Boğaz'da balık durumu-Güncel

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adx tarafından paylaşıldı.

1. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    Shakespeare 2441 Ambidex Super
    En İyi Avı:
    Kimsenin balık tutamadığı gün tuttuğum tek istavrit :)
    Bugün emirganda çapariye beşer onar gelen minicik kıraçaları kovasına dolduran VİCDANSIZLAR yüzünden avı yarım bırakıp geldim. :mad:

Daha ilk atışımda 7 tane minik kıraça geldi. Hepsini çapariden çıkartıp denize attım. Etraftaki insanların kovalarında "kilolarca" kıraça olduğunu ve halen de tutmaya devam ettiklerini görünce sinirim zıpladı. banghead
    Öfkeyle oradan uzaklaşıp ileride tek başıma birkaç rapala atışı yaptım, fakat tadım kaçmıştı bir kere.

Oradan tarabyaya geçtim. Kireç burnunda birkaç kişi vardı, onların da kovası bomboştu. Oltaya elimi bile sürmeden evin yolunu tuttum. idk

2. budun 34

budun 34 NAİM

Favori Kamış:
    shimano alivio TE 390 -50/100
    Favori Makine:
    lineaeffe fd 60
    keşke sıyırtmada deneseydin Engin belki iri istavrit gelebilirdi. yahut dibe indirmeden orta sularda belki iri istavrit olabilir.

3. mertmete

mertmete Cüneyt

Kiraca

Engin bey,

kiraca hususundaki tutumunuz ve davranisiniz icin tebrik ederim. Kücük tutma alma satma ve yeme prensibim var.

Cengelköyü bilirsiniz. Kuleli veya cinaraltinda özellikle aksam üstleri sarikanat ve lüfer yakalama firsatiniz var. 3 4 gündür lüfer karadenizden marmaraya cikisa basladi. Ne kadar sürecegi belli degil. Lüfer yakalayanlar da 20cm e dikkat etmiyor. Cogunlukla sarikanat. Fakat her oltaci en az 10tane yakalamis. Gece pek yapmiyor. Aksam Saat 21e dek yapiyor. Ben tekne balikciligi yaptigim icin katilamiyorum. Bu sene imkanim yok.

Rasgele

4. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Naim bey ve Cüneyt bey teşekkürler.

Bir ara iri istavrit için çinekop çaparisi alıp takmayı bile düşündüm, iğne büyük olursa kıraça ısıramaz dedim, ama hevesim çoktan kaçmıştı.

Yaşlı annemi yalnız bırakmamak için akşam 6-7 gibi eve dönmek zorunda olduğumdan dolayı, akşamları lüfere kalmak bana hayal.
    Ama anadolu yakasında oturup vakti müsait olan arkadaşlara bu verdiğiniz bilgi çok yarayacaktır.

5. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

Hayatimda ilk defa girgirlarin sahile 10metre mesafede ag attigina sahit oldum. Hayatimda ilk defa insan oglunun bu kadar serefsiz olabilecegine sahit oldum. Ulan orda olta atiyoruz. Vicdan be biraz... bi keyif yapicaz onun da icine ettiler... bende naptim. Aldim 200gr kursunu attim ust guverteye. Tangir tungur bi ses geldi ama bilmiyorum tutturabildimmi

6. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Aman Murat kardeş boşver başına bela alma. Cahiller tehlikelidir.
    Sudan sebeplerle haksızın haklıya silah çekip vurduğu bir dünyada yaşıyoruz.

7. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    Bence problem girgirlardaki adamlarda degil , onlari bunu yapmalarina izin veren yetkililerde . Balik Bastan Kokar . !

8. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

Engin bey yok mu bu istanbulda sessiz sakin koca koca teknelerin kamışın ucuna kadar girmediği - insanların kendi haline balık tuttuğu eşinle dostunla 3-5 balık tutup evine dönebileceğin bir yer :S

sizin yaşaddığınız siniri bana da yaşattılar... tuttuğum sarı kanata adam lüfer diyor... demek ki lüfer tutsam orkinos diyecek... ve bunu diyen adaam büyük ihtimalle standart altı tuttuğu lüferleri kovaya alıyor bunu bana söylediğine göre... abi diyorum bu sarı kanat... yokkk beeee lüfer o lüfer ddiyor sarı kanat bu büyüklükte olmazmış. dayı diyorum şaşırma lüfer bu kadar küçük olur mu; cevaba bak bunun biraz büyğü kofana zaten... Tövbeeeeee...

