Çipura Savaşları Episode 5

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında volex21 tarafından paylaşıldı.

1. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Senin de geçmiş bayramın kutlu olsun abi.
    :laughing: :laughing: Yazdıklarında haklısın. İnsanlar burada birbirlerine balık dostu diyorlar ya, aslında bu forumda balık dostu biri varsa oda sanırım şuanki performansımla benim. :D:D:D
    Sırf yemlemeye gidiyorum gibi bişey. :D:D:D

Abi sen neden çıkamıyorsun balığa? Yengeden ultimatom gelmedi inşallah. :D
    Abi İzmir'in güney körfezlerini bende düşünüyorum.
    Yakın zamanda deneyebilirim. :) Bir iki rapor gelse daha bir cesaretlenecem ama İzmirliler ya çok ketum. Ya da balık çıkmıyor. :)

Güney körfezlere gidecek olsan çipuraya ve levreğe nerelere gidersin?
    Var mı duyumun? Özelden yaz bari, aklımda bulunsun. :D

2. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

tebrikler volkan abi yine güzel bir rapor herzamanki gibi keyfle okudum insanların yüzündeki gordugum tebessümü senin raporlarında gormek ciddi anlamda hoşuma gidiyor saglıcakla kal. geçmiş bayramın mubarek olsun bu arada :)

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Teşekkür ederim Deniz, okurken gülümsete biliyorsam benim için en güzel mutluluk. :) Seninde geçmiş bayramın mübarek olsun. :)

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    En azından raporun içinde balık fotoğrafı var. Sevindirici bir gelişme. Bu aralar kıyılar bolca çipura yapıyor. Bence dondurulmuş yem alma. Menemenden geçerken taze yem al. Özellikle boru kurdu bu aralar en favori yem.

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bolca çipura mı:eek: :eek: :eek:
    Hangi kıyılar bolca çipura yapıyor? Lidaki demiyorum ama...:p
    Her kumluk, özellikle yüzülen kumsallar bolca lidaki yapıyor, eyvallah ama çipura çok seyrek. Ya da biz rastlayamadık.:rolleyes:

Yemi dikili'den aldığımız için boru kurtları çok kötüydü. Hem ölü, hem ince.
    Yengeç falan da satılmıyor dikilide.

Şu bolca çipuralardan rapor görmek isterim. :D

6. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    Volkan avlak bilgisi sır olmamakla beraber özelden yazdım.
    ama bu tip avlarda naçizane tavsiyem yem tığı kullanman performansını kesin 2 ye katlarsın.bol yemle gitmen gerekiyor.yem ipi ile de desteklersen baya iş yapar.
    yem tığı ile yemin tamamını sülünes dahil iğneye misna düğümünüde geçecek şekilde sıyırıyorsun.hemyem dayanıklı oluyor hemde doğal hali bozulmuyor.
    tığ dediğimizde genelde balık marketlerde çok ucuza sağlanıyor yani 2 adet oluyor poşetlerde (remixonda) 3-4 tl bir şey paketi.
    kullanmasını forumlardan arat çok basit boru kurdunu taktıktan sonra sökeyim de baya uğraşıyorsun.madem bu kadar emek veriyorsun bir an evvel tığ kullanmaya başla.

bakarmısın forum üyelerine dert oldu senin balık tutamaman tuturacaz sana sonunda :) (desene sanki kendin tutuyormusun diye :) o yüzden balığa çıkmıyorum desem yeri var.)yani pek yengenle alakası yok aksine ben evden yok olayım diye bakılır bana :) kardeşim biz eski balıkçıyız :) yenge meselesini çözdük şimdide kendimizi kaldıramıyoruz.
    rastgelsin.

