Boğaz'da balık durumu-Güncel

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adx tarafından paylaşıldı.

1. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Balık yine çekildi ortalıktan; akşam 19:30'da yemli atanlar bile en fazla 3 tane almıştı. Spin ise tam sıfır.

2. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Ben bi' tane aldim spin'le(fotografini paylasirim eve gidince). Verimsizdi ama, dogru...

3. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Aldığım tek balık:

Hem Avrupa hem de Anadolu Yakası'nda çeşitli taramalar yaptım bugün. Tahmin edildiği üzere balık gündüz vakti açık ve derinde, sabah ve akşam ise kıyıda. Doğru saatte yoklamayı unutmayınız.

4. x-a-3

x-a-3 Timur

En İyi Avı:
    6 Kg Turna
    geçen hafta karaköyde iskelenin yanında spin atan arkadaş benzettim seni ama acaba.... :) tuttuğu balığın resmini ve videosunu çekip salmıştı... Realist sahte kullanıyordu :)

5. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Dogrudur... Ben de adinizi duydugumu hatirliyorum ama simanizi hatirlamadim.

6. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Karayel varken pek balık olmaz.
    Özellikle spin çok zor.
    Zaten aşırı soğuk olur üşürsünüz, bu sabah derece 0'ı gösterdi.
    Balık derinlere kaçar, çünkü sığlıklar çok çabuk soğur.

Gerçi şimdi rüzgar arada poyraza dönüyor.
    Uçuşan bir bayrağa vs'ye (ya da internete :) ) bakın, ona göre gidin ya da gitmeyin.

7. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Demirden korksak trene binmezdik, diyeyim...

8. Emrecan Kaya

Emrecan Kaya Emrecan Kaya

Favori Kamış:
    Okuma Dead Ringer-258 12/45 - Okuma Salina Seaspin 240 10/40
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro sPa-25 - Okuma Ceymar 25
    Metin abi, sormak istediğim bir şey var. Paylaştığın fotoğraftan anlafığım kadarıyla ip misina kullanıyorsun. Böyle olduğunu varsayarak şok kullanmıyor musun diye sorayım. Av verimine olumlu-olumsuz etkisi var mıdır?

9. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Hah ha... Ben de öyle deyip dün sabah 5'te gittim de ondan yazdım.
    Balık varken soğuk işlemiyor ama, balık da yoksa insan o zaman gerçekten üşüyor. 2 saatte tek balık aldım, o balığı da sabah gelen oradaki bir amcaya verip koşa koşa kaçtım.

10. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Evet, ip misina kullaniyorum. Genel olarak leader kullanma egiliminde degilim ama bazi durumlarda mecburum. Durumlara gore fark yaratan etkenleri; hedef balik, meranin yapisi, kullandigim sahte seklinde siralayabilirim. Bugunlerde yapmis oldugum(uz) avlarin(luferlerin) boyu en fazla 35-40 cm ile sinirli oldugu icin şok absorbe edici olarak leader kullanmaya gerek gormuyorum. Karsi koymamiz gereken guc asagi yukari belli ve fazla degil. He ama ornegin, nadiren de olsa levrek hedefiyle olta atiyorsam ve taslik bir meradaysam, hem şoku absorbe etmek hem de ipin kesilmesini onlemek amacli nispeten kalin bir fluorokarbon leader kullanma ihtiyaci hissediyorum. Ama gercekten hissediyorsam kullaniyorum yani; egilimim genelde kullanmama yonunde soyledigim gibi.

11. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Yok mu spine giden, eli boş ya da dolu dönen?
    Benim gidişlerim genelde Çarşamba-Cuma arası.
    Diğer forumlarda insanlar balık yok diye sızlanıyor gerçi.

12. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Ben bugun aksam suyuna gidecegim gibi gozukuyor. Haberdar ederim...

13. pks1979

pks1979 Polat

Cumartesi ve pazar kulelideydik cumartesi tek tük dişki alındı pazar ise saat 6-11 arası balık alan görmedim varsada oldukca az

Yanaşan balıkcı tekneleri ile konustuk cumartesi sabah vaniköye kadar tarayan bir amcamız 10 tane ,pazar günüde bebek yeniköy vaniköy taramıs 3 tane dişli almış
    Durum bu..

14. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Boğaz harici bir yere (Yeşilköy) gittim ama yine de raporu atayım: Sıfır!
    Yemli atanların bir tanesinden ise 20-25 arası bir lüfer gördüm, o kadar. Balık bugünlerde arazi anlayacağımız.

15. RainboW

RainboW Sertan

16. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Konuya baktım, orada elrştirilen şeyle bu başlık altında paylaşılan şeyler aynı değil.
    Burada gizli meralar vs yok, herkesin bildiği Boğaz mekanları var. Kaldı ki bi de buralar için bile ayrıntılı yer tarifleri vs vermiyoruz, genel olarak hava durumu gibi balık durumunu paylaşıyoruz.

17. mertoruc37

mertoruc37 Mert

Sa abilerim bende karaköy tarafına gidicem cmt öğrenciyiz malum en fazla eminönüne gidebiliyoruz yemli deniyicem bakalım hepinize rastgele :D

18. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Yarın(çarşamba) akşam Boğaz civarlarındayım. Bakalım... Balık haberleri geliyor bu arada.

19. akya1986

akya1986 ALİ

20-25 cm balığı şimdiye kadar kaba çinekop olarak adlandırıyorduk ama balık olmadığından lüfer olmuş galiba :)

20. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Tam tersinden anlamışsınız. Metin arkadaş hepsini lüfer ailesi anlamında kullanıyor; yani hepsi lüferdir; biri lüferin yavrusudur, biri erişkinidir.

Önceki sayfalara bakarsanız zaten lüfer yavrularının alıkonmadığını, 20 cm'i geçtiği halde çinekopların çoğu zaman geri salındığını göreceksiniz.

Ben de 20 cm'den aşağısını alıkoymuyorum, üzerindekileri de bazı günler salıyorum, bazı günler alıkoyuyorum. Çünkü balıktan çok Adana dürüm yemeyi seviyorum. :)

İşin balığında değil, keyfindeyiz.