çekirge yine zipladi (tatlisu levrek)

Konu, 'İç sularımızdan (Tatlısu) Güncel Av Raporları' kısmında roy tarafından paylaşıldı.

1. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

begendiginize sevindim Mustafa agabey.

2. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000

deniz yakin olsa hiç ugrasmam tatlisuyla Can :) ama degisik tecrubeler ediniyor insan tatli suda da. mesela dar alanda nokta atisi yapabilmek çok önemli. bir iki mepps kaybettim. agaç dallarina takiliyor erisemiyorsun mecbur kaliyor orda, atarken misina ruzgardan sazligin uzerine gidiyor ya kurtariyorsun ya takiliyor. birde dip bitki örtüsü ve iliskenleri bilmek çok önemli. 3 atisin birinde yosun, yaprak, sazlik vs geliyor

3. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Yakında kulvar değiştirirsen hiç şaşırmayacağım. Ah bir de şöyle gönlünce bir trofe alsan, seyret cümbüşü.

Tebrikler azizim, tadında avlarının devamını dilerim. Rastgelsin en güzellerine.;) :)

4. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    tesekkur ederim Nuri abim :)

tatlisu olarak etrafim bereketli. nehirler, ufak göller, göletler, kanallar bolca mevcut. lakin tatlisuda ciddi bir tecrübem yok. kulaktan dolma kit bilgiyle görerek deneyerek arastirarak ögrenecegim :)

5. BarbarosTUGRUL

BarbarosTUGRUL Barbaros TUĞRUL

Favori Kamış:
    Remixon Prestige
    Favori Makine:
    Remixon
    En İyi Avı:
    Turna 62 Cm. 2,1kg
    Doğa mukemmel levrekte öyle tebrık ederım guzel bır av ve guzel bır rapor olmuş devamını beklerız

6. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Roy,

Cok guzel bir paylasim...:) O yavrulariyla kugu annenin fotosu favorim. Tam anlamiyla gercek bir amatorun tadini yasatmissin bize.Eline emegine saglik.

Bu foto sensen avatarinda ki foto kim? diye sormadan edemiyecegim...:D

Avini ve ozenli paylasimini cani gonulden kutlar tebrik ederim...

Saglicakla kal.

Dahasina rast gelsin...

7. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    "raporu okuyan bazi arkadaslar ama daha sazan avi açilmadi diyorlar kesin
    bizim burda tebligde sazan avi yasagi yok lakin gece yakalanan tum sazanlarin suya iadesi ve gunduz yakalananlarinda 60cmden buyuklerinin suya iadesi mecburidir."

Bu da gercekten ilginc bir durum...:eek: Sebebini ogrenmek , mantigini anlamak isterdim.

Iste surdurulebilir avciligin bir tek cizgiye indirilemiyecegine guzel bir ornek.Bir yerde dogru olan bir baska yerde yanlis olabilir.En iyisi oltani atmadan evvel, yeni bir avlaktaysan o bolgenin kurallarini, avlagin kurallarini ogrenmek veya bir bilene sormak..

8. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Hem tuttuğun balık için, hemde bu güzel resimler için tebrik ve teşekkürler Roy...

Umarım bir gün bizim buralardaki baraj ve göller de ücretli olur da, bizde böylesi güzel yerlere sahip olup, keyifle avlanırız:rolleyes:

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekkur ederim Barbaros. Insallah devami gelecek

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Huseyin agabey resim hosuma gitti, avatari aktive edeyim dedim :) tesekkur ederim begendiginize sevindim.
    agabey, burda gündüz av saati olarak gün dogumundan yarim saat evvel ve gün batimindan yarim saat sonrasina kadar olan bölüm sayiliyor. her avlakta gece avina izin verilmiyor. bi avlaga gitmeden önce oranin bagli bulundugu departmanin sitesine girip bilgi alinabiliyor. mesela ömerli baraji diye aratinca hangi ilçeye bagli oldugu, var ise o ilçedeki amatör balikcilik derneginin avlak hakkindaki bilgileri, kurallari vs.. ögreniliyor. mesela gece avina izin verilen bir avlakta sabah 10dan sonra kamp çadirini toplama mecburiyeti getirilmis. veya canli yemle avlanmak yasaktir diye bir ibare düsülmüs. 7/7 24/24 365/365 sazan avi yapilabiliyor olsa bile 60cmden büyük sazani avlaktan ayirip alikoymanin 22.500euro gibi bir cezasi var. arzu ederseniz su içinde bulunan livarda muhafaza edip av bitiminde geri birakabiliyorsunuz. hatta ve hatta bazi avlaklarda palasi tirnakli igne kullanmaya yasak getirilmis. bu gibi birçok kuralin her birinin cezalari degisik degisik. ömür boyu izin belgesi alamamaya kadar varan cezalar getirilmis. 60cm limitinin sebebi anaç baligi muhafaza etmek. gece avina bazi avlaklarda müsade edilmemesinin sebebini net olarak bilemiyorum.

11. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Tebrikler Roy. Güzel bir ortamda, güzel bir balık almışsınız. Tadı da güzelmiş. Daha ne olsun?

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekur ederim Isa agabey :)

vallaha agabey isin asli sirf yasaklar ve kurallar koyarak olmuyor biliyorsun. denetimi olmadiktan sonra 12 cilt ansiklopedi dizsen nafile. bu haftasonu avdayken bisikletli, üzerindeki yagmurlugun sol tarafinda avlagin ismi bulunan bir sahis durdu yanimda. varmi vuran dedi. bir vurus aldim oturmadi, birde levrek tuttum dedim. hmm havada bir açiyor bi kamiyor iyi avlar dedi ilerledi. 50 metre ilerde baska bir balikcinin yaninda durdu. adam cüzdanini çikartti, içinden birseyler gösterdi. mutemelen izin belgesini sordu. rüsveti falan konusmak bile yersiz, ömur boyu av yasagi gibi bir cezasi var :)

13. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:

tesekkur ederim Muharrem agabey :) avi tadinda birakmayi seviyorum.

boncuk makarna göturup serpecegim avlaga agabey :) sizlerin raporlarinizda okumustum :) birde öyle deneyeyim sazan isini.

14. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Kesinlikle haklısın, her şeye rağmen bizim insanımızda cezadan korkar, yeter ki bir denetimde ceza kesildiğini duysunlar:rolleyes: Önce yasak gelmeli ve ilan edilmeli ki herkes ayağını denk alsın.İki ay kadar önce yasak zamanda, Ömerli barajına dolaşmaya gittiğimde, adamlar gelmiş oltaları kurmuş, çocuklarının ellerinde tırı vırılar, ne gam ne keder....
    Bunların bir çoğuda ne balık avlanma sezonunu biliyor, ne de tırıvırının yasak olduğunu, işin ilginç yanı Jandarmada, hemen giriş yolu üzerindeki köy kahvesinde bekliyor, çay içiyoridk

15. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hoca sazanı seviy emme, makarnayı sevmiy. Bir keresinde yemleme için makarna işini ona tevdi ettik, gitmiş makarnayı suya koymuş, pişirmek yerine şişirmiş. Getirdi avlağa. Sonuç malum.:laughing: :eek:

Birazcık diri olmak kaydıyla ve tuz atmadan haşladığın boncuk makarnaya, bir küçük paket vanilya katmayı unutmayasın. Hem yem, hem yemlemede kullanabilirsin.:)

Ancak avlak kuralları açısından problem olur mu, galiba araştırmak lazım. Makarnaya müsade etmeyebilirler.:confused:

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    yok problem olmaz agabey. bitkisel yeme girer sonuçta undan imal ediliyor. igneye nasil takiyoruz agabey? mesela ben boili takimi yaptim ignenin arkasindan sarkittigim örgü misinaya takiyorum, igne bosta duruyor. onudami ayni sekil takmak gerekiyor yoksa igneye mi geçiriyoruz 2-3 tanesini

17. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Problem yoksa, sorun yok.:D

Boili tarzı yem genelde dip oltasıyla ve yem/boili tabana oturmuş şekilde uygulanıyor. Benim tecrübem; şamandıralı, tek kancalı takımla oldu daha çok. İğneye 2 adet makarna iliştirip yemlediğin bölge yakınına savuruyorsun. İğne gizlense de olur boşta da. Yem tabana tam oturmasın ancak tabana göre de fazla yüksekte kalmasın. 2-3 metre etrafta dönüp dolaşmasında -gezmesinde- bir beis yok, hatta daha da randıman artırıcı oluyor. Şamandıra küçük ve hafif olsun. Zaten fazla uzağa atman gerekmediği için zeytin kurşunun da 3-5 gram olması yeterli. Bir diğer not, avlağın kıyıya derinliği en az 2 metre olan yerleri tercih etmek gerekiyor.

18. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Nuri agabeyin vanilyali boncuk makarna tarifini gorunce aklima geldi; cocukken annem ekmek almak icin firina gonderdiginde cogu zaman eve gelene kadar o firindan yeni cikmis sicacik ekmegin yarisini yemis olurdum. :) Buyudukce, sadece firina degil, hic bir alisverise ac karnina gitmemek gerektigini ogrendim.

Boncuk makarnali sazan avina da ac karnina gitmemekte fayda var. Sonra baliklara makarna kalmayabilir. :)

Canim cekti simdi, soyle sarimsakli yogurtlu, aci biber salcasindan soslu, sumakli bir makarna yapayim kendime. Yalanci manti misali. Hem de gece gece. :eek: :eek: :p :)

19. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    sagol agabey muhakkak denerim bunu. spinde yorulunca ona 2gramlik bi samandirali takim yapmistim kistirma kursunla fc misinayla. misir taktim ucuna, onada bise gelmedi. hazirlayip makarna gotureyim birdahaki sefere.

bu tarif bu kadar etkili demekki :D

20. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB