Doğa kendini koruyor elbette. "Allahın sopası yok" diye bir laf vardır, anlayana ama. Kök kurudu zaten, gözlerini kalan tohumlara çevirdiler. Yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya uğraşıyor resmen.
Ya aslında ne güzel hepsi bir araya toplanmışken batıracaksın akıl yoksunu cahil, para düşkünü pislikleri!!!
ya yok böyle birşey adam çıkmış tv ye -adam bile denmez o zeka yoksununa ya neyse- tutmuş uzmanlar boş boş konuşuyor diyor ya varmı böyle birşey. yetkim olsa düşünmeden en az 3 yıl av yasağı koyarım kaçak avlananlarada çok büyük para cezaları yada hapis cezası getiririm!!!
Bunlar neyin eylemini yapıyor, anlayamadım.Zaten tüm tezgahlarda yaprak kasalarla dolu...Acaba ölümü gösterip, hastalığa razı etmek mi istiyorlar.Birde diyorlar ki; çinekop yakalayan teknelere 9000 TL ceza kesiliyormuş, üç kez yakalanınca tekneye el konuyormuş.O zaman tezgahlardaki bu kadar çinekopu kim tutuyor aklım almıyor...
Bence eyleme devam etsinler. Geliştirerek yapsınlar eylemlerini. Mesela teknelerini batırma şeklinde olabilir. yada hepsi birbirine bağlansın ateşe versinler. hem görsel bir şölem oluşur. Memlekete bir nevi hizmet ederler. Bu tip insanlar hemen hemen her meslekte var. Yahu bu balığı avlayıp bitirdiğinizde yarın çocuklarınız ne yapacak. Dünyanın her yerinde yasaklar var ve uyuluyorda siz kimsinizki uymuyorsunuz. Birde bazı pankartlar açmışlar, neymiş bilimsel olarak ıspatı yokmuş. Sen bilimselliği ne kadar algılayabiliyorsunki. Yakalmaya kalktığın balığın evriminden ne kadar haberin varki.Aslında tüm dünyaya kendilerini rezil ediyorlar farkında değiller.Yazıklar olsun.Size avlanma yetkisi verenlerede, sizi denetlemeyenlarede yazıklar olsun.
Çok komik ya adam çıkmış tehdit edercesine yasak kalkmazsa denize çıkmam diyor. Çıkmazsan çıkma Nisan'dan Eylül'e kadar çıkmıyorsun da ne oluyor millet aç mı kalıyor? Biz de onu istiyoruz zaten, böyle açgözlülük yapacaksan çıkma.
Anlaşıldı bunlar balığı bitirmeden rahat etmeyeceler. Bizim acilen eğitimli insanlara ihtiyacımız var. Ayrıca iyi bir denetleyici kuruma. Yoksa bizdeki özdenetim mekanizması bu türü de başka türleri de tehlikeye sokacak. Mazotunuz bitsin emi...
Balıkçılardan 'çinekop' protestosuBalıkçılar Çırağan Sarayı'nın önüne gelince duman ve havai fişekleri ateşledi. Teknelere Sahil Güvenlik de eşlik etti. Teknelere; 'Başbakan balıkçıya sahip çık', 'Yanlış karar Ankara'dan döner', 'Yanlış ölçtünüz' afişleri asıldı. Balıkçılar, bu yasaktan dolayı çok kişinin mağdur olduğunu aktardı. Sarıyer Büyükdere Koyu'ndan kalkan balıkçılar, İstanbul Boğazı'nda çinekop yasağını protesto etti. Sahil güvenlik ve deniz polisine ait botların da eşlik ettiği protestoda tekneler, İstanbul Boğazı'nın zaman zaman tamamını kapadı "Ankara'dan işin ince noktasına inmeden bu kararı çıkardılar. Şuan balıkçı çok mağdur. Denizde bol bol çinekop var. Balıkçıyı bıraksınlar Türkiye'yi çinekopa boğarız." dedi. Yazıklar olsun... http://www.sabah.com.tr/YesilEkran/2011/11/04/balikcilardan-cinekop-protestosu-336555897530
dun aksam bende haberlerde seyrettım. denızın ıcıne edıyoruz demıyorlarda balık var gıdıp yunanlılar mı tutsun dıyolar.
denizde ne kadar çinekop va bilmiyorum ama tezgahlarda küçücük çinekoplar var. izmir de tezgahta gördüm fiyatı 15 tl imiş ama boyu 15 cm gelmez. bunlar küçük değil mi bildiğim kadarı ile yasak bunlar dedim. tezgahtaki izmir de adam çinekopu bilmez ki yasak mı değil mi ne bilsin dedi. limit altı olanları gönder izmir'e bursa'ya. müşteri de "aaa ucuza balık varmış" diyip alsın. böylece çark dönmeye devam eder. ta ki denizlerde sadece su kalana kadar.
