Vedat usta; herhalde abarttım, mübalağa yaptım sandınız. Madyayı kırmayı bırakın, tek yumruğu 5 ton basıyor bunun. Siz hayal sınırlarınızı zorlamayın. Alıntı yaptığınız mesajda Linkini sunduğum videoyu seyredin ve "Mantis shrimp" şeklinde görsel ve video ararsanız madyadan daha sert salyangozları un ufak ettiğini görebilirsiniz. Bu eklem bacaklıların içinde kıskaçlarını "lazer tüfeği" gibi kullananlar bile var. Bazen gözler her şeyi göremeyebilir ve gözlemler eksik kalabilir
Tadına bakmadığın canlı olmadığını biliyoruz Aytekin abi geçenlere canım kubağayı afiyetle yemiş idin
Yakup hocan siz bu kadar bilgiyi nasıl aklınızda tutuyorsunuz Birde Aytekin abi keşke alsaydın belki güzel yem olur.
Değerli bilgiler için teşekkürler adaşım. Bazı günler özel mesajıma sorular geliyor. Tabi esas muhatap sizin olduğunuzu ve isim benzerliğinden bu hataların yapıldığını hemen anlayıp, arkadaşları size yönlendiriyorum İyiki varsınız, iyiki sizi tanımışız. Bu arada madem ki canlının türü ve özellikleri açıklanmış ben de yorum yapayım. Yahu o kadar yiyecek varken bu börtü böcekleri nasıl yemek istiyorsunuz hayret Herşeyden önce o uzun bacaklarından kaybediyor
. Yakup Hocam merhaba ikinci videoda sadece bir tane ahtopot var, Benim algılamadığım bir şey varmıydı acaba? "Amazing Mimic Octopus vs Mantis Shrimp Battle" başlıklı olan video
. Ara ara baktığım için atlamışım demekki. tekrar bakıyorum şimdi. Evet seyrettim 04:15~04:27 arası ahtapotu kovalıyor.
Deniz salyangozunu kırabiliyorsa, madyayı her türlü paramparça eder. Deniz salyangozunun kabuğu, madyadan daha serttir (bizzat kendim denedim ve test ettim.) Bize bir türü daha öğrettiğinden dolayı Yakup hocama teşekkürler, ellerine sağlık.
bu böceği madya icin ağ atan balıkçıların ağı denize atmadan önce ağ üzerine taktıklarını görmüştüm. ayrıca izmir sahillerinde sıkça rastladığımız bu böcek malesef denizatının en büyük hasmıymış.ismini bilmiyordum sayenizde fikir sahibi oldum tşkkrlr hocam.
Yakup abi asıl tad o bürtü böceklerde siz hiç güveçte karides veya karides salatası yedinizmi Kerevit,istakoz ve yengeci hiç saymıyorum bile
gökova körfezinde bunlardan çok çıkar...balıkçılar deli karides der ve hepsi geri bırakılır...tadı berbattır...değil 8 tl 8 kuruş etmez...genellikle yengeçle beslenirler...kollarını inanılmaz bir hızla yengece vurup sersemletirler sonrada yerler...
Dün Youtube'de videosunu başka bir izledim , Koca Ahtapotu kovalıyordu. Bu konuyu bulamam diye linkini kaydetmemiştim. Ama bulursam buraya eklerim.
muhteşem bir açıklama ve öyle kelimeler seçmişsiniz ki son cümlenizde adeta gülmekten geberdim Acayip güçlü bir boksördür... tek yumrukta madyayı kırar, yengeci toz bulutuna çevirir... güzeldi sağolun