Bursa Team Turna raporu....(21.04.2007)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında adrenalin tarafından paylaşıldı.

1. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    genelde olta bazen zıpkın
    En İyi Avı:
    Sazan 4,5 Kilo-Turna 4 Kilo
    Bursa Team Turna avı..

Cuma gecesi 01:00 de Tirilye de ,kayalıklarda oturuyor denizin üzerinde ışıldayan fosforlu şamandıramın suyun derinliklerinde kaybolduğunu hayal ediyordum. Hayal etmeye başlamıştım çünkü neredeyse 30 balıkçı saatler süren bekleyiş sonrası sadece 1 adet eşkina alabilmişti. Evet sabırlıydım ama bir yere kadar…. Deniz avındaki umutlarımı suların derinliklerinde bırakıp. Yeni umutlara TATLI suya :) Turna avına hazırlamaya başlamıştım kendimi. Cuma akşamı son anda verdiğimiz bir kararla Refikhan ve ben Uluabat gölüne Turna ya gitmeye karar vermiştik çünkü:rolleyes:
    Eve vardığımda gece saat 02:00 ' ydi. Yatıp kalkmam bir oldu çünkü Erhan’la saat 06:00 'da buluşacaktık . 3 saatlik düzensiz bir uyku sonrasında motorla Erhan ın evine doğru yola koyuldum. Erhan'ın belkide en sevdiğim yönü benimle çok benzerlik gösteren ,hemen suyun kenarına varma ve oltaları suya bırakma isteği (GAZI) :p Ve öyle yaptık O ‘nun arabaya atladık ve doğru Uluabat' a..... Yaklaşık 30 dakikalık bir yolculuk sonrası….

Uluabat ta “Avlağımızdaydık artık” !!!!! Hangi avlak mı…...

Geçen hafta hem Cumartesi hemde Pazar günü yüzlerce at çek yapmamıza , yemek kaşıklarımız hariç yanımızdaki her türlü kaşık ve silikonu denememize rağmen tek bir balık bile alamadığımız avlağımızda...:D

Geçen haftaki kötü deneyimimizden olsa gerek pek bir ürkek atışlarımız :confused: ama bir o kadarda ümit dolu:rolleyes: Derken Erhan ben bi turlayıp geleyim dedi avlaktan uzaklaştı. Harbiden de TUR lamıştı evet elinde güzel bir TURnayla geri döndü.

Bana şöyle tuttum böyle tuttum diye anlatırken bende silikonumu atıp çekiyordum sürekli. Gıptayla Erhan ı dinlerken benim silikon takıldı. Evet takıldı ama …..nereye.Turna ya !!!. Balık öyle bir görüntü verdiki suda sormayın. Mest etti bizi. Erhan koşup kepçeyi getirene kadar bende kıyıya kadar getirmiştim balığı. Çok büyük değildi gelen Turna (43 cm) ama boyundan büyük direndi doğrusu:

Son düzenleme: 24 Nisan 2007
  2. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Bursa Team Raporu devamı

Bir süre daha at çek at çek tık yok. Erhan ın daha önce Turladığı bölgeyi taramaya karar verdik. Orda Bir baba ve oğluyla karşılaştık. Ben Çocuğa nasıl bir amatör balıkçı olması gerektiği ile ilgili bilgiler verirken birden….

Erhan ‘ın : Necati Geldi demesiyle irkildim.

Erhan’a kepçe mi kameramı diye sorduğumda ?

1-2 saniyelik bekleyiş sonrası :confused: :confused: “ KAMERA” dedi :cool:

Ve hemen fotoğraf makinemi çıkarıp elimden geldiğince 51 cm lik bu Turna nın yakalanışını görüntülemeye çalıştım.
    Ordaki Baba ve oğlunun yardımlarıyla böyle bir görüntü çıktı ortaya işte videosu :

http://www.youtube.com/watch?v=SFW0eZUE4gQ

[​IMG] [​IMG]

Son düzenleme: 24 Nisan 2007
  3. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Daha sonra avlağımıza geri döndük. Ben Cuma gecesinin eşkina yorgunluğuyla tam uykuya dalmıştım ki. Canlı yemle avlanan başka bir grubun bağırışlarına uyandım.

Bağırıyorlardı….

