Cenani 27.12.11

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cenani tarafından paylaşıldı.

1. lineafee

lineafee iskender

Favori Kamış:
    lineaefee
    Favori Makine:
    okuma salina 65
    En İyi Avı:
    kofana
    aret kardeşim beykozdan tekne ile ava devammı bu ara av raporunu pek göremiyorum bazen senden enginson rumuzlu engin kardeşimle konuşuyoruz,bizde bu yaz tekne ile beykozdan çıktık kürekle çubukluya kadar gitmiştik ramazan ayıydı ve dönüşte resmen trakonya çaparisi yapmıştık.

2. Aret

Aret Aret

En İyi Avı:
    Kalkan 4,5 kg. (Boğaz'da)
    İskender abi ben Beykoz'a 3 ay yazlığa gidiyorum. Kışın Şişli'de olurum. Yazın balık olmayan aylarda bazen Beykoz'da sandalla çıkıyorum. Maalesef Beykoz koyu verimsiz bir yer oldu. Temmuz'a kadar çapari ile istavrit, sonrasında açıkta yemli mezgit yapar. Pek tatmin edici balıklar değil yani, yazın balık yokluğunda takılıyoruz işte öyle. Engin'e de selamlar...

3. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah çok güzel inş daha büyükleri hepimize nasip olur

4. i.h.beyaz

i.h.beyaz ismail beyaz

En İyi Avı:
    kaba lüfer
    tebrikler keyifci arkadaş her avın böyle keyifli kecsin

5. sando

sando Salih

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA 10-40 gr ATARLI 240cm SPİN KAMIŞ
    Favori Makine:
    OKUMA TRAVERTINE TR 30 MAKİNE
    tebrik ederim her geçen gün balık sayısıda çoğalmaya başladı. afiyet olsun

6. zait41

zait41 zait adar

Favori Kamış:
    4 m alman balzer kamış
    Favori Makine:
    ekosima riyobi 6000 banax 3000 4000 makara
    En İyi Avı:
    1.5 kgeşkina 1980 gr çaylama
    tebrik ederim balıklar yine çok güzel

7. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Tebrikler 185 gr nasıl atılır hiç denemedim .Bravo azmine ceanani...selamlar....

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bize söylemiyon ama ustalaştın sen, ustalaştın. :)

Kerem usta, tebrikler... :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler kerem abi yine guzel bir ava imza atmissin :)

10. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Kerem kardeş maşallahın var geç açıldın tam açıldın:) millet hasret giderken sen çekmişsin yine 925 ayar balıkları:)
    tebrik ederim:)

11. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    kerem abi tebrik ediyorum seni öncelikle. bende bugün şemsipaşadaydım kalabalık bol akıntılı ve bol balıklı bir gündü. bir kovada 2 3 tane lüfer bile gördüm. ama benim şanssızlığım ayrıydı tabi. kurşun 2. atışta dibe takıldı koparttım. şoklu kısımda suda kaldı yanımda misinada yoktu. toplamda bir 200 üç 150 gr kurşunu suya bıraktım hem takım bırakmaktan hemde denizi kirletmekten nefret ediyorum. dahada atmadım ondan sonra yaklaşık 2 3 saat etrafımdakileri izledim. sahteyle avcılık konusunda ne kadar acemi kaldığımı gördüm iyi bir gözlem yaptım bugün. takımı ne kadar açığa atmak gerekir attıktan sonra dibe nasıl oturtulur sonra nasıl aksiyon verilip çekilir. balık vurduğunda yukarı nasıl alınır. denizi kirletmem dışında artıları eksilerinden çok ama çok daha fazla olan bir gündü. gerçekten iyi bir tecrübe edindim.

not:şemsipaşaya gitmek isteyenlere tavsiyem gitmeyin. çok kalabalık çünkü özellikle sabah saatleri ve çok berbat bir akıntı var. herkese iyi akşamlar :)

12. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    1 kg 500 gr Gökkuşağı Alabalığı (Şemsipaşa)
    Anılcığım çok teşekkür ederim. Daha güzelleri, irileri senin oltana takılsın inşallah.

Teşekkür ederim İskenderciğim,

bugünkü balıkları buzluğa attım istemeye istemeye. Nedenine gelince; benim 25 yıllık bir arkadaş çemberim var. Adı Bakırköy Tayfası. 100 kişi civarında insanız ama Dede tabir edilen ben ve emsalim 12 kişiyiz.

Şimdi, bu arkadaşların da ağzı sulanmakta olduğu için Yılbaşından sonraki ilk cumartesi günü mangal partisi organize ettik ve konusu benim balıklar. :D

O nedenle balıkları biriktirmeye başladım.

Üsküdar'da çok rahat ediyorum avlanma konusundaki zorluklarına rağmen. Adımız keyifçi ya! Canım kahve mi çekti hemen arkada çay bahçesi, yiyecek imkanları sınırsız Üsküdar çarşı elinin altında. Tuvalet, lavabo hemen yanında. Ayrıca malzemeyle ilgili bir sıkıntı olunca iki sokak arkada yanyana hepsi dizili.

Üsküdar'a yolun düşerse beraber avlanmaktan büyük mutluluk duyarım arkadaşım.

Sevgiler

13. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Aretciğim çok teşekkür ederim.