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Mahçup olacak birşey yok Volkan :D hem ben test yapmış olacağım, sorun sende mi takımda mı diye :laughing: :laughing: :laughing:

Adresini bekliyorum telefonunla beraber. Kargoyu dert etme sen ;)

Avatar konusuna gelince; çipuraya ayrı bir hastayım balık olarak. Şöyle kiloluk yakalayana kadar biraz kalsın didim :D :D Sonrasında tamamen benim güleç yüzüm :peace:

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Atıl abi, okudum. Çok yardımcı oldun sağol.
    Yem tığı ben internetten satan varmı diye bakmış ama bulamamıştım.
    Yarın hem yem ipi, hem yem tığı almaya gideceğim hisarönüne. Umarım bulurum ve umarım sahte balık neyim almam. :D:D:D

Kimseye dert olmasın abi, benim balık tutamadığım falan yok. :D
    Foruma üye olalı beri tutamıyorum desen yeridir. :D:D:D
    Foruma üye olduğumda levreğe gidiyordum. Yeni bir stildi benim için. Sahteleri tanıyıp, avlakları tanıyana kadar sezonu yidik balıksız. (1 ispendek hariç)
    Şimdi çipura ve mırmır için daha erken sayılır. İstediğim ebatlarda tek tük çıkıyor ve şansa Serhat abiye denk geliyor.
    Bende vuruş alıyorum ama yeni kamıştanmıdır nedir bi türlü alamıyorum.

Neyse zaten levreğe başlayacağım. Hafta sonu ilk ciddi atçek denememi yapabilirim, niyetim o yönde. :)

İlgine teşekkürler abi, rastgelsin... :)

9. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Sen kaşındın :D:D:D

Bi sonraki yemli avımda yazarım ama İnan'ın takımıyla avlanılmıştır diye. :D:D:D

Yazıyorum hinci. :D:D:D

10. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Çember iğneyi damağı sert balıklarda kullanmak, hele de bu balık çipura ise?

Çipura yeme nasıl hamle yapar, özellikle asıl yemi olan kabukluları nasıl yer bir düşünelim? Ağzına alıp kıtır-kıtır kıracak midyedi, salyangozu sonrasında yutacak. Bu durumda ucu açık iğne belki de çapraz daha etkili olmaz mı? Gerçi yakın zamanlı, Adana'dan Orhan'ın çember iğneli çipura avını hatırlıyorum ancak "istisna" olabileceği fikri daha ağır basmıştı yine de.:confused: :)

Eh, tebriklerimizi de gönderelim tabi. O kadar yazdın ettin. Hoş zamanlar ve güzel anların tadı için de teşekkürler gubani.:)

11. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim Nuri abi. Bende pek memnun kalmadım çipurada çember iğnelerden.

Çapraz, kısa sap, sağlam yapılı iğne kullanmak lazım. Yemlerden ençok mamundan memnun kaldık. Ancak kısa saplı iğnelere uygun bir yem değil.
    Kalın, canlı boru kurdu bulsam güzel olacak aslında.

Rastgelsin abi.

12. kemmrt

kemmrt ALİ KEMAL

Favori Kamış:
    Shimano Beast Master
    Favori Makine:
    Shimano Catana
    En İyi Avı:
    Levrek
    Volkan bu sen misin dostum? Ben yaşıt olduğumuzu sanıyordum.:)

13. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Haftada 5 gün 4-5 saat uyuyorsun. (2 yaşlarında haşara bir çocuğun varsa bu zaten kendiliğinden olacaktır.)

Sonra Cuma mesain bitince 2 saat araba kullanıyorsun. Evde bir yemek yiyip, 50 km daha yol gidip avlağa ulaşıyorsun.

Sabaha kadar gözünü kırpmıyorsun, hatta sabah suyuna doğru 1 saatte atçek yapıyorsun. (Hiç ama hiç oturmuyorsun :D)

Bunları yapınca sende benimle aynı yaşa gelirsin. :D:D:D

Şu an o halimle alakam yok. Evde olsam bi foto çekip koyardım altına. :D

14. mehmetar79

mehmetar79 Mehmet

Tebrikler Volkan kardeş :)
    Kösteklerin boyunu 5-6 cm yazmışsın :confused: Eğer yanlışlık yoksa köstekler kısa bence. Daha uzun köstek denemelisin.