Kepçe……

Ve bağırmaktada haklıydılar Çünkü gerçekten oldukça iri bir Turna yakalamışlardı. Nerden mi biliyorum iri olduğunu. Balık öyle bir görüntü verdi ki suyun üzerinde,şapırtıyla beraber misinayı kopardı ve ortadan kayboldu. Sanırım 75 ila 85 cm arasıydı.
    Tabi bunu gören ben hemen uykudan vazgeçip canlı yemle denemelerime başladım. Ama nafile. Derken Erhan bir Turna daha aldı.Oldukça ufaktı ölçtük hemen 38 cm.Doğru suya iade buda videosu:

http://www.youtube.com/watch?v=QyBg9vdOXLM

Toplamda 43 -49 ve 51 cmlik 3 Turna yakaladık. Ama bu av esnasında her ikimizinde en çok keyif aldığı sahne küçük Turna nın suyun derinliklerinde kaybolmasıydı.

Sevgi ve saygılarımızla.
    Bursa Team adına Necati ve Erhan

4. ahmetcem

ahmetcem Cem

Favori Kamış:
    el,parmak,diş :)
    En İyi Avı:
    Ben ne yakalamıştım ya ?
    çok güzel bir av olmuş paylaşım için teşekkürler :)

5. afet

afet

Necati gene yaptın yapacağını, işler yoğun bir yere kıpırdayamıyorum dedikçe, misilleme yapıyorsun kardeş, ;)
    Güzel av emeğinize sağlık, Allah daha iyilerini nasip etsin, afiyetle, :)

6. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Ali abi sana layık olmaya çalışıyoruz:eek:

7. refikhan

refikhan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak-Senatör 4,5 Kilo
    HEyyooo.... Kardeşim ağzına, diline, düşüncene en önemlisi balık arkadaşlığına sağlık.... Sende bu ava saygı, sevgi, hırs ve bilinç oldukça daha nice balıklar yakalarız. En güzeli de sen tutsanda ben tutsamda aynı hazzı veriyo.. Misinana kuvvet... Makaran düz sarsın...

8. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

tebrikler necati,bende bodrumdaydım 3 gün alabildiğim kaydadeğer bir tek iri çupra balık hala kıyılamamış belki perşembe uluabat yapacağım

9. adrenalin

adrenalin

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    Sağolasın refikhan kardeş güzel sözlerini aynen iade ediyorum sanada.Seninle iyi bir ekip olduk biz.Nice bereketli avları hep birlikte yapacağız inşallah.
    Cevat abi selamlar,sağol abi geçen haftadan sonra iyi geldi bu av doğrusu.Saygılar....

10. avcısuat

avcısuat

Favori Kamış:
    İTALYAN 4.30 3 PARÇALI KAMIŞ
    En İyi Avı:
    TURNA 4,5 KG 7,2KG AYNALI SAZAN
    bravo rastgelmiş kefninizi almişsınız gülmenizden belli

11. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

necati ,birde mollaköyü deneyelim geçen sefer buluşamadık ama ,adapazarı mollaköy göletlerinde balıklar boy olarak epey büyük raporlar öyle gösteriyor,dolaştığım sitelerde bu hafta bende canlı yem deneyeceğim

12. avcısuat

avcısuat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    siz mollaköyü nerden biliyosunuz hiç geldinizmi

13. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

maalesef daha gidemedim,avcı her merayı takip eder ,daha evvel sizden tarif istemiştim

14. avcısuat

avcısuat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    pardon ben hatırlayamadım
    özel msjlarına baktınmı

15. avcısuat

avcısuat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    geçenlerde kemal isimli arkadaş sormuştu ona tarif vermiştim ama yardımcı olabileceğim konu varsa hazırım

16. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

özelden nasıl gidilir tarif edersen sevinirim,istersen program yapıp beraber avlanabiliriz

17. refikhan

refikhan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Sudak-Senatör 4,5 Kilo

Bu arada geçen hafta niye yakalayamadığımızı geç de olsa anladım. Çünkü FENERBAHÇE yeleğimi giymemişim. YAn taraftan gelen büyük baskılara ve sataşmalara rağmen sonuç ortada. Heyt be KAnarya... Yürü kim tutar seni...

18. avcısuat

avcısuat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    eğer denk gelirsek beraber neden olmasın.tarife gelince otaban çıkışından eskişehir istikametine dönüyon ve 400 mt. sonra toyota hastenesine sola sapıyosun 200mt. sonra hastane sağında kalıyo az daha ilerliyosun ve sağ atarfta sakarya nehri üstünden geçtinmi 15 kadar gölet önünde çok basit ve yakın şu aralar çok verimli biz ya çok erken yada hava kararmasına 2 saat kala çok güzel oklama (turna )alıyoruz burda canlı yem sorunuda yok balıkçılarda satılıyor

19. avcısuat

avcısuat

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    burda balık vurduğu gün emin ol 2-3 tane şöyle bi 5 e 10 a katlıyo yetişemezsin ama vurmadımıda gölü kurutsan nafile vurmuyo

20. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

canlı yemmi ?atçeklemi ?avlanıyorsun