bu boili konusunda bilgim yok desem yeriydi. artık en azından nedir, nasıl yapılır diye biliyorum. paylaşımın için teşekkür ederim ancak ilk mesajında: "...ben boilileri direk deri kısmından kancaya geçirdim..." şeklinde bir ifade var. ben "deri kısmı"na takıldım. o kısmı açıklayabilir misin?
volkancım bu söylediğim uygulamayı yaptığın zaman kurumaya bıraktığında yaklaşık 4 saat sonra boililleri incelersen göreceksinki boilinin dış yüzeyi lastik gibi oluyor.benim söylediğimde dış yüseyinden iğneyi geçirmek.bu şekilde kullandım ve güzel sonuç aldım.umarım açıklayıcı olmuştur.
şimdi anladım. dediğim gibi boili konusunda hiç bilgim yok desem yeridir -ev yapımı olan hk.- acaba dedim, üzerine birde deri mi geçiriyoruz diye düşündüydüm teşekkürler açıklaman için.
Fatih abi senin tarifine biraz da sarımsak ekledim ve hamurumu hazırladım, bugün nasipse deneyeceğim. Allah razı olsun
Emre kardeşim bugün denedim fakat oruç ve sıcak fazla durmamıza müsade etmedi. E yani mısıra o kadar alışkın balıklar hamura 2,5 saatte alışamaz Yalnız hamurun duruşu ve kıvamı gerçekten mükemmel. Yalnız tarifteki un biraz yetersiz geldi benim hamuruma, kıvama gelene kadar ilave yaptım.
Arkadaşım kolay gelsin, umarım bu mesajı okursun ve çevap yazarsın.Ben manisa/alaşehir de görevliyim, mesleğim gereği haftada bir gün de zorda olsa izinli olabiliyorum. bunuda su kenarında yada dağda av peşinde geçiriyorum.Bu yaz Demirköprü barajında sazan avı yapmaya bir kaç sefer gittim,ama sadece birinde 3 kg lık bir sazan aldım her türlü yemi kullandım. Boncuktan, darıya, solucandan, hamura ama boili hiç kullanmadım. Diyeceksinki diğer arkadaşlar nasıl av yapabildimi, bazen evet bazen hayır. aynı yemi aynı yerde 1 gün ara ile kullahnıyorsun birinde yetişemiyorsun balığı çekmeye, diğer gün tık yok.varmı senin bir bildiğin bu konuda yazarsan sevinirim.saygılar rastgele