Bu gün çok süper Aynalılar yakaladık

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında stres_yapma tarafından paylaşıldı.

1. okyar5

okyar5 okyar kahraman

Favori Kamış:
    D.A.M ve Remixon kamış
    En İyi Avı:
    120 cm yayın ve 45 cm dağ alabalığı
    nuri abi resimler harika. sazan sezonunu ben de açıyorum en kısa zamanda raporlarım inşallah..

2. stres_yapma

stres_yapma MURAT

Favori Kamış:
    Şamandralı olta
    En İyi Avı:
    Aynalı sazan 6,350 kg. lık. Gökkuşağı alabalığı 2,900 kg.lık.
    Teşekkürler ;evet heyecan bol idi haftaya iftarı göl başında açarız gibime geliyor :)

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar. Olan-biten ne varsa, sağ olsun canım biraderim Murat anlatmış. Fazladan kayda değer bir durum yok ancak, son fotodaki Bıldırcın yavrusunun hikâyesini aktarmak isterim:;)

Bu foto düne ait değil. Bundan yaklaşık 2 ay önce yine bir Kuzgun -rakım 2200 mt- seferimizde suyun içerisinde bulduğum bir bıldırcın yavrusudur. O gün gece yağmur yağmıştı ve taa öğlen saatlerine değin hava kapalı ve soğuktu. Gökkuşağı alabalığının sevdiği bir ortamdı ancak, ne gelen vardı- ne giden. Oltam suda etrafıma bakınırken, kıyıya 1 metre mesafede, yaklaşık 20 mt uzağımda, anlık bir zaman diliminde bir hareketlilik gözüme çarptı. Göl yüzeyi oldukça durgun, hiçbir hareket yok. Küçük balıklar kıyıda oynaşıyor diye düşünmeye fırsat kalmadan onu gördüm suyun içerisinde. Oltayı bırakıp, fotoğraf makinesini kaptığım gibi oraya yöneldim. :eek:

Çırpınarak kıyıya ulaşmaya çalışıyor, ancak, üşüme ve yorgunluktan yeterli enerjiyi kendinde bulamıyordu. Ard-arda cılız ince sesiyle, ciyaklamalarıyla adeta yardım ister gibiydi. Beni görünce daha bir cesaretlendiğini fark ettim.
    Birkaç resmini çektim. Suyun içerisinde ve kıyıdaki resimleri gerçekten trajik görüntülerdi. Tam zamanında kıyıya almışım zira yere bıraktım ayakta duramadan sendeleyip-çöktü ve titriyor.:eek: :(

Benim ellerim de çok daha öncesinden zaten üşümüş olduğundan, bir müddet koynumda ısıtmaya çalıştım. (Bir keresinde de Erdem’in üşüyen ayaklarını elbiselerimin altından karnıma dayayarak ısıtmış ve soğuktan ağlamak üzereyken ayakları karnımda, kahkahalarla gülme krizine sokmuştum.:D :p ) Bunun pek işe yaramadığını fark edince, Murat’a gelmesi için seslendim. Bıldırcın yavrusunu avuçlarının içerisinde tutarak ısıttı. Bir müddet sonra tüylerinin de kuruduğunu ve daha bir hareketlendiğini görünce, kıyıdan uzakta ona yuva olabilecek emin bir sığınak aradık. Bulduğumuz bir çalılığın altına bırakarak yaşaması için dua ettik.:) ;)

Resimdeki hali, bıldırcın yavrumuzun yuvaya bırakılmadan önceki son halidir. Bu olayı da bir nevi limit altı/küçük balıkları geri salma gibi düşündüğümden konuya ekledim.

Tekrar teşekkürler. Sevgiyle kalın, hoşça kalın...:)

4. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler,rastgelsin.

5. jq3800

jq3800 mithat

Favori Kamış:
    fındık çubuğu :)
    En İyi Avı:
    ???
    murat abi tebrik edeirm 50 vuruş harika bi sayı çok zevkli bi gün olduğu ortada inşallah o istediğin trofelerden almak nasip olur abi şöyle 15 kg ne güzel olur dimi abi inşallah allah nasip eder hepimize öyle balıklar abi saygılarımla şansın bol kısmetin daim olsun abi