Ben bu balığın belgeselini izlemiştim chasse&peche kanalında adamlar oltayla çok rahat bir şekilde tutuyorlardı...........
niyeeee.. olsada yakalasak, iyi olmaz mı? böyle balıklar yakalayabilmek için türkiyeden 1000 lerce dolar harcayıp yurt dışına gidenler var.gidemeyenler de resimlerle avunuyor.. keşke olsaydı...
bence de Tolkien in de bize gösterdigi gibi bu büyük bir ihtimalle,ne demek büyük bir ihtimalle, bu turna baliginin bir cinsi. ama bizim sularimizda bulunmamasini bir talihsizlik olarak niteliyorum. Keske bizim sularimizda da böyle yaratiklar bulunsaydi da avlama imkanimiz olsaydi.
chasse&peche deyince aklıma geldi.. İzleyeniniz var mı bilimiyorum ama Cuma akşamları NTV'de 21.45 de çok güzel bir belgesel var arkadaşlar. Kaçırmayın derim. Keyifle izliyorum... Daha önce bazı bölümlerini izlemiş olsam bile yine de keyif veriyor. Kaçırmayın bence... Zaten belgesel kıtlığı var...
Biraz ürkütücü bir balık haklısınız ama yinede bir balık cinsi değerini bilmek lazım rastgele saygılar.
sevimli sey hım belli herhalindent atlı su şeysi. neysi ne bilim lake yazıyo alligator deyo. annadıgım kadarıyla timsahlarla aşık atmak için kendisini geliştirmiş bir balık arkadas. tutmak için ne kullandılar acaba. Timsah yavrusu falan mı?
direk resimde yazan ismine göre bir çeviri yaparsak balığın adı şu şekilde çıkıyor; ALLIGATOR GAR = TİMSAH ZARGANASI.