Bolu Sazan Avım ( Kırmızı Sazan )

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında Sweet Boy tarafından paylaşıldı.

1. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

TARİH : 18-19.09.2009
    YER : Boluda bir Göl
    YÖNTEM : Dip
    MALZEME : Klasik Sazan Yayı ve Çapari ( 3 Kancalı )

Öncelikle Herkezin Geçmiş Bayramı kutlu olsun Ben Aslen Düzceliyim Bayram Dolayısıyla Cuma günü İst'den Düzce'ye doğru Yola çıktık ailecek planlarımda balık avlamak yoktu fakat gece saat 12 de gelen Telefon Sesiyle Uyandım arıyan amcamdı balık avına cagırıyordu beni.. Bende hiç tereddütsüz Kabul Ettim ( Hastaya ilaç sölüyo etmezmiyim ) Saatin geç olmasına rağmen hemen olta takımlarımı ve diğer malzemeleri hazırlayıp yola koyulduk saat 1 gibi avlağa varmıştık toplamda 3 kişi yaklaşık 10 adet makaralı olta attık kancaları yaylardaki hamura gömüp yemlediğimiz bölgeye salladık aynı yere amcamla ikinci gidişimdi ilk gidişimizde babamda bize eşlik etmişti ve o gün 5 adet büyük balık çekmiştik 6-7 kilo civarlarında en son gidişimizdede amcamın bir arkadaşının yakaladıgı 10 kg civarındaki sazan ise bizi hepten ateşlemiş heveslendirmişti ben dahil herkez büyük bir heyecanla aynı yerde oltaları atmış büyük balıkların gelmesini bekliyorduk. fakat gece umduğumuz gibi gitmiyordu...
    amcamla kuzenim uykuya dalmıştı umutsuzlukla :) malzemelerle uğraşırken bir zil sesi duydum yüzümü sese dönmemle kamışın suya düşmesi bir oldu hemen koşup tasmaladım balık ucundaydı keyifli bir uğraştan sonra ilk balığı çekmiştim yaklaşık 2 kg ağırlığında bir sazandı geceyi tek balıkla kapattık gün doğmaya başlerken tekrar bir yemleme yaptım ve oltaların başında beklemeye başladım öğlene kadar aynı boyutlarda 7 adet sazan tuttuk limit altı oldugu için 6 sı suya iade edildi işin tuhaf tarafı beni acemi sanan amcamın hiç balık tutamaması ve balıkların hepsini benim çekmemdi her ne kadar en sonki gelişimiz kadar heyecan yaşamasakta gene azda olsa bacaklarımın titrediğini hissetttim oda bana yeterdi. Resimleri Akşam Atıcam umarım beğenirsiniz...

Herkese rastgele....

Not: Gittiğimiz avlakta kıpkırmızı bir pullu sazan yakaladık pulları yüzgeçleri herşeyi kıpkırmızıydı ilk defa böyle balık gördüm bu konuda bilgisi olan üstadlar varsa bilgilerini rica ediyorum

Saygılarımla

2. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    Ellerine sağlık ahmet Aynı duruma bende düşmüstum.Babamın arkadasları benı ole cok acemı sanıyorlardı ama Buyuk balıkları ve cogunu ben tutmustum:D.Yanı bu bıraz nasıp ısı bıraz tecrube bıraz da avlagın ozellıklerıyle ılgılı:).
    Resımlerı sabırsızlıkla beklıyorum.:)

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Resimleri görmeden bişey söylemek zor ama muhtemelki havuz sazanlarından olabilir..

4. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Sağolasın Bu Yeni Nesiller Hep Böyle Herhalde :D Sabah Ben 4 Adet Oltamı ve sandalyemi alıp 30 mt ilerdeki boş alana geçtim ordan balıkları çekmeye başladım benim ordan balık çektiğimi gören amcam ve kuzenim sen biraz dinlen biz bakarız dediler ( güya balık çekicekler ) 2 saat boyunca tek bir vuruş bile alamadılar. tekrar ben geçtim kaldıgım yerden devamm :D:D En son gittiğimizde amcamın 2 makaralı oltasıyla bir adet kepçesini kırmıştım koparttıgım yayları saymıyorum bile ama buna rağmen beni tekrar çağırdı sağolsun :D

5. nedim gürler

nedim gürler Nedim Gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Tebrikler de, resim de ekleseydin hoş olurdu kardeşim.

6. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

[​IMG][/URL][/IMG]

7. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Evet Söz konusu sazan bu daha önce o avlakta tutan olmamış sanırım bana kısmet oldu balık çok hantal ve çok sıcakkanlı insandan kolay kolay kaçmıyo göl kenarında görseydim elimle bile yakalardım yani o derece:rolleyes:

8. menopiko

menopiko İbrahim GÜÇLÜ

Akvaryum balığı resmen :)

9. nedim gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Bence de. :eek:

10. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    DSİ tarafından böceklerle mücadele için bırakılan balıklardan birine benzettim. Daha önce bir gölde daha görmüştüm bundan çok daha büyükleri vardı. Etinin bolca kılçıklı ve lezzetsiz olduğunu söylemişlerdi. İşin kötüsü aynı gölde doğal alabalık da vardı.

11. c.ykul14

c.ykul14 Cemil Yurdakul

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme 4,40
    Favori Makine:
    Okuma Longbow2
    En İyi Avı:
    Lüfer
    Aynı sazandan bende bolu'da ilk defa gittiğim bir gölde tutmuştum ve bu renkte sazanı ilk defa gördüğüm için çok şaşırmıştım.Fakat benim tuttuğum bu kadar büyük değildi daha kücüktü foto falan cekmeden suya geri iade ettik.O kadar çok vardıki suyun üzerinde geziniyorlar ve insandan kacmıyorlardı.Sanki akvaryum balığı.
    İlginc doğrusu.

12. kral-ozcan

kral-ozcan ömer

En İyi Avı:
    7kg turna 100 cm ve 10 kg aynalı sazan
    ahmet ama sen baya zarar vermısın amcana.:D o yıne kırmayıp goturmus senı valla benım yıgende bır gun ole olta molta kırdı ses yaptı sonra bır daha goturmedım :p

13. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Bildiğimiz havuz balığı:( :(
    (benim fikrim ;) )

14. myilmaz

myilmaz Mustafa

15. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    kesinlikle suya iade edilmemesi gereken bir tür. bence kedilere vererek değerlendirin. yenilesi bir balık değil zaten. her neyse, ne yaparsanız yapın ama suya geri bırakmayın. boyu ne olursa olsun..

16. Sweet Boy

Sweet Boy Ahmet

Balık Şuan Bir Havuzda zaten alabalık ve pullu sazanlarla beraber anlamadıgım bir nokta var balık yem yemiyo ne ekmek ne mısır ne alabalık yemi nede küspe ilginç doğrusu...

17. nedim gürler

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    yok
    En İyi Avı:
    3-4 kg sazan
    Bir yerde okumuştum, bu tür balıkların avlaklara zarar verdiğini yazıyordu. DİKKAT! Bu nedenle suya iade etmemekte fayda var kanaatindeyim.

18. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    kancaları yaylardaki hamura gömüp yemlediğimiz bölgeye salladık

Arkadaşlar bu sistem yasak değil mi? Yoksa ben mi yanlış biliyorum.

19. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Yanlış hatırlıyorsunuz yay serbest yasak olan küspeli olta;)

20. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Tür arkadaşların dediği gibi Havuz balığı, yada Kırmızı balık...

Bırakın üç beş gün yem yemesin, zaten havuza bir hafta yem atmasanız daha iyi.
    Ama sakın daha sonra ben bu balığa bakamıyorum deyip başka bir göle gölete baraja yada akarsuya atmayın.

Bu tür balıklandırma ile gelen tiplerden değil. Daha çok akvaryum meraklılarının insancıllığı !!!, doğal hayata saygısı !!!, muhteşem balıklandırma anlayışları !!! ile göllere saldıkları tiplere benziyor.