Kerem abi tebrik ederim gerçekten örnek bir av yapmışsın, ancak bana verdiğin öğüdü kendin tutmamışsın. Perspektiften haberi olmayanlar olabilir, her balığın fotoğrafını ayrı ayrı çek demiştin. Adam almış cetveli kesip en üst balığın yanına götürmüş boy ölçüyor, 20 tane balık tutsan en üstteki 5 cm. filan gözükecekti demek ki. Benim raporda da böyle konuşanlar olmuştu, Ferdi arkadaşın yaptığı çizimden sonra bir daha kendilerini göremedik. Afiyet olsun, daha iyilerine rast gelsin, eminim kısa zamanda çok daha iyi avlar yapacaksın.
Kengin kardeşim, lütfen size zahmet olacak ama o bahsettiğiniz ailenin raporuna tekrar girip benim yazdıklarıma, roy'un ve Aret'in yazdıklarına bir bakın, ilk etapta aklıma gelenler bunlar, ondan sonra hala aynı fikirdemisiniz şakşakçılar hakkında buraya yazın.
Aradaki farkı anlayabilmek lazım, kimsenin raporuna bakıp eleştirmedik, sirkülere uymadığını kendi ağzıyla beyan edenleri eleştirdik, çığırtkan takımı olduk.
durun bi nefes alalım.avı tebrik eden şak şak yapanlardan biriside benim.şimdi aşağıdaki - cenani- beyin açtığı bir konu.bunun gibi epey bir konu ve raporlara yazılmış epey bir yorumlar var.isterseniz onlarıda tek tek buraya koyarız.benim hiç yorumum yok.kendini bilen bilir diyorum.boşa kimse üstüne alınmasın.avı tebrik eden birisi olarak ben üstüme alınayım. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=43287&page=7 insan aylardır bu yorumları ve tenkitleri okuyunca amatörlerin iyi yolda olduğunu düşünüyor.epey kişide iyi yolda ilerliyor zaten.benim lafım yalandan ciyaklayanlara.ona buna laf yazanlara.anlayan anlar zaten.bu kadar telaşın anlamı yok.istediğiniz kadar yazışırız.
ortaya laf atip yuvarlak yazilar yazmanin amaci ne olabilir ki? forumu karistirmak? uyeleri birbirine dusurmek? cephelestirmek? veya bosa gevezelik yapmak?
Bence üsteki balık alınmasa daha iyi olurdu. Ama Kerem ağabey farkına varamamış olabilir o anda... Bu konuda bende birkaç satır yorum yapmak isterim. Arkadaşlar uzun yıllar süs balığı üretimi yaptım. bu konuda kayda değer tecrübe sahibiyim, edindiğim birkaç tecrübemi anlatmak isterim. Balıklar akıntılı suda boy atarlar ama yeterince ağırlaşmaz ve enine çok iyi gelişmez, akıntılı suda yağlanmazlar sürekli boya verirler. Durağan suda ise tam tersi enine daha fazla gelişirler. Elimize aldığımızda da fark ederiz bunu boy önemlidir ama enine balığın gelişmeside önemlidir. Balık 20 cm olur ama yağlanmış olur balık 22 cm olur ama yağsız eninne gelişmemiş olur. Pişirdik küçük olan büyükden daha lezzetlidir. Nedeni eninede büyüyüp yağlanmış olmamasıdır. Arkadaşlar anlatmak istediğim boy limitlerine uyalım elbette ama balığın enine gelişmeside önemlidir. Kendim ve beraber avlandığım kardeşim ve arkadaşlarımlada buna uymaya çalışıyoruz. Birazda tatlı sert çevremizdekileri uyarmaya çalışıyoruz, uymayana da saldırmıyoruz tabii anlarsa kendi yer çocuğuda yer ama torunu arkasından küfür eder beddua lanet eder. Kendime gelince bende istemeden olsa limit altı tuttuğum oldu bunlarda bir elin parmakları kadardır. O an ölçemiyorsunuz boyunu göz kararıyla olur diyoruz. Yüzlerce yakaladıklarımızıda denize geri vermişizdir hatta bu konuda av esnasında söylenenler de oldu. Madem tutuyorsun niye bırakıyorsun bari bize verin bırakıp moralimizi bozuyorsunuz. Bunu diyenler bizlerden çok büyük insanlar inanın daha duyarlı olmaları gerekir örnek olmaları gerir. Nerde hak getire biz ve bizden daha küçük olanlar daha duyarlı emin olun hepsi için demiyorum ama ağabeylerimiz apaçi malesef... Adama diyorum ağabey yazık onu tutma o balıkta ne et olur ne tat yazık günahtır. Cevabı olur mu bu daha iyi lezzetli hatta ilaçtır al onu ..... neresi ilaçki onun 1-2 cm neysede tutulan kraça ve yapraklara