Hocam Hamur dedimse tam hamur değil,zaten tam hamur işe yaramaz.Burda amaç yem aşağıya inerken yavaş dağılarak balıkları toplaması.Küçük bir kovanın içine yeterince yem koyduktan sonra üzerini suyla kapatıyorsunuz.Bir gün bekleyebilir,farketmez.Ertesi gün ya da avlakta elinizle topak topak yapıp suya atıyorsunuz,ya da kurşunun etrafına sıkıştırıyorsunuz. Eğer o şekide kullanmayı düşünüyorsan silikon yem de imal edebilirsin.Biraz zahmetli bir iş.Bu konu ile ilgili yardım isteyen bir arkadaşa açıklamada bulumuştum.Forum da zannedersem yemler kısmında yazmıştım.
ahmet abi tebrikler süper bi av olmuş...Bi an eski günlerimi hatırladım Bizde aynı yerde avlıyoruz abi..Yöntemler bile aynı desem yalan olmaz..Bİz gerçi Koparatifin oradaki çiftliklerde avlıyoruz..Ama alagünü başka yerlere değişmem orası başka oluyor..İri olmasada balık bizim oradaki kadar çok oluyor
Sevgili Evrim ben de Alagün'ü her zaman yeğlerim.Alagün genellikle eli boş göndermez ve her zaman da sürprizlere açık bir yer.Yeterki balık olan yeri tespit edebilesin.Bu sene oraya gitmek nasip olmadı.Ancak balık başlamış diye duydum.Belli olmaz fırsat bulursam oraya kaçabilirim. Sana rastgele.
Ahmet abi oncelikle tebrik ederim. Verdiginiz bilgiler icinde ayrıca tesekur ederim.(hepsi bilgisayar masasının icinde hazır bulunan balıkcılıkla ilgili notlar aldıgım defterime ozenle kaydedilmistir) Abi palet yemi bende ciftlik yakınlarında kullanıyorum fakat ben simdiye kadar hic yumusatarak denememistim.ben uygun ignenin kancasının ic kısmına,kertige tam oturacak sekilde kullanıyordum.Bahsettiklerinizi mutlaka deneyecegim.Merak ettigim sey tamamen dagılmaması icin ne kadar onceden ıslatmak gerektigi. Tesekur ederim..
Sevgili Hakan Palet yemi tam yumuşatmayacağız,küçük su pet şişelerinden birnin içine doldurduktan sonra üzerini kapatacak şekilde su ile dolduracağız.Bir kaç kez alt üst ettikten sonra suyunu süzeceğiz.İçinde kalan su ve su buharı onu nispetten yumuşatacaktır.Yani kancaya takarken yine rahat olacak,ancak balık vururken kanca daha rahat geçecektir.(Tam olarak ne yumuşak,ne de sert olacaktır) Bu işlemi ava gitmeden önce gece yapmamız bile yeterli olacaktır. Bol avlar