Cenani 12.12.11

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Teşekkür ederim. Tamamen katılıyorum. Alenen suç işleniyor ama yakalayan yok.

Sağolasın İbo, teşekkürler.

Çok teşekkür ederim. Ne yazık ki öyle. Aslında söylenecek çok söz var ama ne söylesek milyon kere söylenmiş olurdu zaten.

:) Teşekkürler.

Cemil Bey, teşekkür ederim. Ne yazık ki öyle. :(

Teşekkürler Özkan. Rapala ile avcılık inanılmaz keyifli. Devamlı bir hareket var. Atıyorsun, çekiyorsun. İnan, balık almaya başlayınca ciddi şekilde bağımlılık yaratan bir stil bu rapala ile avcılık.

Teşekkür ederim. Balıkları kuyruğunda ağırlıkla baş aşağı asıp sarkıtırım belki. :D :D

Teşekkür ederim. Rapala ile aldım.

:) Yok be abi ne ustası. Keyifçi diyelim. :D

2. Şimal

Şimal İsa Sivri

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20
    Favori Makine:
    Daiwa Emcast Plus 5000
    En İyi Avı:
    Balık Avı Dostlarım...
    Tebrikler Kerem, iyi alıştın bu aralar lüfer ailesine:D Ayrıca yanlız kurşun atarken, kimse gelipte "abi öyle balık tutamazsın" demedimi:laughing:

3. Feridun

Feridun feridun

Favori Kamış:
    El oltası
    En İyi Avı:
    Kaya balığı
    Kerem tebrikler...Yorulduğuna değmiştir umarım Afiyet olsun....

4. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    İsa, sorma vallahi. Yalnız şöyle bir durum oluştu; hanım "Ben artık satın alınmış balık yemem," diyor. Taze olta balığı gibisi yok tabi. Eh, hal böyle olunca bende her fırsatta soluğu deniz kıyısında alıyorum.

Yok yahu kimse demedi. Sonra baktım, bu işte bir yanlışlık var, dur şuna bir de sahte balık takıp deneyeyim dedim, oldu. :D

Teşekkürler Feridun. Değdi mi? Hem de nasıl. :) Daha iyileri sizlerin olsun.

5. bu_lent

bu_lent bulent

Favori Kamış:
    alba star apache 2.70
    Favori Makine:
    abu garcia kardinal
    En İyi Avı:
    sudak, levrek,sazan
    Tebrikler Kerem Bey. Hepsi çok güzel. Yalnız şu şoklama işini kafam almadı. Bu nasıl bir vicdan ? vicdansızlık..

6. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrikler iyi av olmuş

7. edromer

edromer erdinç

Bravo Kerem Bey. Güzel balıklar. Biz burda lüfer alamıyoruz nasıl bir rapala atıyorsunuz? mümkünse markasını ve rengini yazarmısınız?

8. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkürler ederim Bülent Bey. İnanın benimde ne aklım ne de kalbim anlamıyor, almıyor bunu.

Teşekkür ederim.

Teşekkürler Erdinç Bey. Bu rapala ile avcılığa yeni başladığımdan, ilk denemelerimde, ilk hevesle satın aldığım pahalı sahte balıkların hepsini denize kaptırdığımdan, son avlarım için hiç pahalı sahte satın alıp kullanmadım.

İstanbul'da 2-3 TL'ye satılan muhtelif marka sahte balıklar var. Şimdilik onlardan kullanıyorum. Yalnız, altlarını turuncu renk ojeyle boyuyorum.

Arada sırada, cesaretim yerine geldiği zaman da yine uygun fiyatlı 7 cm lik Strike Pro ve Pelican sahtelerini kullanıyorum. Renk olarak ise mavi sırt, gümüş karın ve aralarda sarı, turuncu hareler olan sahteler.

9. edromer

edromer erdinç

Teşekkürler Kerem Bey. Dediğiniz sahteleri ilk fırsatta deneyeceğim. Yalnız kafama takılan sizin kaptırdığınız rapalalar. Avlandığınız yerde su içinde çok kayalıkmı vardı bu rapalaları kaptırdınız?

10. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    İstanbul Boğazında rapalacılık bambaşka birşey. Dünyada örneği olmayan bir biçimde 170 - 200 gr kurşunlarla 100 m civarına yollamanız lazım takımları.

Kurşun dibi bulduktan sonra da çekmeye başlıyorsunuz. Çekmeye başlamak için biraz geç kalırsanız, veya kıyıya yaklaştıkça takımı havalandırıp hızlı çekmeye başlamazsanız takıyorsunuz.

Yani, spin avcılıktaki, sadece sahte balığı at-çek ile hiç alakası olmayan bir av şekli yapılıyor burada.

11. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    unuttuk bu arada kerem abi, yeni kovan da hayirli olsun :D

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :D :D :D

Allah iyiliğini versin Roy! Sorma, bu sefer transparan kova aldım. Tutmaya başladık ya, caka da satalım değil mi ama yahu!

:D :D :D

13. KARAHANLI07

KARAHANLI07 Metin Özgür Doğan

Favori Kamış:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    Favori Makine:
    OKUMA-SHİMANO-D.A.M
    En İyi Avı:
    dostlarım
    Abi tebrik ederim avların bol ve iri olsun:)

14. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    değerli arkadaşım ben ve arkadaşım selçukta bu transparan kovadan aldık üsküdarda 5 tl fiyatı.gerçekten içinde balık olmasada insan seyrederken huzur duyuyor anladığım kadarı ile atçekte artık son noktayı koydunuz ,avınız çok güzel olmuş bende 2 sene evvel kulelide başlamıştım balık geldikçe insanın kas gücü artıyor birde bu işte kondisyon çok önemli ben şahsen sezon öncesi 5 kg lik dambıllarla bilek ve önkol çalışıyorum arkadaşlarada tavsiyem bu. zira av sonrası kolda dayanılmaz ağrılar oluyor insan ava çıkmaktan korkar oluyor.
    saygılarla

15. masi

masi ZIYAETTIN DURAN

Favori Kamış:
    İtalcanna Vertigo 4.20 , Okuma Helios 2,40
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65, Okuma Salina II 10.000 Shimano Exage 2500
    En İyi Avı:
    Kofana
    Vay vay vay Kerem ağabey sen ne yapmışın yine geçen bir kaç olumsuz yazıya kızıp cetveli koymuşun balıkların yanına beya :D ağabey süperler eline koluna sağlık... Afiyet olsun...
    Bende 15 parça aldım geçenlerde pazar günü fırınla buluşturdum balıkları sorma çinekop başka balık vesselam :D yanında salata ve rakı uffff :) yemede yanında yat :D

16. youngmustafa

youngmustafa MUSTAFA

tebrikler..
    Rica etesem rapala takımınızı biraz anlatırmısnız? Kurşun ağırlığı, köstek boyu ve rapala büyüklüğü ve ağırlığı nekadardır? teşekkürler..

17. edromer

edromer erdinç

Cevaplarınız için teşekkür ederim.

18. ssozkan

ssozkan Serkan Özkan

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 4.25, Ryobi Kaiyoku 4.20, Okuma V System 2.70 10-40 gr.
    Favori Makine:
    Daiwa Windcast Surf Z5000, Ryobi Proskyer Nose Power, Ryobi Exucima 8000VI, Daiwa Crossfire 4000X
    En İyi Avı:
    Boşver karıştırma orasını.
    Tebrikler Kerem bey, güzel av olmuş. Darısı başımıza. Rapalalar hazır ama daha takımı yapamadım. Takımıda hazırlayınca inşallah bizde sizin gibi paylaşırız burda.

19. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkürler ederim Metin. Daha güzellerinin sana nasip olması dileğiyle.

İskender teşekkür ederim. Kovayı bende evin oradan 5 TL'ye aldım. Aynen katılıyorum, rengi falan çok güzel. :)

Neredeeeee son nokta falan hikaye! İnsan her avında yeni bir tecrübe ediniyor. Mesela bugün şok misinası kopmamış bile olsa, her av için yeni bir şok misinası takmak gereğini öğrendim, atarken çat diye kopan misina sonucu havada başıboş uçan takımımın ardından bakarken. :)

Ziyaettin teşekkür ederim. Mezuram ve ben ayrılmaz ikiliyiz bundan böyle. :D

Gerçektende öyle. Denizlerin paşası, uğrunda Padişahların gümüş kaşıklar döktürdüğü muhteşem yaratık. Yanında Çoban Salatası, Roka ve su ilave edince süt beyazı kesilen milli içkimiz ile sofraların da kralı oluyor kendileri. :)

Rica ederim, ne demek.

Serkan Bey, teşekkür ederim. Mümkün olduğunca çok pahalı olmayan sahte balıklar edinin. İlk başta insan çok üzülüyor pahalı sahteleri denizde bırakınca. Ucuz ve bol sayıda sahte bulunsun yanınızda.

20. Serji

Serji Serkan

Tebrikler Kerem abi.balıklar gerçekten güzel görünüyolar.Afiyet olsun bütün avların böyle olsun hep.:thumb: