Boğaz'da balık durumu-Güncel

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adx tarafından paylaşıldı.

1. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    Shakespeare 2441 Ambidex Super
    En İyi Avı:
    Kimsenin balık tutamadığı gün tuttuğum tek istavrit :)
    Murat dostum tam mesajını heyecanla okurken son kısmı işi bozdu. Kısmet diyelim boşver. Hepimize zaman zaman oluyor öyle.

Valla tarabyanın öyle coştuğunu bilsem uçarak gelirdim. :D
    Zaten bütün hafta 1060 gramlık oltayı sallamaktan kollarım dökülüyor. Dinlene dinlene bir sen bir ben atardık, kimin kısmetine ne çıkarsa. :)

Emirganda akşam üstü kaşık-rapala atanlardan en şanslı kişi maksimum 2-3 çinekop almıştır. Ben ise birçok kişi gibi boş döndüm. idk

2. kofana1903

kofana1903 Timuçin TÜRKYILMAZ

En İyi Avı:
    Kofana
    2 kisiden baska yazan yok gruba , ilginc ve ayni zamanda keyif kacirici .

3. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

timuçin bey. ddier yazılarımı gördüyseniz forumun can çekiştiğinin hepimiz farkındayız. engin abi ve ben forumun ruhunu korumaya çalışan 3-5 kişiden 2siyiz. engin abi evliysen al yengemi gel yada yalnız gel. ((ben hanımla giiyorum bazen sıkılıyor ona da arkadaşlık yapardı :D ))

haftaiçi kaçabilirsem bidaha gidicem gidemezsem önümüzde ki hafta sonu yine aynı noktada olacağım :D 0531 842 45 02 yaz abi watsup tan numaran olsun bende

4. yavuzz

yavuzz YAVUZ E

selamlar,
    dün balıkçının önünden geçerken,tazecik görünce yanaştım,gerçekten iri çinekoplardan 10 kilo aldım,buzluğa bastım :) .iyi tarafı şu maşallah balık bol olduğunda alması da seçmesi de uğraşması da keyifli..acı tarafıysa çocuğun abi biz bunları geçen sene sarıkanat diye satıyorduk demesi..dönüş yolunda hanıma bahsedince neden geçen yıl balık yemediğimizi anlamış olduk..
    aslında belki de sadece bir yıl avlanması yasak ya da kısıtlı falan olsa muhakkak faydası bize olacak..bu arada aldığım balıkların gerçekten %80 i sarıkanat :) maşallah :):)

5. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

aynen yavuz bey. balığa çıkıyorsanız MUTLAKA YEDEK KAMIŞLA ÇIKIN :D keyfiniz kaçmasın :D bu tüm balık avı meraklılarına tavsiyemdir :D

6. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yavuz bey onlar zaten hep çinekopu sarıkanat diye, sarıkanatı lüfer diye satarlar.
    Daha birkaç ay önce pazardan alınmış çinekopların içinde 14 cm'liklerin bile olduğunu görünce şok olmuştum.
    Ablam bilmeden almış, ama satan vicdansızların bilmesi gerekirdi.
    Domuz gibi biliyorlar ya neyse.

Murat dostum birazdan whatsapptan mesaj göndereceğim.
    Malesef evli değilim. Karşıma sürekli yanlış insanlar çıkınca epey yoruldum, o yüzden gönül işlerinden biraz uzaklaşıp balık tutarak huzur buluyorum. :)

Timuçin bey malesef durum böyle.
    Bazen bu sitede kendimi eski bir şehrin yıkıntılarının arasında geziniyor gibi hissediyorum.
    Çok şeyler yaşanmış, çok şeyler konuşulmuş, ama hepsi geçmişte kalmış gibi.