Biri geliyor taaammmmm dibimde saf tutar gibi olta hazırlıyor - yanımda eşim yiğenlerim kayınçom var masa kurmuşuz adam utanmasa masaya oturacak... Allahtan Melo (Köpeğim) yanımdaydı zincirini biraz uzun tuttum da uzaklaştı görünce...

tekneler desen 150 gr kurşunu atsan üzerinde aşırıp suya atabileceğin mesafede ağ atıyor.... inanmak-anlam vermek mümkün değil...

kimi sorumsuz kimi gamsız kimi vicdansız... anlamadım gitti.

9. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

Ya bide dun gece aklika geldi... fosforlu silikoa jighead takip spin yapsak? Lufer erkeklik yapip atlar mi sizce? Hem merakli hemde korkusuz sonuc olarak. Merakliligini bu sayede lehimize cevirebilir miyiz sizce

10. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Murat bey İstanbulun kalabalığı beni "hafta arası" bile bunaltıyor.
    Hafta sonu sahile gitmeyi çoğu zaman aklımdan dahi geçirmiyorum. Zevkin işkenceye dönüşeceği kesin olduğu için.

11. yavuzz

yavuzz YAVUZ E

selamlar herkese, galatadan bilgisi olan arkadaşım var mı acaba..

12. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

köprüden hiç atmadım.. atmayı da planlamıyorum. kendimi Cuma Nmazında yanımda ki amca sesli bir şekilde dua okurkenki hislerimin içinde bulmaktan korkuyorum çünkü :D son 3-4 sayfadır yorum yazan ustalarımızın çoğu hatta neredeyse hepsi Boğazcı... ama umarım merakınızı giderecek birileri vardır.

13. ibrahim1903

ibrahim1903 ibrahim

aman diyim abi kafaya denk gelse ölüm ihtimali bile var o hızla 200gr kurşunun. boşver 3-5 balık için hapse girmeye değmez

14. yavuzz

yavuzz YAVUZ E

:):) subhane rabbiye'l ala,subhane rabbiye'l ala :):)
    doğru söylüyosun ..kurda sormuşlar boynunun kalın ve kıvrımlı yapısı falan diye :)dedim kendim göreyim..bazen diyorlar ya hiç birşey yok diye.hakikaten hiç birşey yoktu :) ama köprü full :) tek istavrit aldım,baktım dönerken hala inatla yüzüyor kovada,dedim git bir dahakine arkadaşlarını topla gel :)

15. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

:)) bravo. Umarim yeterince size kizmistir. Bidahaki gidisinizde bütün sulalesiyle vurur oltaniza...

16. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

Yok mu hic baliga cikan eden? Ne rapor var ne bi haber??

17. ibrahim1903

ibrahim1903 ibrahim

bugün kuşkonmazın önünde durdum biraz alıyorlardı yemliyle akmasa da damlıyordu günü kurtarır gelen balık. boylar limit üstü 23 felandır ama yine de 5-6 cm daha büyüse daha da güzel olur bence.

18. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bugün emirganda gündüz çinekopun esamesi yoktu.
    Kaşıkçılar rapalacılar ya öylesine boş atıp çekiyor, ya da kenara koymuş sohbet ediyorlardı.

Akşam 5'ten itibaren biraz çinekop yaptı. Herkes birden oltaların başına geçip 3'er 5'er aldı.
    Bana 4 tane geldi. 22 cm'lik olan üçünü eve getirdim.
    Kabaca karış ölçümüme göre 20 cm'den küçükmüş gibi gelen bir taneyi de denize uğurladım. :)

Bir tane de Kendo sahte çektim denizden. :D

19. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

dün akşam 3 kamış ile yemli yaptım ve komşular dahil benim 3 kamışın hiç birine 1tek tık bile olmadı... yanımda ki dayı birasını yudumlayıp gündüz çapariye iyi balık çıktığını söylediii :S

20. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

Arkadaşlar Müjde.... Sarı kanatlar sıra sıra çaparilere gelmeye başladı... Dün akşam yemlide tık yokken bugün sabahtan akşamüstüne kadar patır patır sarı kanat alındı kovalar doldu Tarabyada... Ancak eşimin aklına uyup bir Spin bir surfle yedeksiz gittiğim avda kamışımın kırılması sonucu av ziyafetinden nasibimi alamadım... :S