Canlı yüzdürme(canlı yem)

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında mehmet0625 tarafından paylaşıldı.

1. mehmet0625

mehmet0625 Mehmet

Favori Kamış:
    okuma v system 240cm 10-40
    Favori Makine:
    shımano exage 4000 fd
    En İyi Avı:
    Lambuka 63 CM
    canlı yüzdürüp trofeler alanlar varmı bu aralar

2. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    mersinde vardı geçen ay, bu ay rastlamadım

3. phorcys

phorcys Ozan Gani

balıkçılıkta oltaya takılan yem çeşididir bu: canlı solucan, sülük, küçük balık, kurbağa vb. olabilir. fakat işin acı kısmını unutmamak gerekir. kancanın ucuna takılan bu canlıların ölene kadar çektikleri acıyı düşündükçe tüylerim ürperiyor. ben mi fazla ince düşünüyorum, bilmiyorum. bu, yıllardan beri kullanılan bir yöntem, evet; ama o canlılar bizim kadar acı hissediyor mu acaba? empati yaptığımda, beni o şekilde yem olarak kullansalar tam bir facia olurdu. bizim, “balıkçılık” adı altındaki bir anlık eğlencemiz, onların felaketi oluyor. herkes vicdanını dinlemeli ve ona göre kararını vermeli. bu yöntemle defalarca avcılık yapmış biri olarak çok pişmanım. canlı kullanmak yerine bitkisel veya sahte yemle kullanılabilir. illa ki bir canlıyı oltaya takacaksanız acısız şekilde öldürüp öyle takın, evet bu biraz verimi düşürebilir canlı yemin suda yarattığı hareket ve titreşim verimi arttırır onu öldürmek verimi düşürecektir ama verim alacağım diye o canlıya ıstırap çektirmek benim vicdanımı yaralıyor. Canlının türü ne olursa olsun kancanın ucunda acı çektiğini zulüm gördüğünü düşünüyorum bun yapmamalıyız tabi hayati bir durum olmadıkça.

4. phorcys

phorcys Ozan Gani

çok doğru katılıyorum
    Canlı yem balıkçılıkta oltaya takılan canlıdır bu canlı solucan, sülük, küçük balık, kurbağa vb. olabilir. fakat işin acı kısmını unutmamak gerekir. kancanın ucuna takılan bu canlıların ölene kadar çektikleri acıyı düşündükçe tüylerim ürperiyor. ben mi fazla ince düşünüyorum, bilmiyorum. bu, yıllardan beri kullanılan bir yöntem, evet; ama o canlılar bizim kadar acı hissediyor mu acaba? empati yaptığımda, beni o şekilde yem olarak kullansalar tam bir facia olurdu. bizim, “balıkçılık” adı altındaki bir anlık eğlencemiz, onların felaketi oluyor. herkes vicdanını dinlemeli ve ona göre kararını vermeli. bu yöntemle defalarca avcılık yapmış biri olarak çok pişmanım. canlı kullanmak yerine bitkisel veya sahte yemle kullanılabilir. illa ki bir canlıyı oltaya takacaksanız acısız şekilde öldürüp öyle takın, evet bu biraz verimi düşürebilir canlı yemin suda yarattığı hareket ve titreşim verimi arttırır onu öldürmek verimi düşürecektir ama verim alacağım diye o canlıya ıstırap çektirmek benim vicdanımı yaralıyor.