Böylse Sey Görmedim ( Elazığ,Ağın )

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında yigitt tarafından paylaşıldı.

1. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Sen adresi ver ben atlar geleyim senin misafirin olayım bak o gördüğün aynalıları nasıl toplayacağız

2. mustafa karataş

mustafa karataş mustafa

Yigit kardeşim aramıza hoş geldin Bu arada bende Elazığ Ağınlıyım Kebanda balık tutma şansım pek olmadı ama 96 senesinde 22 kg turna yakalamıştım olta ile Tatlı suda balık nasıl yakalanır pek bilmiyorum ama sitedeki bu konuda uzman arkadaşların sana yardımcı olacaklarından emınım RASTGELE

3. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    selam karakaya ve keban barajlarinda hamsiye benzer kucuk parlak balikla sazan yakalaniyor
    kucuk baligi birer santim daire seklinde kes ortasindan kancaya gecir oltanin ucunun gorunmesi cogu baliklarda ürkme sebebi ama ordaki sazanlarda degil
    oltanin ucu bosta kalinca cok cabuk takiliyor
    bahsettigin baliklar kiyiya birkac metre mesafede kuzu kuzu yuzup geciyor onunden degilmi bu olayi cok yasadim
    o civardaki sazanlar erken saatlerde yemleniyor sabah ve aksam serinliginde geri kalan gundede ya kuytu bir kösede su uzerine cikip kuzu kuzu yatiyor yada surekli hareket halinde gecip gidiyor
    ama karakaya (sonucta ayni su ) da en guzel somun ekmegini suda islatip kullanmak sadece icini degil komple
    yöredeki balikcilar pide daha iyi somunda asiri maya var kabartma tozu var kokusuna gelmiyor desede somun ekmegi ile cok sazan yakaladim
    somunu uzum buyuklugunde ve komple kancayi icine alacak sekilde armut gibi yapip atmak en iyisi (atarken hamur cok yumusaksa suya firlamasi an meselesidir dikkatli atmak lazim )
    ayrica malatya sultan suyunda sazan avlayan arkadaslar birde bahsettigim sekilde balik takmalarini tavsiye ediyorum orda buyuk baliklar hep yemlik balikla aliniyor
    sazanlar (adi sazan olsada ) cok hassas baliklardir yuz metre ileride kiyidan yuruyen kisiden ürkebilirler o yuzden sazan avina giden kisinin mumkun oldugunca sessiz olmasi ve mumkun oldugunca ayakta gezmemesi gerek
    atiitiginiz yemin dustugu zeminden emin olmak icin her defasinda degisik degisik mesafelere atin ayni noktadan cesitli aci ve mesafeleri deneyin vurus aldiginiz yeri iyi kestirin gozunuze ve sonraki atislarinizi ayni noktaya indirmeye calisin
    keban ve karakaya suyu o kadar berrakki baliklar su icerisinden kiyida dolasanlarin farkina vardigindan mumkun oldugunca sudan uzak bi yerde oturun
    eger bunlari yaptiginiz halde halen vurus alamiyorsaniz bu sefer kullandiginiz kanca misina ve baglama seklinizde hata vardir
    turkiyede bircok balikci bir oltaya 4 ila 6 arasinda kanca bagliyor oysa isterse 20 baglasin cekecegi balik bir tanedir o yuzden tekli kanca kullanmakta fayda var
    coklu kancalarda misina dibe gidene kadar kendi etrafinda dondugu icin dolasiyor
    denizde kullanilan bir tur kursun var bu kursunun özelligi en alta baglanan kursun ve ona tam denk gelecek mesafede yukari kanca baglanmasi ve solucanli kanca kursundaki gözenege takililmasi bunda amac atarken tek kursun gibi atilmasi hizla su dibine inan bu kursun yerle temas ettigi anda takilan kancayi birakmasi ve dolasma olayinin olmamasi bilmiyorum bu tip kursunlar varmi tr de sizlere resimli olarak anlatmak isterdim ama malesef eklenti yapamiyorum sorun bendemi yoksa bu sitede yeni olmamdanmi

4. estergon44

estergon44 fatih

Favori Kamış:
    kamış olta
    En İyi Avı:
    4.6 kg aynalı sazan
    haşim verdiğin bilgiler oldukça doğru.işin aslı bende keban tarafına gitmek istiyordum.arkadaşın bu ifadeleri beni biraz daha meraklandırdı.ama söylediğin tespitlerinde kesinlikle haklısın.özellikle ses ve kıyıda dolaşma hususunda.neyse malatyaya geldiğin zaman inş beraber geçeriz keban tarafına.selamlar toprağım...

