av durumunda bende şartların gereklerine uyulmasından yanayım yani yemlideysen yemde balık içi ise bileğine kadar batacaksın
En son kullandıklarımda biraz dikkat etmedim sonunda da aşırı mide bulantısı ve üsküfralarla uğraştım iki gün sonra ilaçla düzeldiim ama yinede dikkat etmek şart.Bende böyle bir vaka oldu.
Bildiğim kadarıyla boru kurdunun 2 tipi var, biri batak kurdu biride kum kurdu. Çıkarıldıkları yere göre böyle isimlendiriliyorlar. Geçen sene Parazitoloji dersini alırken devamlı bunlar vardı aklımda açıkçası, bi anda ortaya çıkabilecek/çıkamaycak onlarca çeşit paraziti barındırıyor olmaları muhtemel bence batak kurdu cinsinin. Lağım ağızlarına yakın yerlerden çıkarıldıklarını duymuştum daha evvel, aslında hiç olmazsa kılıflarından eldivenle çıkarsak snra takarken kesip kesip taksak hiç olmazsa daha mantıklı olucak sanki, bişiy olmamış olması olmucak anlamına gelmez sonuçta. Allah korusun 1 ekinekok yada tenia larvası hayatını karartır adamın Bu bahsettiklerim, hani hep duyarız ya kedinin/köpeğin tüyünü yutmuş akciğerinde parazit olmuş derler (aslında dışkıyla bulaşır, hayvanların tüyüyle hiç alakası yoktur) o parazitler...
Onlar sinek larvası olmasın Kurt öyle her yerde üreyebilen bir şey değil, et kaynaklı bir şeyler gerekir. Veyahut beyaz kurt, mikro kurt gibi kurtların yumurtaları özel olarak yerleştirilmeli süt, bisküvi gibi besinlerle karışık toprağa.
vala olabilir azıcık palazlanınca kıpır kıpır cımbızla veriyoduk balıklara ama tabi sıkıntı olur diye her öğün değil protein olsun diye
Benim bir arkadaşım bu boru kurtları yüzünden, Tifo hastalığı geçirdi, dikkat etmenizde fayda var bence, çünkü boru kurtları üzerinde çeşitli asalaklar ve bakterilerin bulunduğunu düşünürsek....
Boru Kurdu Boru kurdunu bayağı araştırdım.sonunda kullanmamaya kara verdim.deriden temas yoluyla yada yakalanan balıktan vücuda alınması sözkonu sanırım.Eskiden olsa arkaşların bu yolla tuuttuğu balıkları alır eve getirirdim,şimdi bunu yapmıyorum.Yem olrak kargı midyeyi tercih ediyorum.Gerçi internette bu konuda yeterli bilgi yok.Neden yok onuda bilmiyorum.Bu yemleri nerede.nasıl ve hangi şartlarda üretildiği birçok av hikayesinden daha önemli olduğunu düşünüyorum.umarım daha detaylı bilgiler arkadaşlar tarafından paylaşılır.
Açılan bu konunun balıkçılık yapan arakdaşlar için önemli olduğunu düşünüyorum. Hele de gelen yorumlara bakınca bu konuda konuşulması ve öğrenilmesi gereken çok şey olduğu kanaatindeyim.
selam dostlar en az yırmı senedır bu boru kurdu denen ılletı cıkarır sıksık hasır nesır olurum halen daha yasıyorum bızım buraların tabırı ıle domuz gıbıyım ,saka bı yana bu degıl ancak balık tutarken kullandıgı paslı yem kesme bıcagını dıkkate almayıp tetanostan ölen bırını bılıyorum cok kucuktuk ve bılırsınız tetanos olumu cok acıdır aman dıkkat
Kan sülügü Biz tatlı suda YAYIN balıgı avlamaya giderken mecburen KAN SÜLÜGÜ veya ( kara sülük ) çıkartıyoruz.Sülügü topladıgımız yerlerde BATAKLIKLAR ve KANALİZASYON KENARLARI vs Saglıga zararlı oldugunu biliyoruz ama buna mecburuz Ama bişey dikkatimizi çekti sülük topladıgımız yerdeki küçük sinekler ısırdıgında diyer sineklerden daha fazla etki yapıyo mikrop dolayısıyla 1 hafta kadar kızarıklıgı geçmiyo.100 tane sülük toplamak nerden baksanız 2 saatinini alır.Bazıları diyebilir eminönünden mısır çarşısından alabilirsiniz diye.Ama tanesi 1 tl 100 tane olunca hesabını siz yapın.
Halil Abicim aynen oyle.Ama bu adama "ayi" demek bile yetersiz kalir.Kendi idrarini iciyor,hayvanin kanini iciyor,cig yilan,balik,kurbaga,vs etler yiyor,her turlu doga sartlarina karsi isin ustesinden geliyor,,, Ama bir bolumunde hakikaten afedersin istifar edecektim.Kocaman kutuk kurdunu aldi ve agzina atti ve sonra isirinca o igrenc bocek agzinda patladi........... "Oggghhh!" Neyse. Mideniz bulanmadi insallah Rastgele...
ahhaaha çok güldüm Emrah buna.. Arkadaşlar Marlon Morgan' ın Bir Çift Yürek isimli kitabına kadar bende farklı düşünürdüm ama şimdi farketmiyo.. tavsiye ederim
Arkadaşlar ne derseniz deyin balık var ve yem yok o vakit boru kurdunu ellemeyi bırakın başınızın üstünde taşırsınız. Bu balıkcılık adama her şeyi yaptırır.
Sınırlı sayıda tüketelim Burdada tek-tek mamun sülünes gibi şeyler var tek-tek dedikleri teke diye tabir edilen yem onda sorun yok ama mamun konusunda canavar benzetmesi yapılabilir.Zaten balık tutulan çoğu yem çok iğrenç bu yüzden at-çeke geçtim Bildiğin alien işte bizim burdakiler simsiyah bide
Yok kardeşim hiç bulanmadı Bu arada bu adam neyin peşinde. Var mı bir amacı. Yoksa Jakkass gibi sadece ekmek parası için TV şovu mu yapıyor.
lağım faresi müptelası olan levreği afiyetle yiyince birşey olmuyorda, bin bir zahmetle elimize ulaşmış olan boru kurdu mu kaka oldu.