Daha iyileri rastgelsin :) :) :)

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Mehmet. Denemediğimizi mi düşündün? :D:D:D

50 cm'lik kösteklerden 5 cm lik kösteklere kadar hemen her boy denedik. :D

Köstek çok uzun olunca küçük balıklar yemi bitirse bile hissedemiyorum. Kamış veya zil herhangi bir tehlike sinyali vermiyor. Sende yem duruyor sanarak öylece boşuna bekliyorsun. :)

Köstek kısaldıkça daha çok hissediliyor ama avcılığı düşüyordur sanıyorum. Tam bilmiyorum ama...

Yakalanan çipura da kısa köstekle yakalandı.

Berkleyin FC Misinasını kullandığımdan köstek boylarını gözardı etmeye başladım. Yeterki balıkları hissedeyim diye. Doğru mu yapıyorum emin değilim ama bana mantıklı geliyor. Normal misina kullansam köstek boyları o zaman daha bir etki eder gibi geliyor.

Küçük balık yoğunluğunun düştüğü ekim kasım aylarında yemli av yaparsak köstek boylarını uzatırım.

Teşekkürler... :)

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Teşekkür ederim abi tarifin için ben ağız kısmından takıyordum bi de senin söylediğini uygulayacağım.
    Sen bu sitede de yok diyince bende baktım bulamadım hakikaten demekki google amcadan bakmışım.
    Bu arada bi mesaja bugün hisarönüne gideceğini yazmışsın hangi av markete gittin abi bende bugün oradaydım çağlardan bi kaç parça bişeyler alıp maaşın yarısını bıraktım :D:D:D belki karşılaşmışızdır.
    Sizlerden görüp özendim bende spin işine okumanın alumina8 2.40 kamışını aldım bi kaç küçük silikon damaksız su üstü falan derken beraber gittiğimiz arkadaş beni sarsınca alışverişi orada kestim :D arkadaş müdahale etmese maaşın tamamını bırakacaktım heralde
    bu sabah 4.00 gibi balıklıovaya gidip yemli ve at çek denemeleri yapacağız kayda değer birşeyler çıkarsa haber veririm abi

17. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :laughing: :laughing: :laughing:

Kaptırma kendini. :D:D:D

Hangi Çağlar'a gittin? Ben saat 18:15 gibi açık otoparkların oradaki Çağlaravdaydım. Benim gittiğimde dükkanda iki kişi vardı. Konuşmalarından zıpkıncı oldukları anlaşılıyordu.
    Biri diğerini dalışa gitmeye ikna etmeye çalışıyordu.
    Diğeri de; - Oğlum eşim yarın doğuma girecek sen dalışa gidelim diyorsun diye sitem ediyordu. :D:D:D (Güler misin ağlarmısın:D:D:D)
    Gülmemek için kendimi zor tuttum. :)

Bende sözde ıvır zıvır şeyler alacaktım. Yem ipi, tığı vs.vs.
    Tığ yokmuş, gelecekmiş. Yem ipi, kefale sarma yapmak için hazır 2 takım, 1 paket yemli atmak için iğne, 1 paket silikon, bi de yakalanan balığın ağzından iğne çıkarabilmek için pense aldım. Sahte almamak için çok direndim ve başardım. Bir sahteyi 15 dakka elimde tuttum, bıraktım. Bu aynı sahteyi 2. kez elimde tutup almadan gidişim. Var bi hayır ama anlayamadım. :D

Satıcı çocuk beni tanıdı.
    -Abi sen daha öncede gelmiştin yüklü miktarda sahte almıştın demi dedi. :D:D:D

