Böyle Lüfer Olurmu???

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında necmifidan tarafından paylaşıldı.

1. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    BÖYLE LÜFER OLURMU???

Necmi Ustadim,

Eskilerin dedigi gibi "Olur..! Olur...Deniz bu her sey olur...:D

Aslinda aglanacak halimize guluyormuyuz nedir.Ancak ben okyanusta bile cok deforme balik yakaladim.benimkiler gnelde parazitli rahatsizliklardi.Yaralar, urlar gibi.Bazi mercanlarda Ogretmenimin dedigi kemik egriligi ve deformasyonunuda gordum.Nedense ben boyle balik yakaladim mi hayatta yiyemem.Sanki bilmedigim bir hastalikta insana gecebilecekmis gibi gelir...

Cok ilginc bir konuya belgeli deginmissiniz. Yakup Ogretmenimin bilgileri de renk katmis.Ikinize de cok tesekkur ediyor, saygilar sunuyorum...saglicakla

Saglamina rast gelsin...:)

2. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    Bu fotografı ekleyen kişiyi ya da genelde forum üyelerini tanıyor musunuz?
    Foruma nereydeyse dün üye olmuş ve sadece 35 adet ve tamamı bir paylaşım içermeyen mesaj yazmış biri için alıntı yaptığım şu mesajınız fazla iddalı değil mi?

3. deePblue

deePblue na

evet fazlaca iddalı hocam..
    neyazıkki :(

4. kadrikalemci

kadrikalemci Kadri Kalemci

En İyi Avı:
    Kaçırdığım balık
    Yanlış bir tutum sergilediğini arkadaş anlayacaktır umarım. Aşağıdaki gibi bir ifadeyi görünce ben de ölçüsüz bir şaka yapılmış sanmıştım.

Elbette arkadaşımız, forum içerisindeki paylaşımları ve ilişkileri görüp, üyeleri tanıdıkça bu tutumunda bir değişikliğe kendisi zaten gidecektir.

5. levrekçimetin

levrekçimetin metin oktay can

Favori Kamış:
    shimano blue romance
    Favori Makine:
    Daiwa saltiga
    En İyi Avı:
    levrek- 7 kg kofana-4,800kğ
    yavruyken saldırıya uğramış yara alıncada bu hale gelmiştir.yaddaaaaa korkudan yay halini almıştır :)

6. busters/istanbul

busters/istanbul eyyüp güven

Favori Kamış:
    lineaeffe extreme 4.20
    Favori Makine:
    mıtchell armada pro 8000
    En İyi Avı:
    12 kilo aynalı sazan ve 13 kilo yayın
    Bence bu balıkda hıcbır fızyolojık degısım yok sadece kucuk bır cınekopken oltaya yakaladıp zarar gormus veya buyuk bır balık tarafından muhtemel olarak kendı cınsınden bır balıgın saldırısına ugramıs ve cınekop genel olarak yemını ya kafadan yada sırtından ısırdıgı ıcın bu balıda yara alımıs ve zaman ıcınde ıcındekı kılcık yapısı bu sekılde denıze uyum saglamıs yasaması cok ılgınc rapor ıcın tesekkur ederız ustad

7. kılçık

kılçık

Favori Kamış:
    oltacıyız
    En İyi Avı:
    orka 3 ton amma attım
    bu durum gayet normal bir olay insandaki versiyonuna tıpta skolyoz adı veriliyor genetik veya gelişimsel omurga defermasyonu olarak özetleyebiliriz.yetiştirme çiftlik balıklarında daha sık görülen bir durum
    Kısaca okunmuş veya efsunlu değil doğanın bir parçasıdır saygılar

8. halil özkılıç

halil özkılıç halil

Favori Kamış:
    Lineaeffe S-curve 10~30Gr. atarlı spin
    Favori Makine:
    Okuma Flame F-30
    En İyi Avı:
    1 adet Gümüş :)
    Az önce Google Grafiklerde Lüfer fotoğraflarına bakarken bu tür "kambur lüfer" diye bir haberle karşılaştım paylaşmak istedim

http://tinyurl.com/yh5x8hp

9. enginson

enginson engin

Favori Kamış:
    daiwa crossfire(spin) okuma salina
    Favori Makine:
    shimano catana 400 fb, ryobı ecusima 6000vi, okuma avanger 65
    benim eski akvaryumda ısıtıcı patlamıştı moly besliyordum o zaman onlardan bir tanesi de çarpılmış aynı böyle deforme olmuştu ama hala yaşıyordu :)

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Halilcim bu haber daha önce forumumuzda da gündem edilmişti. Hatta en son yine 18. mesajda Kadri kardeşimizin verdiği link aynı hususa işaret ediyor. Şayet bu tür vakalara ait fazladan bir belge bulup bizlerle paylaşabilirsen, kendi adıma sevinirim.

Selamlar.:)

11. oboga

oboga oktay

Favori Kamış:
    DAM-lıneaffe
    Favori Makine:
    daiwa GS-9
    En İyi Avı:
    lüfer
    Baliksiz şu Günlerde Alkollü Bir Lüferi Görmek Güzel Bir Durum... Lüferin Alkolün Etkisiyle Kol Basti Yapar Gibi Bir Havasi Var..incelenmesi Gerekli Olan Bir Durum ..ne Zamandan Beride Lüfer Görememiştim... Foruma Eklemen Iyi Oldu..

12. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Bu balığı birileri kullandıktan sonra buruşturup atmış..... Bu işin şakası, su dünyasında böyle tuhaflıklar pek görünen bir durum değil , Yakup hocamında dediği üzere Allah sonumuzu hayır ede.

13. LapinCash

LapinCash

Yedinizmi ? Saldınızmı ? Birisine verdinizmi ? Verdiğiniz kişi yedimi ?
    teşekkürler..! :D:D

14. necmifidan

necmifidan Necmi FİDAN

Sevgili SİNAN arkadaşım.( lüfere amma işkence yapmışsınız )sözlerinizi okuyunca bunu şaka olarak anlamıştım.Ama daha sonraki yorumunuzu okuyunca bunun şaka değilde beni yalancılıkla suçladığınız fotoshop sözü bende şoketkisi yaratmıştır.
    Daha önce üye olduğum diğer amatör balıkçı sitelerinde paylaştığım raporlar tamamen sürdürebilir avcılık ve yeni başlayan amatör balıkçı arkadaşlara bilgi paylaşımı amaçlıdır.Yakın zamanda üye olduğum BALIK AVI.NET de paylaştığım DUMBADA DUMBADA raporuda bu söylediklerimin kanıtıdır.Beni yakından tanıyan herkes benim ne şekilde balık tuttuğumu ve özellikle yeni başlayan arkadaşlara nasıl yardım ettiğimi bilirler.

Sizin suçladığınız gibi ....
    1.Lüfere işkence yapmak ..benim gibi bir insana en ağır bir suçlamadır.
    2.O lüfer tamamen yasal olan 6 iğneli kıbrıs takımıyla yakalanmıştır.Yakalandıktan sonra işyerimde anı olarak fotosu çekilmiştir.
    3.Beni yalancılıkla suçladığınız gibi fotoshop değildir.

4.Bu rapor kendimi göstermek amacıyla yazılmamıştır.Sadece amatör balıkçı arkadaşlarında başlarına geldiğinde şaşırmamaları için yazılmıştır.Ve sonucunda birçok katılımcı kendi bilgilerini paylaşmıştır.Bunlardan bende bilimsel bilgilerden payımı almışımdır.
    5.Sayın SİNAN bey bu rapor kıtlık raporu değildir.Seviyeli ve dost arkadaşların olduğuna inandığım BALIK AVI .net bir paylaşım sitesidir.Bende bu sitenin üyesi olduğum için bu ilginç olayı bilgi amaçlı paylaştım.Yalancılıkla ve işkenceci olarak suçladığınız beni daha yakından tanımak isterseniz amatör balıkçılığın sürdürebilirliğini yaşatmak için neler yaptığımı görmek isterseniz Geogle de Necmi Fidan KIYI BALIKÇISI yazmanız yeterli olacaktır.SAYGILARIMLA

15. GOZTEPELI

GOZTEPELI SINAN

Necmi Kardesim
    Sizin ne kadar sakaci biri oldugunuzun yaz raporunuzdaki plaj guzeli esprisinde farkina vardim.
    Once buda bir saka diye dusundum ama o kadar icten cevapladinizki size inanmak istiyorum.
    Sadece istanbul degil canakkale ve kuzey ege luferin bulundugu her yerde senelerce avlandim ama hic boyle burusuk olanini gormedim ve tutmadim.
    Sadece bu sekilde bir baligin hayatta kalip oltaya atlamasi doga kanunlarina aykiri diye dusunuyorum.Yani birinin yardimi olmadan kendi ihtiyaclarini giderecekmis gibi gorunmuyor.
    Bu platformda ben cok sik girip yazmasam veya raporlamasamda devamli takip
    ediyorum.
    Neler neler atanlar oluyor.Simdi hic girmeyeyim.
    Size keyifli avlar, iyi gunler dilerim

16. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    Alkol ve sigara bu hale getirmiştir.:D

17. LapinCash

LapinCash

Zaten gözlerde de var bi ayyaşlık :):D:)

18. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Balıkta bir tür gelişim bozukluğu var bence de.Nadir de olsa bu tür örnekler görülüyor.Doğada var olabilmesi şaşırtıcı.Bu konuyu paylaştığınız için teşekkürler Necmi abi.

19. OnurERDOGAN

OnurERDOGAN

Favori Kamış:
    surf & spining takim
    En İyi Avı:
    palamut , lufer , kirlangic
    Dayak yemiş gibi.

20. uccrow

uccrow Ugur Can

Favori Kamış:
    daiwa sam fisher procaster 2.70 m
    En İyi Avı:
    turna 95 cm
    Dün kütüphaneden aldigim sudak üzerine bir kitapta ayni durumla karsilastim. Uzun bir süredir böyle kambur sudaklarla karsilasan Alman bilim adamlari da bu konuyu arastirmislar.. Aciklamalarina göre tam olgunluguna ulasmamis yumurtadan cikan yavrularda bu tip vücut bozukluklariyla karsilasilmakta..
    Selamlar, sevgiler..