Biri bana yuhh desin,yeter yahu-Bugünki avımız

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Teşekkürler sevgili Umut.

Balık tutamamaya başlayınca bazıları korumacı kavramına sarılıyor görünüyor,az evvel okudum ve sadece güldüm.

Yahu buna çocuklar bile güler,hiç oltayla tek,tek yakalanan balıklarla balık nesli körelirmi.Denizin hergün ırzına geçen onbinlerce tekne var yahu.

Sevgimle kal

2. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Şu anda Vedat Abayoğlu diye bir Üstad balıkçı var, bunu Türkiye'den başka balık avı ile uğraşan dünyadaki herkes biliyor artık.

Vedat bey, İnanıyorum ki başkalarını suçlayıp onları küçük görerek kendini bu mevkiinden daha yüksek bir yerlere çıkaramaya senin zaten bir ihtiyacın olamaz..Sen artık bizim bir duayyenimiz, Üstadımız ve bir büyümüzsün......

Senden, bundan sonra bütün balıkçı kardeşlerimizle olan küçük sürtüşmelerin üzerine,yani eskiye bir sünger çekip, onları, yani bizleri bağrına basmayı bekleriz, senden bir de şunu bekleriz bırak her kişi balık avları konusunda kendi yöntemlerini ve düşüncelerini söylesin.

Sen de yakında büyük teknene kavuşacak Saroz ve Çanakkale de adına yakışan sadece trofe Kılıç , Akya, Orkinoz, Levrek, Sinarit gibi balıklarla yapacağın mücadelelerini onları nasıl üst üste koyup yanında boy boy çektireceğin fotoğraflarını ve balık raporlarını bekliyor olacağız.....

Bu şekilde sana olan saygımız her zaman çoğalıcaktır, bunları yazmamın sebebi bak bayram geliyor........bir de ölümlü bir dünyadayız.

Benim adımı eksik yazmışın ...unuttun her halde Orhan kaptan...... bu ismimi sen koydun sakın unutma.......

3. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Orhan Kaptanım sana bazen kızarım,arada kızacağım gibide görünmekte.Ancak gerçek anlamda sana karşı menfi bir his besliyorsam,işte şu mubarek günlerde Yüce Allah beni tez zamanda balık tutamaz hale getirsin.

Sevgimle kal

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Aman Vedat bey Allah sana sağlık ve afiyet versin, ben de bazen gerçekten çok üzülüyorum, ben de 64 yaşındayım ve arada sırada hiç hak etmediğim suçlamaların ile karşı karşıya kalıyorum, nasıl yazsam sana ters geliyor, geçenlerde ...sana yakışan avlarını bekliyoruz dedim ....sıvadın ....jig avların sarozda yapacağın avları kastederek.....
    Vedat bey senden biraz sakinleşmeni rica ediyorum, gerçekten sana yakışacaktır hatta adın Vedat babaya da çıkacaktır, kavga , gürültü ile fazla bir yere gidilmiyor ve de her geçen gün sevdiklerinde bir azalma da oluyor.
    İnşallah bundan sonra senden küçüklerine karşı daha sevgi ve hoşgörülü davranışlarını bekleriz, göreceksin bütün moralin değişecek ve bu güzel Sivrice cennetinde hayatımızın son günlerini huzur ve mutluluk içersinde yaşayıp geride hoş bir seda bırakacağız, Vedat bey bundan sonra Allah seni diğer insanlara hakaret ve küçük görme duygularından korusun. Sen bu balıkavı sitesinin babalarındansın bunun da kıymetini ve korumanı dilerim.

Buradan bizleri tanıyan ve izleyen bazı arkadaşlara da bir şeyler söylemek istiyorum.
    Sevgili kardeşlerim bizler Vedat bey ile burada Sivrice de 9 veya 10 seneden beri komşu olarak yaşıyoruz, ben buradaki olayları internete hiç taşımak istemedim, Vedat bey kendine hakim olamadan beni eleştirdiği olmuştur, benim de hatalarım olmuştur bizler burada komşu olarak bazen birbirimize sitem edebiliriz sonra da barışırız bu durumlarda araya girip de ikimizden birini haklı veya haksın olarak yorumlayan kişiler yangına benzin döktüklerinin farkında değiller, lütfen iki kişi tartışırken araya girmeyi bırakın bizler kendi tecrübelerimiz ile sorunları halledelim.

