Çankırı kefal avım

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında ilkem07 tarafından paylaşıldı.

1. barakuda55

barakuda55 mustafa

Favori Kamış:
    remixon
    Favori Makine:
    albastaradmiral
    En İyi Avı:
    sazan15kg,sudak 3.5kg.,mercan 550gr.,yayın 4 kg.
    ben 33 yaşındayım kendimi bildim bileli bu balık kızılırmakta vardı hatta yayın için oltaya yem olarak kullanılır.bizim oralardaki dereler ve çaylar kızılırmağa döküldüğü için derelerdeve çaylardada bolca var 5-6 yaşlarında dereden yakalardık tadıda fena değil

2. ilkem07

ilkem07 İLKER

Katılıyorum

3. point.shot

point.shot rıfat kayar

Favori Kamış:
    Spro Precision Hot Spin 210 cm 5-15 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 3000FI
    En İyi Avı:
    Anadolu Alası Gökkuşağı 63cm
    Fatih Bey bahsi geçen balık arkadaşlarımızın da bahsettiği gibi şiraz (ya da siraz ) balığı olup söylediğiniz gibi genetiğiyle oynanmış bir balık olmaktan ziyade amatör balıkçılar için kural ve sınırlamaları içeren tebliğde yer almış, avlanabilmesi için gerekli limitlerin belirlendiği çizelge 5 te yer alan bir türdür. Üstelik dediğiniz gibi bunu her zaman avlayamazsınız. Siraz için misal Çankırı ilimizde 15 Mart-15 Haziran arası avlanmaya yasak dönemdir. Bu yüzden bolca avlanması ve yem yapılması söz konusu olamaz. Şiraz balığı tebliğde belirtilen yemlik balıklardan da değildir.

Lütfen balıklarla ilgili olarak daha fazla bilgiyi görmek için aşağıdaki linkten tebliği gözden geçirin.

http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskiler/2008/08/20080821-6.htm

4. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Bende Çankırılı sayılırım. Melan çayında siraz ve gümüşten başka olta balığı görmedim. Bu balıkta siraza benziyor. Yalnız balık kokuyor. Bu balığa kokan balık, kara karınlı balık (veya benzeri) dendiğini duydum. Tadını ailecek beğenmediğimiz bir balık. Gerçi hiç avlakta pişirmek nasip olmadı, belki avlandığında pişirilse tadı daha başka olabilir. Ayrıca şu balıkların yerini özel mesajdan yazarsan sevinirim. Bana güvenebilirsin:D (ciddiyim).

Saygılar...

5. KÖSEOĞLU

KÖSEOĞLU mehmet koç

çankırı apsari göletinde avlanan varmı arkadaşlar orda yol yapımında çalışacam acaba apsarı gçletinde ne tür balık bulunuyor beni aydınlatırsanız sevinirim şididen teşekkürler

6. ilkem07

ilkem07 İLKER

Arkadaşlar 23 mart salı günü allah nasip ederse son hayal kırıklılığımdan sonra yeniden kefal avına gideceğim bu kez inşallah ilk avım gibi bereketli olur çarşamba günü sonuçları bildireceğim umarım sular biraz ısınmıştır.

Not :Kefalin akarsularda yıl boyu av yasağı yoktur.

7. myilmaz

myilmaz Mustafa

Aynısını Delice Çayında tutmuştum.Zaten Kızılırmakta bolca çıkıyor. Balığı tutunca adamın elinde pulları bolca kalıyor :) Kızgın yağda ya da mangalda ızgarası lezzetli oluyor.

8. maykoplu60

maykoplu60 dursun taşkın

kardeş bunlara biz balığı deriz sazan ve yayın için atdığımız taban oltaların takılırlar bizide boşu boşuna yorarlar almayız gölden geri salarız büyüğüne kayatalı deriz müthiş kılçıklı olurlar küçük sıg sularda yaşarlar

9. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    tebrik ederim güzel av olmuş. Suyun durumu nasıl bulanık değilmi at çek le nasıl tuttunuz. Su hakkında bilgi verirmisin yüksekmiydi , nasıl akıyordu ,

10. onur2x

onur2x Onur

Bende Atkaracalar lıyım melan cayında eskisi kadar balık kalmadı tırıfırı ağ ve hatta bi ara dinamitle nalık avlanıyrodu son bir kaç senedir bunalr yasaklandı bi hareketlen oldu gibi ama bu seferde olta balıkcılığı cok yapılıyor.Ve herkes belli bolgelerde avlanıyor o yuzden gizli yerlerine gitmezseniz pek balık tutamayabilirsiniz.
    Orda yoresel olarak denilen balıklar şoyle ..
    Kasma yada gasma deriz sanırım tatlı su kefali
    bıyıklı bekir
    daş kakan derler bıyıklı bekirin çillisi olur türünü bilmiyorum..
    tahta balığı derler yaklaşık 7-8 cm olur ve bu boya gelen balık kırmızılaşır.. Başka bi yerde gormedim cinsini bilmiyorum.Yenmez ..
    kaya balığı vardır 2 tür galiba
    ve orda yakalanmış en büyük kasma da alttaki resimde dir..
    Ama bunlar artık geride kaldı sanırım ağ,tırıfırı ve bu dinamit yüzünden artık nadir çıkıyor balık.. sanırım bu balık 7 kg mış tam emin değilim

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Capoeta türlerinden birine benziyor yani siraz a benziyor..

12. pitbull

pitbull Furkan Güner

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 2.70- Shimano Alivio BX 1.65
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000 RB- Okuma Pro SPA 25
    En İyi Avı:
    Turna-52cm
    Abi ben de atkaracalarlı sayılırım, Kızılıbrık köyünden..

Bu balığın yakalandığı yeri biliyorum. O bölgede kasna olduğunu bilmiyordum, bu sene kesin gideceğim oraya :).

13. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    bence bahsi gecen balık şiraz değildir, bilimsel bir ismi de söz konusu değildir. Bu balık balıkesir de akarsularla bolca mevcuttur, ve olta ile avlanması tamamen şanstır. yıllardır olta ile avlanan biri olarak bu balığı suda gördüğüm halde, yada yanıbaşımda ag atanların ağlarında gördüğüm halde olta ile alamamışımdır, Bir kaç arkadaştan duyduğum kadarı ile, bulanık sularda zaman zaman solucan a atladığı görülüyor. Balığın buralardaki adı 'eğrez' veya sarı balıktır. Ot sazanı ile alakası olduğunu da sanmam..Talı su kefali ile akrabalığı olabileceğini düşünüyorum birçok tatlı su balığının tebliğde adı yok, sanırım araştırma gereği duymuyorlar veya her herde yaşamıyor.. yani saf bir tür değil, muhtemelen melez...

14. eray ersoy

eray ersoy eray

Favori Kamış:
    bass pro m8
    Favori Makine:
    shimano stradic
    En İyi Avı:
    deniz levreği 2,5 kg
    Bu arada ben de atkaracalarlıyım. Tüm hemşeriler burda :) Herkese rastgelsin.