7. yavuzz

yavuzz YAVUZ E

aynen,zaten dedim ya,geçen yıl bir kaç kez dışında hiç satın almamışım :)
    köprüde aldığım istavritlerle sezonu geçirmişim onu farkettim :)
    komik bir not daha,çocuk kasayı boşaltıyor,kasadan evde ölçtüm 33 cm bir misafir çıktı,ben tabi onu kesiyorum :)
    çocuk önce bi el çabukluğuyla ayırdı onu diğerlerini dolduruyor :) dedim kardeş sen şunu da at da gözüm kalmasın :):)tamam abi ayıp ettin diyor namıssız :):)

8. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

yaaaaaaaa :D çakallık diz boyu :D

9. kofana1903

En İyi Avı:
    Kofana
    Acikcasi son 7 yildir yurt disinda oldugum icin , arada Tr ye geldigimde yaptigim kacamak avlar veya burdaki tatli su avlarim haricinde cok baliga cikamiyorum maalesef . Yoksa Tr de olsam her hafta 2-3 kaciyordum . Yalniz soyle bir durum var , internette gordugum paylasim sitelerinde ciddi balik aliyorlar sahilden ve tekneden olsun . Bogaza dogru acilmanizi tavsiye ediyorum . :)

10. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    SELAM ARKADAŞLAR,
    Nasip olursa 19 Kasımda arkadaşlarla Bursadan Tarabyaya balık avına geleceğiz.Balık durumu hakkında bilgi verirmisiniz (Çinekop, Lüfer durumu).ayrıca gündüz mü , gecemi avlanalım.

11. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Taner bey, Timuçin beyin de dediği gibi boğazda bir gününü geçiren kişi kovası dolu olarak evine döner.
    Benim gözlemlediğim kadarıyla adam başı en kötü günde 3-4 adet, en iyi günde ise 25-30 adet çinekop almak mümkün.
    Lüfer malesef hiç yok.
    Çinekopların çoğu 22-23 cm geliyor.
    Aşağı yukarı her 10 çinekoptan 1 veya 2'si limit altı. Yani 18-19 cm.
    Gündüz bu rakamlara kaşık ile at-çek yaparak ulaşılıyor. Gececilerde durum nedir bilemiyorum.

Kaşık ile at-çek dediğim tabi ki spin takımlarla değil.
    Boğazın huyunu suyunu belki bilirsiniz ama yine de hatırlatayım. Kaşığı surf takımlarla 150-175-200 gram kurşunla atmak gerekiyor. Yanınızda getireceğiniz malzemeyi bu şekilde ayarlarsınız.

12. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Çok teşekkür ederim Engin bey, Gece durumunu bilen arkadaş varsa sevinirim.

13. kofana1903

En İyi Avı:
    Kofana
    Taner bey acikcasi , bildiginiz uzere balik isi kismet isi azicik gun geliyor hatiri sayilir balik aliniyor , gunu geliyor butun sahilden 1 tane bile cikmiyor . Ama avrupa yakasinda , anadolu yakasina nispeten daha iyi balik cikiyor . Kalender , tarabya , emirgan , sariyer hattinda . Anadolu tarafinda da uskudar , kandilli , vanikoy , kanlica , beykoz , a.kavagi . Genelde kursun arkasi rapala-kasik , capari ile sansliysaniz ve teknik bilginiz yeterliyse balikta oldugunda balik alma sansiniz yuksek . Geceleride yemli ve spin ile balik aliniyor . Umarim gittiginize deger ve balik sansiniz yuksek olur . Rastgele , av raporunuzu bekliyoruz burdan .

14. tanertasarim

tanertasarim TANER

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    OKUMA
    En İyi Avı:
    TURNA, MIRMIR.
    Güzel temennileriniz için teşekkür ederim.Nasip olurda gidersek raporumuzu paylaşacağım.

15. yavuzz

yavuzz YAVUZ E

selamlar,okuduğum bir haber paylaşmak istedim..
    bu açlık ne kadar sürecek acaba...

Karadenizli balıkçılar, Kastamonu'nun İnebolu ilçesi açıklarında bir gecede 500 ton hamsi avladı.

Evrenye Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Turan Akın, yaptığı açıklamada, Evrenye Balıkçı Barınağı'na sabah saatlerinden itibaren onlarca teknenin yanaştığını söyledi.