1 milyon balıkçı bu boy yasağı yüzünden aç kalmış. Vay bee, kilosu 5 liradan hale verdiğiniz çinekoptan kaç milyon ton avlayacaksınız da kazanacağınız para o 1 milyon kişiyi doyuracak hiç mi hesap yapmayı bilen yok bu adamların içinde? Denizlerdeki çinekop potansiyeli bu kadar olabilir mi? Kilosunu yani 20 tanesini 5 liraya verdiğin balık seneye tanesi 20 liraya satacağın bir balık haline gelecek. Yani en az 80 katı değerlenecek. Sen elindeki böyle bir kaynağı kurutmak iste, sonra da aç kaldım diye ağla, gösteri yap. Yazıklar olsun size be.
Burada yazacaklarım tamamen gerçektir. geçmişte yaşadıgım bir olaydır.. Ancak buradaki kişiler den hareketle bir sonuç - bir tartışma -bir polemik çıkartılmamasını önemle rica ediyorum.. ayrıca bana ait olan 1 satırlık yorum ülkede yaşayan tüm karaktersiz iinsanları da içine alır..sedece aşagıda ki olayın kahramanlarını değil.. Bakın size bir anımı anlatayım .. Gençlik yıllarım ve iş hayatım İstanbulda geçtiği için bu balıgın en azından benim ordaki yaşam sürecimdeki geçmişini.. tükenişini . Marmarada nerel olur bittiğini, Profesyonel denilen katliamcıların ne oldugunu çok iyi bilirim... Burdan yazmak istemezdim ama ama ama yazmam gerekiyor ki bu ülkede ne sahtekar iki yüzlü .ne vicdansız . heleki sözüm ona dindar geçinen insanlar var.. - Lise yıllarım.,,,, o zamanlarda balık hali unkapanında köprünün hemen dibinde köprü üstünden istavrit tutuyoruz.. kıyıda kocaman bir gırgır teknesi, 3-4 hatlı - muretebatın hepsi..sakallı takkeli... teknenin kaptan köşkünde hem arapça hem türkçe tekne adı yazılı..bazılarıda malum şalvarlı.. başladılar kasalardaki hamsileri denize dökmeye.. 50 kasadan fazla balık orada denize atıldı.. denizin üstü bembeyaz martılarla kaplandı.. Sebebi neydi söyliyeyim... Fiyatı düşürmemek...evet millet ucuz balık yemesin.. Hadi sıradan birileri yapsa küfür edersinde, ya bunlara ne demek lazım..Nerede İnancın Nerede kul ve allah sevgin.. Arkadaşlar , bu çok önemlidir.. adamın tipine bakarsın zibidi dersin bundan herşey beklenir dersin .. ama görünürde muteasıp birlerinin..bu şekilde davranması çok dava vahim.. Ve tabii ki bu olay mutlaka ordaki kişilerin, yapanların, kendi günahları dır başkalarını baglamaz.. ama kötü örnek.. Her neyse İşte bu ülke zamanında bu ve benzeri olayları sayısız defalar yaşadı.. O ve benzeri vicdansızlar bu balıgı halka yedirmek yerine denize döktüler.. Ve bu gün balık yok artık.. dökemezler ama başka yolu var.. kaçakçılık , kaçak yoldan anadoluya yollamak..yasa dışı balıkları.. Ülkemin topraklarını seviyorum bayragımı da ...ama ülkedeki insanlar deyince durup cımbızla seçmem gerekiyor.. Tekrar ediyorum bu anımdaki olay kahramanlarını sadece birer sıradan insan gibi düşünerek yorum yapınız( tabii isterseniz) inancı vs araya katmadan...
Halen gözden kaçan bir şey var... Bu adamların asıl derdi boy limitinin 20cm çıkarılması değil.. o görünen tarafı işin bahanesi... Eylemlerin başka bir amacı var.. Kendilerince, bunlar bir şekilde boy limitini yükselttirdiler, yarın denetim başlar ve sıra başka balık türlerinede gelirse diye, kazancımız azalır ve yok olma sürecine gireriz diye bu kıvranmalar... şimdiden göz dağı veriyorlar herkese... balık yiyemezsiniz, yesenizde bu fiyatları rüyanızda görürsünüz gibi mesajlar veriliyor... Çünkü dünya ahiret başka hiç bir yerde böyle rahat hareket edebilecekleri bir deniz yok... Greenpeace ne yapıp etmeli kampanyasının sonuçlarını takip etmeli ve politik adımların atılması için çaba göstermelidir...
Muvaffak Ağabey, yazdıklarında son derece haklısın! Bu millet fındığı, çayı da yakmıyor mu? Paranın Tanrı olduğu yerde bir de dini bütün Müslüman ayakları yapmıyorlar mı, işte ben o noktada deliriyorum!
biraz önce Tarabya Kireçburnunda yaklaşık 25-30 gırgır sırayla ağ attılar. Merak ettik ne var diye, bir kaç arkadaş bakmaya gitti. Ağı çekip hemen kireçburnunda indiriyorlar tekneden ve hemen orada satıyorlar. Gizli ama ortada yasal boylar var istersen çinekop getiriyor. kg/10tl. Şikayet edecekti arkadaşlar fakat nereden çıkarttığını göremediği için şikayet etmemiş. Adamlar tezgah altı satıyor! Onlar biliyor kaç cm!banghead