arkadaşlar bu madya etini nasıl kullanıyoruz,kırdıktan sonra kapak yerini kesip bütün olarakmı takacaz,yoksa kapakla beraber etinin koyu olan yerinin ordan kesip sadece beyaz kısmınımı takacağız.
Beyaz yerini kullanacaksınız. Büyüklüğüne gelince iğne boyuna göre değişir. İğneyi komple gizleyecek boyda olması uygundur.
birde çipura için en etkili olta nasıl.levrek oltası gibi gezer kurşunlu mu,yoksa en uçta kurşun bunun gerisinde 2 yada 3 köstekli olta mı daha iyi olur.her iki türlü denemelerimde sanki gezer kurşunlu daha iyi gibi geldi.çipura yemi alınca serbestçe gidebildiğinden ürkekliği gidiyor.ama köstekli de biz oltayı gergin tutup beklediğimizden sanki daha işimiz şansa kalmış gibi.yorumlar sizin
En uygunu tabiki zoka fakat yanında bolca olsun cunkü bircogunu kayalara taktıracaksın. Zokanın dısında ben gezerkursun ucuna tek igne tercih ediyorum..Madyanın ucundaki sert yerini ve barsagını cıkarıp butun olarak takıyorum..2-4 numara igne uygun olur ama cok daha kucuk ignelerede takılabiliyor(bence sans).. Dikkat etmeniz gereken konu eger yengec kullanıyorsanız hızla mudahale etmeniz gerekirken aynı cabuklugu madyada uygularsanız balık muhtemelen yemi kusacaktır..Bu yuzden madya kullandıgınızda balıgın madyayı agzında sindirip damagına takılması icin biraz zaman vermeniz gerekmektedir.Zil ilk caldıgı anda hemen sarmaya baslarsanız muhtemelen balık henuz madyanın icine gomulu olan igneyi yemle birlikte kusacaktır..
<<<<gürkan hakana a katılıyorum benimde en randımanlı sistemim makına misinasına veya el oltasına baglı fırdöndünün ön tarafına bir gezer kurşun. ve fırdöndüden sonra 40/50 cm lik serbest köstek ve tek iğne. iğnede kısa saplı olsun.. yörede ne yemeye alışkınise o yemi kullan. misnayıda fazla germe hayvan yemi alıp hareket ettikten sonra zaten elinde yada kamış ucunda hisettirir