Bugün sert Kareyelde oltamıza gelen Baba Torik. 3 Ekim 2011 Sivrice

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında orhan kucukbicmen tarafından paylaşıldı.

1. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Burak kardeş, sana kalpten çok şeyler yazmak istiyorum,:) :) :)
    görüşmeyeli epey oldu, artık sen bir ara fırsatını bul, seni Sivrice'de bekliyoruz,:) :) :) eğer ben İstanbul'a gelirsem mutlaka bizim kardeşlerimizide alıp hep beraber bir Kumkapı yaparız, Tahir ve Cahit kardeşlerimizin kulakları çınlıyordur, sevgiler selamlar hoşçakal benim canım kardeşim.:) :) :)

2. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    :) :) :) o zaman sana da rastgelsin Selim kardeşim, inşallah izine Türkiye'ye gelirsen seni Çanakkale, Assos Sivrice'ye bekleriz, selamlar sevgiler hoşçakal.:) :) :)

3. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Okan kardeşim, bu güzel övgülerin için sonsuz teşekkürler,:) inşallah sizlere de rast gelir,:) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

4. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    İnşallah bir an evvel tekneni alır burada beraber antreman yaparız, benden istediğin bilgiler varsa bildiğim kadarı ile vermeye hazırım sevgiler hoşçakal.:) :) :)

5. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Harun kardeşim sende şimdiden hazırlıklara başla valla bende ilk başta bir bahçe aldım sonra içersine bir ev yaptırdım , bence yavaş yavaş başlamalısın, belki bana komşu olursun sevgiler hoşçakal.:) :) :)

6. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Atilla inşallah okulunu bitirip buraya geşirsin bizde Conta kaptan ile seni balığa çıkartırız, sana burada küçük bir kurs veririz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

7. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Bu güzel yorumların için çok teşekkürler sevgili Erhan kardeşim, bende balıkçı kardeşlerime biraz faydalı olduğum için çok mutlu oluyorum, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

8. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler Hasan kardeşim, torik avları benim balıkçılık hayatımda en önemli yere sahiptir, artık torik avı üzerine bir kitap yazma zamanım geldi, hazırlıkları yapmaya başladım, Ankara'daki arkadaşlarımıza başta Kamil Üçok kardeşim olmak üzere hepsine selamlar sevgiler, hoşçakal.:) :) :)

9. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Volkan kırılmak aklıma bile gelmedi,:) ben çabuçak kırılmam küçük şeylerden insanlar dostlarını kaybetmemeli, seni de Sivrice'ye bekleriz,:):):) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

10. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Çok teşekkürler sevgili Hüseyin kardeşim, ben lekardayı çok severim ama yapmasını beceremem nedeni ise burada o işi yapan çok değerli bir dostum var, kendileri Beyoğlu balık pazarında Tunç balıkçılığın sahibi Tuncer abim, kardeşide çok sevgili Şener albayım Liman otel restorant Sokakağzında onların yerleri işte onlara veriyorum tpriği bana lekarda olarak geliyor, bu sene daha vermedim inşallah verirsem senin de hakkını ayırırım,:) :) :)
    Ben denizde olmak ve balık avlamak kadar da akşamları dostlarımla beraber balık sofralarını çok severim, hergün balık yesem bıkmam ama az yerim, seni de güzel Sivrice'mize bekleriz, sevgiler hoşçakal.:) :) :)

11. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Orhan Ağabey,

arkadaki piyanoyu kim çalıyor? Bu güzel sofraya ince bir Müzeyyen Abla da ne gider değil mi yahu!

:D

12. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.

Sevgili Kerem kardeşim, hanım arada sırada çalar, çocuklar da bize geldiklerinde çalıyorlar,:) ama seni her zaman bu pionanın başında görmek isteriz, Müzeyyen ablada gider Münür Nurettin Selçuk ağabeyimizden dönülmez akşamın ufkundayımda güzel gider,:) :) :)
    inşallah siz sevgili kardeşlerimi burada görmeyi çok isterim,:) sevgiler hoşçakal.:) :) :)

