASTAR-Target 1,80 Two Piece
    En İyi Avı:
    Lagos 7,5 kg.
    Akya

;)Dostlar Yazdıklarınızı yaşarcasına okudum. Yıllar içinde çok rasladığım özellikle Çanakkale batıklarında beyaz mendil sallayarak yanımıza cezbettiğimiz sürüleri anımsadım. Papaz balıkları su altında alarm zili gibidir. zıpkıncı arkadaşlar av yaparken bunları ürkütmeyin sakın. Akya avlamaya cesaretiniz varsada zıpkının ipini bileğinize sakın bağlamayın hayvan çok güçlüdür can havli ile dalacaktır sizide sürükler. Yılların deneyimi ve duyumu . Sağlıcakla kalınız :);)

9. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    cumhur abi paylamışımın için teşekkür ederim. tecrübelerinizi paylaşırsanız seviniriz.

10. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ya namık abi ben deniz balığından pek anlamam. ilşk resimi googleda buldum akya deyince o çıktı. emrenin vurduğu balıkta forumda akya olarak geçiyordu.
    o sebepten ötürü koydum bende :D :D

11. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Veysel nefis bir yaşanmış hikaye:) Bizler de daldık seninle birlikte :) Hele bu sıcakta bir iyi oldu ki, Allah razı olsun :D Yalnız bir tavsiyem olacak: Lütfen dalışlarında çok dikkatli ol ve denizin hiç ama hiç şakası olmadığını sakın unutma ! Zevkli olduğu kadar, bir o kadarda en ufak bir hatayı bile affetmeyen bir ortam olduğunu hiç aklından çıkarma ! Keyifli dalışlar diliyorum :)

12. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    aynı sorun

aynı şey bende de oldu ç.kale geyiklide dalarken su bulanık deniz çalkantılı, deniz mevsimi değil ama plajda 10 metre ileride atılmış levrek ağına dolaştım, ağın ağırlıkları yüzünden kafamı suyun üzerine çıkaramadım.Derinlik 3.5-4m dibe basıp yukarı zıplayarak 3 kere nefes aldım ve bu arada bıçakla ağı dipten yukarı doğru keserek ağı bikaç yerinden parçaladım.Sonrada ağı kucakladığım gibi kenara çıkardım.İskelenin arkasındaki kahveden adamın biri çıkıp "napıyon ulen sen" edasıyla bana gelip bağırmaya başladı.Adam bana ben adama, en son dedim "ben jandarmaya gidiyorum".Adamın yaptığı şeyin ciddiyetinden haberi yok.Plajda ağ atmak her daim yasak.Çoğu zamanda yanımda bıçak olmaz, o gün Allahtan yanıma alıcağım tuttu, iyiki de almışım yoksa mümkün değil çıkamazdım sudan.Gittim jandarmaya haber verdim geldik sahile, ne adam nede kıyıya çıkardığım ağ ortada yok.Kahveye girip sordular burada ağ atan kim diye kimseden ses çıkmadı.Neyseki bidaha oralarda dalarken dikkat etmeye başladım, dolaşıcağım yerleri karadan ağ dubası var mı yok mu diye kontrol etmeye başladım.Aman arkadaşlar siz siz olun sığlıklarda dalmadan önce kontrol edin, cahilin biri atar ağı hayatınız kayar suda....

13. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    toplu cevap :)

sevil hanım uyarılarınız için teşekkürler. dediğiniz gibi denizin şakası yok hele hele dalışta. allahdan biz eski acemiliğimizi attık üzerimizden ve şimdi daha dikkatli daha profesyoneliz.

Yücel abi geçmiş olsun bu gerçekten çok ciddi bir sorun. benim dediğim gibi adamlar suda dalgıç olduğunu bildikleri halde açıkta ağ atabiliyorlar. neyse ki sen kazasız belasız atlatmışsın.

namık abi resimler için çok teşekkür ederim. çok hora geçti neyin ne olduğunu öğrenmiş olduk. o zaman benim resimlerdekiler sarı kuyrukmuş ama hepsi kuzu işte :D

14. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    harıka...paylaım için tesekkurlerrr.bir gün cesaret edebılrsem bende dalacagım.hadi DALIN SAGLICAKLAAA;)

15. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    :D :D özlem patlatmışsın yine olayı ya

16. almora

almora

Favori Kamış:
    10 gr kursun ,sinek iğne(dikkat kursuna)
    En İyi Avı:
    çipura (şans eseri de olsa tuttum ama:):)
    :D :D :D :D

17. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Off Off

İnan zıpkın için o kadar niyeti bozdum ki.Seneye yaza kesin alırım bi tane

18. promap

promap

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Balina yemdi...
    Veysel eline, yüreğine sağlık, keyifle okudum :)
    Bizim zamanımızda bir jaws vardı... Ne olduysa ondan sonra oldu zaten... :)
    Rastgele...

19. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    aman abi jaws filan deme ağzım yüreğime geliyo :D :D
    teşekkürler

20. Jashuaa

Jashuaa

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    ya zıpkın bana cok ters geliyo abi. balıkların gözüne bakarken basamam ben tetiğe