Yakında bayram olacak hepimiz kötülükleri unutup yeni güzelliklerle balık avlarımızı sevgi ve saygı çerçevesinde birbirimizi kırmadan paylaşalım.
    Sevgiler.:)

5. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Ben buralardan yakında giidiyorum sevgili Kaptanım.

Balığı tükenmekte olan yerde benim işim olmaz.

Prensiplerimde milim değişme olmamıştır.

Facebooktaki 23 bin üyem sanırımki sevilip,sevilmeme konusuna en büyük cevaptır.

Sevgiler.

6. kurbagaprens

kurbagaprens Ergin DEMİROĞLU

Favori Kamış:
    Major Craft Solpara 274 up to 50.gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic C3000HGFK
    En İyi Avı:
    1 cm Lepistes
    Müdahil olmayacağım, sadece bir dip not vermek istiyorum:
    Facebookta Adolft Hitlerin 23bin'in üzerinde
    Herman Webster Mudgett (amerikalı seri katil) 4bin'in üzerinde
    Josef Fritzl (Bilinen en ünlü sapık) 3bin'in üzerinde
    üyesi bulunmaktadır... Bence bu konuda kriter facebook üye sayısı değildir.
    Ama senin sevildiğinden ben zerre kadar şüphe duymuyorum. Çünkü sevenlerinden biri de benim. Alkış tutanları el üstünde tutarken seni eleştirenleri hırslarına kapılarak yerin dibine sokma. Unutma ki "Dost acı söyler"

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eleştiriler haksız ve mesnetsiz olursa kızabiliyorum,bu doğrudur.

Asla kinlenmediğimde doğrudur.

Tahammül edemediğim noktalardan biriside,60 yıla yaklaşan,onca tecrübelerime dayanarak,bu yaşımda dahi,hiperaktif tabiatıma uygun olarak hiç durmadan her alternatif avı yapan birisi olmama rağmen,üstelik balıkcılığı yabancılardan öğrenmem dolayısıyla halende internette her yeniliği,aracı,gereci takip edip,uygulayarak,face'nin Chat bölümünde her gün takriben 15-20 kişiye cevap yetştirip faydalı olmak için adeta yırtınan biriisi oılmama rağmen,halende kimilernn gayet ilkel yöntemleri ortaya koyma çabalarıdır.

Ben burnu havalarda olan birisi değilim.Aksne gayet mütevazi yaşayan,gençle genç,köylüyle köylü,ihtiyarlarla ihtiyar olablen biiriisiyim.

Dolayıısıyla bende tenkit edlecek ne yan bulabilirsniz doğrusu anlayamıyorum.

Dün 5 ayrı avlakta tatlısu avı peşinde koştum.Yakaladığım balıkları hiç incitmeden tekrar suya iaedeleri için nasıl çırpındığımı görmeniizi isterdim.

Sadece yakıt getirmeleri karşılığında hemen hergün meraklıları,uygun hava şartlarına rağmen balığa çıkarma gayretlerimide göz önüne alırsanız,daha ben ne yapayım diye sormak sterim.

Orhan Kaptanımız,ince nüanslarla aslında beni açık düşürmeye çabalamaktadır.B unu dahi anlamıyorsunuz.

Sofradaşları,kıskançlığı zaten herkesce bilinen,buranın bazı şehirli tayfasının son günlerde nasıl orada,burada bana laf soktuklarındanda haberiniz yok tabii.

Balıkcılıkta ileri hiçbir ülkede böyle tipler prim yapamaz.

Tüm gayretim,çabam kişilerin içlerinde olan balık avı hevesini körüklemek,zaten şartları zor olan ülkemizde onlara bir nebzede olsa keyf vermek üzerine kurulmuştur.

Daha ne yapayım

Sevgimle kal

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

her şey çok güzel giderken aniden beni gene kötü adam ilan ettin, :) :) :)
    nasıl olacak seninle nasıl barış sağlayacağız, yoksa senin panzehirin benmiyim bensiz olmak seni gerçekten rahatsız mı ediyor.:)

O zaman şöyle yapalım, bu güne kadar beni kötü olarak tanıttın ve devamlı tu kaka yaptın, beni suçladın.........

Şimdi seninle bir anlaşma yapalım ve senin senelerden beri komşun olan Orhan Küçükbiçmen'in gerçekten iyi tarafları nedir, ayrıca balıkçılık konusunda sen hariç beni kaçıncı sıraya koyarsın, tabi sahte balık ile sırtı avları konusunda hangi sıradayım.:):):)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Ne mutlu sana inşallah güzel haberlerini alacağız artık senden sadece büyük balılar bekliyoruz sen çıtayı çok yükselttin şimdi egale etmeni ve yeni rekorlar kırmanı bekliyoruz, Tekne de tek başınamı olacaksın yanında hangi partnerlerin bulunacak, teknede yalnız olman da senin her konuda büyük ustalığını Türkiye'ye ve dünyaya tekrar duyuracaktır, gazan mugbarek olsun sana sonsuz başarılar.:)

23 000 üye ve burada 45 000 kalbimiz seninle olacak. Dediğin gibi balığın az olduğu yerler sana hiç yakışmıyor ve uymuyor tekrar Saroz da ömür boyu başarılar hep seninle olsun, sen bizin uzaktan da olsa gururumuz olacaksın. Vedat bey Namı değer Mercan baba, ak sakallı iyi kalpli Vedat baba.:)

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    En çok takdir ettiğim yanın,içindeki deniz ve balık tutma konusundaki azmin ve tutkundur sevgili kaptanım.

Sırtı konusundaki istikrarın ise bence ilk sıradadır.

Benim düşüncem aynen şu şekildedir.

Çok balıklı günler geride kalmıştır,oltaları ziyaret eden balık sayında dramatik bir düşüş gözlenmektedir.Dolayısıyla seyrekleşen balık vuruşlarını ıskalamamak için daha detaylı,fonksiyonel araç ve gereçlere ihtiyac hasıl olmaktadır.Demode yöntemlerin modası çoktan geçmiştir.Bu konuda senle asla anlaşamıyoruz.

sevgiler

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili kaptanım teşekkürler amabir yandanda azbalık tutmanın esas olduğunu son zamanlarda sıkca vurgular oldun.

Benim müstakbel hamle ve planlarıma ters düşen bir durumdur bu.

Şayet bu öne sürdüklerin genel olarak forumu sararsa,kanaatimce forum dinaminiğine çok menfi tesir eder ve çok balık tutabilen tukaka görülür ve sanırımki forumda bundan hayli zarar görür.

Kaldıki senin bu fikirde samimi olduğunada inanmıyorum.

Sevgiler

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Biz bunu hep soyluyoruz ve kotu adam oluyoruz Vedat amca. Miktari azaltip kaliteyi arttirmak her daim farzdir. 500 kilo istavrit olacagina 1 tane kofana olsun
    olsun. Amatorun amaci ufku bu olsun. Ufak baliklarla avunmasin, irisini arasin kalitelisine olta atsin diyoruz. Diyoruz diyoruz da ya tu kaka oluyoruz,ya da yeni yetme beceriksiz, pek hassas doga dostu avci, daha dunki adam oluverip cikiyoruz bircogumuz...

13. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Hadi ordan be tukaka sende, evden on dakkalık mesafede birbuçuk metrelik yayınların arasında yaşıyorsun,ikide bir kaldırıma yatırıp,hinoğlu hin gülüşlerle poz veriyorsun,ufkumuzu büyütüyorsun.... da,
    Dağı göğü dövdüm o gazla(geçen haftada iki ayrı deneme yine hüsran),hava poyraz,denize çıkıp üçbeş istavritte kıstıramıyorum,oradan atıp tutması kolay,gel burada avlanda görelim,ya kıraça ayıklayacan yada avcılığa noktayı koyacan durumuna düşersin:) :) :) kaliteymiş,şöyle cam gibi sarıkanat istavritten kaliteli balıkmı var:) :) :)

14. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Dikkat ettim son aylarda neredeyse her paylaşımda Orhan Küçükbiçmen "sana Saroz avlarında başarılar dilerim" diye söze başlayıp aynı dileklerle cümlelerini sonlandırır oluyor. Bu gerçekten içten bir temenni mi yoksa "bir an evvel git başımızdan da kurtulalım senden" demek anlamına mı geliyor?

Dürüst/açık ve samimi bir izah beklemeye hak sahibi isek, lütfen bunun cevabını bilmek isterim. Öyle ya zan ile fikir yürütmeyelim ve de gerçek ne ise çıksın ortaya.:)

15. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    5 dk mesafede perch avlagi var. Mepps gezdirsem, aksama kadar 10 kilo toplarim ama 25 dakika yol yapip yayin kovaliyorum. Gecen hafta pazar aksam 6dan 12ye kadar bardaktan bosalan yagmur altinda bekledim. Islanmadik noktam kalmadi Fatih abi. Sonuc 2 depar sifir balik.
    Yani ugrasiyoruz didiniyoruz biz de. Olta havadayken sudan firlayip kapmiyor balik :)
    6 saatten avlaktayim yayin kovaliycam.
    Mesela bogaz avcisi olup foruma takilan birinin kiracaya olta atmamasi, lufer hayal etmesi bence basaridir. Tekneci icin kofana hayali basaridir.
    Gecen bir mesajimda yazmistim, Vedat amca gibi bu isin zirve noktasi icin gonlumdeki hedefler orkinoslar sinaritler fangri baba mercanlar lagoslar trofe baliklar.
    Yani gonlumuzden bunlar gecerken forumu karistirmaya ugrasan, pabuc birakilmayacak, cekemeyen, kiskanc, itibar hirsizi, klavye balikcisi, balik tutamayanlar gibi damgalar yiyoruz.
    Buradaki birinci cogul sahis kipinin kapsadigi kisilerin bircogunun da iyi niyetle yazdigina ve yapilan gideri haketmediklerini dusunmekteyim.

16. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    öff ki ne öff,yani kimsenin cesaret edip soramadığı soru dedikleri cinsten soruyu kodun ortaya be Nuri:)
    Karışşşmayın diyor,bende diyor Orhan abi:) sen çomağı soktun kovana,hayırlısı artık:)

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Çok uzun seneler hiç durmaksızın avlanan bir avcı olarak,6,hissim pek gelişmiştir.

Sen,o yada şu kardeşleri elbette saymıyorum ama çoğu kişinin aynı,yani o bahsettiğim hissinin geliştiğini hiç sanmıyorum.

Dolayısıyla;;

Sende Ballı kardeşimde gayet haklısınız.

Kaptanımız,arada yaşlandığını,arada balık neslini korumalıyızı öne sürerekten,esas itibariyle,bu yeni ve korkarımki sürecek olan duruma adaptede,uymada,üstesinden gelmede,korkunç derecede yüksek inadı yüzünden eksik kalırken,halende balıkcılığı,bir mantar yada starafor parçasına sarılmış bir miktar misina ve ucunada bağlanmış yoluk bir rapaladan ibaret görmekte,ne yazıkki israrlada bunu tavsiye etmektedir.

Sonuç olarakta,beni olağanüstü överken,nerdeyse dünya çapında bir avcı yerine koyarken,bu herzaman sergilediği mübağalalı tavrını sürdürürken,yapacağım bereketli avların,kendi bünyesinde yaratacağı olumsuz hislerini şimdiden törpüleme gayretine girmiş bulunmaktadır.

Bu artık gittikce balık avı olgusundan uzaklaşan,dolayısıyla ilgi odağı olma,bilgi ve önder hamlelerin öncüsü,hatta tüm forumların anası olduğu bilinen forumumuz acısındanda,ne yazıkki olabilecek en zararlı hamlelerdir.