13. orhan kucukbicmen

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Çok teşekkürler sevgili Barbaros kardşim, inşallah sana da rast gelir, Çanakkale de olmak ve balık avlamak gerçekten çok büyük bir şans, burada 15. senemi geçiriyorum, teknem ile vaktim olduğu taktirde hergün balığa çıkarım, en çok sevdiğim avlarımın arasında sırtı ile Torik yakalamak gelir, ilk vuruş anı insanın kalbini durduracakmış gibi olur, bu heyecanı 15 sene evvel nasıl yaşadıysam şimdide aynı heyacanı belkide daha zevklisini yaşamaktayım, sırtı ile Torik avlamak gerçekten çok ince bir iş, burada toriğin dolaştığı yerleri bilip bu yerlerde dolaşırken balık her an vuracakmış gibi ön hazırlıklarını yaparsın ve pür dikkat bu vuruşu beklersin, tabi bu andaki değişik aksiyonlar çok önemli bazen kısa kısa zig zaglar bazen biraz daha büyük zig zaglar, bazen biraz hız kesip bazen de biraz hızlanıp toriğin dikkatini çekecek aksiyonlarıda katmak gerekir, bu arada bu avı gerçekleştirirken teknede yalnız olmayı her zaman tercih ederim zira bu avda çok konsantre olmak çok önemli, sadece her an toriği düşünerek vereceğn ani bir kararlarla bir elin dümen ve gazda diğer elinde takımda, torikte denizde işte her şeyin bir anda buluşması ve o muhteşem an toriğin oltaya vurması,:) :) :) Toriğin sahteye vuruşu sahteyi kapması üç türlü olur.
    1-Sahtenin arka kısmından,
    2-Sahtenin yüzüş istikametinin karşısından,
    3-Sahteyi yan taraftan alması,

Birincisi Torik sahteyi arkadan kapar bu vuruş normal sertliktedir ve takım geriye doğru yaylanır, bundan sonra biraz mücadele eder ve teknenin üzerine kendi kendine gelmeye başlar tekneye yaklaştıkça biraz mücadeleye girer ve fazla zorlamaz.

İkinci vuruş, torik sahteye karşı yüzerken vurur işte bu vuruş ile sanki takım bir şeye takılmış hissini verir ilk başta devamlı misina ister, sonra balığı biraz tartarak, ufak afak bırakarak balığı sakinleştirmeye çalışırsın, bu arada balığın bir sağa bir sola kafa attığını tasmadan kurtulmak isteyen bir köpek gibi geriye çektiğini hissedersin bu hallerde eğer yakalan torik çok büyükse hiç acele etmeden onunla bir müddet oynamak zorunda kalırsın ve tekneye yavaş yavaş yaklaştırırsın, sıra toriği tekneye almaya kalmıştır torik tekneye yaklaştıkça delirmeye başlar çok sert hareketler yapıp oltadan kurtulmak ister bu arada mutlaka toriği doğrultarak tekneye doğru düz gelecek şekilde balığa dönme fırsatını vermeden çekerek ilk anda toriğın kafasını suyun üzerine çıkartırsın, artık toriğin kafası suyun üzerindedir,eğer bunu başarabilirsen toriğin kafası suyun üzerinde ise torik inaılmaz bir şekilde şoka girer hiç kımıldamadan şaşkın bir vaziyette bekler bundan sonrası çok kolaydır, bir kepçe veya solungaçlarından bağlantı yerinden sıkıca tutup tekneye alırsın.

Üçüncü vuruşu ise, torik bazen yandan kapar işte o zaman tantana başlar bu gibi hallerde bir saatten fazla bir zaman torikler mücadele etmişliğim vardır, ilk vuruş anı çok set olur sonra bir türlü sakinleşmez devamlı yol ister bir ara durur ve bu sefer ters tarafa doğru fişekler boyle devamlı torikle uğraşırsın torik artık yorulmuştur deyip tekneye doğru yaklaştırırsın fakat bu sefer tekrar teknenin yanından fişekler bir türlü tekneye yanaştıramazsın en zorda toriğin sahteyi yandan almasıdır:)

Bu arada aklıma gelmişken söyleyeyim torik avı hedef bir avdır, bu ava mutlaka hazırlık yapıp öyle denize açılınır, ilk başta toriğin en sevdiği sahteyi kendinin de en inandığın sahteyi takarsın sonra ön misina bağlarsın yani bedenin uzunluğu 7 kulaçtır kalınlığı ise 0.50 dir, bu misinanın çekeri ise 30 kg.dır, bu av için her şey özel hazırlanır bu avı yaparken başka balık düşünülmez kafanda sadece torik vardır, hayalinde ise 7 kg Torik yani Toriklerin en büyüğü olan Piçuta.:) :) :)

Sevgili Barbaros kardeşim Bu güzel Sivrice sabahında Torik avı sohbeti sana rast geldi,:) inşallah senin de güzel torikler avlamanı dilerim, sevgiler hoşçakal.:) :) :)