Canlı Yem ve Solucan Kullanmama Kararı Aldım

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında avcı22 tarafından paylaşıldı.

1. ercanguven

ercanguven Ercan

Favori Kamış:
    Spin kamış & fly
    En İyi Avı:
    Balık
    Öncelikle Kişilerin insiyatiflerine saygı duymak lazım,eğer benimlede aynı paralelde düşünüyorsa destek (isabetli)veririm bunun neresi yanlıştı...

Mesut destekliyorum ve teşekkür ediyorum :)

Düz mantıkta eğri mantıkta sizin mantığınız,hele hele insanların düşüncesine ve kararına o kişiyi tanımadan saçma bir düşünce demek ne derece doğru,sizin sarfettiğinizi tanımadığınız biri size sarfetse ne düşünürsünüz ?...

2. Okan_uA

Okan_uA .

Yazımı iyice okuyup anlamaya çalışırsanız orda saygı duyduğumu anlarsınız.Sizin görüşünüz ise o size kalmış istediğiniz gibi avlanabilirsiniz demişim.Detaylı açıklama gelince de ben de detaylıca yazmışım.
    9 nolu mesaja bakınız.

Son düzenleme: 30 Mart 2009
  3. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Ben balık avının dediğim gibi hobi olarak yapıyorum.İşim çok stresli.Stresin etkilerinden korunmak için kendimi doğaya veriyorum.Gittiğim yerlerde gördüğüm çöp dağları,insanların çevreye karşı vurdumduymazlığı,görgüsüzlük beni şu günlerde balık avından uzaklaştırdı.Su kenarına gittiğimde bazen karşılaşıyorum.Adam işini bitirmiş güneşin ortasında yem olarak kullandığı solucanları,canlı yemleri hiç o mahlukatın hakkını düşünmeden bırakıp gitmiş.Benim amacım sadece balık tutmak olmadığı için çevreme de her ne olursa olsun zarar vermek istemiyorum.Balık tutarken de illa solucan veya canlı yem kullanılsaydı piyasada gördüğümüz çeşit çeşit yemler olmazdı heralde.Daha önce bu forumda hiç karşılaşmadığım şekilde düşüncelerimin eleştirilmesi değil de düşüncelerimle dalga geçilmesi beni üzdü.Arkadaşın özrü için teşekkür ederim.

4. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Mesut bey detayli aciklamaniz icin sahsim adina tesekkur ederim.

Bazen istemedende olsa yanlis anlasilabilecek kelimeler kullanabiliyoruz, sonucta yazdigimiz mesajlarda mimikler olmadigindan espirituel manada bile yazilmis bir cumle bile cok sert algilanabiliyor. Onemli olan birbirimize olan saygimizi yitirmemektir, ozur dilemekte bir erdemdir.. yeri geliyor iyi yada kotu anilarimizi burayi bir aile gibi gorerek paylasmaktan cekinmiyoruz.

Kararinizin hayirli olmasi dileklerimle.

5. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Mehmet Bey ne güzel ifade etmişsiniz

Kiloluk bir trofeni bile suya iade etme cesaretini gosterebiliyorsan, sinifi gecmissin demektir!

Ne demişler Aşırı hırsın sonu hasarettir.
    Ben giderim balığa oltamıza ne gelirse artık.Yeter ki kullandığım solucanlar ve canlı yemler rüyama girmesin.Onların haklarını yemeyeyim.Tarkan Bey'e gösterdiği nezaketten dolayı tekrar teşekkür ederim.

6. tarcan

tarcan ...

Favori Kamış:
    .
    Favori Makine:
    .
    En İyi Avı:
    Kefal 325 gram
    .

Asıl Ben tekrar özür dilerim.
    Düşünülen şey ile yazılan kelime arasındaki farkı görememişim.
    Neyse yanlış anlaşılmanın ortadan kalmasına sevindim.

Tekrar özür.

Selamlar

7. ugur35

ugur35 uğur

Favori Kamış:
    Remixon
    Favori Makine:
    RYOBİ KOBE 5500
    En İyi Avı:
    acemi şansı 3,5Kg Çipura;Karaburun/Çeşme
    tercih meselesi,kişiler kendi tercihlerini kendi vicdanlarınca yaparlar.
    aslında Mesut kardeşim bir konuda benimde vicdanımı sızlattın yahu.
    dün çay balığı tutmaya gittiğimde,daha önce yine sitede açtığım bir konuda bir çok arkadaş yardım etmiş,özelliklede Yakup Beyden yardım almıştım.
    bana çay balığı için tavuk göğsünü önermişti.çokda memnun kalım bu yemden.
    dün bir ara oltaya toprak solucanı taktım.aklımdan şu geçti;
    belki solucanı yakalayıp ayağımla üzerine basıp anında ölmesini sağlasam daha iyi olur gibi geldi.çünkü diğer seçenekte solucanı iğneye birsürü acı ve eziyetle takıyorsun,canlı canlı yem olarak kullanıyorsun.
    tamam balıklarıda Allah insanoğlu yesin diye yaratmış,onlarıda öldürüp yiyeceğiz ama burada solucanın suçu ne??:D

peki tavuk göğsü nerden geliyor,o da bir canlıya ait.ama hiç değilse o tavuk ölürken acı çekmiyor,birkaç saniyede can veriyor.
    sonuçta yine ölüyor ama acı çekmeden.

Mesut belkide olaylara bu yönden bakıyor ve içine sinmediği içinde canlı yemi artık tercih etmeyecektir.

ayrıca doğa ve çevrecilik konularında hemfikir olduğumuz apacık belli,Nejat Bey sizinde mesajınız gözümden kaçmadı ;) iyilik yap denize at demişler.sıkmayın canınızı,bizde her gittiğimiz yerde ortalığı topluyoruz ama haftaya görüntü yine aynı:D olsun biz yine toplamaya devam edelim.
    sevgiler saygılar rastgele......

Son düzenleme: 30 Mart 2009