Sportif Balıkçılık Avcılık Sualtı Kaynağı > Bilgi > Makaleler cehennemden gelen mikro organizma Yalnış yerde istiyorsunuz abla
benim bahsettigimde bir fingus ama ben fungus diyorumturu oldugu..yuzgeclerin erimesiyle beraber vucutta yaralar olusur deri halka bicimde curuyerek gid gide yayilir ve yahut balikta solungac yanlarindan baslayarak tum pullar kabarir ve kirmizi bir renk almaya baslar bunula beraber de deride curukler olusabilir...ilacla tedavi yapilmadigi takdirde olum kacinlimazdir...
Sağol ablacım Valla ne desem, doğrudur belki...Sağol yardımın için ama keşke o zamanlar konuşabilseydik balığım rahmetli oldu... Her zaman her yerde....
ibrahim bey ayrica bazi bilgiler kitaplarda yazdigi gibi degildir....benim ustam turkiyeye gelen ilk japon baliklarini uretmeye baslayan insanlardan birisi..adi burhan ipek eski akvaryum camiasi bilirler...ben surekli kitaplarda bilgi arastirirdim ve uygulardim ama pek ise yaramazdi...ve bana kitaplarda her okuduguna inan ma cogu fasafiso derdi...bende oyle yaptim...benim balik hastaliklarinda kullandigim ilaclar cok farklidir kesinlikle ne sera ne tetra ne biyotek nede bir baskasini kullandim ben eczanelerden alirdim ilacimi ve hastaliga gore kendim hazirlarim...ozellikle akvaryumcularda bilirsim beyaz benek mantar dezenfekte olarak genelde ayni ilaclar satilir kutu farklidir ama icerisi aynidir..metilen mavisi..metilen mavisi disciler tarafindan kullanilmakta ve toz halinde bulunur bir cay kasigi ile bir binayi maviye boyarsin...eger toz olarak elde edemezsen eczaneden buco blue isminde ilaci alirsin yogun bir metilen mavisidir ve akvaryumcularda satilan ilactan 10 kat daha tesirli olur...saygilarimla...
ürkütücü bir haber... yahu böyle şeyler önce filmlerde sonra da gerçek hatta görülmeye başlandı. korkutuyor insanı. bu arada yetkililerden ağızda kaybolmayan akvaryum istiyoruz )
Mustafa bey tabii anlıyorum zaten akvaryumculara ben hiç güvenmem işini doğru yapanalr vardır ama benimde kendime has tedavi yöntemlerim vardır.Sonuçta araştırmaya ve bilime dayandırıyorsanız yanılmanız çok az oluyor.Saygılar bizden...