Cok guzel ornekler vermissiniz tesekkur ederim, nedense daiwa ve shimano makinalar bana hep servis ve yedek parca sorunu cikaracak, parcasini bulamicam kullanamicam gibi geliyor ve hep uzak durup arastirmiyorum. Yurdum insani renoult marka araci gozu kapali alir ya bilir parca marca sorun degil onun gibi orada fistik gibi alfa romeo dursun ilgilenmez..
Daiwa amerikadan parça 1 haftada geliyor. parça katolog numarasını yazıyorsun. fiatı sana söylüyorlar. parayı ödedikten 1 hafta sonra malzeme evde. perşembe pazarına gitmekten ucuza geliyor.
Bu güzel tespitlerinize küçük bir ek yapmak isterim; Ryobi 6000 kafa olan 8000'den daha torklu veya güçlü çekiş yapar... 6000 90 cm. civarı; 8000 99 cm. civarı sarar... Ya güçten; ya sarımdan fedakarlık yapmak gerekir yapılacak seçimde; aldığınız makina mesela 8000 olan ise bir yerden 6000 kafa temin edilip ihtiyaca göre kullanma imkanınız da mevcut...
Naxo'dan v.s.den vazgeçip; Ceyhun'un bahsettiği Penn Affinity ile ilgilenin; en azından inceleyin; burada öngörülen tüm ürünlerden sağlıklı bir yapısı var ve çok ağır değil; (elle şöyle bir tarttım; terazi kullanmadığım için rakam veremiyorum); ayrıca sanıyorum yedek kafa da mevcut... Penn'in alışageldiğimiz kalitesini taşıyor bu ürün ve ağır Boğaz balıkçılığı için uygun... Şu ömür boyu garantisi nedir anlamış değilim... Kimin ömrü; makinanın mı???; Satanın mı??? Yoksa alanın mı??? Ayrıca Marmara'nın bu tür bir garanti verdiğini sanmıyorum; yahut sitesinde v.s. göremedim böyle bir açıklama...
Haluk abi bilgiler için teşekkür ederim. Şöyle bir durum oldu aslında; Raw2 80 liği 210tl gibi bir rakama alabiliyorum, bu fiyata yakın olarak neler var diye baktığımda salina 2 16000 liği 270tl ye ryobi ap power ı 200tl ye bulmuş oldum ve raw 2 ile ap power arasında kararsızken 275tl ye naxo önerisi gelince hadi 75tl daha verip o olsun dedim. Açıkcası penn için fiyat biraz fazla geldi, foruma konu açmadan önce 210tl ye raw2 yi alırım diye düşünüyordum ama şimdi kafam karıştı cidden
Şuan ki anket son durumu, ilginç olan kimse boğazda en çok kullanılan modellerden olan raw 2 yi kimse tavsiye etmemiş.. Okuma Raw 2 65 0 0% Okuma Raw 2 80 0 0% Okuma Salina 10000 5 35,71% Okuma Salina 16000 1 7,14% Ryobi AP Power 6000 3 21,43% Ryobi AP Power 8000 3 21,43% Diğer 6 42,86%
Penn kampanya fiyatı 350 lira gibi birşey olacak idi; tabii yanlış hatırlamıyor isem ki eğer fiyat bu ise gözü kapalı alınabilir... Raw II'de sanırım kronik bir problem var ve onun için Raw tavsiye ediliyor...
Fatih bizde Ersin abi de almıştı bu Penn'den, memnunsa tavsiye ederse ki Ceyhun da, Haluk abi de Penn diyorlar, bence bir düşün bu Penn'i
Fatih aga biliyorsun bende de Penn Surfblaster var ve performansı seninde malumun Penn Affinity bendeki makinenin bir üst modeli, tarabyada bu makineyi bende deneme fırsatı buldum ve cidden çok başarılı ayrıca Ersin abide de bulunuyor yani deneme şansında var eğer o rakamlara çıkabileceksen Penn Affinity güzel bir seçim olabilir
Bugun spot balikda ryobi ap power ve naxo ya baktim. Ap power kafa uzunlugu cok kisa imis gercekten. Uzak atista sikinti cikaracak gibi. Naxo cok hosuma gitti durus ve kafa yapisi olarak. Fakat kolu cevirdigimde bir tikirti vardi nedir diye sordugumda misinayi arkaya dolamasin diye konulan ozellikten dolayi cikariyormus normal dedi. Penn affinty icin kisik karakoye gectim ellerinde olmadigindan cihazi inceleyemedim. haziranda sanirim gelicekmis nakitte 325tl olur dedi. Suanda son durum olarak naxo vs affinty
Evet düşünücem de buna tamam dersem başka bir daha pahalı model önerilicek diye korkmuyor değilim Haluk abi, kronik problem derken gam yapması ve sarma yüzüğünde ki ses dışında başka bir sorunu var mı bildiğiniz kronik sorun? Bugün Kısık da Penn surfblaster ı da sordum, artık üretilmediği ve yerine affinty i getirdiklerini söylediler. Ersin abinin elinde hatırlıyorum o makineyi ama çok alıcı gözüyle bakmamıştım cidden..
Şiir gibi valla Penn Affinity 8000 http://www.youtube.com/watch?v=aSXHQty04t8 Penn Affinity 7000 http://www.youtube.com/watch?v=XF-npxf-x4A
Penn Affinty 7000 ve Ryobi AP Power 8000 bende var ikisiylede avlanıyorum. memnunum Penn'in artısı surf kafası ve uzun süreli boğazda kullanınca yormayan bir ağırlığı var Ryobi alma sebebim ilerde ege kıyılarına gittiğimde jig oltasınada takıp kullanabilirim demiştim. boğazda 0.10 ip ile kullanınca kafadan çıkması rahat oluyor.
Okuma cedros 420 surf kamış *** ben okuma cedros 420 surf kamış arıyorum bulamıyorum. Bu kamışın nerede kimde var olduğunu bilen arkadaş varsa bana bildirirseniz,istediğim kamışa sahip olmamda çok yardımcı olmuş olucaktır ki her balıkta hatırlayayıp teşekkür edeceğimdir. Saygılarımla. Özelden msj bekliyorum kamış için.