Çipuralar geldi...

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında babalord tarafından paylaşıldı.

1. babalord

babalord

Favori Kamış:
    zıpkın,kamış,el oltası,sırtı
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Arkadaşlar resimlerle uğraşıdan sonra ayrılmak zorunda kaldım.Gerçekten özür dilerim.en genellikle tekne ile ava çıkarım.Daha önce ortak bir teknemiz vardı satmak zorunda kalmıştık.Şimdi arkadaşların teknesi ile avlanıyoruz.
    Bu bölge de çok fazla balık çiftliği ve balık geçiş dönem ve yerlerini genellikle tahmin edebiliyoruz.Lakin her zaman böyle şanslı da olmayabiliriz.Fakat küçük de olsa yiyeceğimiz balığı çıkarabiliyoruz.Bu bölgede çipura başladı.Hatta 3 tanede levrek denk getirdik.
    Balık avladığımız avlaklar genellikle üretim çiftliklerine yakın yerler oluyor.Sabah çok erken gün ağarmadan çıkıyoruz,zamanımız kalırsa akşam suyunuda bekleyip geri geliyoruz.Biz,Salih adası,Ziraat adası,Alagün dediğimiz yerlerde avlanıyoruz.Yani avlaklar Mandalya körfezinin hemenhemen her yeri ve Didim_Akbük e kadar olan alanlar.
    Yem olarak yengeçsiz genellikle ava çıkmam.(Yengeç konusunda birikimlerimi ve kullanış şekillerini yemler kısmında paylaşmıştım).Ancak burda balık zaman zaman mamuna ve palet yemede vurabiliyor.(Palet yem : Balık çiftliklerinde balıklara verilen suni yemler).Ancak çipuranın en sevdiği yem yengeçtir bana göre.Madya,ya da kapak kabul ettiğimiz midye türüde yem olarak kullanılabilir.
    Kullandığım olta takımı genellikle klasik olta takımıdır.Tekneden atacaksam kamış oltalarımı genellikle yanımda götürmem,el oltasıyla avlanırım.Oltayı attığımız yerin derinlik ve konumuna göre takımları değiştirebilirim.Bazen sadece kadida kullanırken,bazen dip oltası,bazende her iki takımı aynı oltada kullanırım.
    Arkadaşlar resimler için tekrar özürler,hepinize bol bereketli avlar dilerim.
    Ben şimdi balıklardan biriyle hafif rakı içeyim diyorum.

2. kovboy

kovboy MESUT

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    89cm turna 4,350kg
    süper av olmuş tebrikler

3. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    teşekkürler,daha iyileri sizlere rastlasın.

4. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Abi bu avı nerede yaptınız Salih adası yakınlarındamı yada alagün taraflarında mı ?
    Ayrıca çiftlik yakınlarında demişsiniz. Bu çiftlikler salih adasının açığındaki kılınçların çiftliklerimi yoksa kıyıya yakın olan koy içinde kalanlarmı ?
    Birde sizin tekneniz güvercinlik limanında mı bağlıydı sattım dediğiniz tekne ?

5. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Hocam,Bu balıkları Ziraat adasında yakaladık.Aslında şanslı günümüzdeymişiz ve balıklar daha yeni yeni geliyorlar.Genellikle buradan iyi av almadan dönerdim ve ümitsiz de gitmiştim.
    Salih adasının Kılıç deniz ürünlerine yakın olan yerlerinden herhangi birin de de balık yakalanabilir.Ancak adamlar hiç yanaştırmıyorlar,şansa diyip bir yerlere demir atacaksın ya da izzn veren diğer çiftliklerin şamandıralarına bağlayacaksın ki, balık olsun.
    Siz galiba bu bölgeyi biliyorsunuz.Biz tekneyi denizde bırakmıyoruz hocam.Sattığımız tekneyide yine bizim gibi hasta bir arkadaşımız satın aldı.O da bizim gibi avlanıyor.

Son düzenleme: 16 Ağustos 2007
  6. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Hocam siz bu bölgede avlandınız mı? Avlandıysanız nerelerde ? Ben 1995 yılından beri buralardayım.

7. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Ahmet abi ellerine sağlık çupralar tam babaymış kısmetse ayın 27 sinde akbük kazıklıda olacağım orasıda çupra için güzel şimdi balıkları görünce biraz daha heyecanlandım geçen sene palet yemi denemiştik çupra vurmadı ama levrek almıştık iki tane

8. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Abi ben bahsettiğim açıklardaki kılıçların çiftliklerine bağlanıyorum. Genelde yemlenme sırasında oraya ulaşmış oluyoruz. İzin alıyoruz. Sorun olmuyor.
    Aşağıdaki linklerde burada yapmış olduğumuz avlar var. Bu hafta değilde önümüzdeki hafta yeniden gelmeyi düşünüyorum aynı yere.

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=5098

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=5070

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=9495

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=12687

9. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Hocam palet yem kullanacaksan sana bir iki püf noktası vereceğim.Kimse bu tür şeyleri pek paylaşmayı sevmez,fakat bu sitenin güzelliği paylaşmaksa eğer seve seve paylaşacağım.Ancak nerden ve nasıl avlanacağını yazarsan

10. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Hocam,Kılıç tan mı izin alıyorsun?

11. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    evet abi yemlerken oraya ulaşmış oluyoruz genelde orada oluyorlar zaten. İzin alıyoruz sorun çıkarmıyorlar. Bu arada msn adresinizi ekledim. Avciperdeci hotmail com

12. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    guzel baliklar tebrikler...afiyet olsun...

13. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Hocam,Kılıç balıkçılığın olduğu her yerde müthiş balık var.Döneme göre değişmekle beraber kışın derin suda mercan,çiftliğin içinde bol kefal ve kofana olur.Ben bir iki kere girdim ve yarım saat içinde en az on kilo 250-400 gr ara
    sı çipura yakaladım.Bir daha nasip olmadı zaten.Şimdi dışarda bile izin vermiyorlar.
    Ama senin öyle bir olanağın varsa neresi olursa olsun farketmez herhalde.Çünkü çok fazla yem tükettikleri için dışardaki balıklar içeri giriyor.Yakaladığım en büyük çipuraıda Kılıç ın yakınında mamunla yakalamıştım

Son düzenleme: 16 Ağustos 2007
  14. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Teşekkürler,sizlerede daha keyiflileri rastgelsin.

15. joker_selo

joker_selo

Favori Kamış:
    OLTA
    En İyi Avı:
    5.30 KG SAZAN
    helal abi tek kelimeyle ustasın

16. BARIŞ

BARIŞ BARIŞ

Favori Kamış:
    olta kışın tüfek
    En İyi Avı:
    turna 4.5kg --12kg yayın
    Ahmet abi akbük kazıklı koyunda kayıkla fazla açılmadan yetiştirme çifliklerinin civarında çalışıyoruz şu püf noktaları yazarsan sevinirim

17. babalord

babalord

Favori Kamış:
    En İyi Avı:
    6 kg lüfer,2 kg çipura
    Sevgili Barış
    Bu gün ancak geldim ve siteyide ancak ziyaret edebiliyorum.Geç yazdığım için özür dilerim.
    Babacım genelikle üretim çiftliklerinin içinde ya da yakınındayken öncelikle o bölgeyi yemlemeniz lazım.(Bunun için 4-4,5 ya da 6 numara palet yem kullanabilirsiniz.Hatta biraz yemden de tasarruf etmek için bir kovada orta dereceli kum götürebilirsiniz.)Avlak yerine gittiğinizde öncelikle akıntı ve dalgayı hesaplayarak yemleme yapınız.Bu etraftaki küçük balıklar kadar büyük balıkları da oraya toparlayacaktır.
    Çipura,levrek ve kefal toplanabilir.Eğer kefal avlayacaksanız 4 ya da 4,5 numara palet yem kullanabilirsiniz.Kefal görünse bile göründüğü su da yemi almayacaktır.Artık 5 kulaçtan başlamak üzere değişik kulaçlarda arada da yem atarak oltanızı değişik derinliklerde kullanabilirsiniz.Eğer kefal herhangi bir kulaçta vurduysa,artık o kulaçta avlanmanız lazım demektir.Uygun kancaya uygun palet yemi takıyorsunuz (genellikle kıstırma kurşun kullanılır) ve o derinliğe salıyorsunuz.Arada hafif hafif yukarı doğru tasmalar gibi hareketler yaparsanız balık daha rahat alacaktır.Çünkü kefal de levrek de yem aşağı salınırken vurur.
    Önemli not : Balığa çıkmadan önce her çeşit yemden muhakkak hazırlamamız gerekir.Yani 4,6,8,10 numara palet yemleri avlanmak için ayrı ayrı hazırlamamız lazım.Avlanacağımız her numara palet yemleri 500 cc lik su şişelerine koyup içerisine su doldururuz.Bir iki kere alt üst ettikten sonra içindeki suyu süzeriz.İçinde kalan su ve nemle yemler nispetten yumuşar,ancak dağılacak gibi olmazlar.Bu da balık asılırken kancayı daha rahat almasına sebep olur.
    Çipura için genellikle dip oltası kullanırız.Ancak zeminin durumuna göre kadida yada yarısı dip yarısı kadida olan takımlarda kullanabiliriz.
    Bazen bir kovanın içindeki palet yemlerin üzerine su ekleyerek yumuşatır ve hamur yaparız.Bunu arada denize salıp arkasından da oltalarımızı salarız.Bazen bu hamurla kurşunu kapatır oltaları denize öyle salarız.
    Genellikle balıkların durumuna göre taktikleri değiştirebiliriz.
    Yazdığım şeylerle ilgili kafana takılan bir şey olursa sorabilirsin.
    Sizlere bol avlar diliyorum.Geçen haftaki balıklardan sonra bu haftayı iple çekiyordum ama balığa çıkamadım.

18. tebrıkler cok güzel av olmus:)

19. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Mükemmel av olmuş darısı bizim başımıza

20. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası

Ahmet abi bahsettiğiniz bu palet yemleri hamur haline nasıl getiriyorsunuz. Ben bir kaç kez suda erittim ancak hamur olması mümkün değil. Anında dağılıyorlar. Yeniden hamur halini almıyorlar bunun özel bir tekniği varmıdır _?