Teknelerin iskeleye sırayla yanaştığını belirten Akın, "Limanımıza gelen teknelerin çoğunda hamsi var. Bugün öğle saatlerine kadar buradan bir gecede 500 ton civarında hamsi sevkıyatı yapıldı. Hamsinin büyük çoğunluğu Samsun'daki yem fabrikalarına gönderiliyor. Bir kısmı da tezgahlarda satışa sunuluyor." dedi.

Samsun'da faaliyet gösteren İlkadım Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Atalay Alver de sıcak hava ve lodosa rağmen ummadıkları kadar hamsi avladıklarına dikkati çekti.

Lodos nedeniyle hamsinin dağıldığını ifade eden Alver, "Kış güzel giderse hamsi olacağına inanıyorum. Eğer böyle lodoslu havalar olursa hamsinin 15-20 gün ömrü olur ama havalar soğursa, deniz suyu soğursa bunca yıllık tecrübeme dayanarak söylüyorum, hamsi biraz daha sürecektir. Hala palamut devam ediyor, çinakop var. Hamsinin de bol olmasını arzu ediyoruz" ifadelerini kullandı.

16. KURTANOVIC MURAT

KURTANOVIC MURAT Murat

Engin abi Kamışı yeniledim lineaeffe power Drive 420 aldım... Üzerine fark verip eski kamışın... Bakalım, Haftaya gittiğimde Tarabyaya Kamış kırılmazsa Balıkta var ise çağırıcam seni :D Kamış kırılırsaaaaa... napalım çay içeriz :D :D

17. ibrahim1903

ibrahim1903 ibrahim

2-3 gibi üsküdarda sahile baktım kurşun arkası yıldıray kaşıkla güzel balık alıyorlardı ama yemli çok zayıftı

18. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Murat kardeş güle güle kullan, güzel kamışa benziyor. Fuji halka, fuji makine yatağı. Rengi falan da hoş duruyor.

Kamışı limitlerine kadar zorlamana gerek yok bence. Tarabyayı bilmem ama biz emirganda orta mesafeden alıyoruz balığı.

Bugün öğleden sonra gittim. Akşama kadar akıntı bir sağa aktı, bir sola aktı, bir girdap yaptı, deli etti beni. Dibe takmaktan, dolaşmış beden çözmekten usandım. :(
    Akşama doğru akıntı biraz düzeldi de 6 tane çinekop alabildim.
    Biri ufaktı yine, beşiyle eve döndüm.

Takım her zamanki gibi teneke kaşık. Çekiş hızı saniyede yaklaşık 1 metre (makine koluyla 1 tur), dipten dipten, yavaş yavaş. ;)

19. kofana1903

En İyi Avı:
    Kofana
    Dip not olarak avci balik avinda birseyin altini cizmek istiyorum , tamam sahte veya kasik kalitesi sarikanat avinda cok onemli bir konu ama saris teknikleri de cok farkediyor bu tur avlarda , kendim bizzat uygulamali av yaptigim icin belirtiyorum bunu . Duz sarimdan ziyade , sarim esnasinda saris hizinda degisiklik gosterme ve kamisin farkli yonlere hareketi ile sahtenin sudaki yansimasi ve farkli hareketleri ile avci balik daha rahat kandirilabilir . Aklinizda bulunsun ..

20. Engin79

Engin79 Engin

Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bugün emirganda birkaç metre ötemde birine kırlangıç geldi. :)

Çok şaşırdık, birkaç kişi hemen koştu sudan çıkartabilmek için, ama tabi kimsede kepçe falan yok. (zaten boğazda kepçelik balık yok)
    Misina mı dayanmadı yoksa hayvan iğneden mi çıktı bilmem, karaya alamadan geri gitti denize.

Av raporum ise akşam ezanı civarı çok kısa sürede 8 çinekop. (ikisi denize iade)
    Gündüz ise hiç bir şey yoktu, millet resmen oltaları dayayıp saatlerce oturdu boş boş.
    Yer MADO önü. Çalışan yine teneke kaşık.