5. DDE

DDE Hasim GÜRBÜZ

Favori Kamış:
    hangi birini yazayimki :))
    tamam fatih mutlaka sana ulasacagim geldigimde
    bugun malzemeligime gittim iki tane sazan oltam daha üzerlerinde etiketleri ile duruyor insallah onlari orda suyla bulusturacagim cunku sazan avina gitmek burda pek nasip olmadi bana gerek zaman gerekse arkadas yönunden
    burda genelde alabalik turna sudak tipi baliklara gidiyliyor ama sazancilar da yok degil ama bana denk gelmedi bi turk arkadas
    ama malatyada karakayada sultansuyunda sayisiz sazan avladim
    özellikle karakaya da cok guzel av yerleri biliyorum
    ama fatih malatyada bi akrabam var kendisi berber ve her hafta sonu gider baliga ve inan takilmani tavsiye ederim adam tam sazan avcisi bazi taktikler gösterdi hadi canim sende dedim ama utandirdi her defasinda beni cektigi sazanlarla

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    10 gün bir yerde olta salla hiç bir sazan oltaya bakmasın gerçekten kötü bir durum sağlık olsun seneye gittiğinde gümüş veya küçük kaya balıklarını elinle ikiye bölüp dikkat et bıçakla değil elinle yani tırnağınla ezerek böleceksin iğnene takarsın ve kurşunsuz oltana takıp ileri atabildiğin kadar atarsın ;)

7. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Slm. Öncelikle hoşgeldiniz. Bende Elazığda yaşıyor ve Keban barajında av yapıyorum. Hamur , solucan ve çekirgeden verim alıyorum. Tavuk ciğerini hiç denemedim. Ancak bölgede sigara jelatinini mantarlı oltaya takarak bile yakalıyorum ( av sırasında yem erken bittiğinde). Hamuru yaylı takım ile kullanıyorum ve sonuç yine iyi. Bana bu balık sevgisini aşılayan ustam diyebileceğim kişinin bir sözü vardı, ''görünen balıkdan hayır gelmez'' derdi hep.Bununda sebebi burdaki sazanlar sadece yumurta bırakmak için kenara yaklaşıyor. Hepimiz biliriz ki yumurtlamadan önce balıklar belli bir süre beslenmeyi bırakıyolar. Yumurtalarını dökdükten bir süre sonra tam tersi olur ve yoğun bir şekilde beslenmeye başlarlar. Ancak yumurtayı dökünce kıyıdan uzaklaşdığı için bulunması zor olur. Elazığın havasındanmıdır suyundanmıdır bilmem ama burdaki sazanları kışın tutsanız bile içlerinden yumurta çıkıyor. Av yaptığım bölgeyi söylemekdede yarar görüyorum, Çemişgezek feribot iskelesi civarıdır av bölgem. SİZE TAVSİYEM EĞER BÖLGEDE ÇOK SAYIDA BALIK GÖRÜYORSANIZ VE BU BALIKLARIN YUMURTA BIRAKMAK İÇİN KIYIYA GELDİĞİNİ DÜŞÜNÜRSEK, BÖLGEDE, BU YUMURTALARIN CAZİBESİNE DAYANAMAYIP GELEN İNCİ VE CANER BALIKLARI OLMASI ÇOK BÜYÜK BİR İHTİMALDİR. KAŞIK İLE ATÇEK YAPMANI KESİNLİKLE ÖNERİRİM. Rastgelsin. ;)

8. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    yumurta dökme döneminde balık avcılığı kesinlikle yasaktır ;)

9. sergerde

sergerde rastgelsin hacı

Favori Kamış:
    söğüt dalı
    Benim söylemek istediğim, Elazığ Keban Barajındaki aynalı sazanlar hangi mevsimde tutarsanız tutun içlerinde yumurtaları oluyor. Bu sazanlarda yumurta bırakmak için kenara gelmişse eğer bu yumurtalar ile beslenen inci balıkları ve dolayısı ile dev caner lerde gelecekdir. Benim hedef gösterdiğim balık caner dir. Zaten mesajımda da kaşık ile atçek yapılmasını tavsiye ediyorum, yeterince açık ;) .. Hangi ay yada hangi mevsim olursa olsun, YASAK BİTMİŞ OLSA BİLE yumurta bırakan balıkları tutmak etik değildir ve tutulmamalıdır. Canerler ise yumurtalarını kar sularının erimeye başladığı nisan , mayıs ve haziran ayında bıraktığından bu mevsimde yumurtası olma ihtimali çok azdır.

Son düzenleme: 14 Ekim 2008
  10. gakgos23

gakgos23 Halit erben

yiğit kardeşim bende ağınlıyım şenpınar bizim oralarda balık pek yeme alışkın değildir ama orada en verim alacağın yem çekirgedir.genelde ama hava sıcaklığının etkisini göz önünde bulundur bence iyi yemle gümüş balığı iş yapar gümüşü fileto kes kancalara bağla rast gelsin hemşehrim