acıyorum içim gidiyor. Gençler uyarıları daha iyi algılayıp olumlu cevap veriyor tabi uygun dille anlatılırsa ... Bunun yanında alınması gereken önlemler hala yeterli değil, duyarlı yaklaşılmıyor bireysel tetbirler bir yere kadar ama devlet çok katı tetbiler almalıdır. Devlet bu konuda gerçek gücünü göstermelidir. Balık halleri pazarlar ve balık satılan dükkanlar kanunsuz tutulan balıklarla dolup taşıyor. Hiç bir Devlet bakanı, devlet yöneticisi, belediye başkanı çıkıp kardeşim ne oluyor diyen yok. Göstermelik birkaç önlem alınıyormuş havası veriliyor. (Greenpeace hariç) Medya konuya yüzeysel birkaç haberle geçiştiriyor o kadar. Bir bakan çıksa bu artık son bulmalı demeli, medya üzerine gitmeli, hatta cami ve ibadet yerlerinde bunun yanlış olduğu günah olduğu anlatılmalı eğitici önlemlerde alınmalı... Şayet bunu uymak istemeyen aksine hareket edenin al elinden teknesini verme bir daha bak o zaman ne oluyor evi barkı dağılır o zaman anlar. Balığın değil bu insanların neslini kuratacaksın. Bataklık kurumadan sivri sinek eksik olmaz.
anlamadım.kusura bakmayın ama çinekopla ilgili o kadar konu açıldı.birsürü laf edildi.boşa gevezelikmi edildi. forum neden karışsın,üyeler neden birbirine düşsün.avın bir sahibi var.açtığı konular var.yazılan yazılar,yorumlar var. ayrıca bu forumun bir sahibi var.istediği an hop dur birader sen kimsin çık forumumdan dışarı der ve noktayı koyar.tüm yazdıklarımı da siler.bu o kadar zor değil.siz merak etmeyin. forumların bir amacıda karşılıklı yazışarak doğru sonuçlara ulaşmaktır.ben hata yapıcam sen uyarıcaksın.sen hata yapıcaksın ben uyarıcam.sonunda doğruyu buluruz telaş etmeyin.
Engin kardesim, Bence hic kendini yorma, eski mesajlari filan buraya yapistirip konuyu gereksiz yere uzatma. Isteyen istedigi konuyu zaten bulur, okur. Kim hangi raporu alkislamis veya elestirmis, kim limitlere saygiliymis, kim degilmis, kim iyi niyetliymis, kim art niyetliymis, bunlari bilen bilir. Hicbir seyi ispatlamak zorunda degilsin. Rahat ol. Herkes az cok kimin ne oldugunu bilir. Acik konusmak isterim, onceki yazdiklarina bakinca (ozellikle de dun Vedat babanin Saroz'da yapmis oldugu son sinarit avinin raporuna getirdigin elestiri) senin amatorluk adina yapici olmaktan farkli amaclarin oldugunu dusundum. Kusura bakma ama senin bu tavrinin forumun birligine ve amatorluk ruhunun gelisimine faydasindan cok zarari oldugunu zannediyorum. Umarim yaniliyorumdur. Fakat bir yandan da foruma uye olmanin uzerine henuz uc ay gectigini ve toplamda ancak 35 kadar mesajin oldugunu goruyorum. Bunlar ister istemez kafamda soru isaretleri olusturuyor. Seni sahsen tanimam, diger forum uyelerini tanimadigim gibi. Kimseyle sahsi polemige girmek, herhangi bir forum uyesine dusmanlik yapmak gibi bir derdim olamaz. Zira ben Turkiye'de bile degilim. Bizler burada hobimizi paylasirken limitcilik bilincinin gelismesine az da olsa katkimiz olursa sevinen, limitlere hassasiyet gosterenlere (eski uye de olsa, ilk mesajini yazan yeni birisi de olsa bu boyledir) tesekkur eden, takdirini bildiren, gercek anlamda amator olmaya calisan avcilariz. Hosgoru cercevesinde bazi ikazlar elbette olacaktir, olmustur da. Kim ne zaman ne demis, kimi nasil elestirmis diye isin dibine dusmek ancak konunun saptirilmasina yarar. Umarim hakkinda edindigim izlenim degisir. Bizler, limitci ve gercek amator balik dostlari olarak sen ve baska avci dostlari her zaman samimiyetle ve memnuniyetle karsilariz, her zaman aramizda gormek isteriz. Limitlere gosterdigin hassasiyeti diger uyelere karsi tutumunda da sergilemen bizleri sevindirir. Hepimiz tavirlarimizi yapici olmak ve foruma zarar vermemek bakimindan kontrol etmeliyiz diye dusunuyorum. Selamlarimla, bereketli avlar dilerim.
Merhaba, Geçen bir arkadaş başlık açmıştı kelimesi kelimesine hatırlamıyorum ama " Neden güncel rapor yok " şeklindeydi. Başlık silinmiş dolayısıyla bizim mesajlar da... Bu raporu görünce aklıma geldi tekrar. Güncel rapor koyulmamasının sebeplerinden biri de bu konudaki tartışmalar olabilir mi? Kimseyi savunmak veya eleştirmek için yazmayıp mantık çerçevesinde çok basit bir soru sorayım. Forumda kanunun belirttiği limitlere uyulmasını her koşulda savunan ve bu kanunlara uymayanları uyaran aklı başında biri/birileri limit altı balık yakalayıp, fotoğrafını çekip burada rapor diye yayınlar mı?
Kardeş tebrikler. Afiyet bal şekerde olmuş . Yersiz yorumlara da takılma. Senin hassasiyetlerini de herkes biliyor. Yine senin adına arkadaşlar gereken cevapları da vermiş. Selamlar
Tebrikler Kerem kardeşim önemli olan bu güzel uğraşımızdan zevk almak ve doğru bir örnek olarak aynı zamanda huzur bulmak, akşam yemeğinde de masanı renklendirmek, en güzeli de bizlerle paylaşmak, sen her şeyi yapmışın, sevgiler hoşçakal.
Nuri Ağabey, çok teşekkür ederim. Daha güzelleri sizlerin olsun. Aretciğim teşekkür ederim. Ya eller balıklı, hanıma çektirdim fotoğrafı. O mezurada cepte durmaktan kat kat olmuş, iki ucuna da tuzluk biberlik koydum ama nafile tutmak zorunda kaldım. Fotoğrafı çekerken ki halimiz dillere destandı yani. Hakan Bey teşekkür ederim. Erolcuğum teşekkürler. Takılmıyorum zaten. Suçlu hissetmiyorum ki takılayım. Sadece yanlış anlaşılmalara mahal vermemek için açıklama yapıyorum. Orhan Ağabey teşekkür ederim. Gerçekten de balık tutmaya gitmek, balık tutmaktan daha farklı birşey. Deniz kıyısında olmak, balığın oltaya takılma ihtimali, kopan takımın ardından gelen sıkıntı, sonra yeniden yapılan takım suya inince insanın içini kaplayan sevinç. Bunların hepsi başlı başına bir olay. Sevgiler, saygılar.
Arkadaşlar, şimdi yazacağım şeyin amacı kendimi savunmak için değil, raporu görecek arkadaşların objektif olabilmeleri içindir. Kengin Bey üşenmemiş açmış Photoshop'u mezurayı kopyalayıp balıkların başına koymuş. İyide yapmış. Keşke balıkların kaskatı olmasından dolayı oluşan yarım ay biçimindeki bombeleri de düzeltseymiş. Belli ki fotoğraf araçlarını kullanmaya hakim biri. Ama elbette insanlar neye nasıl inanacaklarını seçmekte özgürler. Kimi, görmek istediğine, bazıları gördüğüne, bir kısımda şahıslara inanmayı tercih eder. Tercih sizin.
Kerem ağabey afiyet şeker bal olsun takıldın sende seni azda olsa tanıyoruz. Sıkma güzel canını burada en son eleştirilecek kişiler arasındasın sözümüz sahillerde ve teknelerde gezen kasaplara
) Kendi limitimi aştım galiba. Muvaffak Ağabey, tazesi yoktu kurusunu kullandım. Ama yollamış kadar oldun inan. Teşekkürler Kenan. Teşekkürler Ziyaettin. İçim rahat zaten. Daha güzel balıkları senin olsun. Yok yahu, ne alakası var.