Evet, çok haklısın. Aslında iyi de oldu. Olur ya oltama irice bir balık yapışır, elimdeki makinanın sınırlarını bilmek iyi oldu. Ufukta bir Shimano veya Daiwa göründü bile. :)

Kimbilir. Deniz bu. Bekliyoruz merakla. :)

Hakancığım sağolasın. Daha güzelleri yapışsın oltana...

Metinciğim teşekkürler arkadaşım. İstanbul'un ayazı öttürür gerçekten. Sabah kar maskesiyle pek hissetmedim. Rüzgar yemek tehlikeli iş. O nedenle dikkatliyimdir.

Umarım sende bir fırsatını bulur bu boğaz avının keyfine varırsın. Bul o fırsatı. :)
    Çok teşekkür ederim. Bende elimden geldiği kadar bu hediyenin karşılığını vermeye çalışıyorum. :)

14. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Onurcuğum teşekkürler.

:D İşim olmaz olur mu? Altta da yazıyor ya müzisyen diye! :)

Ama benim işimin çalışma saatleri çok esnek ve bana bağlı. O nedenle çoğu zaman gündüzleri ve özellikle hafta içleri çok rahatım.

Balıkları alma konusuna gelince, ilk zamanlarda kaybettiğim sahtelerin, kopan takımların hatırına Deniz Ana biraz da iyi yüzünü göstermeye karar verdi sanırım.

Aman sus, uyandırmayalım Poseidon'u!

:D :D

15. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim. Daha güzelleri takılsın oltanıza.

Sağolasın İsmailciğim. Resmine bakarak diyebilirim ki keyifçi olan bir tek ben değilim :)
    Teşekkürler Salih, aslında her geçen gün tecrübem artıyor sanırım. Buna bağlı olarak sayı da artmakta.

Sağolasın Zait kardeşim.

:) Vallahi oldukça zor atılıyor alışana kadar, yorucu da ama şartlar zorluyor atmaya. Çok teşekkür ederim bu arada.

16. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    :D Volkancığım alemsin. Çok sağol, teşekkür ederim. Tecrübe kazanmaya devam:)

Roy çok teşekkür ederim arkadaşım. Sağolasın.

Kadirciğim hani derler ya "Yavaş giden At'ın tekmesi pek olurmuş," diye. :D

Şaka bir yana balık tuttukça insanın motivasyonu da artıyor. Bu balık sevdası kelimelerle anlatılamayacak bir tutku gerçekten.

Çok teşekkür ederim.

17. Cenani

Cenani cenani

Favori Kamış:
    Lineaeffe AC Casting 420
    Favori Makine:
    Okuma Rav-II 65
    En İyi Avı:
    Furkancığım, keşke yanıma gelseydin. Sana yardımcı olurdum. Kamuflaj pantolon vardı ayağımda.

Bende ilk zamanlar ne takımlar bıraktım orada. Herkes balık çekerken, arka tarafta takım bağlamaktan iflahım kesiliyordu.

Bugün bile iki kere takım bağladım. Akıntı yüzünden hem rapala bedeni hem de şok bedeni çok yıpranıyor. Arada bir kontrol etmezsen bütün düğümleri, bedenleri hatta gerekirse yenilemezsen çok takım kaybediyorsun.

Moralini bozma yani. Şemsipaşa herkese eşit davranıyor. :)

18. rockchy

rockchy furkan aksakal

En İyi Avı:
    25 cm sarıkanat
    eşitlik konusunda şüphem yok :) oranın müdavimlerindende gelen "paatt" sesleri bunun kanıtıydı zaten :D ama ya şemsipaşa ya ben ikimizden biri galip gelecek ilk raund şemsipaşanın ama maç daha bitmedi :thumb:

19. Discovery_TR

Discovery_TR Erol Köse

Favori Kamış:
    Okuma Salina Tele Surf - Prologic Savagear RoadRunner
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 - Daiwa Megaforce 100 Plus
    En İyi Avı:
    2 kg Kefal, Antalya
    Kerem imrenmemek mümkün değil :)) müthişsin. Akşam yolum düştü; Kandilli'den Üsküdar'a kadar (17:45 - 19:00 arası) hemen tüm sahilde durup avcılara bakayım dedim. Toplamda 10 kişi yoktu tüm bu aralıkta. 1 tane bile dişli yakalayan görmedim. Hemen tüm gördüklerim yemli çinekop oltası atıyordu, yakalayan bir kişi bir tek balık bile yok. Gece yemliye kimse kalmıyor galiba. Yine sana gelen yorumlardan gündüzde yer bulunmuyor anlaşılan.

Diyecektim avcılara yazık beklemeyin bu günün istihkakını gündüzden Kerem çekti aldı :) erken kalkan yol alır, akşam değil sabah, yemliye de değil rapalaya takılın.. Üstad öyle yapıyor diye :)) sonra dur dedim adamlar hazırlanmış gelmiş, keyiflerini kaçırmayayım.. rastgele deyip ayrıldım yanlarından, aklımda sen vardın...

Tebrikler tekrardan, afiyet olsun

20. hakiahakia

hakiahakia Hakki

Favori Makine:
    Spro
    En İyi Avı:
    Levrek 2,7 Kg.
    35'lik açıldıysa 28.12.11 av raporu olmaz diye düşünüyorum:)

Tebrikler, afiyet olsun...