Bizim Balli ve Tatlı su Kefalleri

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. simendifer

simendifer Sennur

İlk fotoda nar gibi kızarmış kefaller var önceki melemeni sollamış. Bir de kar yağmış ki sorma. Tam bizlik ama işte Erzurum il sınırları içerisinde. :p Sonra Nuri bey var olta başında kefali ile poz vermiş. :) Bir de Edoç var, geleceğin balıkçısı. Manzara çok güzel. Karlar içinde yeşil mi yeşil bir dere akıyor. Bizim arkadaşların dışında da bir kaç balıkçı var. Birileri de ağ atıyormuş kaçırmışlar onları. Çok güzel bir gün geçirmişler anlayacağın. Kar kokulu ve temiz havalı. Sonra akşam olmuş evlerine gitmişler. Kalan kefalleri de evdekiler için pişirip yemişler. Onlar da harika olmuş böyle nar gibi (Hepsi var fotolarda :eek:). Anneleri çok sevmiş onları, minik kız Sena da çok mutlu olmuş. Onlar ermiş muradına biz çıkalım kerevetine. :) Gökten üç elma düşmüş, İlki Newton'un başına, biri senin başına, biri de benim başımaaa. :p Hadi baş baaaş. :p

Son düzenleme: 6 Şubat 2009
  2. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu masaldan sonra ben mutlu mutlu uyurum şimdi :p Ne iyi geldi bana :)

3. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    teşekkür ederek başlıyım.Bizim ahmet ki onu" kuzgunda ilk balığımızı.. "adlı konu başlığındaki raporda onu balık pişirirken görüsünüz onun Kurban bayramından saklamış olduğu sığır dalağını ve ve birazda sığır ciğeri almıştık onu kullandık dalak iş görünce ciğere pek rağbet eden olmadı
    misina 0,30
    6 numara bronz delikli tek iğneli kamış .
    Dere küçük olmasına rağmen balık popülasyonu fazla olan bir yer o dereye gidipte olta atan eğer boş döndüm diyorsa ya olta atmamıştır yada balıklar onun tipini beğenmemiştir.Malum balıklar tutucunun tipine çok önem veriler :D:D:D özellikle balık adamın suratına bakar ve otlasına ya atlar yada atlamaz.Mesela bizim balli'nin işyerinde Selim diye bir arkadaş var biz bir kaç tane tuttuğumuz zamanlarda o sıfır çeker bizde akşam tuttuğumuz balıkları ona veririz .Muhtemelen o evde şöyle diyordur ben tuttum :)Dediğim gibi balık için tip ve kapasite meselesi ön plandadır :D:D Selim bu satırları okursa beni öldürür ama...
    atalarımız ne demiş doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar :rolleyes:

4. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Bak bu olmadı diyecağsan niye.
    1 -bu bir masal değil ;)
    2 -Seni uyutmak için söylendiğinin farkındasın ve hala uyumaya çalışıyorsun uyanda balığa gidelim.üsküdar yok ne üsküdarı kandillide sabah oldu:eek:

5. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    1- Mecazi anlamda söylemiştim:eek: Masal gibi av anlamındaydı:eek:
    2- Admindir deyip güvenmiştim, uyutmuş beni görüyormusunuz :mad: :p

Bu arada tekrar dönüp baktım ve resimler açılıverdi karşımda :) Cennette yaşıyorsunuz kıymetini bilin arkadaşlar. Gerçekten güzel bir av ve güzel bir paylaşım:) Ayrıca duyarlılığınız için de tebrik ederim:) Bereketli avlar dilerim:)

6. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    Beni mi kastediyorsun, yoksa ben mi öyle anladım

7. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    balli ve arkadaşları

Evet tipe balık gelir haklı olabilir siniz Ama ben bunu nasibe bağlıyorum
    her şeye rağmen ben arkadaşlarımla geçirdiğim günler tatlı ve neşelidir yaklaşık 2.5 yıla yakın beraberim ama çok iyidirder.

8. simendifer

simendifer Sennur

Kastetmemişler, direk adınızı söylemişler. :) Ama dediğiniz gib aldırmayın, nasip kısmet şi bu. Bu arada madem aynı işyerindesiniz, Nuri beye de selamlarımızı iletirseniz seviniriz. Görünmedi bugün. ;):)

9. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    simendifer

teşekkür ederim bi nebze içimi farahlandırdınız bu arada benide aranıza aldığınız
    için çok teşekkür ederim.

10. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    stres yapma

arkadaşlar kısmetin yoksa dayak bile yiyemezsin demiş bu göze ala ala yinede
    başkalarının sıfatına bile balık gelmez diyor.Ama kendileri kuzgun barajında bir
    sferimizde bir çuval tavuk yemi seperek en fazla 4 5 balık alıyor buda balok tutmak oluyor kandırma usulu balık bu neiş görüyorsunuz.bunun adıda balok tutmak oluyor sizce balık tutmak bumudur.işte ben bittim murat abi beni öldürdü iyi seyirler

11. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Kardeşim Murat
    Kış aylarının doyumsuz manzarası eşliğinde gercekleştirdiğiniz harika avınız icin sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum.
    Tatlısukefali,bazı yörelerde Kepenez,Gölge,Kasna,hatta Ağzı büyük diye adlandırılan genelde etcil,bazı hallerde su bitkilerinin filizleriylede beslenebilen sportif değeri yüksek ancak yakalandığı bölgelere has olarak değişebilen bir lezzete sahip,kılcıklı bir balıktır.Alabalık ihtiva eden yörelerde avı alabalığın yasağıyla uygun olarak yasaktır.Ancak sair bölgelerde serbesttir.
    KIş aylarında genelde tabii yemlerle,şamandralı takımlarla ve özellikle tavuk ciğeri ile randımanlı avlansada,sular ısındığında,böcek hayatı başladığında muhtelif böcek rapalaları ve Fly takımıyla atcek sistemiylede gayet randımanlı avlanılır.Ancak en büyükleriki takriben 3 Kg'a erişebilir,kücük kurbağa yavruları ve canlı yavru balıklarla avlanılır.
    Sevgiyle kalınız,devamını dilerim.

12. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    selam arkadaşlar tanıdığım iki kral balıkçı var bunlar stres yapma murat ve onun iş arkadaşı ahmet şimdi bu arkadaşların balık tutmalarına gelelim stres yapama murat bir çuval tavuk yemi alır bir sefer balık avına bunu kuzgun veya uzundere göletlerine yani göle seper arkadaş balık ve akşama kadar 4 5 balık alır tabi bu cuculama ile arkadaş balık deyil tavuk avlıyor sanki arkadaşı ahmet cuvalla balık yemi alır yani maaşını balık yamine verir.tabi arada sırada yem yapalım diye bizede bşrazcık verir bu arkadaşlar gölü yemler akşama kadar balık tutarlar işte kral balıkçılar.Şimdi arkadaşlar bu selim sıfatına balık gelirmi derler bençe onların tutğu balıklar çuval çuval yeme geliyor.onların ustalığına değilde cuculamalarına geliyor Anlıyacağınız adamalar balıkçı canıma balli akşama kadar kandırmayın balıkları doğru düst balık tutun der.şimdi bu balıklar arkadaşların çirkin yüzlerini göze alarak yemleri yerken onların altalına takır . Demekki sıfata balık gelirmiş stres yapma ve arkadaşı süper balıkçı ahmet uyduruktan balık tutuyorlar.bunu okuduklarında benim halimi düşünen olursa ben öldüm galiba ama yinede canından çok severim kral balıkçı arkadaşlarımı eyer saygısızlık yaptıysam özür dilerim ama arkadaşlarım olduları için takılıyorum selam

13. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Merhaba Trout Baba;Bizim avlak olarak kullandığımız bu deredeAlabalık yok içiniz rahat olsun .Ki zaten bu hususta oldukça kurallara dikkat eden bir ekibimiz var.Hem ekibimizde az yan çizecek birisi olduğunda Bizim ballinin vınlamasını göze alamaz:D Yöresel olarak çeşitli adlarla adlandırıldığını ifade ettiğiniz bu kefallerin yanı sıra gümüş ve tek tükte sarı balık çıkar.Flay dedinzde akıma kaşık atmak gibi fikir geldi daha önce hiç denememiştim Kısmet olurda yine aynı bölgeye gidersek denemeyi düşünüyorum.Birde hala 3 kg lığını yakalayamadımBu değerli bilgiler için teşekkür ederim

14. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Bu yazıyı okuduğumda bizim selim acaba ne diyecek diye merakla okudum kendince çok şeyler söylemişsin. Bunu hangi cesaretle yaptın bilmiyorum Senin yaptığın işleri anlatma gereği duymuyorum çünki kayde değer bir şey yok tip ve kapasite meselesinden başka :D:D Sana bir kaç şey söylemem gerekiyor.Sen artık Rüyanda balık Tutarsın.Tabi bundan böyle rüya görebilirsen.Çünki artık seni ekibimizden attım yerine başka birini buldum:D:D Sözüm söz O SURATA BALIK GELMEEEEEEZZZ

Son düzenleme: 11 Şubat 2009
  15. MALAKES

MALAKES selim

Favori Kamış:
    makaralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 2.80 kg
    Aramızda byle sürtünmelerin yaşanmamsı gerekir siz benim abimsiniz bana her türlü şaka yapın ve idam edin ama beni balıksız bırakmayın.ben sandımki bana böyle sıçak şakalar yaptıkları için onlar için deyerliyim onların benim için deyerli olduğunu bildiğimden dolayı.Canım abilerim siz bana istediğiniz her şeyi yapın artık ses çıkarmam ama böyle bir ceza verilmez insana dünyada görülmemiştir bu caza çok ağır bir ceza çünkü
    evet çok üzgünüm demekki bana şaka yapılmalı ben yapmamalıyım.Sizden özür dilerim.Bir eşleklik ettik ama bir düşünün yinede balık sıfata deyil yeme gelir derim ben sizi saygıyla selamlar bol balıklı günler dilerim ben sizi çok yumuşak ve uyumlu bilirdim yinede öylesiniz çünkü sizinle geçen günler yaşamanın en tatlı günleriydi günlerydi diyiyorum çünkü beni sildiniz artık yedekte bile aynayamam belimi yökten kırdınız selam

16. ekomix

ekomix ekrem

En İyi Avı:
    Mırmır ,1 kilo civarı
    Bravo Valla

hep böyle avlar dileğimle

17. omercay25

omercay25 ömer çay

ya abi bize de yardımcı olun daaa.

18. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Ömer merhaba,

Ne istiyon daa?

Yer/avlak soruyorsun galiba? Kötü zamanda sordun abim, çevredeki göller, ırmaklar buz altında maalesef. Gidebileceğin tek yer Tortum gölü. Önceki paylaşımlarımızdan bir bakıver.:)

19. omercay25

omercay25 ömer çay

abi senle görüşmek tanışmak isterim ha gel ben her şeyi ayarlıyayım gidelim bi gun ?

20. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Görüşmek, tanışmak tamam da, herşeyi ayarlıyayım gidelim diyen?

Tabi önce tanışalım, haklısın.:)