Dayısı yaptığına göre yasak olmadan önce yapmıştır. Şu an küspeli oltada yasak. O tür pareketeler yayın ve turna için atılır. Ama şimdi yaasak olduğunu nasılsa herkes biliyor.
Tomahawk füzesiyle atış aypıyorlardı, sizce ne balığı yakalanır denseydi... Cevabınız yine "deneyip görmek lazım" mı olurdu ))
kardeş bu teknik yayın avıda kullanulır ve ismıde askın denir aslında hamsi yerine kucuk sazan kulanılır genelde ege bölgesinde meşurdur
Evde tomahawk varsa dikkat ergonokoncu diye alırlar Ben böyle bir teknik bulduğumu hiç hatırlamıyorum
Sevgili Ogretmenim , merhaba, Konuya bu cevabi yazan arkadas uzun zamandir buralara ugramaz oldu.Kendisini buralardan tanidigim kadariyla buyuk bir kayip sayilmaz... Sanirim Mersin baligindan kasti baska bir oltayla karistiriyor olmasindandir. Buyuk bir ihtimalle sizinde bilebileceginiz gibi eskiden mersin baliklari irmagin denize dokulen kisimlarindan irmaga girereken bu irmak agizlarina ismini simdi hatirlayamadigim ilginc bir olta gererlerdi.Kisaca misinanin uzarine kalin ignelerin kosteksiz baglandigi bu oltayi ve kullanisini sahsen gormedim. Ancak anlatilanlardan algiladigim agin mantar yakasi kursun yakasi gibi bir duzenegin uzerine mantarla kursun yakasi arasina mersin baliginin arasindan gecemiyecegi mesafelerde bu igneli misinalar baglaniyor.Suruler halinde giren mersin baliklarida bu misina araliklarindan gecmeye calsirken govdelerine giren bu ignelere yakalaniyor. Oldukca insafsiz ve ilkel bir balikcilik ornegi olan bu takim yarattigi kiyim neticesinde mersin baliginin geldigi durum ortadadir.Bugun avlanilmasi cok gec bir kararla da olsa yasaklanmis bu balik yasam mucadelesi vermektedir. Sizinde icinde bulundugunuzMersin baliginin tekrardan sularimizda eski gucuyle var olabilmesine yonelik bilimsel calismalarin basarili olabilmesi en buyuk dilgimdir. Umarim bir daha kendi bindigimiz dali bu kadar ilkelce kesme cehaletine dusmeyiz. Saygi ve sevgilerimle.
Sevgili Alp içinde bulunduğumuz yöreye ait, bizzat gördüğüm, kayın pederimin kullandığı, üstelik başkan yardımcısı olduğum bir derneğin konusunu oluşturan bir av aracı olmasına rağmen arkadaşın ifadesinden karmığı kastettiğini hiç düşünmedim. Uyandım, bana günaydın Bu konuda ders notumdan bir bölümü aşağıya aktarıyorum. Saygı ve selamlar. -*-