Şayet bir kişi istikrarlı bir şekilde benimle tüm kurnazlığınıda ortaya koyaraktan uğraşıyorsa,bilmelidirki benimle başa çıkmak gayet zordur ve emsalide yoktur.

Esasen bu cümleyi kendiside bizzat söylemiştir.

Şimdiki taktik,beni bir taraftan hak etmediğim ölçüde överken,sair taraftanda çok balık yerine seyrek aralıklarla gerçekleştirilebilinen nispeten iribalık tutmanın
    esas olduğunu üyelere kabul ettirmek gayretidir.

Seyrek kişide olsa bu durumu anlayanlara selam olsun.

Sevgiler.

Not;evvelki gün ben ve Ankaradan Fly avcısı Azizcan kardeşim kilometrelerce bir alanı kapsayan 5 ayrı avlakta avlandık.

Onlarca balığı incitmeden saldık,resimlerini çektik.

Şu Navionic denen aletle Azizcanın bulduğu öyle bir yere rasladıkki,haşa nerdeyse cennete eşdeğer bir yerdi.

Çabalarımın meyvesini bizzat gördüğüm şekilde ne orada,ne şurada birtek Bursalı yamyam Muhacir avcılarınada raslamadık.

Kol gibi sazanların sergilediği resmi geçitlere şahit olduk.Yavru balıkları sürü halinde zıplatan dev kasna ve bir miktarda turnalara rasladık.

Resimler gelince burada paylaşayımmı tereddütteyim.

Nede olsa ilgisliğe hiçte alışkın değilim.

18. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Olmuyor Vedat bey ne desem bana kızıyorsun ama şöyle yaparsak olur, ben bundan sonra sena ve senin hakkında hiç bir şey yazmam olur biter, sen de eğer gerçekten saygı duyulacak bir kişi isen sen de yazmazsın, senin dediğin gibi bu güzel forumumuz zarar görmesin, ben gene aynı fikirdeyim, zaman artık eski zaman değil, beni ilk gördüğünde tekne ile iskeleye gelmiştim , torikler sinaritler barakudalar vardı sen de ve Erol kardeşimiz yardım ettiniz ve bana verdiniz, ondan sonra senin de tabirin ile kova kova balıkları hatta tekneye gelir yardım ederdin ve arabaya kadar taşırdın, bu iyiliklerini unutamam, Vedat bey zaman , tekrar söylüyorum eski zaman değil, balığın azaldığını yalnız ben değil dünya alem söylüyor, dün Müjdat kaptan ile denize açıldık ben de dümen tuttum ve söyledikleri artık canım denize çıkmak istemiyor, bin adet yeme sadece tek bir balık geldiğini söylüyor denizler bitmiş hatta uzatmaları oynuyor, bundan sonra ben de senin de dediğin gibi biraz ihtiyarladım ve denizde fazla balık olmadığı için bana gelen misafirlermizi sana gönderiyorum, bundan sonra benin tanıdıklarım, akraba ve arkadaşlarımdan başkalarını balığa çıkartma kararından vaz geçtim ve benimle balığa çıkmak isteyenler lütfen Vedat Abayoğlunu arasınlar, ben fazla balık yakalatamıyorum ve yakalatmak da istemiyorum, boşuna bana paralar verip az balıkla limana dönmeyin , bir balıkçıya gitseniz daha da hatta çok ucuza balık satın alabilirsiniz, işte zaman ilerdeikçe bazı işleri yapamaz oluyoruz ben bu denize balık avı yaptırma işine bir son veriyorum sadece dostları ve kendim çıkacağım.
    Ben delikanlı adamım ama sen benim yazılarıma hatta özelden bir çok yazıma cevap vermedin... ama ben şimdi veriyorum....
    Ballı bey , Vedat beyin en büyük arzusu Bülent bey Balık dünyası sahiplerinin yaptırdığı ve 60.00 - 70.000 tl tutarındaki Rota 660 bu teknenin kaptanı olmak ve yalnız başına daha evvelden partnerleri ile yapmış olduğu avları başarmak, burada ondan kurtulmak diye bir şey söz konusu olamaz zaten bizler beraber olmayan o kendi teknesinde ben kendi teknemde denizde olan kişileriz, günlerce haftalarca birbirimizi hiç görmeden yaşarız, ama o bir insan ne olursa olsun bana bir adım gelirse bonuna sarılırım ada aynısını yapar, onun buradan ayrılması içimi yakar, hele ona bir ey olmasına gerçekten çok üzülürüm, son günlerde çok gergin olduğunu görüyorum bence de eğer değişiklik olacaksa büyük balıklarla olacaktır oda rahatlar ben de rahatlarım, bu rahatlık onun ayrılmasından değil arada sırada devamlı bana fırça atmasından, artık o bana sataşmadan duramaz, o her şeyi bilir dengeyi de her zaman ayarlar Sivrice deyince nasıl bizleri ikimizi bir anar kişiler varsa işte bunun mimarı kendisidir her halde beni konuşa konuşa usta balıkçı yapmamıştır, gerçek şu ki kendisi bu Sivrice de çok şeyler öğrenmiştir aynı benim gibi, tatlı su balıkçılığında çok deneyimi olduğunu bana saatlerce anlatır hatta onun yakıları da evet zaten tatlı su balıkçısı derlerdi. Şimdi çok iyi bir jig ustası ve Mercan ustası , gerçi mercan avını evvelden sevmez ve yapmazdı.
    Vedat beyi anlatmak onun hataları ve sevaplarını burada yazmak aylar seneler sürer Vedat bey....... artık seni olduğun gibi kabul etmek zorundayız, her zaman dediğin gibi ....Benimle kimse başa çıkamaz.....diyordun......çok haklıymışın o zaman sen bizlerin her zaman gönlünde kal, benim hakkımda da bir daha hiç bir şey yazma ....sen bir büyük üstadsın.....büyükler küçüklerle uğraşmaz.....zaten bizleri yeteri kadar sildin, bundan sonra ben de senin hakkında dokundurma, sokuşturma, didikleme, çimdikleme dahil hiç bir şey yazmayacağım.

Sana Saroz da himayene tahsis ediler son model teknende hayatının balıklarını trofelerini tutmanı avlamanı dilerim.

Eskiye ben bir sünger çekiyorum ve yeni bir sayfa açıyorum, sen de yap, benmle boşu boşuna uğraşma, beni ayağına dolama, bana tekrar yazma mecburiyetinde kalırsan şimdiden söyleyeyim cevabım sadece evet haklısın olacaktır......... Hayatını bunda sonrasını Orhansız geçirmeni dilerim.:)

Not, acele yazdım kelime ve imla hataları varsa özür dilerim bu arada dil bilgim çok zayıf zira ben orta okulu bile bitiremedim sebebi ise Deniz di.:)

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Kaptanım seni üzen yukarıdaki yazımı yazdığıma aslında pişmanım.

Ama öylesine gerçekler yaşadımki burada Sivricede,o kadar tokat yedimki,bazı hissiyatların samimi olmalarına inanmam çok zor artık.

Hatırlarsın daha ilk günlerimde bana yüklendiğinde birden celallenip masadaki birisinin bıcağını boynuma dayayıp,ben,yarım asırlık balıkcıyım,öyle emekli olduktan sonra balığa merak saranlardan değilim,bana güzellikle herşeyi yaptırabilirsiniz ama zorlasala demiştim.

İlk tepkim bu şekilde olmuştu.

Belki 20 sefer küstüm barıştım seninle.Ama sana göredoğru olan bazı etik kaideler bana hiç uymadı,uymaya çabalasamda olmadı.Zira şimdilerde 60 seneye dayanan dopdolu,gırtlağıma kadar dayanan balıkcılığımın zerresine uymuyordu seninkiler.

Neyse ne yapalım sen öyle ben böyle olabildiğince götüreceğiz başka çare yokki.

sevgiler

Not;Ben Sivricede kimseden zerre kadar birşey öğrenmedim.Bazen aptala yatıp gözlemlerde bulunmuşumdur.Ama hiçbiiri,ama hakikaten hiçbiribana uymamıştır,benimsemedim kendi bildiğim yoldan devam ettim,edeceğim.

20. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok haklısın..........