Sen güzel seçim yapmışsın kamışta. Güle güle kullan. Fazla abartma, bi dene bakalım atçeki, hoşuna giderse alırsın başka malzemelerde.
    Atçek zordur, efor gerektirir, soğukta ve rahatsız ortamların avıdır, çoğu zaman boş dönersin ama yakalayıncada ödülü büyük olabilir. :D

Kıyıdan tutabileceğin en iri balıkları yakalama şansı verir. Daha çok kış aylarının avıdır. Bunları biliyorsun gerçi ama şimdi gidipte boş dönersen gene aklında olsun. İnat edenlerin av stilidir diyebilirim. :D:D:D

Rastgelsin... :)

Dükkanda Hürmol diye bi abi vardı. o da levrekçi, ayak üstü konuştuk.
    O bana sordu avlaklarımı, ben ona sordum. :D:D:D

Sonuç: Ben bildiklerimi yumurtladım.
    O üstü kapalı cevaplar verdi. :D:D:D

Neyseki benim gittiğim avlakları çok iyi biliyor. Oralarda mavi renkler çalışır dedi. Önerdiği sahteler de vardı ama almadım. Daha önceden kullanmıştım çünkü. (Önerdiği : Daiwa Seabass Hunter IIIF mavi renk idi. 12 cm)
    Daları 1 metre olduğu için güzel sahte olmasına karşın almadım, şu an gururluyum, irade gösterdim diye. :D:D:D

Neyse, amma doluymuşum be, bişey sordun bin tane cümle kurdum.

18. melikşah

melikşah ........................

Volkan hiç balık tutmasan bie raporun insanı heyecanlandırıyor valla:) :D :thumb:

19. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Erkan abi, sana da rastgelsin. :)

20. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Ben çağların iki tane olduğunu bilmiyordum :D benim gittiğim hisarönü camiinin ilerisindeydi otopark yoktu bi de hür mol abi de yoktu bende onun adını duyup gitmiştim zaten bi dahaki sefere onun olduğu yere gideyim :)
    Valla baya dolmuşsun abi :laughing: :laughing: :laughing:
    ben de doldum dün hemde nasıl doldum :) sana bahsettiğim gibi perşembe günü o kadar malzemeyi aldım bi de alışveriş yaptığım yerdeki abi "bu aralar kıyılar balık kaynıyor lidakiden çıkmış çipura dolu" gibi gaza getirici konuştu bende av arkadaşımı alıp sabahın 4ünde bucadan yola çıktım balıklıovaya gittim. Giderken yem aldığımız yerdeki abi de Ildur civarında çiftlik patlamış o civarlar kaynıyor insanlar kasa kasa çipura alıyorlar demez mi 2 paket alacağımız yemi 4 pakete çıkardık 5te vardık balıklıovaya, 3lü takıma sülünez taktık bişey gelmedi, boru kurdu taktık tıklamadı, mamun taktık(bu arada teşekkürler dediğin gibi taktım bu sefer düşmedi) koklamadılar bile zokalı takım gezer kurşun derken baktım iş olacak gibi değil bari spinle ilk denememi yapayım yüzdürmeyi öğreneyim dedim 3 çeşit silikon bir de rover98 gagasız sahteyi atıp yüzdürdüm azcık. Sonra saate baktım 3'e geliyor, bir yandan kısmetime bir yandan malzemeci abiye bir yandan yemci abiye bir yandan gece rüyamda gördüğüm kocaman balıklara :D:D:D güzel güzel söylenip bindim arabama döndüm İzmire.

Bu arada boşuna gitmemiş oldum; ilk önce 10-15 kadar karagöz (parmak boyu) seneye yakalanmak üzere suya geri salındı, silikon ve gagasız yüzdürüldü, Kadir abinin videosundan gördüğüm WTD denendi ve daha bir fırın ekmek yemem gerektiğine kanaat getirildi, ilk defa balıklıova gezilip görüldü, bu kadar uzun yazmakla da senin başın şişirildi :D:D daha ne diim