Bence de tatlısu kefali. Ayrıca büyük kefal ama resimdeki kadar da büyük değil bence , şişe geride balık ilerde haliyle biraz büyük görünüyor. (Dostum kızmıyosun değil mi ) Ama gerçekten güzel balık,afiyet olsun.
Evet tatlı su kefali. Ve bir tatlı su kefali için gerçekten çok büyük bir boy, bu kadar büyüyebildiklerini bilmiyordum.
arkadaşlar kefalide nerden çıkardınız ya. bu balık kesinlikle sazan.adi sazan denilen cins. yuvacıkta kefal yok. her gün gittiğim yer orası.
bence ne sazan nede kefal baksanıza ağzı oldukça geniş. ayrıca sahte balık ile tutulmuş bildiğim kadarıyla bu iki balıkta böyle bir yemi yemez. balık ne diye sorarsanız işte onuda ben bilmiyorum
Arkadaslar resimde gordugunuz balik tatlisu kefalidir. Bu balik meps ile tutulmus. Hatta meps beyaz uzerine kirmizi beneklidir. Fotografa biraz dikkatli bakarsaniz gorursunuz.
bu resimdeki balığın büyümüş hali. kimiside çay balığı diyor. ben bunu ıspatlarım. aksini idda eden yuvacık barajına gelsin istediği an.
tatlı su kefalinin resmi fikir yürütmenize yardımcı olur.. Tatlı Su Kefali, Sazan balığının akrabasıdır. Cyprinide familyasındandır. Bilimsel adı Leuciscus Cephalus’dur. Ülkemizdeki tüm tatlı sularda bulunabilir. Şeklen denizlerdeki Kefal’i andırır. Ancak Deniz Kefal’inde iki sırt yüzgeci bulunduğu halde, Tatlı Su Kefal’inde Cyprine familyasının özelliği olarak sırtında bir adet sırt yüzgeci bulunur. Sırtı esmer, kısmen yeşilimtırak, yan ve karın tarafı parlak beyaz renktedir. Kafası irice, ağzı ufak, gözleri normal büyüklüktedir. Ağzında sadece kadife dişleri bulunmaktadır. Alt yüzgeçleri kırmızı renktedir. Bazı yörelerde Kasna (Gasma), Gölgeci, Ekmekci ve Ot Balığı olarak adlandırılır. Üremeleri ülkemizde Nisan ayında başlar, bazı bölgelerde Haziran ayının sonlarına kadar devam eder. Dişisi 20.000 – 60.000 arası yumurta bırakabilir. Ortalama 10 sene yaşadıkları ve 60 - 70 cm. boy ve 8 kilo ağırlığa eriştikleri gözlemlenmiştir. Amatör balıkçılar tarafından genelde 1 – 1,5 kg. nadiren 2 kg’mın üzerinde yakalandığı bilinmektedir. alıntı:http://www.amobed.org/pages.php?cID=4_26_44
balıkların kafa yapıları çok farklı. kefalin kafa ve ağzı küçük. sazanınsa (cağlamada denir) kafası vücudunun nerdeyse 3te 1 i kadar büyük.balığı yakalayan arkadaş ta yokki yorumunu okuyalım